Circuit SENIOR VOYAGE TOAMNA 2022 Aventura Siciliană

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

SENIOR VOYAGE TOAMNA 2022 Aventura Siciliană / 7 zile

» Plecari: 20.Oct.2022, 13.Oct.2022, 06.Oct.2022, 29.Sep.2022, 22.Sep.2022, 15.Sep.2022

» Transport: cu Avion
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 490 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Messina – Palermo – Monreale – Siracusa – Ortigia – Etna – Taormina – Cefalù – Tindari – Catania – Riviera Ciclopilor


Excursii gratuite
 Messina
Ne vom îndrepta spre "Poarta Siciliei", Messina, al treilea oraș ca mărime din Sicilia și capitala provinciei cu același nume. Se spune că atunci cand a luat ființă Messina, Roma era încă în mediu rural. De-a lungul timpului Messina a experimentat puterea, declinul, expansiunea și distrugerea, având o istorie cu rădăcini adânci în trecut. Noi vom admira Piața Domului, Turnul cu Ceasul Astronomic și Fântâna lui Neptun printre altele, apoi ne vom îndrepta spre Strâmtoarea Messina, unde se întâlnesc Marea Ionică și Marea Tireniană. Drumul de coastă ne va încânta cu peisajele sale rurale liniștite, cu priveliștea dominată de Capo Peloro și Insulele Aeoliene. Această excursie se va realiza fie în prima zi de program, în drum de la aeroport spre hotel sau în ultima zi de program, înainte de transferul spre aeroport
Excursii opționale
 Palermo și Monreale
Dedicăm acestă zi unei incursiuni în Capitala Siciliei. Palermo este un oraș istoric, pe alocuri cu accente moderne și cu un ritm alert de viață. Prima oprire este la Criptele Capucinilor, unde vom înțelege tehnica de uscare și păstrare a trupurilor folosită de călugării Capucini. Continuăm apoi spre centrul istoric, care impresionează cu arhitectura sa, oprind la câteva obiective emblematice ale orașului. Cea mai impozantă clădire este Catedrala cu domul de bronz, ridicată în secolul al XII-lea. Aici se odihnește trupul Părintelui Puglisi, aprig luptător contra mafiei. E un moment bun să aflăm despre originile mafiei și cum rețeaua și-a crescut puterea și influența de la mijlocul anilor 1800 până astăzi. Explorăm labirintul de străduțe vechi și ne îndreptăm către Teatro Massimo, ocazie perfectă pentru a vizita teatrul (contracost), intra în magazine, savura o felie de pizza delicioasă sau celebrele cannoli, oferite de patiserii locali. Mai departe, în Piazza Marina descoperim bustul lui Nicolae Bălcescu și legătura lui cu Sicilia.
Din Palermo, ne îndreptăm spre Monreale, aflat la mică distanță de Capitala Siciliei, un orășel pitoresc, care se mândrește cu o catedrală considerată "una dintre minunile epocii medievale".

 Etna și Taormina
Muntele Etna domină peisajul îndepărtat al orizontului sicilian, oriunde te-ai afla pe insulă. În această excursie, ai ocazia să descoperi de îndeaproape cel mai mare vulcan activ de pe continentul european. Aflată la mică distanță de Messina și Catania, Rezervația Naturală Etna este considerată una dintre cele mai frumoase arii naturale din zona Mediteranei. Drumul spre vulcan ne dă ocazia să vedem văile spectaculoase sculptate de activitatea telurică din regiune, să fotografiem peisajele dominate de cratere și sol vulcanic care par de pe o alta planetă. La refugiul Sapienza, aflat la altitudinea de 1900 m deasupra nivelului mării, oprim pentru shopping de suveniruri și vin ambalat în butelci sculptate din lavă întărită. Sperăm să avem parte de vreme cu cer senin, pentru că de la această înălțime vom putea admira albastrul superb al Mării Ionice. Ghidul ne va da câteva repere geologice și istorice despre vulcan. De aici, cine dorește, poate continua ascensiunea cu telecabina până la 2500 m sau cu microbuzele speciale care ne pot urca spre vârf până la altitudinea de 2800 m. Din acest punct, putem porni la pas spre râurile de lavă întărită, având ocazia să simțim sub picioare căldura emanată de vulcan. Este cel mai apropiat loc până unde ne putem aventura pe solul negricios pentru a vedea activitatea vulcanică și fumul fierbinte emanat Etna.
După experiența vulcanică de pe Etna, plecăm către Giardini Naxos pentru a lua prânzul. Urmează să coborâm în Taormina, perla Siciliei, oraș fermecător, colorat, desfășurat în trepte pe coasta estică a insulei, desprinsă parcă din filmele lui Fellini. Vom vizita amfitetrul antic grecesc și catedrala (cine dorește, contra cost). Încheiem periplul din această zi cu o plimbare prin grădinile din Taormina, pline de verdeață și flori, cu vedere spre golful animat de ambarcațiuni.

