Circuit SICILIA – Vacanta de Sf Andrei & 1 Decembrie

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

SICILIA – Vacanta de Sf Andrei & 1 Decembrie / 8 zile

» Plecari: 29.Nov.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 1099 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Catania| Taormina| Comiso | Modica | Ragusa | Modica| Siracusa | Noto | Caltagirone | Piazza Armerina | Enna | Palermo| Monreale|


29 Noiembrie | BUCURESTI – CATANIA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish cu destinatia Catania, via Istanbul. Decolare la ora 10:10 cu zborul TK1044 si aterizare la Istanbul la ora locala 12:45. Decolare spre Catania pe zborul TK1395 la 17:55. Sosire in Catania la ora 18:25. Ne aflam in Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Transfer la hotel. Cazare la Hotel B&B Catania City Center 3* sau similar Catania.

30 Noiembrie | TAORMINA
Mic dejun. Astazi vom vizita Taormina impreuna cu insotitorul de grup. Ajungem in Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Cele mai importante atracții turistice: Piazza IX Aprilie si San Giuseppe, Piazza del Duomo, Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza transfer inapoi in Catania pentru un tur de oras panoramic si pietonal din care nu vor lipsi: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana Elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Cazare la Hotel B&B Catania City Center 3* sau similar Catania.

01 Decembrie | COMISO - MODICA – RAGUSA IBLA
Mic dejun. Ne vom indrepta azi spre Comiso – unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4000 de ani, unde vom avea parte de o degustare de produse tipic siciliene “arancino & cannolo siciliano”. Dupa degustare, ne vom indrepta spre centrul istoric unde vom vizita din exterior biserica San Biagio, piata Fonte Diana, catedrala Santa Maria delle Stelle, piata delle Erbe. Continuam apoi cu Modica - construita pe doua niveluri, orasul Alta („orasul de sus”) este evidentiat de Domul di San Giorgio, construit cu materiale recuperate din cladirile cazute dupa cutremur. In orasul Bassa („orasul de jos”) veti observa fereastra gotica din secolul al XV-lea Chiesa del Carmine si se mandreste cu un numar impresionant de magazine ce comercializeaza celebra Ciocolata de Modica. Unica datorita modului de preparare, dupa o reteta a vechilor azteci, adusa aici de spaniolii si pastrata neschimbata de localnici de-a lungul catorva sute de ani. Vom degusta si noi aceasta faimoasa ciocolata apoi vom pleca spre Ragusa Ibla. Descoperim atmosfera orasului cu spirit cuceritor intr-un tur pietonal cu insotitorul de grup. Ragusa Ibla – capitala provinciei cu acelasi nume, s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla si este un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (sec.III i.C.), medieval si baroc. Ragusa Ibla, a fost distrus în 1693 de un cutremur puternic. A fost reconstruit si multe din cladirile, palatele si bisericile in stil baroc dateaza din acea perioada. Cea mai cunoscuta biserica din Ragusa Ibla este superba Bazilica San Giorgio care domina Piazza del Duomo cu palmierii sai. Veti face cele mai frumoase fotografii ale acestui loc secret din Sicilia! Transfer la hotel. Cazare la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa.

02 Decembrie | RAGUSA - SIRACUSA - NOTO
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie la Siracusa & Noto. Azi puteti vizita orasul Siracusa – unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa.

03 Decembrie | RAGUSA – CALTAGIRONE – PIAZZA ARMERINA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie la Caltagirone si Piazza Armerina. Vom pleca spre Caltagirone, vestit pentru pretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, ce de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur pietonal Caltagirone cu ghid local. Putem admira impunatoarea scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 in partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc San Francesco di Paola. Continuam apoi cu Piazza Armerina. Situata exact in centrul Siciliei, la 30 de minute de Enna, Piazza Armerina este astazi unul dintre cele mai vizitate locuri din Sicilia. Orasul are unul dintre cele mai mari si mai bogate centre istorice de pe insula unde puteti admira descoperiri istorice datand din Evul Mediu care nu si-au pierdut farmecul....il vom descoperi si noi intr-un tur de oras cu ghid local. Intoarcere la Ragusa. Cazare la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa.

