Circuit Sicilia şi Malta – Istorii şi civilizaţii

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Sicilia şi Malta – Istorii şi civilizaţii / 10 zile

» Plecari: 28.Sep.2020, 31.Aug.2020, 25.May.2020, 24.Apr.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 940 EURO de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu: -


In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Catania – Riviera Ciclopilor – Taormina – Vulcanul Etna – Siracuza – Ortigia – Cefalu Palermo – Valletta – Grota Albastră – Insula Gozo

 Ziua 1. Bucuresti – Catania
Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Catania. Odată ajunși, facem un scurt tur panoramic de oraș. Catania este al doilea oras ca marime din Sicilia, situat pe coasta de est, la mica distanta de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datoreaza in mare parte pietrei vulcanice, de culoare gri, folosita pentru numeroase edificii publice si palate. Frumusetea si valoarea artistica si istorica a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscuta prin includerea ei in Patrimoniul UNESCO. Transfer la hotelul nostru din Catania, locul unde ne vom stabili cartierul general. Şi dacă tot ne-am stabilit cartierul general, trebuie neapărat să facem şi “Şedinţa tehnică” pentru programul de a doua zi!


 Ziua 2. Riviera Ciclopilor – Taormina - Etna
Program liber sau excursie opţională Taormina si Muntele Etna. Prima oprire o vom face în Acireale, situat pe Riviera Ciclopilor la picioarele Etnei şi pe coasta Mării Ionice. Recunoscut pentru bisericile în stil gotic dar şi pentru cea mai veche Academii de Ştiinţe, Litere şi arte din Sicilia, fondată în 1671, Acireale este construit pe o terasa de origine vulcanică. Culturile de citrice sunt semnul distinctiv al zonei însorite de la malul mării a cărei culoare rivalizeaza cu albastrul cerului senin al Siciliei. Carlo Levi compara Acireale cu medievalul Avignon cu mănăstiri, biserici colegii şi mai ales cele 6 şcoli catolice mari iar francezii îl compara cu Saint Tropez.
De aici vom pleca spre Taormina, capitala Siciliei în epoca bizantină, un oraș fermecător, râvnit de multe popoare de-a lungul istoriei și vizitat de numeroși artiști îndrăgostiți de cadrul său romantic și mistic. Statiunea a fost construita pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Taormina poate fi cel mai bine descris, ca fiind o combinatie intre munti, mare de azur, stanci dramatice si istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atractiile turistice importante; de aici vom admira o superba priveliste a coastei de est. O plimbare pe străduţele înguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele şi restaurante primitoare, este un prilej de încântare. Încheiem vizita cu o plimbare relaxantă prin grădinile publice din Taormina, pline de verdeaţă şi o puzderie de flori. Ultimul punct al excursiei noastre este Vulcanul Etna. Întreaga regiune a fost puternic influențată de-a lungul istoriei de prezența furiosului vulcan activ, care din 2014 erupe în medie o dată la 2-3 luni. În ciuda amenințării, regiunea de la poalele vulcanului are o populație foarte densă, căci cenușa vulcanică favorizează creșterea viței de vie, a măslinilor și a pomilor fructiferi. Parcurgem împreună un traseu care ne poartă până la vechiul refugiu montan Sapienza, la altitudinea de 1910m. In cursul serii ne întoarcem la hotelul nostru din Catania.


 Ziua 3. Agrigento -Valle dei Templi
Ne înarmăm cu aparatul de fotografiat și încălțăminte comodă, pentru că azi ne așteaptă încă o excursie opțională, de data aceasta spre Agrigento, unde vom vedea ruinele orașului grec Akragas, înființat de coloniștii greci în secolul al VI-lea î. Hr. Orașul Agrigento a devenit rapid unul dintre cele mai importante și bogate centre din Magna Graecia, colonie grecească ce cuprindea tot sudul Italiei. În interiorul sitului arheologic vom putea vedea templele foarte bine conservate, cele mai frumoase și populare fiind: Templul Herei, Templul lui Heracle și Templul Concordia (acesta din urmă a inspirat emblema UNESCO).

