Circuit CIRCUIT 2020 FERMECĂTORUL OMAN

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CIRCUIT 2020 FERMECĂTORUL OMAN / 9 zile

» Plecari: 29.Oct.2020, 05.Mar.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 1670 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Muscat - Wadi Tiwi - Sur - Wahiba Sands - Wadi Bani Khaled - Nizwa - Marele Canion Jebel Shams - Fortul Nakhal - Mussanah


Program
 Ziua 1. București – Muscat
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Oman.

 Ziua 2. Muscat
În cursul zile ajungem în Muscat, unde mergem la hotel pentru odihnă. Spre deosebire de alte țări din regiune, Omanul nu se laudă cu cele mai mari mall-uri sau cele mai scumpe hoteluri. În schimb, sultanatul se mândrește cu moștenirea sa culturală incredibilă, cu societatea sa inclusivă şi cu trecutul său de mare imperiu, atunci când Muscat reprezenta cel mai important port din Golful Persic.

 Ziua 3. Muscat
După micul dejun vom porni în explorarea Muscatului. Mai întâi, mergem în Marina Bandar și ne îmbarcăm pe un vas de viteză, pentru o croazieră de neuitat. Peisajul cu întreaga coastă este irezistibil, iar șansele să vedem delfini sunt foarte mari, așa că țineți aparatele de fotografiat la îndemână! După-amiază vizităm Muzeul Național, care impresionează prin colecțiile sale, dar și prin modul de a scoate în evidență fiecare piesă cu ajutorul spațiului, al luminii și al tehnologiei. Ne oprim pentru fotografii la Palatul Sultanului Qaboos, flancat de două forturi portugheze, apoi vizităm Bazarul Muttrah, unul dintre cele mai vechi bazaruri din Oman. Aleile sale înguste ascund comori artizanale și te farmecă imediat cu aroma lemnului de santal, așa că nu putem pleca fără a cumpăra măcar câteva suveniruri pentru cei dragi.

Moment de ragaz (timp liber):
Iubitorii de cultură vor dori cu siguranță să viziteze Opera Regală din Muscat, un centru cultural important și un superb monument de arhitectură orientală. Casa Operei surprinde nu doar prin silueta sa elegantă din marmură albă, ci și prin decorațiunile și designul excepțional din interior. Complexul include săli de concerte și spectacole, un auditoriu, magazine și restaurante, dar și o frumoasă grădină.
Pe seară, facem o incursiune gastronomică specială la unul dintre cele mai bune restaurante din Oman, Kargeen.

 Ziua 4. Muscat - Wadi Tiwi - Sur - Wahiba Sands
Prima oprire de astăzi este Marea Moschee din Muscat, una dintre cele mai grandioase din lume. Aici se află un covor impresionant, care măsoară 70 de metri lungime și 60 lățime, împletit de 600 de femei vreme de patru ani. Mergem apoi să vedem un loc superb, Bimmah, un crater de calcar cu apă turcoaz care pare desprins din altă lume. Continuăm prin valea Wadi Tiwi, plină de plantații de banane, papaya și alte fructe exotice delicioase, și ne oprim într-un sat foarte vechi înainte să plecăm spre Sur. După ce facem un scurt tur panoramic al orașului, vizităm șantierul unde se construiesc dhow, vase tradiționale și piața, care ne îmbie cu fel și fel de produse, de la alimente la bijuterii. Mergem apoi în „marea de nisip” Wahiba, care ne așteaptă cu dune fabuloase, portocalii, care pot atinge 100 de metri înălțime și par infinite. Ne deplasăm cu mașini de teren conduse de profesioniști desăvârșiți și facem o vizită unei familii de beduini. Ospitalieri, aceștia servesc musafirii cu cafea și curmale și adoră să le povestească despre viața lor în deșert. În această seară mai avem o surpriză. Vom cina și vom înnopta în tabăra din deșert Arabian Oryx, o experiență care pare desprinsă din „O mie și una de nopți”. Vom gusta bucate tradiționale, vom dansa pe acorduri orientale, vom privi cerul plin de stele și vom dormi într-un lux pe care nu ne-am fi așteptat niciodată să-l găsim aici, în mijlocul deșertului.

 Ziua 5. Wahiba Sands - Wadi Bani Khaled - Nizwa
După un micul dejun special, continuăm aventura în Oman. Mergem la oaza naturală Wad Bani Khaled, aflată chiar în mijlocul deșertului, unde puteți înota în piscinele naturale cu apa de cristal. Ne oprim apoi la Birkat al Mouz, unde se află plantații de curmali și unde ghidul ne va povesti despre procesul de cultivare și despre vechiul sistem de irigații din Oman, numit falaj. Plecăm la Jabreen, unde se află cel mai frumos castel omanez, ridicat în secolul al XVII-lea. Facem fotografii cu frumoasele decorațiuni islamice și urcăm până în vârful castelului, de unde priveliștea este fermecătoare de-a dreptul. Pe seară, ajungem în Nizwa și mergem la hotel pentru cină și odihnă.

