Circuit Circuit in Tara Sfanta de la 595 euro/persoana

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Circuit in Tara Sfanta de la 595 euro/persoana / 5 zile

» Plecari: 18.Aug.2018

» Transport: cu Avion
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 595 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Bucuresti - Tel Aviv -Tabor- Bethleem-Ein Karem – Lida – Jaffa -


SARBATOAREA SCHIMBARII LA FATA
ZIUA 1, SAMBATA 18 AUGUST: Bucuresti - Tel Aviv -Tabor:
Intalnire cu insotitorul de grup in Aeroportul H. Coanda/Bucuresti. Dupa formalitatile vamale se face imbarcarea cu destinatia Tel Aviv. Sosire pe aeroportul Ben Gurion- finalizare formalitati vamale. Deplasare spre Muntele Tabor, unde are loc Sarbatoarea ‘’Schimbarea la Fata’’ care poate fi traita de credinciosi pe locul unde s-a petrecut minunea transfigurarii Mantuitorului. Locul unde Iisus a luat adevarata fata, cea Dumnezeiasca. Aceasta mare sarbatoare ‘’Schimbarea la Fata’’ se serbeaza conform calendarului de rit vechi. Pelerinii pot trai o minune mai presus de fire si o pot simti fiecare dupa adevarata lui credinta. Aici se viziteaza – Biserica Ortodoxa “Schimbarea la fata” - locul schimbarii la fata a Domnului, inchinare la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului (numele Icoanei este ’’Maica Domnului Trandafirul cel nevestejit ‘’, copie a celebrei Icoane a Maicii Domnului de la Manastirea Marea Metoora din Grecia (al carei hram este Schimbarea la Fata a Mantuitorului). Numele original al Icoanei este ,,Tama” sau ,,Fagaduita “.

ZIUA 2, DUMINICA 19 AUGUST Bethleem:
Ne deplasam spre Bethleem locul de cazare, servirea micului dejun, se vor prelua camerele si se va acorda o pauza de trei ore pentru somn si refacere.
Manastirea Sf. Sava - unde se pastreaza neschimbat modul de viata inca de pe vremea Imparatului Constantin. Vom vizita Manastirea Sf. Sava (Marea Lavra a Sf.Sava) cunoscuta ca Mar Saba din pustiul Iudeii, intemeiata in anul 478 de Sf. Sava cel Sfintit. Una din refacerile manastirii a fost facuta cu banii trimisi de Domnitorul Neagoe Basarab prin Egumenul Ioachim Valahu si ulterior prin contributiile Domnitei Ruxandra, sotia lui A. Lapusneanul si fiica lui Petru Rares
Vizitare Manastirea lui Teodosie cel Mare (incepatorul vietii de obste in Tara Sfanta) - locul unde s-au odihnit cei 3 magi. Deplasare spre Beth Sahour - vizitare Manastirea Campul Pastorilor (campurile situate in orasul Beth Sahour) -locul unde se spune ca ingerul Domnului s-ar fi aratat pastorilor, aducandu-le vestea cea buna a nasterii lui Iisus.
Posibilitatea de a servi pranzul cu specific Palestinian.
Biserica Sf. Nicolae este ridicata pe locul unde Sf. Nicolae a stat de mai multe ori in orasul vechi Beit Jala, astazi cartier din Betleem. Pe 6 decembrie, se fac sarbatori de multumire in cinstea Sf. Nicolae, acesta fiind considerat protectorul lor.
Mergem la Bethleem vizitarea unui magazine de suveniruri si obiecte de cult religios, ce vot fi sfintite ulterior.
Biserica Nasterii Domnului (Biserica Ortodoxa a Nativitatii), Cripta unde s-a nascut Iisus, inchinare la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului “BELEMITA“ - singura icoana in care Maica Domnui zambeste, de bucuria Nasterii Domnului. Este cea mai veche biserica crestina din Tara Sfanta. Locul Nasterii Mantuitoriului este marcat cu o stea de argint cu 14 colturi daruita in 1717 de Domnitorul Tarii Romanesti Nicolae Mavrocordat.