Valea Templelor reprezintă o incursiune extraordinară în istoria antică locală, fiind aflată în top 10 în clasamentul locurilor pe care merită neapărat să le vezi atunci când vizitezi Sicilia. Valea Templelor se află la jumătatea distanței dintre oraș și malul mării. Plasarea acesteia ne oferă o frumoasă perspectivă asupra orașului, dar și asupra mării și a stațiunilor de pe coastă. Îți recomandăm să porți haine răcoroase și să te hidratezi corescpunzător, pentru că vizitarea văii ar putea dura în jur de trei ore, iar soarele Siciliei este foarte puternic. Revenim seara la hotel pentru cazare.


 Ziua 4. Siracuza – Ortigia
Dupa micul dejun avem program liber sau excursie la Siracuza, un alt oraş monument, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Începem cu un tur de oraş cu vizitarea principalelor atractii: : Santuario Madonna delle Lacrime, Templul lui Zeus, Teatrul grec, Catedrala din Insula Ortigia, atelierul de papirus si Urechea lui Dionis. Vom încheia ziua cu o plimbare în Insula Ortigia. Cu siguranţă nu vom rata o plimbare pe superbele străzi de piatră gri şi ne vom opri la o cafenea pentru a savura un cappucino veritabil sicilian.
Moment de răgaz (timp liber):
Gustă delicioasele cannoli, cele mai crocante rulouri ale patiseriei italiene. Originare din Sicilia, aceste delicii culinare constau într-un tub de foietaj crocant care poate fi umplut cu diverse creme dulci si aromate. Atenție însă, la patiseriile care se respectă, aceste rulouri nu sunt niciodată umplute de dinainte. Patiserul le va umple pe loc, pentru ca aluatul să nu se înmoaie.
Spre seara, ne retragem spre Catania. Cazare la acelasi hotel.


 Ziua 5. Cefalu - Palermo
Dimineaţă după micul dejun pornim la drum, într-o excursie opţională la Palermo, capitala insulei. Pornim la drum şi prima oprire va fi la Cefalu. Fermecător şi compact, acest oraş atrăgător, construit la poalele unei impunatoare stânci, are plaje îmbietoare şi o impunatoare catedrală normandă care adăposteşte una dintre cele mai fine reprezentări ale lui Hristos din arta occidentala. Piazza del Duomo, din centrul oraşului este locul ideal pentru a te delecta cu o băutură răcoritoare sau jumătate de oră de pură relaxare. Piaţa este flancată de palmieri şi dominate de minunata catedrală a oraşului. Legenda spune că ea a fost construită de către Roger al II-lea, împăratul roman al Siciliei din secolul al XII-lea, care, după ce a supravieţuit unui naufragiu petrecut în imediata apropiere a oraşului, a jurat Fecioarei că-i va înălţa biserică, în semn de mulţumire că i-a salvat viaţa. La mica distanţă de catedrală se află Muzeul Mandralisca, ce găzduieşte o colecţie de monede, vase de lut, artefacte greceşti şi romane şi remarcabilul tablou “Portretul unui necunoscut” al lui Antonello da Messina, cel mai eminent artist renascentist al Siciliei.