04 Decembrie | ENNA - PALERMO
Mic dejun. Astazi ne indreptam catre Enna. Orasul Enna este renumit pentru mostenirea sa istorica si arheologica, cu aspectul sau medieval, in care padurile verzi formeaza fundalul. Vom face aici un tur pietonal cu ghid local. Enna se mandreste cu o bogata mostenire medievala si cu un foarte frumos centru istoric. Cea mai incantatoare si atractiva strada pe care o veti gasi aici poarta numele de Via Roma, iar un loc numai bun pentru odihna este piata Francesco Crispi. Excursia continua spre Palermo cu transfer la hotel pentru indeplinirea formalitatilor de check-in. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

05 Decembrie | PALERMO – MONREALE - Il Dolce Far Niente!
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur de oras pietonal Palermo impreuna cu insotitorul de grup. Fondat de fenicieni in sec. VIII i.Hr., care l-au numit Ziz, Palermo a fost construit ca un oras port. Fenicienii au fost obligati de greci sa migreze din estul Siciliei catre vest, astfel ca au fost nevoiti sa-si construiasca aici un nou oras port – Panormos, conform scrierilor grecesti sau Panormus, asa cum apare in scrierile bisericii catolice. Turul de oras va cuprinde obiective precum: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Timp liber la dispozitie pentru pranz sau plimbari prin La Calla sau pe faleza Foro Italico; beti un espresso, porniti catre o alta zona a orasului; incercati cat mai multe produse si preparate locale - arancino, cannolo si bineinteles – gelato! Sicilienii nu fac nimic in graba, asa ca dupa ce explorati un pic orasul, acordati-va un ragaz binemeritat. Dupa-amiza, excursia continua cu o vizita la Monreale – situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Se spune ca o excursie la Palermo nu este completa fara o vizita la Monreale. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina, pe care il puteti vizita (biletul de intrare se achita la fata locului). Intoarcere la hotel in Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

06 Decembrie | PALERMO – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Palermo pentru imbarcare pe zborul Turkish TK1374 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:35 si aterizare in Istanbul la ora 14:10. La ora 20:10 imbarcare pe zborul TK1045 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 20:30.


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Catania, via Istanbul, Compania Turkish
• Bilet de avion Palermo – Bucuresti, via Istanbul, Compania Turkish
• Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme
• 1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* (in ordinea mentionata pe program!):
o 2 nopti cazare Catania cu mic dejun la Hotel B&B City Center 3* sau similar
o 3 nopti cazare Ragusa cu mic dejun la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar
o 2 nopti cazare Palermo cu mic dejun la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior sau similar
• PACHET EXCURSII INCLUSE:
o Vizita Catania cu insotitorul de grup
o Vizita in Taormina cu insotitorul de grup
o Vizita in Comiso, Modica si Ragusa Ibla cu insotitorul de grup
o Degustare de produse tipic siciliene in Comiso – arrancino si cannoli
o Degustare de ciocolata in Modica
o Tur de oras Enna cu ghid local
o Excursie la Monreale cu insotitorul de grup
o Tur de oras panoramic si pietonal Palermo
• Transferuri aeroport - hotel – aeroport
• Insotitor de grup

Servicii neincluse:
• Asigurarea storno si medicala
• Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc – recomandat 5 euro/pers./zi

Excursii optionale: (Tarife informative pentru minim 20 pers., pot suferi modificari pana la plecare):
• Excursie la Noto & Siracusa:
Tarif: 90 Euro/persoana si include: transport cu autocar, taxele de drum, insotitor de grup roman
• Excursie la Caltagirone & Piazza Armerina:
Tarif: 80 Euro/persoana si include: transport autocar, taxele de drum, ghid local, insotitor de grup roman

NOTA: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie

in

Oferta din categoria:


 
SICILIA – Vacanta de Sf Andrei & 1 Decembrie - 8 zile / 1099 EURO
Plecare Pana la
29.Nov.2024 06.Dec.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 11.06.2024
# #