Circuit NOU ! SENIORI VOYAGE SARDINIA toamna 2022

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

NOU ! SENIORI VOYAGE SARDINIA toamna 2022 / 8 zile

» Plecari: 22.Oct.2022, 15.Oct.2022, 08.Oct.2022, 01.Oct.2022, 24.Sep.2022, 17.Sep.2022

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 530 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Costa Smeralda – Porto Rotondo – Insulele La Maddalena și Caprera – Bosa – Nuraghe Santu Antine – Porto Cervo – Gallura – Castelsardo – Nuoro – Orgosolo – Alghero – Capo Caccia


Cu plaje de vis unde pașii se afundă în nisipul alb, cu țărmuri scăldate de apele Mediteranei de un albastru profund și peisaje de coastă mereu însorite, Sardinia este o destinație care se distinge de restul Italiei. „Sardegna no est Italia!” susțin sus și tare localnicii, iar diferențele se manifestă în mai toate formele, de la o scenă culinară uimitoare, o limbă distinctă, tradiții și o istorie influențate de izolarea geografică de bun augur. Sardinia ne așteaptă cu brațele deschise!

Ce te va încânta în această călătorie
• Relaxarea în golfurile scăldate de valuri din Costa Smeralda, care atrag în timpul verii vedetele de cinema și supermodele
• Atmosfera locală și plimbarea pe aleile pavate ale centrului medieval din Alghero
• Ansamblul spectaculos al insulelor de granit din La Maddalena
• Turnurile megalitice ale culturii nuragice, vechi de mai bine de 4000 de ani
• Orașul medieval Castelsardo, cocoțat pe un promontoriu spectaculos cu vedere spre mare, considerat cel mai fermecător loc de pe insulă

Saludi e benvenuti în Sardinia! După aterizare ne îndreptăm spre hotelul de pe coasta de nord- vest, locul de unde începem explorările noastre pe această insulă. După acomodare ne așteaptă ghidul pentru a ne prezenta programul zilelor pe care le vom petrece în Sardinia. Este momentul oportun să alegi excursiile opționale din următoarele zile, dacă nu ai facut-o încă și să te pregătești de experiențele fabuloase de pe insulă. Pentru o mai bună planificare a programului turistic, recomandăm rezervarea excursiilor opționale din țară

Excursii gratuite
 Costa Smeralda și Porto Rotondo
Dăm curs invitației de a face un un tur panoramic pe Costa Smeralda ca să surprindem atmosfera locului. Până la sfărșitul anilor 1950 țărmurile și plajele minunate de pe legendara Costa Smeralda erau călcate doar de localnici și câțiva norocoși care acostau aici cu yachturile. Totul s-a schimbat cu prințul, Karim Aga Khan IV, care fermecat de țărmurile pitorești, a investit într-un complex eco-prietenos. L-au urmat alte capete încoronate, miliardari și vedete de cinema. În ultimii ani au fost văzuți pe insulă Elton John, George Clooney și familia Obama. Ajungem în micul port Porto Rotondo, neîncăpător pentru cele peste 800 de ambarcațiuni de mărimi diverse, loc de pândă cunoscut de paparazzi. Sunt notorii petrecerile fostului premier italian, Silvio Berlusconi, organizate pe yachtul său acostat în acest port. Profităm de timp liber pentru o plimbare pe promenadă și în port sau pentru a gusta deliciile bucătăriei locale. Excursia se va realiza fie în prima zi, în drum de la aeroport spre hotel sau în ziua plecării.

Excursii opționale
 Insulele La Maddalena și Caprera: 60 €/ persoană
O zi în care vom explora Arhipelagul La Maddalena, în largul Coastei Smeralda. Locul pare complet desprins de peisajele familiare ale Mediteranei, cu insule pustii cu plaje paradiziace, lagune turcoaz cu ape calme și pâlcuri răzlețe de verde intens, parcă o versiune ceva mai dramatică ale țărmurilor din Caraibe. Plecăm din portul Palau și ne îmbarcăm pe feribot către Insula Caprera, una din cele 7 insule ale arhipelagului care este locuită. Aici vom vizita orașul și casa muzeu a lui Giuseppe Garibaldi, general, om politic și patriot italian considerat, a fi unul dintre „părinții patriei” italiene. Apoi putem profita de o pauză binemeritată la un restaurant pentru a lua prânzul (nu este inclus).
Traversăm pe insula La Maddalena pe unul dintre cele mai frumoase drumuri panoramice ale Europei, ținând camerele foto deschise pentru a surprinde peisajele panoramice asupra celorlalte insule. Un reper important al zilei este portul antic. La Maddalena este un oraș surprinzător de mare, plin de viață, sofisticat, cu baruri și librării, cinematografe, magazine și restaurante. Timp liber pentru cumpărături și relaxare. După-amiaza luăm feribotul înapoi către Palau și ne întoarcem la hotel.