 Ziua 6. Nizwa - Marele Canion Jebel Shams
De dimineață, vizităm piața din Nizwa, una dintre cele mai vechi piețe din Oman. Varietatea produselor comercializate aici este remarcabilă, de la legume și mirodenii până la vase artizanale și animale. În plus, regiunea Nizwa este renumită pentru măiestria cu care se fac khanjars, pumnalele tradiționale curbate.

Moment de ragaz (timp liber):
Nizwa este unul dintre cele mai vechi orașe din Oman, așa că nu e de mirare că aici găsim un souq (bazar) fermecător, situat în zona veche fortificată a orașului. Bazarul Nizwa este pe cât de compact, pe atât de bine organizat și de plăcut vizual, cu zidurile sale albe, cu palmierii eleganți și cu miile de produse tradiționale expuse pentru vânzare. Locul în sine este o experiență minunată, unde poți decoperi elemente fascinante din cultura omaneză, unde poți face fotografii excelente și de unde poți cumpăra cadouri și suveniruri speciale pentru cei dragi.
Vizităm fortul din Nizwa, care domină zona cu turnul său măreț din secolul al XVII-lea, și ne oprim pentru fotografii la Fortul Bahla, parte a patrimoniului UNESCO, restaurat impecabil și redeschis publicului în 2012. Mergem apoi la Muzeul Bait al Safa, care dezvăluie detalii despre stilul de viață tradițional omanez. Ne urcăm în mașini de teren și pornim spre Jebel Shams, „Muntele Soarelui”. Cel mai mare canion din Oman și al treilea ca înălțime din lume ne răsfață cu peisaje selenare, prilej pentru fotografii senzaționale. După această vizită, mergem la hotel pentru cină și somn.

 Ziua 7. Jebel Shams - Fortul Nakhal - Mussanah
Mergem cu mașinile de teren spre Al Hamra, unde ne urcăm în autocar și ne deplasăm spre Fortul Nakhal și izvoarele de lângă. Restaurat recent și mobilat cu piese tradiționale, Nakhal găzduiește și un târg de capre odată pe săptămână, respectând o tradiție îndelungată. Nu uitați să fotografiați sculpturile deosebite care decorează camerele și să admirați colecția de arme din muzeul fortului. Ne oprim apoi la izvoarele termale Al Thowarah, unde reîntâlnim sistemul de irigații autentic falaj și ne îndreptăm către Mussanah pentru cină și somn.

 Ziua 8. Mussanah
După micul dejun, aveți întreaga zi la dispoziție pentru plajă, înot și relaxare la malul mării. Resortul vă oferă numeroase activități, de la sporturi nautice la tiroliană și minigolf. În plus, personalul este mai mult decât prietenos, atu care a făcut din Mussanah o destinație de vacanță din ce în ce mai populară. Pe seară, ne răsfățăm la o seară tradițională omaneză. Savurăm preparate autentice, fumăm narghilea și bem ceai aromat, în timp ce ascultăm fermecătoarele ritmuri orientale autentice și magia se petrece, transportându-ne în lumea celor o mie și una de nopți.

 Ziua 9. Mussanah - Muscat - București
După micul dejun, ne luăm la revedere de la minunatul Oman și plecăm spre aeroportul din Muscat. Ajungem la București, cel mai probabil deja nostalgici după farmecul oriental întâlnit.


Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE
• Bilet de avion cu escala pe ruta Bucureşti – Muscat şi retur;
• 6 nopţi cazare la hoteluri de 4*
• 1 noapte cazare tabără în deşert în regim de demipensiune (mic dejun şi cină);
• 6 mic dejun şi 5 cine la hotelurile restaurantelor, băuturile nu sunt incluse;
• 1 cină la Restaurantul Kargeen din Muscat;
• Transfer aerport - hotel – aeroport;
• Croaziera de 2 ore în Golful Oman pentru a admira delfinii;
• Tur ghidat de Muscat;
• Autocar/minibus cu aer; condiţionat la dispoziţie pe durata de desfăşurare a programului
• Transfer maşină de teren pentru accesul în tabără din deşert
• Biletele de intrare la obiectivele menţionate în program
• Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu
• Ghid local.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Excursiile opţionale;
• Alte taxe şi cheltuieli personale;
• Alte mese decat cele mentionate in program;
• Bauturile la mese;
• Asigurarea medicala si asigurarea storno;
• Taxă de viză Oman care se achită la faţa locului: aprox. 15 usd/pers
• Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandata, aprox. 6-7 USD/ persoana/ zi).
• Taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică.

SUPLIMENTE
• Supliment de single - 355 €

Oferta din categoria:


 
CIRCUIT 2020 FERMECĂTORUL OMAN - 9 zile / 1670 EURO
Plecare Pana la
29.Oct.2020 06.Nov.2020 Rezervare
05.Mar.2020 13.Mar.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 25.10.2019
# #