Circuit COMORILE DIN SUDUL ITALIEI

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

COMORILE DIN SUDUL ITALIEI / 8 zile

» Plecari: 16.Oct.2020

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 975 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 01.10.2020
» Categorie cazare 4*

» Traseu: Puglia, Napoli, Coasta Amalfitana
Matera – Bari – Polignano a Mare – Alberobello – Ostuni – Lecce – Napoli – Pompeii – Coasta Amalfitana (optional) – Capri (optional)


Puglia, “Il Sole del Sud” este secretul bine pastrat al Italiei. Geografic, aceasta regiune reprezinta tocul cizmei italiene, dar turistic este o zona unica, cu tendinte arhitecturale si traditii bine definite, diferite de restul Italiei. Cu influente grecesti, romane, dar si orientale, Puglia va asteapta sa descoperiti orasele sale, renumitele case trulli sau livezile de maslini.
Coasta Amalfitana este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Italia datorita peisajelor spectaculoase si culorii uimitoare a apei marii,. Drumul de coasta dintre Sorrento, Positano, Amalfi si Ravello este un „must see”. Renumit pentru contrastele sale, Napoli este capitala regiunii Campania si al treilea oras ca marime din Italia dupa Roma si Milano. Din punct de vedere culinar, Napoli este sinonim cu pizza, deoarece aici a fost inventat acest preparat simplu si delicios, devenit celebru in toata lumea. Va propunem, asadar, un tur complet cu tot ce are mai frumos de oferit sudul Italiei.
PROGRAMUL CIRCUITULUI:
Ziua 1 (16.10): BUCURESTI – NAPOLI – MATERA (315 km)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 05:15 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Napoli, cu decolare la ora 07:20. Aterizare in Napoli la ora locala 08:15 si transfer cu autocarul la Matera, in regiunea Basilicata. Dupa sosirea in Matera, vom face un tur de oras pietonal impreuna cu ghidul local pentru a admira cel mai bine pastrat exemplu de asezare troglodita din
arealul mediteranean, declarat Patrimoniu Universal de catre UNESCO. Orasul antic Sassi di Matera (Pietrele din Matera) este considerat ca fiind una dintre primele asezari omenesti din Italia, avandu-si originea intr-un asezamant troglodit din perioada preistorica. Orasul este vestit in intreaga lume pentru casele si bisericile suprapuse, sapate in roca vulcanica. Transfer la hotel in zona Bari. Sosire si cazare la hotel Federiciano 4* sau similar in Valenzano, zona Bari. Cina la hotel este inclusa.
Ziua 2 (17.10): BARI – POLIGNANO A MARE (92 km)
Dupa micul dejun, vom face un tur de oras in Bari, capitala Pugliei si unul dintre cele mai importante orase din sudul Italiei din punct de vedere economic si comercial, important port la Marea Adriatica. Bari mai este numit si “orasul Sfantului Nicolae” datorita faptului ca aici se afla moastele Sfantului, aduse din Turcia in secolul al XI-lea. Pentru a adaposti moastele Sf. Nicolae a fost construita in secolul al XII-lea Bazilica Sfantului Nicolae. La scurta distanta, in zona veche a orasului, se afla Catedrala Sf. Sabino construita de asemenea in secolul al XII-lea si fortareata Castello Svevo. In continuare, vom vizita
Polignano a Mare, un oras foarte pitoresc situat pe tarmul Marii Adriatice, a carui imagine este sinonima cu stancile de calcar pe care sta cocotata o aglomerare de case albe. Intoarcere la hotel in Valenzano, cina si cazare.
Ziua 3 (18.10): ALBEROBELLO – OSTUNI – LECCE (165 km)
Mic dejun. Plecare dimineata spre Alberobello, probabil cel mai faimos loc din Puglia si in acelasi timp emblematic pentru aceasta regiune. Alberobello este atat de vizitat datorita caselor “trulli”, unice in Italia si in lume. Intregul oras este compus din aceste case rotunjite cu acoperisuri conice numite “trulli”.
Imaginea acestei aglomerari de case albe cu forma bizara, construite din calcar este cu siguranta unul
dintre momentele culminante ale acestei calatorii. Plecam spre Ostuni, numit si “Orasul Alb”, unul dintre
cele mai renumite orase din regiunea Puglia. Ostuni este renumit pentru efectul creat de casele sale albe vazute de la departare si este un exemplu incantator de arhitectura mediteraneeana. Dupa sosirea in Ostuni, vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului, dupa care vom pleca spre Lecce. Sosire si cazare la hotel President 4* sau similar in Lecce.
Ziua 4 (19.10): LECCE – NAPOLI (415 km)
Mic dejun. Dimineata vom vizita Lecce numit si “Florenta sudului” datorita colectiei impresionante de arhitectura baroca. Orasul se remarca imediat prin ornamentele extravagante ale bisericilor si monumentelor. Vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului unde cel mai mult impresioneaza Biserica Sfintei Cruci, cu o fatada opulenta realizata din “piatra de Lecce”. Alte atractii notabile din Lecce sunt Catedrala si Amfiteatrul Roman din secolul al II-lea. Plecare spre Napoli. Sosire si cazare la hotel Real Orto Botanico 4* sau similar in Napoli.
Ziua 5 (20.10): NAPOLI – POMPEII – SORRENTO (55 km)
Mic dejun la hotel. Azi vom face un tur panoramic si pietonal al orasului Napoli; in centrul orasului vom