 Siracusa și Insula Ortigia
Un veritabil muzeu în aer liber, Siracusa se află în compania selectă a orașelor din Patrimoniul Mondial UNESCO. Iată de ce recomandăm să fii pregătit să faci poze demne de urcat pe Facebook și WhatsApp. Strazile orașului ne vor purta peste secole de istorie, la fiecare pas având ocazia să admirăm sculpturi înfățișând creaturi mitice, heruvimi, monștri și dragoni, lei de piatră, satiri sau alte ființe de poveste. Clădirile vechi sunt pline de viață, culoare și arome locale. În Siracusa avem ocazia să ne oprim la Urechea lui Dionysos, cariera de piatră, Altarul de sacrificiu închinat lui Zeus, Teatrul Grec și Amfiteatrul Roman.
Pătrundem în Ortigia, zona veche a Siracusei, acasă la Arhimede. Trecem podul dedicat Sfintei Lucia, sfântul protector al orașului, admirăm statuia lui Arhimede și vizităm ruinele templului lui Apollo, primul templu construit în Sicilia de către greci. Continuăm pe străzile înguste în stil arab pentru a ajunge la Biserica Iezuiților și la Piazza del Duomo. Explorăm monumentele antice din piață și ademeniți de farmecul locului, oprim pentru a servi prânzul la unul dintre restaurante. După amiază te invităm la o plimbare cu barca în jurul insulei Ortigia (neinclusă în tariful excursiei opționale) pentru a surprinde priveliștea spectaculoasă a orașului antic cu zidurile sale de piatră și vilele colorate.

 Cefalù și Tindari
Cefalù s-a metamorfozat în ultimii ani dintr-o așezare locuită cu precădere de pescari, aflată între un vârf de munte și o fișie generoasă de nisip care se întinde spre mare, într-un orășel de coastă pitoresc, căutat de către vizitatori pentru vacanțe relaxante, mâncare bună și atmosfera sa cu totul aparte. O plimbare pe străzile pavate neschimbate de-a lungul secolelor oferă ocazia de a descoperi restaurante cochete, magazine cu produse locale autentice și clădiri care își afișează vârsta cu mândrie. Este locul ideal de a te lăsa “furat” de farmecul locului, desprins dintr-o poveste cu aer mediteranean și să te așezi la masa unui restaurant de la malul mării pentru o mâncare delicioasă cu adevărat siciliană.
În a doua parte a zilei, plecăm spre extremitatea nordică a Siciliei pentru o scurtă vizită la Sanctuarul Madonei Negre, făcătoare de minuni. Este un loc de reculegere și de rugăciune unde vin anual mii și mii de credincioși. De pe platoul din fața bisericii, panorama încântătoare cu toate cele 7 insule Eoliene ne va îndemna din nou să scoatem aparatele foto sau telefoanele cu cameră. Și cum altcumva să încheiem mai bine decât cu o degustare de fructe confiate și prăjituri din făină de migdale delicioase, oferite de gazdele noastre?

 Catania și Riviera Ciclopilor
Catania este destinația acestei zile, un oraș cu o energie unică, al doilea ca mărime în Sicilia, aflat la mică distanță de Muntele Etna. Catania își datorează frumusețea Vulcanului Etna, care domină orizontul îndepărtat, mare parte din clădirile orașului fiind construite din roca vulcanică ce s-a format în urma erupției masive din 1669. Frumusețea și valoarea artistică și istorică a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscută prin includerea ei în Patrimoniul Unesco. Vedem obiectivele de neratat ale centrului istoric, precum Catedrala Sf. Agata, Fontana dell’Elefante - simbolul orașului, piața de pește, Fontana dell’Amenano și Via Etna, aleea comercială, ticsită de magazine. Părăsim Catania și ne îndreptăm spre regiunea Acireale unde se află faimoasa Riviera Ciclopilor, ale cărei peisajele captivante au fost menționate de însuși marele Homer în opera sa, Odiseea. Ne oprim la Aci Castello și Aci Trezza pentru a admira celebrele Faraglioni, stâncile în formă de lumânare ce ies din Marea Ionică.

