Circuit PASTE SICILIA – Giardini Naxos & Ragusa

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

PASTE SICILIA – Giardini Naxos & Ragusa / 6 zile

» Plecari: 14.Apr.2023

» Transport: cu Avion
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 799 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Bucuresti – Catania – Giardini Naxos-Siracusa - Noto-Taormina-Giardini Naxos – Modica - Ragusa Ibla - Comiso-Ragusa Ibla – Catania – Bucuresti


14 Aprilie | Bucuresti – Catania – Giardini Naxos
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:10 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa cu destinatia Catania, via Munchen. Decolare la ora 06:10 cu zborul LH1655 si aterizare la Munchen la ora locala 07:15. Decolare spre Catania pe zborul LH1906 la 09:00. Sosire in Catania la ora 11:05.
Plecare spre Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume unde vom avea Turul de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer, cazare si cina (fara bauturi) hotel Caesar Palace 4* sau similar Giardini Naxos.

15 Aprilie | Giardini Naxos - Siracusa - Noto
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Giardini Naxos. Optional, Excursie la Siracusa si Noto. Azi puteti vizita orasul Siracusa – unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi) Caesar Palace 4* sau similar Giardini Naxos.

16 Aprilie | Giardini Naxos – Taormina
Mic dejun. Astazi vom vizita Taormina impreuna cu insotitorul de grup si autocar local. Suntem in Taormina - Perla Siciliei (centru inscris in patrimoniul UNESCO), orașul construit de greci cu vedere la Etna și Giardini Naxos. Un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Cele mai importante atracții turistice: Piazza IX Aprile si San Giuseppe, Piazza del Duomo, Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Timp liber la dispozitie. Sicilienii nu fac nimic in graba, asa ca acordati-va ragaz, odihniti-va si incercati cultura gastronomica. Aici veti gasi cea mai buna inghetata din Sicilia! Faimos pentru crema de gheata, nuga, ulei de migdale dulci. Puteti experimenta unele dintre cele mai bune deserturi din aceasta regiune. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi) hotel Caesar Palace 4* sau similar Giardini Naxos.

17 Aprilie | Giardini Naxos – Modica – Ragusa Ibla
Mic dejun. Incepem o excursie la Modica si Ragusa Ibla - incluse in Patrimoniu Mondial UNESCO si reprezinta "culminarea si inflorirea finala a artei baroce in Europa". Modica este construita pe două niveluri, orasul Alta („orasul de sus”) este evidentiat de Domul di San Giorgio, construit cu materiale recuperate din cladirile cazute dupa cutremur. In orasul Bassa („orasul de jos”) veti observa fereastra gotica din secolul al XV-lea Chiesa del Carmine si se mandreste cu un numar impresionant de magazine ce comercializeaza celebra Ciocolata de Modica. Unica datorita modului de preparare, dupa o reteta a vechilor azteci, adusa aici de spaniolii si pastrata neschimbata de localnici de-a lungul catorva sute de ani. Ne continuam drumul spre renumita Ragusa Ibla, cea mai veche parte a patrimoniului UNESCO ce include numeroase palate si biserici de o frumusete aparte cu nucleu istoric, un amestec de antic (sec.III i.C.), medieval si baroc. Coborand treptele, vom regasi frumoasa biserica Santa Maria delle Scale („Sfanta Maria a Scarilor”) si Santa Maria dell’Itria cu clopotnita sa colorata. De asemenea, traversand aleile inguste ne vom incanta privirile cu palatele baroce, Catedrala San Giogio reprezentand cel mai frumos exemplu al arhitecturii lui Gagliardi, palatul Donnafugata, biserica San Giuseppe, parcul Ibleo fiind cel mai vechi din cele 4 parcuri principale din Ragusa si portalul medieval San Giorgio reprezentand simbolul orasului Ragusa. Cazare si cina (fara bauturi) hotel Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa.


18 Aprile | Ragusa Ibla - Comiso
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Ragusa Ibla sau optional, Comiso si degustare de produse tipic siciliene. Pornim la drum catre Comiso – unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4000 de ani, unde vom avea parte de o degustare de produse tipic siciliene “arancino, pizzetta & cannolo siciliano”. Ne vom indrepta spre centrul istoric unde vom vizita din exterior biserica San Biagio, piata Fonte Diana, catedrala Santa Maria delle Stelle, piata delle Erbe si putem intra in Basilica Bunei Vestiri. Intoarcere la hotel. Timp liber. Cazare Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa.

19 Aprilie | Ragusa Ibla – Catania – Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Catania. Imbarcare pe zborul Austrian Airlines OS490 cu destinatia Viena. Decolare la ora 09:45 si aterizare in Viena la ora 11:50. La ora 15:40 imbarcare pe zborul OS785 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 18:15. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti– Catania, via Munchen, Compania Lufthansa
• Bilet de avion Catania – Bucuresti, via Viena, Compania Austrian Airlines
• Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme
• 1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
• 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel Caesar Palace 4* sau similar Giardini Naxos
• 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa
• MESE INCLUSE:
o 3 cine la hotel in Giardini Naxos
o 1 cina la hotel in Ragusa Ibla
• PACHET EXCURSII INCLUSE:
- Tur de oras panoramaic si pietonal Catania
- Vizita in Taormina cu insotitorul de grup
- Excursie la Modica si Ragusa Ibla
• Transport cu autocare locale conform programului
• Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
• Taxele de oras ~2 Euro/persoana/zi (se achita exclusiv la receptia hotelului)
• Intrarile la obiectivele turistice; Excursiile optionale
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali
• Asigurare TRAVEL COVID PROTECTION: storno si medicala cu protectie COVID;

Excursii optionale (Tarife informative pentru minim 20 participanti, pot suferi modificari pana la plecare):
• Excursie la Noto & Siracusa
Tarif: 80 Euro/persoana si include: transport cu autocar local, taxele de drum, insotitor de grup

• Excursie la Comiso si degustare de produse tipic siciliene
Tarif: 50 Euro/persoana si include: transport cu autocar local, degustare, insotitor de grup

NOTA: pentru un numar mai mic de participanti la excursiile optionale, tarifele se recalculeaza

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

int

Oferta din categoria:


 
PASTE SICILIA – Giardini Naxos & Ragusa - 6 zile / 799 EURO
Plecare Pana la
14.Apr.2023 19.Apr.2023 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 11.11.2022
# #