putea admira Catedrala, Piata Plebiscito unde se afla Palatul Regal si frumoasa biserica Sf. Francesco di Paula construita in stil neoclasic. Plecam spre Pompeii, oras opulent din antichitate ce a fost ingropat in totalitate in anul 79 d.Hr intr-una din cele mai dezastruoase eruptii vulcanice din istorie. Vizita la Pompeii ne ofera informatii importante despre modul de viata din antichitate (biletul de intrare la Pompeii, aprox 15 Euro/ persoana nu este inclus). Transfer si cazare la hotel 4* in zona Sorrento.
Ziua 6 (21.10): EXCURSIE OPTIONALA IN INSULA CAPRI
Mic dejun. Excursie optionala in insula Capri, numita si “insula de vis” datorita frumusetii sale naturale, un amestec perfect intre coasta spectaculoasa si vegetatia luxurianta. Veti ajunge in Anacapri unde veti putea vizita renumita Villa San Michele cu gradinile sale, centrul insulei cu renumita Piazzetta si gradinile Augustus de unde veti putea admira privelistea spre Faraglioni, formatiune stancoasa care a devenit simbolul insulei. Intoarcere la hotel.
Ziua 7 (22.10): EXCURSIE OPTIONALA PE COASTA AMALFITANA (95 km)
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala pe parcursul careia vom vizita cateva dintre cele mai renumite orase de pe Coasta Amalfitana, situate pe cel mai spectaculos traseu din Europa. Vom face o scurta oprire pentru fotografii in Positano, “singurul loc din lume proiectat pe un ax vertical”, oras plin de culoare care coboara in trepte catre mare. Loc iubit si frecventat in trecut de artisti si intelectuali (Picasso, Cocteau, Steinbeck) si de catre intemeietorii trendului “la dolce vita”, Positano este azi una dintre
cele mai renumite statiuni de pe coasta. In continuare ne oprim in statiunea Amalfi care a imprumutat numele sau intregii coaste. Amalfi este un oras cu un aspect spaniol cu magnifica catedrala Sf. Andrea si Piazza del Duomo. Ultima oprire este in Ravello, un loc de neuitat “suspendat” intre cer si mare. Ravello este faimos pentru privelistile ce pot fi admirate de la inaltime. Intoarcere la hotel si cazare.
Ziua 8 (23.10): SORRENTO – NAPOLI – BUCURESTI
Mic dejun dimineata foarte devreme. Plecare spre aeroportul din Napoli pentru imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora 09:15. Sosire in Bucuresti la ora 12:10.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Napoli – Bucuresti cu compania Blue Air;
• un bagaj de cala de 32kg si un bagaj de mana;
• 7 nopti cazare la hoteluri de 4* in camera dubla standard, astfel: 2 nopti in Valenzano, 1 noapte in Lecce, 1 noapte in Napoli, 3 nopti in zona Sorrento;
• 2 cine in ziua 1 si ziua 2;
• transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur;
• tur de oras pietonal in Matera cu ghid local;
• tur de oras in Bari si vizita Polignano a Mare cu ghid local;
• tururi pietonale in Alberobello si Ostuni cu ghid local;
• tur de oras pietonal in Lecce cu ghid local;
• tur de oras in Napoli cu ghid local;
• ghid local pentru vizita la Pompeii;
• insotitor roman de grup.
• taxele de aeroport (pot suferi modificari);
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna februarie, anul 2020. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.
NU SUNT INCLUSE:
• cateringul in timpul zborului;
• taxele de oras, care se achita direct la hotel;
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice,
in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 25 EURO/persoana – se practica in Italia, se achita la sosirea
in tara de destinatie;
• alte mese decat cele mentionate in program;
• biletele de intrare la obiectivele turistice;
• excursiile optionale (Coasta Amalfitana, Insula Capri).
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
16.10: Otopeni 07:20 – Napoli 08:15 durata zborului: 2 ore si 5 minute
23.10: Napoli 09:15 – Otopeni 12:10 durata zborului: 1 ora si 55 minute
PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
• Coasta Amalfitana: 65 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Sunt incluse: transportul cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana.
• Capri: 95 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Sunt incluse: transferul hotel-port Sorrento-hotel, bilet ferry dus-intors, ghid local, transportul pe insula Capri cu microbuze, asistenta in limba romana.
GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 70 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia de reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acestprogram daca pana la data limita de 30.08.2020 nu se vor inscrie minim 15 participanti. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
⚫ 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
⚫ 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
⚫ 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
⚫ 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;
⚫ 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile inaintea plecarii;
⚫ 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 46 zile inaintea plecarii;
⚫ 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
⚫ 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Oferta din categoria:


 
COMORILE DIN SUDUL ITALIEI - 8 zile / 975 EURO
Plecare Pana la
16.Oct.2020 23.Oct.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 11.02.2020
# #