 Insulele Eoliene
Te invităm într-un tur cu barca spre spectaculoasele insule Aeoliene, Vulcano și Lipari. Supranumite "Perlele Mediteranei", cele doua insule sunt un adevărat spectacol al naturii sălbatice, cu formațiuni vulcanice active, pe alocuri lavă incandescentă. Vom putea admira formațiunile din rocă vulcanică care au luat forme ciudate (cap de leu, profilul Papei sau calul Pegasus), Piscina lui Venus cu apa de culoarea smaraldului și Grota Îngerilor. Ajunși pe insula Lipari facem un tur panoramic cu autocarul, ocazie perfectă pentru fotografii cu totul aparte. De aici, se ivesc la orizont toate cele 7 insule Eoliene, inclusiv celebra Insulă Stromboli asociată cu frumoasa actriță Ingrid Bergman. Oprirea pe plaja din Lipari ne dă ocazia să culegem roci vulcanice, obsidian și piatră ponce. După atâta explorare, merităm o oprire pentru a ne răcori cu o granita. De aici plecăm mai departe spre Insula Vulcano, iar oprirea pe plaja neagră acoperită de nisipul vulcanic va fi o experiență cu totul aparte. Facem un popas pentru masă și avem timp de shopping cu produse locale sau delicii tradiționale specifice Siciliei.

Hotel Europa Palace 4
www.hoteleuropamessina.it
 Localizare
Hotel Europa Palace este localizat în regiunea Messina, locație de unde putem explora cu ușurință cele mai importante atracții ale insulei.

 Facilitățile hotelului
Restaurantul hotelului este elegant și spațios și servește preparate din bucătăria siciliană, italiană clasică și internațională. Micul dejun este servit sub forma unui bufet variat. Accesul WiFi este gratuit în întreaga proprietate.

 Facilitățile camerelor
Camerele hoteluluii au aer condiționat, TV cu ecran plat și canale prin satelit, telefon și minibar. Toate camerele sunt dotate cu baie privată cu uscător de păr și set de articole de toaletă.Servicii incluse:
TARIFUL INCLUDE
• 7 nopți cazare la hotel 4* în regiunea Messina
• Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
• Transport avion București – Catania – București
• Transfer aeroport–hotel–aeroport
• ½ zi excursie la Messina
• Vizite ghidate conform descrierii
• Asistență turistică pentru întreaga perioadă care include preluarea și însoțirea turiștilor către și de la hotel, organizarea excursiilor opționale și suportul la destinație.

EXCURSII OPȚIONALE
• Palermo și Monreale: 65 €/ persoană
• Siracusa și Ortigia: 65 €/ persoană
• Etna și Taormina: 55 €/ persoană
• Cefalù și Tindari: 50 €/ persoană
• Catania și Riviera Ciclopilor: 65 €/ persoană
• Insulele Eoliene (Lipari/Vulcano): 65 €/ persoană
• Nou! Reducere 15% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea în avans, din țară, a întregului pachet de excursii opționale.
• Nou! Reducere 10% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea în avans, din țară, a 3 excursii opționale.
• Recomandăm rezervarea excursiilor înainte de plecare pentru o mai bună planificare.


NOTE EXCURSII OPȚIONALE
• Tarifele excursiilor opționale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat și ghidajul.
• În cazul în care nu este altfel menționat, excursiile opționale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, plimbări cu barca, degustări sau mese de prânz.
• Tarifele excursiilor opționale sunt valabile în momentul publicării programului, dar pot suferi modificari independente de agenția de turism.
• Prețul oferit în momentul rezervării, inclusiv orice creștere sau reducere aplicabilă în acel moment, este prețul garantat.
• Grupul minim pentru a organiza excursiile opționale este de 20 persoane.
• Excursiile opționale se achită online, în agenție sau la ghid.
• Recomandăm rezervarea excursiilor opționale din țară pentru o mai bună planificare a programului turistic.

TARIFUL NU INCLUDE
• Taxa de stațiune: 2,50 €/ zi/ persoană, va fi achitată la hotel (taxa de stațiune este valabilă în momentul publicării programului, dar poate suferi modificari, fiind independentă de agenția de turism)
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno
• Intrările la obiectivele turistice
• Mese de prânz
• Cheltuieli personale
• Excursiile opționale
• Aparat audio pentru tururile ghidate: 1,5 €/ persoană/ zi

REDUCERI&SUPLIMENTE
• Supliment SGL: 140 euro
• Reducere a 3-a persoană: 20 euro
• Copil 0-1.99 ani: 95 euro (taxa de aeroport)
• Copil 2-11.99 ani: reducere 100 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
• Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au însoțitor peste 55 ani: supliment 50 euro

Oferta din categoria:


 
SENIOR VOYAGE TOAMNA 2022 Aventura Siciliană - 7 zile / 490 EURO
Plecare Pana la
20.Oct.2022 26.Oct.2022 Rezervare
13.Oct.2022 19.Oct.2022 Rezervare
06.Oct.2022 12.Oct.2022 Rezervare
29.Sep.2022 05.Oct.2022 Rezervare
22.Sep.2022 28.Sep.2022 Rezervare
15.Sep.2022 21.Sep.2022 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 08.06.2022
# #