ZIUA 3, LUNI 20 AUGUST Ierusalimul:
Mic dejun. Vizitarea Ierusalimului - potrivit Bibliei, orasul Ierusalim a fost creat de catre regele David al Israelului, in jurul anului 1000 I. HR. Fiul sau, Solomon, a construit primul templu din oras. Pentru crestini, orasul Ierusalim este sfant, datorita crucificarii lui Hristos in acest oras.
Mergem pe Muntele Maslinilor, vizitam Biserica Mica Galilee, (locul unde Iisus si Sfintii Apostoli poposeau impreuna cu pelerinii din Galileea, inainte de intrarea in cetate la marile sarbatori, tot aici este marcat locul unde Mantuitorul a aparut a treia oara in mijlocul apostolilor dupa Inviere. Aici ne inchiman la Icoana Factoare de Minuni a Maicii Domnului ‘’ Maica Domnului Galileanca’’), Manastirea Eleon (locul ridicarii la cer al Maicii Domnului), Biserica Aflarii Capului Sf Ioan Botezatorul, (inchinare in biserica unde a avut loc cea de a doua aflare a capului Sfantului Ioan Botezatorul).
Vizitam Capela Inaltarii Domnului, aflata pe Muntele Maslinilor, in Ierusalim, este un loc de inchinare, atat crestin, cat si musulman. Potrivit traditiei, acesta este locul de pe care Mantuitorul Hristos s-a inaltat la cer. Micuta capela rotunda pastreaza inca o piatra imprimata cu urma piciorului lui Hristos. Biserica Pater Noster – “Tatal Nostru” (locul unde Iisus a invatat pe ucenici rugaciunea “Tatal Nostru”), vedere panoramica a Ierusalimului.
Vizitare Gradina GHETSIMANI cu Biserica Natiunilor (locul unde se afla piatra pe care a stat Iisus inaintea prinderii sale). Biserica Mormantul Maicii Domnului, unde dupa coborarea a 48 de trepte, se va inchina la Mormantul Maicii Domnului si Icoana Facatoare de Minuni - Maica Domnului “IERUSALEMITA”. Spre iesire sunt, Mormantul Sfantului Iosif si al Sf. Parinti Ioachim si Ana. Inchinare la Biserica Sf. Stefan. Se merge pe Via Dolorosa (Calea Crucii sau Drumul Durerii), dupa care mergem pe Muntele Sion: unde se viziteza Foisorul cu Cina cea de Taina, Mormantul Psalmistului David si Biserica Adormirii Maicii Domnului. Ne intoarcem si continuam Drumul Crucii pana la statia 10 aici se viziteaza Manastirea Saidanaya, continuam Drumul Crucii pana la Mormantul Sfant - Biserica Sfantului Mormant - numita si Qiyama in limba araba. Aici se vor vizita Golgota, Piatra Ungerii, Mormantul Domnului, Biserica Invierii (Iisus a murit, Iisus a inviat, Iisus va veni din nou –Marcu 16:6) - a fost cladita de Imparatul Constantin cel Mare in secolul al-IV lea. Aici Imparateasa Elena a gasit locul si vestigii ale Sfintei Cruci. Paraclisul Sfintei Cruci, Paraclisul Sutasului, Paraclisul lui Adam. Vom vizita Biserica – Metocul Ghetsimani unde ne vom inchina la Icoana Facatoare de Minuni ‘’Maica Domnului Adormita’’ Icoana care pleaca in procesiunea de la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.
Cina si cazare hotel 3* in Bethleem.ZIUA 4, MARTI 21 AUGUST: Hozeva-Ierihon-Marea Moarta: Mic dejun. Deplasare spre Hozeva, vizitarea Manastirii Sf. Gheorghe Hozevitul. Ne inchinam la Moastele Sf Ioan Iacob Hozevitul, singurul Sfant roman din Tara Sfanta. (Sf. Ioan Iacob de la Neamt), Pestera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul. Deplasare spre Ierihon-cel mai vechi oras din lume, Vizita la Biserica “Dudu lui Zaheu”, apoi ne deplasam spre Muntele Ispitirii unde avem o privire panoramica -Manastirea Carantania de pe Muntele Ispitirii (locul unde Iisus a fost ispitit de Satana de 3 ori si a postit 40 de zile). Vizita si inchinare la Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Drumul continua spre Raul Iordan, Qassr al Yahud - locul original al Botezului Domnului, inchinare la Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan. Plecare spre Marea Moarta.
Cina si cazare hotel 3* in Bethleem.

ZIUA 5, MIERCURI 22 AUGUST: Ein Karem – Lida – Jaffa - Tel Aviv
Ne deplasam la Ein Karem - patria Sf Ioan Botezatorul. Vizitam Biserica Sf Ioan Botezatorul, locul nasterii Sf. Ioan Botezatorul si Biserica Sfintei Cruci.
Deplasare spre Lida (Lod) cu inchinare la Biserica Sf Mare Mucenic Gheorghe (mormantul Sf Gheorghe) ridicat pe proprietatea mamei sale de origine palestiniana. Deplasare la Jaffa (Jaffo) vizitarea Bisericii Ortodoxe Sf Mihail si Gavril (cu preot roman), unde Simion Tabacarul l-a primit pe Sf Petru si unde a avut loc invierea Tabitei. Mergem spre Tel Aviv (vederea panoramica a orasului), timp liber.

Deplasare catre aeroportul Ben Gurion/Tel Aviv de unde dupa intocmirea formalitatilor vamale urmeaza plecarea catre Bucuresti.


Servicii incluse:
Servicii incluse:
- Bilet avion Bucuresti-Tel Aviv–Bucuresti, cu compania Tarom
- Taxe de aeroport
- Bagaj de mana 10 kg
- Bagaj de cala 23 kg
- Pe toata durata circuitului transport cu autocar modern cu A/C
- 3 nopti cazare + demipensiune la hotel 3*/4* (clasificare locala)
- Ghid de limba romana
- Intrari la obiectivele turistice din program
- Asistenta turistica permanenta
Servicii neincluse:
- Tips: 25 Euro/persoana. Se achita ghidului la sosire in Israel pentru sofer, personal hotelier si transport cu taxi pentru Muntele Tabor si taxi pentru Manastirea Sf Sava.
- Asigurare medicala – ESTE OBLIGATORIE LA PLECAREA IN PELERINAJ
- (se poate incheia la agentie sau personal)
Servicii optionale:
- Plimbare cu barca pe Marea Galileei (copie a celei de pe timpul lui Iisus) - 8 euro/ pers
- Masa de pranz- masa traditionala cu pestele Sf. Petru - 20 Euro/pers, Masa Traditionala Palestiniana 15 euro/ pers.
Aceste servicii vor fi comandate si achitate ghidului.

Oferta din categoria: 
Circuit in Tara Sfanta de la 595 euro/persoana - 5 zile / 595 EURO
Plecare Pana la
18.Aug.2018 22.Aug.2018 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 12.07.2018