Moment de răgaz (timp liber):
Trebuie neapărat să te oprești la un restaurant sicilian local autentic unde să te îndulcești cu aroma rafinată a unui pahar de limoncello, faimosul lichior de lămâie ce te îmbie cu nuanța sa opacă de limonadă și gustul puternic și aromat.
Ne continuăm programulşi ajungem la Palermo, capitalei Siciliei. Aceasta ne dă impresia de oraş al contrastelor, în care modernul si ritmul de viata alert fac casa buna cu monumentele stravechi si cladirile istorice. Profitam de ocazie si intram in magazinele cochete in cautarea ultimelor cadouri pentru cei de acasa, ne relaxam pe terasele primitoare cu un gelato si ne facem planuri pentru masa de pranz. Sa fie pizza, ori paste sau ceva mai putin caloric? Decidem pe moment, iar dupa masa continuam incursiunea in Palermo spre Piata Marina si Parcul Garibaldi. Aici, Balcescu are un bust asezat chiar langa cel al prietenului sau Giuseppe Garibaldi. Parcul are o vechime de peste 100 de ani, fiind fondat in 1886, iar statuia lui Balcescu este strajuita de imensi ficusi cu trunchiuri impletite si de palmieri exotici. "Nicolae Balcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo", scrie pe soclul statuii revolutionarului de la 1848. În cursul serii ne întoarcem în Catania pentru cazare la acelaşi hotel.
 Ziua 6. Catania - Valletta
În această dimineață, mireasma de cafea ne îmbie și ne convinge să fim matinali, pentru că imediat după predarea camerelor vom pleca spre Malta Ajungem în portul din Pozzallo, de unde ne îmbarcăm pe feribot, pentru a ajunge în Valletta și a ne continua periplul pe o altă insulă cu o istorie bogată și impresionantă – Malta. Ajunşi pe insulă vom fi transferaţi la hotelul nostru din staţiunea Qawra. Cazare.
Opţional vă propunem o seara tradiţională malteză unde ne vor încănta atat preparatele locale cât şi acordurile melodioase ale muzicii tradionale ale zonei.

 Ziua 7. Valletta
Timp liber sau excursie opţională în capitala insulei – Valletta. Impresionantul oraș fortificat a fost construit de către Cavalerii Ioaniți după Marele Asediu din 1565. În întregul oraș se găsesc peste 300 de monumente ce datează din perioada Evului Mediu. Pe parcursul turului, admirăm cele mai importante clădiri care au aparținut Ordinului Cavalerilor Ioaniți. Printre acestea amintim: Palatul Marilor Maeștri, Grădinile Barracca și Catedrala Sf. Ioan, un lăcaș de cult cu o arhitectură în stil baroc, care adăpostește una dintre cele mai importante picturi ale lui Caravaggio – Decapitarea Sfântului Ioan Botezătorul. Tot în Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, vom viziona filmul Malta Experience 5D Show. În capitală vom descoperi bastioane, metereze, piațete și grădini, iar la final ne vom bucura de timpul liber care ne-a mai rămas, pentru a continua după bunul plac explorarea capitalei. Putem merge la shopping sau opri la un local pentru o gustare. Seara vom reveni la același hotel pentru cazare.

 Ziua 8. Grota Albastră – Hagar Qim - Marsaxlokk
După micul dejun, îți propunem o altă excursie opțională de o zi, în cadrul căreia vom explora cele mai cunoscute și îndrăgite atracții din partea de sud a insulei Malta. Vom vizita Grota Albastră, a cărei ape luminează de un albastru fosforescent datorită florei și faunei subacvatice. Vom face o plimbare cu barca (se plăteşte separate la faţa locului) pe sub arcada înaltă de 42 de metri și vom pătrunde în Grota Albastră pentru a ne lăsa fermecați de fabulosul joc de lumini naturale. Locația este populară mai ales în rândul pasionaților de scufundări sau rock climbing. Tot aici, pe malul apei, se găsesc o serie de restaurante cu specific pescăresc, unde poți servi preparate din fructe de mare proaspete și te poți bucura de priveliștea liniștitoare. Vizităm apoi Templul megalitic Hagar Qim, inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Complexul este unul dintre cele mai vechi din lume, depășind cu aproape 100 de ani anticele Piramide din Giza. Vom ajunge apoi la tradiționalul port Marsaxlokk, care se bucură de o istorie veche de două milenii, precum și de o atmosferă cu totul și cu totul aparte. Ne vom lăsa încântați de culorile bărcilor luzzu, vopsite în nuanțe de galben, albastru, roșu sau verde, care plutesc ușor pe mare. Micul port este înțesat de bărci pescărești. Seara întoarcere pentru cazare la acelaşi hotel.

