Circuit SENIOR VOYAGE 2020 Italia - Toscana

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

SENIOR VOYAGE 2020 Italia - Toscana / 8 zile

» Plecari: 06.Jun.2020, 03.Jun.2020, 30.May.2020, 27.May.2020, 23.May.2020, 20.May.2020, 16.May.2020, 13.May.2020, 09.May.2020, 06.May.2020, 02.May.2020, 29.Apr.2020, 22.Apr.2020, 15.Apr.2020, 08.Apr.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 295 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Florenta – Pisa – Insula Elba – Cinque Terre – Siena – San Gimignano – San Marino – Pistoia - Prato


Vizitează Toscana, o destinație surprinzătoare, asezată în mijlocul Italiei, și străbătută de fluviul Arno - cel mai mare fluviu din regiune. Toscana este considerată a fi punctul de pornire al Renașterii, datorită unor nume mari ca Donatello, Michelangelo sau Leonardo da Vinci. Aceasta este de asemenea cunoscută ca leagănul limbii și culturii italiene. Poeți și scriitori ca Dante, Boccacio sau Machiavelli si-au lăsat amprenta pe aceste locuri.
Șase localități toscane au fost înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO: centrul istoric al Florenței, centrul istoric al Sienei, Piața Catedralei din Pisa, centrul istoric al San Gimignano.

Sudul Toscanei este diferit față de restul regiunii, în Maremma fiind specifice: marea albastră, plajele lungi, rocile negre, dealurile acoperite de păduri, mlaștinile, terenurile netede și băile termale naturale. Ca principal obiectiv turistic putem menționa Parco Naturale della Maremma.

În centrul Toscanei, aproape de Florenta, putem găsi Volterra, orașul alabastrului prin excelență. Toscana este renumită în jurul lumii și pentru vinurile sale de calitate. Se pot vizita podgoriile unde se produc clasicele vinuri Chianti, nobilul Brunello di Montalcino și vinuri albe aromate, precum Vernaccia di San Gimignano.

Moment de savoare: Fettuna
Toscana este recunoscută pentru feluritele versiuni de ulei de măsline, pentru brânzeturile desăvârșite și vinul excelent.Îți recomandăm să încerci bruschettele, cunoscute în zonă cu numele de Fettuna. Aceasta constă într-o felie de pâine ușor rumenită, unsă generos cu usturoi și ulei de măsline, pe care mai apoi după gust se poate presăra oregano sau sare. Pe cât de simplu, pe atât de delicios!

Top atracții:
1. Turnul din Pisa este cea mai faimoasă clădire înclinată din lume, având o înălțime de 56 de metri. Construcția sa a început în august 1173, fiind folosite în total 14200 de tone de marmură de Carrara. Construcția avea inițial rol de clopotniță, fiind dotată cu șapte clopote, acestea însă nu mai sună de mult timp din cauza pericolului de prăbușire.
2. Domul Santa Maria del Fiore (supranumit și Domul lui Brunelleschi) este catedrala Arhidiocezei Romano-Catolice a Florenței, fiind recunoscută pentru arhitectura sa gotică și pentru faptul că este cea de-a doua biserică din Italia ca mărime.
3. Galeria Uffizi este cel mai cunoscut muzeu din Florența , găzduit într-un superb palat din secolul al XVI-lea. Aici poți vedea o colecție de picturi renascentiste ale celor mai celebri pictori ai epocii, printre care și Michelangelo, Da Vinci și Botticelli. Galeria Ufizzi este cel mai vechi muzeu din Europa și este trecut pe lista patrimoniului Mondial UNESCO pentru că deține cea mai mare pinacotecă renascentistă.Atracții
 Florenta
Orașul a înflorit încă din secolul al XIV-lea prin piețe elegante, biserici decorate cu fresce și palate care acum găzduiesc colecții minunate de arta. În centrul orașului se află Domul Santa Maria Del Fiore, a cărei cupolă a fost proiectată de unul din părinții stilului renascentist, Filippo Brunelleschi. Această catedrală este închinată Madonei din Florența. Complexul cuprinde și faimoasa clădire cunoscută sub numele de Baptisteriul, considerata cea mai veche cladire a Florenței. Cele mai atractive elemente ale Baptisteriului sunt cele 3 portaluri. Porțile Paradisului sunt cele mai apreciate, panelele sunt decorate cu scene din Vechiul Testament, cu un stil narativ și un rafinament tehnologic nemaiîntâlnite.