 Bosa și Nuraghe Santu Antine: 60 €/ persoană
Astăzi ne vom muta atenția asupra unuia dintre cele mai atractive orașe ale insulei, Bosa, situat într-o locație pitorească pe malul râului Temo. Pe drum avem ocazia să suprindem cu aparatele foto peisaje încântătoare, cu formațiuni stâncoase sculptate de vânt și flora mediteraneană într-o multitudine de nuanțe. De îndată ce zărim orașul Bosa de la distanță, observăm casele în culori pastel care acoperă relieful abrupt, iar între ele zidurilor unui castel. În oglinda râului se reflectă velele bărcilor de pescuit și siluetele palmierilor care flanchează malurile. Vom face un tur pietonal al orașului medieval, cu aleile sale înguste și casele colorate și ne vom bucura de peisajul urban fascinant. În centrul istoric avem întâlnire cu un grup de doamne care își dedică o parte a timpului vechiului meșteșug al țesutului, obiectele artizanale care se nasc din pasiunea și priceperea lor sunt adevărate obiecte de artă.
Spre după-amiază ne îndreptăm spre unul dintre cele mai reprezentative monumente ale insulei, Palatul Nuragic Santu Antine, o clădire megalitică din piatră impresionantă, printre cele mai mari și mai bine conservate din epoca bronzului. Sunt de-a dreptul uimitore grandoarea și dimensiunile acestui complex vechi de 3500 de ani, sculptat în peisajul vulcanic feeric al Văii Nuraghilor. Aici descoperim povestea civilizației nuragice a insulei.

 Porto Cevo, Gallura și Castelsardo: 55 €/ persoană
Excursia acestei zile ne va duce în cele mai pitorești locații de pe coasta de nord a insulei. Începem turul cu Porto Cervo, unul dintre cele mai frumoase orașe de coastă din Costa Smeralda. Stațiunea ne întâmpină cu atmosfera sa efervescentă, cu restaurantele animate de călători și localnici, buticuri chic, baruri îmbietoare, ateliere ale artizanilor locali, înșirate de-a lungul portului. Aici nu ai cum să nu remarci yahturile luxoase și velierele zvelte. Explorăm centrul istoric, după care te poți bucura de timp liber pentru a te plimba prin fața vitrinele magazinelor de modă mai mult decât îmbietoare sau a te relaxa cu un Campari Spritz la una dintre terase.
Continuăm călătoria traversând prețioasele păduri de plută, o comoară naturală neprețuită a insulei, spre satul Gallura. Gallura și-a câștigat faima datorită plutei, localnicii fiind producători renumiți în lume. Avem ocazia să aflăm de la cei din Gallura modul în care obțin prețiosul material, vorbind cu unul dintre proprietarii unui atelier local, prilej ideal de a ne întoarce acasă cu

suveniruri inedite.
Destinația finală a zilei este Castelsardo, cel mai pitoresc orășel al Sardiniei, conform unei publicații de referință mondială. Castelsardo și-a păstrat pe deplin aerul medieval, casele sale colorate așezate în cascadă dinspre vârful unui munte până la plaja stâncoasă scăldată de valurile Mediteranei. În vârf se distinge un castel impresionant cu ziduri de piatră înalte. Ne plimbăm la pas prin orășel pentru a surpinde atmosfera unică a locului.

 Nuoro & Orgosolo: 55 €/persoană
Istoria unică a Sardiniei are și un capitol burlesc, iar ziua aceasta e dedicată unor orașe demne de cărțile de aventură. Ne oprim mai întâi în Nuoro, o așezare care odinioară a fost adăpost al păstorilor și haiducilor și care s-a transformat spectaculos în secolul XIX, devenind chiar capitala culturală a insulei un secol mai târziu. Este fascinant să aflăm că cei mai importanți poeți și gânditori ai insulei s-au născut și s-au format într-un mediu atât de dur și izolat.
Apoi intrăm în micul sat, Orgosolo, un adevărat muzeu în aer liber, pentru a descoperi faimoasele picturi murale, realizate la sfârșitul anilor șaizeci, care povestesc despre scene de istorie, evenimente politice și întâmplări contemporane pe un ton critic și ironic remarcabil. Orgosolo este renumit pentru cronicile sale savuroase despre actele de banditism ale locuitorilor de odinioară, chiar dacă oamenii în zilele noastre sunt ospitalieri, cântând pe străzi melodii tradiționale. Excursia de astăzi se va încheia cu o plimbare pe frumoasele străzi pavate, pline de viață, cu atmosferă de petrecere și cafenele relaxante. Avem opțiunea de a savura prânzul într-un cadru rustic, cu specialități tipice din Sardinia, cum ar fi pâinea ciobanului, brânză pecorino, miel la cuptor și să ne bucurăm de fiecare bucată cu vinul roșu local, Cannonau (prânzul nu este inclus).

