Circuit NOU! LIBAN – Perla Orientului Mijlociu

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

NOU! LIBAN – Perla Orientului Mijlociu / 8 zile

» Plecari: 20.Sep.2020, 18.Oct.2020, 08.Nov.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 799 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Beirut – Baalbek – Anjar – Byblos – Tyr – Sidon – Beit Ed Dine – Deir El Qamar


PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 1 | BUCURESTI – BEIRUT
Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda, la ora 22:50 pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom RO167 cu destinatia Beirut. Decolare la ora 00:50.

Ziua 2 | CAPITALA LIBANULUI: BEIRUT
Sosire la Beirut la ora 02:50 si dupa formalitatile de viza de pe aeroport vom fi transferati pentru odihna la Hotel Gems 4* (sau similar). Beirut este cel mai mare oras si totodata cel mai important port al Libanului, o destinatie jumatate crestina, jumatate musulmana, cu o istorie incredibil de bogata, cu mancare delicioasa, o viata de noapte vibranta, peisaje si munti uluitori si, in plus, cu locuitori prietenosi care in cea mai mare parte vorbesc franceza, araba si engleza. Dupa micul dejun vom face un tur panoramic in care vom descoperi ca Beirut reprezinta ceva mai mult decat Parisul Orientului Mijlociu, fiind un oras cu adevarat fascinant, o capitala diversa si multiculturala. Vom vedea monumente istorice si culturale, cum ar fi Moscheea Mohammed Al-Amin, Catedrala Sfantul Gheorghe, Parlamentul, Piata Martirilor, Turnul cu ceas , Marele Serai, ruinele din epocile medievale, otomane, romane si bizantine. Vom face o vizita la Muzeul National unde se afla una din cele mai mari si mai importante colectii de artefacte arheologice din Orientul Mijlociu. Vom incheia cu celebra ”Stanca Porumbeilor” si promenada de pe malul marii din Raouché care sunt probabil cele mai pitoresti atractii din Beirut si ofera un contrast puternic cu celelalte cartiere din oras. Dupa-amaiza timp liber pentru cumparaturi la Beirut Souks. Servirea cinei la hotel. Cazare la hotel Gems 4* sau similar Beirut.

Ziua 3 | ESTUL LIBANULUI: VALEA BEQAA - BAALBEK – KSARA - ANJAR
Mic dejun. Plecam spre Valea Beqaa din estul Libanului. La 85 km de Beirut vom vizita Baalbeck, oras fenician ce a cunoscut gloria in timpul Imperiului Roman atunci cand s-a numit Heliopolis. Ruinele acestuia sunt inscrise in patrimoniul mondial UNESCO. Templele sale, dedicate lui Jupiter, lui Bacchus si a lui Venus, au fost construite intre secolele I si III. In "templul lui Jupiter", sase din cele 54 de coloane uriase care inconjurau initial sanctuarul au supravietuit pana astazi. Templul are un podium impresionant si o curte vasta dreptunghiulara unde s-au efectuat sacrificii. Sanctuarul este atins printr-o propilae (intrare monumentala) si curte hexagonala. Cum valea Beqaa este cea mai cunoscuta regiune viticola a acestei tari care produce vin din cele mai vechi timpuri, in continuare vom vizita cramele de la Ksara unde vom face o degustare de vinuri. La final vizita orasul Anjar, fondat de Califul Walid I la inceputul secolului 8. Ruinele dezvaluie un aspect foarte regulat, care aminteste de vechile orase-palate si reprezinta o marturie unica pentru planificarea urbana din vremea Califatului Omeiad. Intoarcere la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare la hotel Gems 4* sau similar Beirut.

Ziua 4 | NORDUL LIBANULUI: PESTERILE JEITA – HARISSA - BYBLOS
Mic dejun. Astazi vom pleca spre nordul Libanului. Pentru inceput vom descoperi Pesterile Jeita, situate in valea verde a Nahr el-Kalb. Plimbare in aceste galerii pe aproximativ 700 de metri pentru a admira labirintul de stalactite si stalagmite. Galeria inferioara este traversata de un rau subteran si este vizitata cu barca. In continuare trecem prin Jounieh si vizitam Harissa, important loc de pelerinaj, unde ne intampina unul dintre cele mai frumoase monumente ale lumii, statuia cu numele „Doamna Libanului”, sau „Notre Dame du Liban”, ce domina peisajul de pe piedestalul sau de la 650 metri altitudine. Ajungem la Byblos, oras locuit permanent de 7000 de ani si locul de nastere al alfabetului fenician. Vizitam acest oras vechi construit in piatra cu ramasite fascinante trecutului: castelul cruciatilor construit in 1108, ruinele templului si amfiteatrului roman misterioasele morminte gebilitice si vechile souk-uri cu diversitatea de marfuri. Ne intoarcem la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare la hotel Gems 4* sau similar Beirut.

Ziua 5 | MUNTII LIBANULUI: BECHARREH – CEDRII LIBANULUI - QADISHA
Mic dejun. Plecam spre nord si vom poposi la Becharreh. Vom vizita muzeul lui Khalil Gibran, mare poet, filozof si pictor, autor al "Profetului". Urmeaza sa descoperim Padurea de cedri a Domnului, arbori mitici si emblema Libanului; astazi exista doar cateva sute, in timp ce odinioara acopereau toti muntii Libanului. Daca cedrul este simbolul Libanului. Timp liber pentru pranz si continuam cu frumoasa vale sfanta Qadisha, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, ce ne invaluie cu atmosfera mistica si decorul verde al acestui spatiu de vietuire al primilor crestini din Orient, refugiul istoric al maronitilor. Dintre numeroasele manastiri istorice, vom vizita Mar Antonios Qozhaya. Intoarcere la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare la hotel Gems 4* sau similar Beirut.