 Siena
Siena este un alt oraș medieval ce merită să fie vizitat. Este capitala provinciei cu același nume din Toscana și este înscrisă în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. În centrul ei se află Campo, cea mai vestită piață a Italiei, apoi în imediata sa apropiere se înalță Domul, în timp ce, de jur împrejur, un labirint magic de străduțe oferă un fundal de vis.

 Pisa
Pisa este o destinație asaltată de milioane de turiști în fiecare an, aceștia fiind atrași în special de faimosul Turn Înclinat. Acesta este celebru pentru că stă scufundat în solul instabil. Turnul are șapte clopote și, deși a servit inițial drept clopotniță, azi clopotele nu mai sună, pentru a evita pericolul de prăbușire.

 Insula Elba
Insula Elba este a treia cea mai mare insulă din Italia, dupa Sicilia și Sardinia. Împreună cu alte 8 insule incluzând Giglio, Giannutri și Montecristo, face parte din Parcul Național al Arhipelagului Toscan, cel mai mare parc marin din Europa. Insula Elba este faimoasă în lume pentru adăpostirea împăratului francez Napoleon în anul 1814, în perioada exilului acestuia.


Excursii gratuite:
 Pistoia- tur de oras!
Se vizitează orașul Pistoia cu un tur panoramic, în care vom vedea Piazza del Duomo dominată de către Catedrala San Zeno cu fațada sa romanescă, de Palazzo del Comune și de Palazzo del Podesta. Tot în piață vom vedea Baptisteriul din secolul 14, construit în stil gotic cu marmură albă și verde caracteristică stilului gotic toscan. Mai putem vedea Palazzo dei Vescoci dar și Turnul Catilina. Vom efectua acest tur în prima sau ultima zi, în drum spre aeroport sau hotel, în funcție de orarul de zbor.

 Prato
Prato este localizat lângă orașul Florența cu multe puncte de interes: Basilica, Piața Centrală cu Fântâna lui Bacchus și Primăria orașului, Palatul Praetorian – unde putem admira lucrarile lui Bernardo Daddi, Giovanni da Milano, Filippo and Filippino și mulți alți artiști. Tot aici se află Basilica Santa Maria delle Carceri care a fost construită din ruinele unei vechi închisori, Palatul Datini, Biserica San Domenico, Muzeul de Pictură murală. Piazza Santa Maria delle Carceri continuă de-a lungul străzii Via Mazzini și ajunge în Piazza San Marco, punctul de întalnire între orașul vechi și cel modern.
Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de CARD SENIOR VOYAGE


Excursii optionale:
 Florenta
Florența are foarte multe lucruri de oferit, multe muzee și monumente ce nu trebuie ratate, printre care Santa Croce, Piazza della Signoria cu Fântâna lui Neptun, Loggia dei Lanzzi, Palazzo Vechio, Galeriile Uffizi, Catedrala Santa Maria dell Fiore, Baptisteriul, Palazzo Bargello, Palatul Piti, Ponte Vechio. În cel mai mare muzeu de arta din lume, Galeria Uffizi, sunt picturi de Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo și alți mari artiști ai renașterii.


 San Marino- Bologna
San Marino, republica independentă, esta a treia cea mai mică țară din Europa, dupa Vatican și Monaco. Nu vom rata Cetatea, Palatul Căpitanilor Regenți și Muzeul Torturii. Se vizitează orașul Bologna cu un tur panoramic, pornind de la fântâna lui Neptun, îndreptându-ne apoi spre Piazza Maggiore cu Palazzo D’Accursio, Bazilica Sf. Petroniu, Muzeul Morandi și Muzeul Civic Arheologic.

 Lucca si Pisa
În Piazza dei Miracoli, Piața Miracolelor- considerată mândria Pisei, se afla Turnul Înclinat, Baptisteriul și Domul. Nu vom rata nici Palatul Cavalier.
Lucca este unul dintre cele mai pitorești orașe din zona Toscanei și o oprire obligatorie pentru descoperirea frumuseților toscane. Majoritatea atracțiilor din Lucca sunt legate de istoria sa antică: de la urmele amfiteatrului roman care poate fi vazut în Piazza dell’Anfiteatro până la rămășițele arheologice de sub biserica din secolul al XII-lea (prima catedrală din oraș), și nenumăratele turnuri și vile din secolul al XII-lea până în secolul al XVI-lea. Zidurile care înconjoară orașul încă se păstrează în stare bună, ba mai mult sunt transformate în traseu pietonal, constituind una dintre principalele atracții ale orașului astazi. Recmandăm să vizitezi și Biserica San Michele in Foro, Basilica San Frediano, Turnul cu ceas sau Turnul Guinigi.