 Alghero și Capo Caccia: 55 €/ persoană
Astăzi ne vom bucura de un tur relaxant în fascinantul Alghero, vom descoperi Capo Caccia și Peșterile lui Neptun. Unul dintre cele mai frumoase orașe medievale de coastă din Sardinia, Alghero este principala stațiune de pe coasta de nord-vest a insulei, renumita Riviera del Corallo. În ciuda unui influx mare de turiști, orașul reușește să-și conserve spiritul local autentic. Centrul său istoric este un loc animat, unul dintre cele mai bine conservate din Sardinia. Înconjurat de ziduri robuste, Alghero ne încântă la fiecare pas pe aleile pietruite, flancate de vile impresionante și piețe mărginite de terase și cafenele. Orașul vechi abundă în clădiri istorice, biserici, magazine și ateliere ale artizanilor locali. La țărm, iahturile se înghesuie în portul de agreement, iar plajele lungi cu nisip fin ne îmbie la câteva minute de ralaxare. Continuăm turul pietonal până la metereze, unde ne putem bucura de o priveliște fantastică asupra portului și a stâncii impunătoare Capo Caccia. Aici te poți bucura de timp liber pentru shopping sau pentru o gustare la unul dintre restaurantele care se află prin preajmă. Opțional, putem face o vizită la Grotele lui Neptun. Se pleacă cu barca din portul Alghero, sau pe jos de la promontoriul Capo Caccia, coborând cele 654 de trepte săpate în stâncă.Servicii incluse:
TARIFUL INCLUDE
• 7 nopți cazare la hotel 4*
• Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
• Transport avion București – Olbia – București
• Taxele de aeroport
• Transfer aeroport–hotel–aeroport
• ½ zi excursie la Costa Smeralda și Porto Rotondo
• Vizite ghidate conform descrierii
• Asistență turistică pentru întreaga perioadă care include preluarea și însoțirea turiștilor către și de la hotel, organizarea excursiilor opționale și suportul la destinație.

EXCURSII OPȚIONALE
• Insulele Maddalena și Caprera: 60 €/ persoană
• Bosa și Nuraghe Santu Antine: 60 €/ persoană
• Porto Cervo, Gallura și Castelsardo: 55 €/ persoană
• Nuoro și Orgosolo: 55 €/persoană
• Alghero și Capo Caccia: 55 €/ persoană
• Nou! Reducere 15% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea în avans, din țară, a întregului pachet de excursii opționale.
• Nou! Reducere 10% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea în avans, din țară, a 3 excursii opționale.

TARIFUL NU INCLUDE
• Taxa stațiune: 2 €/persoană/ zi, va fi achitată la hotel (taxa este valabilă în momentul publicării programului, dar poate suferi modificari, fiind independentă de agenția de turism)
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno
• Intrările la obiectivele turistice
• Mese de prânz
• Cheltuieli personale
• Excursiile opționale

Hotel Pedraladda Resort 4
www.laminhotels.com/hotels/LH_Pedraladda_Resort

 Localizare
Hotelul Pedraladda este localizat pe coasta de nord-vest a Sardiniei. Centrul pitorescului oraș Castelsardo este la 10 minute de mers pe jos de proprietate, iar cea mai apropiată plajă, se află la doar 50 m distanță. De pe terasa hotelului oaspeții se pot bucura de vedere panoramică asupra coastei, către castelul din Castelsardo și Golful Asinara.

 Facilitățile hotelului
Hotelul dispune de un restaurant modern cu specialități italiene. Alte facilități
sunt piscina sezonieră exterioară, piscina pentru copii, șezlonguri și umbrele de plajă. Barul de lângă piscină oferă băuturi răcoritoare și este un loc minunat pentru relaxare. Internet wireless este disponibil gratuit.

 Facilitățile camerelor
Toate camerele de la Pedraladda sunt decorate cu ceramică și materiale locale. Camerele au aer condiționat controlat individual, telefon și TV cu canale prin satelit. Băile private includ articole de toaletă gratuite și uscător de păr.Oferta din categoria:


 
NOU ! SENIORI VOYAGE SARDINIA toamna 2022 - 8 zile / 530 EURO
Plecare Pana la
22.Oct.2022 29.Oct.2022 Rezervare
15.Oct.2022 22.Oct.2022 Rezervare
08.Oct.2022 15.Oct.2022 Rezervare
01.Oct.2022 08.Oct.2022 Rezervare
24.Sep.2022 01.Oct.2022 Rezervare
17.Sep.2022 24.Sep.2022 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 11.05.2022
# #