Ziua 6 | SUDUL LIBANULUI: ECHMOUN – SIDON - TYR
Mic dejun. Plecare spre sudul Libanului. Vom vizita ruinele templului fenician de la Echmoun, situate in cadrul natural al Bustan al-Sheikh (Gradina Seicului). Va urma descoperirea orasului Sidon (Saida) cu vestigiile sale din epoca cruciatilor: Castelul de la Mare, construit de cruciati langa port, muzeul traditional al sapunului, marea moschee (construita pe locul fostei biserici a cruciatilor) souk-ul si vechiul Khan El Franj ”caravanseraiul francezilor”. Continuam la Tyr, inscris in Patrimoniului Mondial UNESCO. Timp liber pentru pranz si vizita vestigiilor romane: necropola, impresionantul hipodrom, baile si Arcul de Triumf. In continuare vom vizita biserica Fecioarei Maria Mantara din Maghdouche, cunoscut loc de pelerinaj situat pe locul unde Fecioara Maria l-ar fi asteptat („mantara” inseamna „asteptare”) pe Iisus, pe cand era plecat sa propovaduiasca in partile Tyr-ului si ale Sidon-ului. Retur la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare la hotel Gems 4* sau similar Beirut.

Ziua 7 | CHOUF: BEIT ED DINE – DEIR EL QAMAR - BEIRUT
Mic dejun. Plecare spre o regiune bogata in traditii si una dintre cele mai verzi zone ale Libanului, Chouf. Vizita palatului Beiteddine, scaunul emirilor libanezi in perioada otomana si una din comorile culturale ale Libanului cu elaborata sa arhitectura, mozaicurile istorice si decoratiile de nepretuit. Apoi descoperim satul pitoresc Deir El Qamar cu casele sale cu piatra rosie, cu stradutele sale mici si cu vechile sale palate cu ferestre "mandaloun". Dupa-amiaza timp liber in Beirut pentru ultimele cumparaturi. Seara libaneza, cina tipica cu spectacol traditional. Cazare la hotel Gems 4* sau similar Beirut.

Ziua 8 | BEIRUT - BUCURESTI
Dupa miezul noptii, transfer la aeroportul din Beirut pentru imbarcare pe zborul Tarom RO168 cu decolare la 03:55 si sosire in Bucuresti la 06:20. Sfarsitul pachetului de servicii.


Servicii incluse:
Tarife (calculate pentru un grup de 25 platitori):
- 799 Euro adult loc in camera dubla
- 759 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
- 999 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:
• Bilet de avion la dus Bucuresti – Beirut – Bucuresti, zbor direct, compania Tarom
• 7 nopti cazare cu mic dejun Hotel Gems 4* sau similar Beirut
• MESE INCLUSE:
o 5 cine la hotel
o 1 cina tipica cu spectacol traditional la un restaurant local
• Transport cu autocar local conform programului
• Excursiile, vizitele si tururile prevazute in program
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Ghid local la dispozitie pe toata perioada circuitului
• Transferuri aeroport – hotel – aeroport
• Insotitor de grup

Servicii neincluse:
• Taxele de aeroport si combustibil: 199 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
• Taxa de viza on arrival (se achita la sosire)
• asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
• intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele mentionate) si excursiile optionale
• Bacsisuri recomandat pentru ghizi locali, soferi, etc: 5 USD/persoana/zi (se achita la insotitorul de grup la fata locului)

Documente de calatorie: PASAPORT SIMPLU sau ELECTRONIC valabil minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Libanez (nu se accepta pasaport temporar)
Viza de scurtă ședere pentru Liban este acordată în punctul de frontieră (Visa on Arrival) pentru o perioadă de maximum 60 de zile, pe pașaportul românesc (simplu/diplomatic/de serviciu/).
Autoritățile libaneze nu recunosc pașapoartele temporare româneşti drept documente valabile de călătorie.
Intrarea în Liban este permisă cu pașaportul valabil cel puțin 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului.

Vă recomandăm să dețineți, pe lângă pașaportul în curs de valabilitate, certificatul de naștere pentru a evita situațiile în care autoritățile de frontieră ar putea să constate coincidențe de nume cu înregistrările aflate în baza de date cu interdicții a autorităților libaneze.

În situația în care părinții călătoresc împreună cu copiii, este recomandat să dețină și certificatul de căsătorie, pe langa certificatul de nastere al copilului si procura acolo unde este cazul.

FOARTE IMPORTANT!
Nu este permisă intrarea în Liban pentru cetăţenii români care deţin în paşaport o viză/ștampilă de intrare pe teritoriul Israelului. In cazul in care aveti o viza de Israel in pasaport, este necesar sa schimbati pasaportul, termenul de eliberare al unui pasaport simplu electronic fiind de 15 zile lucratoare. Va rugam sa verificati cu atentie filele pasaportului, iar daca va aflati in aceasta situatie sa aplicati pentru un nou pasaport in timp util.

ATENTIE!
Persoanele de sex feminin care au lucrat anterior în Liban pot obţine viza turistică doar în urma unei cereri scrise către Ambasada Libanului la Bucureşti, urmând a se aştepta confirmarea oficială a aprobării acesteia de către autorităţile competente din Liban. Va rugam sa ne anuntati daca sunteti in aceasta situiatie!

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE
Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

Oferta din categoria:


 
NOU! LIBAN – Perla Orientului Mijlociu - 8 zile / 799 EURO
Plecare Pana la
20.Sep.2020 27.Sep.2020 Rezervare
18.Oct.2020 25.Oct.2020 Rezervare
08.Nov.2020 15.Nov.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 09.04.2020
# #