 Ziua 9. Gozo - Dwejra
După micul dejun, ne așteaptă o nouă excursie opțională ce ne va purta pe insula Gozo, o insulă ce dispune de un patrimoniu turistic natural foarte bogat și diversificat. Insula Gozo este situată la o distanță de o jumătate de oră cu feribotul față de principala insulă a Arhipelagului Maltez. Este o insulă încărcată de legende, bogată în situri arheologice, forturi medievale și panorame uimitoare. Insula se mândrește și cu unul dintre cele mai bine conservate temple preistorice din arhipelag: Templul Ggantja, inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Printre cele mai importante atracții ale insulei se numără și capitala insulei – Victoria cu a sa Citadelă (cetate medievală), golful Dwejra, unde vom putea admira dramatica întâlnire dintre stâncă, mare și Templul Preistoric Ggantija. Insula era considerată în Antichitate drept patria legendară a nimfei Calypso, fiind un refugiu pitoresc cu sate tradiționale, drumuri șerpuite și vederi panoramice spectaculoase. Seara ne cazăm la același hotel din stațiunea Qawra.


 Ziua 10. Valletta - Bucureşti
Ne îndreptăm spre aeroportul din Valletta pentru zborul spre casă, ducând în bagaj amintiri minunate și imagini idilice cu cele mai frumoase locuri din Mediterană.


SUPLIMENTE &REDUCERI

• Supliment de single 195 €

BONUSURI
• NOU! Pachet full included PELLERIN: 10 % Discount la achitarea din ţară a excursiilor opţionale 1+2+6 (de mai jos) pentru posesorii de Pellerin Club Card
• 5 % Discount la achitarea din ţară a excursiilor opţionale 1+2+6 (de mai jos)

Stii ca te numesti Pellerin atunci cand toate semnele sunt de partea ta: iti place sa calatoresti in jurul lumii, sa aduni amintiri de neuitat, astepti cu nerabdare sa vizitezi locuri inedite si te hranesti cu aventura specifica fiecarui loc nou pe care il descoperi. Iar daca am aflat ca esti un calator veritabil, atunci inseamna ca meriti cu desavarsire sa faci parte din clubul Pellerin, concept creat special pentru tine. Intotdeauna Pellerin-ul se va intoarce din calatoriile sale mai bogat.
Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.
Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje si facilitati acordate pentru circuitele cumparate, dar si beneficii oferite de partenerii nostri, in tara.


OPTIONALE
1. Riviera Ciclopilor, Taormina, Etna – 60 € /pers.
2. Agrigento şi Valle dei Templi - 55 € /pers.
3. Siracuza şi Ortigia - 50 € / pers.
4. Cefalul şi Palermo -60 € /pers.
5. Valletta - 60 € /pers.
6. Grota Albastră , Hagar Qim, Marsaxlokk - 55 € /pers
7. Gozo - Dwejra - 55 € /pers
8. Seara tradiţională malteză - 60 € /pers


Servicii incluse:
PRETUL INCLUDE
• Bilet de avion Bucureşti – Catania şi Valletta - Bucureşti;
• transport cu autocar /minibus conform programului;
• 9 nopţi de cazare la hotel de 2-3*
• 9 mic dejun;
• Traversarea cu feribotul Pozzallo - Valletta;
• Tur panoramic de oraş Catania;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
• Însoţitor din partea agenţiei pe toata durată de desfăşurare a programului.


NU SUNT INCLUSE IN PRET

• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* plătibile la hotel ,alte taxe si cheltuieli personale.
• Excursiile optionale pentru grup minim 30 de persoane;

Oferta din categoria:


 
Sicilia şi Malta – Istorii şi civilizaţii - 10 zile / 940 EURO
Plecare Pana la
28.Sep.2020 07.Oct.2020 Rezervare
31.Aug.2020 09.Sep.2020 Rezervare
25.May.2020 03.Jun.2020 Rezervare
24.Apr.2020 03.May.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 12.11.2019
# #