 Insula Elba
Insula Elba este cea mai mare, mai frumoasă și mai bogată din Arhipelagul Toscan, fiind încărcată de mii de ani de istorie, panorame uluitoare și povești despre oameni și civilizație. Vizitând insula, găsim câteva amintiri ale trecutului său glorios, de la descoperirile arheologice din muzee, până la fortărețele impresionante și construcțiile militare, cum ar fi Castelul Volterraio și apoi către reședința lui Napoleon din anii 1800, Palazzina dei Mulini.

 Siena – San Gimignano
Pornim dis de dimineață spre Siena, frumoasa citadelă medievală a Italiei. Principalele obiective turistice ce nu trebuie ratate aici sunt: Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia – localizat în Piazza del Campo, Domul din Siena - una din cele mai frumoase catedrale din Italia. Vom porni apoi spre San Gimignano faimos pentru arhitectura sa medievală și a turnurilor care oferă o priveliște impresionantă asupra orașului. Avem posibilitatea de a vizita biserica San Francesco, Piazza della Cisterna și Piazza del Duomo, Collegiata – fosta catedrală a satului, Capella di San Gimignano și de a se bucura de vinul său alb, Vernaccia di San Gimignano.

 Cinque Terre
Nu rata plimbarea de pe Sentiero Azzuro, care leagă cele cinci orășele ale Cinque Terre: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso al Mare - care se înalță spectaculos între două promontorii ce se întind pe țărmul stâncos al Coastei Ligurice din nord-vestul Italiei. Vom vizita Manarola, Vernazza și Monterosso al Mare.Hotel Terme Pellegrini 4* (Hotel President 4* - sau similar 4* )
www.rghotels.it/accommodation/hotel-terme-pellegrini-4/

Hotel Le Fonti 4* (Hotel President 4* - sau similar 4* )
www.rghotels.it/accommodation/hotel-le-fonti-4/


Servicii incluse:
TARIFUL INCLUDE
• Transport avion Bucuresti – Florenta – Bucuresti
• 7 nopţi cazare la hotel de 4*
• Mic dejun si cina (2 mese pe zi - conform programului (intrare cu cină, iesire cu mic dejun) cu 1 pahar de apa si vin la masa
• Transfer aeroport-hotel-aeroport
• Asistenta turistica*
*Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic. Precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.
• ½ zi excursie optionala inclusa (Pistoia)

TARIFUL NU INCLUDE
• Taxele de aeroport 95 €/persoana
• Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
• Taxa de statiune (se va plati la hotel, 1-3 euro/zi/pers)
• Mesele de prânz
• Intrarile la obiectivele turistice, alte taxe si cheltuieli personale.
• *Supliment 50 €/persoana pentru plecarile din mai, iunie.
• **Supliment 70 €/persoana plecare 15.04 Paste (nu include masa festiva)

BONUSURI SENIOR VOYAGE CLUB CARD
• ½ zi excursie optioinala pentru posesorii de Senior Voyage Club Card (Prato)
• Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD
• Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD
• Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro pentru persoane sub 55 ani.

PUNCTE DE ATRACŢIE
• Florenta
• Siena
• Pisa
• Cinque Terre


BINE DE ȘTIUT
• Avansul la înscriere este de 25% /persoana.
• Se accepta partaj
• Intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse în prețul pachetului.
• Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi , in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.
• Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur 7 nopti.
BONUS!
Pentru posesorii de Senior Voyage Club Card nu se percepe acest supliment

Oferta din categoria:


 
SENIOR VOYAGE 2020 Italia - Toscana - 8 zile / 295 EURO
Plecare Pana la
06.Jun.2020 13.Jun.2020 Rezervare
03.Jun.2020 10.Jun.2020 Rezervare
30.May.2020 06.Jun.2020 Rezervare
27.May.2020 03.Jun.2020 Rezervare
23.May.2020 30.May.2020 Rezervare
20.May.2020 27.May.2020 Rezervare
16.May.2020 23.May.2020 Rezervare
13.May.2020 20.May.2020 Rezervare
09.May.2020 16.May.2020 Rezervare
06.May.2020 13.May.2020 Rezervare
02.May.2020 09.May.2020 Rezervare
29.Apr.2020 06.May.2020 Rezervare
22.Apr.2020 29.Apr.2020 Rezervare
15.Apr.2020 22.Apr.2020 Rezervare
08.Apr.2020 15.Apr.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 04.09.2019
# #