Circuit ISRAEL - IORDANIA: 7 nopti cazare cu demipensiune + bilet avion Bucuresti + taxe aeroport + transfer + vizite (taxe incluse) = de la 995 euro/pers

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

ISRAEL - IORDANIA: 7 nopti cazare cu demipensiune + bilet avion Bucuresti + taxe aeroport + transfer + vizite (taxe incluse) = de la 995 euro/pers / 8 zile

» Plecari: 11.Oct.2023, 18.Oct.2023, 15.Nov.2023, 22.Nov.2023, 06.Dec.2023, 13.Dec.2023

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 995 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Haifa – Muntele Tabor – Nazareth – Petra – Amman – Madaba –Ierihon – Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Ein Karem


Data de plecare/tarif:
11.10, 18.10, 15.11: 995 euro/pers
22.11, 06.12, 13.12: 1185 euro/pers

Program:
Ziua 1: București – Tel Aviv - Nazareth
Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zbor București-Tel Aviv. Decolare din Bucureşti cu destinaţia Tel- Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne indreptam Nazareth. Cazare si cina la hotel in Nazareth / Tiberias.

Ziua 2: Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum
Mic dejun. Ne începem ziua cu vizită la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin; continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977, apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului. Continuăm cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Opţional, se poate face o frumoasă şi relaxantă croazieră pe Marea Galilei, așa cum era pe vremea Mântuitorului. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 3: Nazareth - Madaba – Amman
Mic dejun. Ne îndreptăm spre frontiera cu Iordania. Dupa formalitatile vamale intram pe teritoriul Iordaniei si prima oprire va fi la Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a văzut pământul făgăduinței și de unde ne vom bucura de o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului și a Mării Moarte. Ne indreptam spre “Orașul Mozaicului” - Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Ne îndreptăm spre Amman, capitala Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Cazare şi cină în hotel în Amman.

Ziua 4: Amman – Petra – Amman
După micul dejun, vom vizita Petra, supranumit și orașul roșu. O minune a lumii, Petra este fără îndoială cea mai valoroasă comoară a Iordanului și cea mai importantă atracție turistică: un oras vast și unic ce a fost sculptat în munții Sahara de către nabataeans acum mai bine de două mii de ani și uitat până la redescoperirea sa de către elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt în anul 1812. Principala intrare se face printr-un culoar îngust lung de un km (Siq) și flancat pe ambele părți de stânci înalte de 80 metri iar culorile formațiunilor de piatră sunt absolut uimitoare. La capătul aleii vei ajunge la Al-Khazneh: o fațadă masivă sculptată din piatră roz pură ce diminuează orice altă atracție în jurul său. Aici vei descoperi totodată Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun. (încălțăminte comodă pentru mers pe jos aprox. 4 km). Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului. Cazare şi cină la hotel în Amman.

Ziua 5: Amman - Ierihon – Bethleem
Mic dejun. Plecam spre punctul de trecere al frontierei catre Israel. Dupa formalitatile vamale ne indreptam spre Mănăstirea Carantania de pe Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Ierihonului, cel mai vechi oras din lume. Situat la nord-est de Ierusalim la circa 40 de km , Ierihonul este orasul aflat la cea mai joasa altitudine, aproximativ 250 m sub nivelul marii.Intram in oras si mergem sa vedem Biserica Dudul lui Zaheu. Seara ajungem in Bethleem. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua 6: Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Ein Karem
După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La aproximativ 500m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. După aceea mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde înnoptau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae. Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare și cină la hotel în Bethleem..

Ziua 7: Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa
După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde, potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.
Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Vom merge sa vedem si Aşezământul Românesc de la Ierusalim.
După aceea ne vom îndrepta Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 8: Bethleem - Tel Aviv – Hiafa - București
Dupa micul dejun ne îndreptăm către Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Apoi coboram pe coasta Mării Mediterane pe urmele Sf. Petru până la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Programul nostru se incheie in Tel Aviv, cel mai modern oras din Israel, denumit si „Orasul primaverii” unde facem o scurta oprire in Jaffa, unul din cele mai vechi orașe-porturi din lume. O parte a portului antic și câteva mozaicuri antice s-au păstrat până astăzi. In cursul serii ne indreptam spre Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de București.
Servicii incluse:
· Transport avion București – Amman – București,
· Taxe de aeroport,
· 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* şi 3*, confrom clasificării din Israel si Iordania
· Demipensiune ( 2 mese pe zi – conform programului),
· Transport cu autocar modern, cu climatizare, conform programului
· Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
· Taxa de rezervare și de viză pentru Iordania - 50 euro/pers
· Preot însoțitor din partea agenţiei pentru întreaga perioadă
· Ghid local vorbitor de limba română

Nu sunt incluse:
· Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)
· Taxe de oraş plătibile la hotel
· Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali în valoare de 5 €/persoana/zi (se plăteşte obligatoriu către ghidul israelian)
· Excursiile opţionale pentru un grup minim de 30 de persoane
· Alte taxe şi cheltuieli personale
· Alte mese decât cele menţionate si băuturile la mese
· Alte obiective turistice decât cele menţionate în program

Excursii optionale:
• Muntele Tabor: 17€/persoană
• Mănăstirea Sf Sava: 12€/persoană
• Croaziera Marea Galileei & prânz cu Peştele Sfântului Petru: 35 €/persoană
Nota: se acorda 10% reducere la achitarea din ţară a excursiior opţionale

Suplimente si reduceri:
· Supliment camera single: 255 €
· Reducere copil 6-12 ani: 20 € (in camera cu 2 adulti)
· Reducere a treia persoana in camera: 15 €

Conditii de plata:
- 30% avans la inscriere;
- Restul de 70% se achita cu pana la 21 zile inainte de data calatoriei propriu-zise.

Oferta din categoria:


 
ISRAEL - IORDANIA: 7 nopti cazare cu demipensiune + bilet avion Bucuresti + taxe aeroport + transfer + vizite (taxe incluse) = de la 995 euro/pers - 8 zile / 995 EURO
Plecare Pana la
11.Oct.2023 18.Oct.2023 Rezervare
18.Oct.2023 25.Oct.2023 Rezervare
15.Nov.2023 22.Nov.2023 Rezervare
22.Nov.2023 29.Nov.2023 Rezervare
06.Dec.2023 13.Dec.2023 Rezervare
13.Dec.2023 20.Dec.2023 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 13.08.2023
# #