Circuit POLONIA MARELE TUR

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

POLONIA MARELE TUR / 10 zile

» Plecari: 26.Jul.2020, 12.Aug.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 699 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Cracovia – Mina de sare de la Wieliczka – Zakopane - Memorialul Auschwitz Birkenau – Wroclaw – Poznan – Torun – Gdansk – Sopot – Gdynia – Castelul Malbork – Varsovia


PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 1 | BUCURESTI - CRACOVIA
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 09:10 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines – OS790 cu destinatia Cracovia, via Viena. Decolare la ora 11:10, sosire la Viena la ora 11:50. Decolare din Viena cu zborul OS597 la ora 13:10 si sosire la Cracovia la ora 14:10. Suntem in Cracovia, considerata de multi „inima Poloniei”. Fosta resedinta a regilor polonezi, orasul este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpul razboaielor mondiale. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie in Cracovia. Cazare la hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 2 | CRACOVIA - WIELICZKA
Mic dejun. Incepem ziua de azi cu un tur de oras Cracovia cu ghid local care include, printre altele, Dealul Wawel cu Castelul Wawel, mandria si simbol al rezistentei Poloniei, resedinta regala inca din sec. 11, reconstruit la inceputul sec.XVI in stilul Renasterii si Catedrala Regala. Coboram Drumul Regal in centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Collegium Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek (Piata Mare) cu Turnul Primariei, Sukiennice (hala postavarilor) cu magazinele de suveniruri si Bazilica Sf. Maria, cu superbele vitralii si altarul lui Veit Stoss; incheiem cu poarta Sf. Florian si turnul Barbakan (Barbican), din fortificatiile medievale ale orasului. Dupa-amiaza, optional, Excursie la mina de sare de la Wieliczka, inclusa in patrimoniul UNESCO. Tarif: 50 euro/pers. si include: transport autocar, taxe parcare, rezervare de grup si bilet de intrare, ghid insotitor. Cazare la hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 3 | CRACOVIA – ZAKOPANE
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale. Va propunem, optional, o Excursie la Zakopane. Situata in partea de sud a Poloniei, aproape de granita cu Slovacia, la baza Muntilor Tatra, Zakopane este una dintre cele mai cunoscute statiuni de ski a tarii. Orasul se remarca prin numeroasele case de lemn, care amintesc de „gorali” – muntenii de demult, despre care se spune ca erau descendentii valahilor. Odata ajunsi aici va recomandam sa nu ratati o urcare cu funicularul pe muntele Gubalowka de unde puteţi admira intregul lant muntos si orasul Zakopane care se intinde intre voi si piscuri; ca experienta sa fie completa, va sugeram sa urcati cu funicularul si sa coborati pe jos, bucurandu-va de peisajul fantastic si aerul curat...nu va dura mult, va asiguram! Un alt obiectiv interesant pentru a intelege mai bine cultura locala este Krupówki – strada principala din Zakopane – unde veti intalni la fiecare pas tarabe pline de „oscypek” (un tip de branza afumata facuta din lapte de oaie, foarte gustoasa si foarte aspectuoasa), magazine de suveniruri si numeroase restaurant locale. Tarif: 50 euro/persoana (pentru minim 25 platitori). Intoarcere in Cracovia. Seara, va recomandam o cina de bun ramas la unul dintre restaurantele traditionale din centrul istoric. Cazare la hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 4 | CRACOVIA - AUSCHWITZ BIRKENAU – WROCLAW
Mic dejun. Parasim azi Cracovia si ne continuam turul in Polonia avand ca urmator obiectiv o vizita cu ghid local la Oswiecim, Memorialul Auschwitz Birkenau. Auschwitz-Birkenau a fost un lagar de concentrare nazist din Polonia, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a avut un rol de distrugere in randul populatiei evreiesti din Europa si nu numai a acesteia. Intre 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminati in acest lagar. El a fost, ca in marea majoritate a lagarelor de concentrare naziste, comandat de trupele de infanterie SS. Lagarul de la Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagar nazist. Excursia continua apoi spre Silezia si ajungem in Wroclaw, o locatie idilica pe raul Odra, un orasel cu o incantatoare arhitectura gotica compus din 12 insule si peste 130 poduri. Cazare la hotel Park Diament 4* sau similar Wroclaw.

Ziua 5 | WROCLAW - POZNAN
Mic dejun. Dimineata vom face un tur de oras Wroclaw (Breslau) cu ghid local: Catedrala Insulei, Universitatea, Palatul lui Frederick cel Mare, Biserica Sfanta Elisabeta - o frumoasa constructie gotica, Piata Rynek si Primaria - principala atractie a pietii, Sala Centenarului - singurul monument inclus in patrimoniul UNESCO din Wroclaw. O alta atractie a orasului o reprezinta micile sculpturi de pitici care sunt raspandite in tot orasul. Se spune ca acestea au aparut la inceputul anilor 1980 si aveau semnificatii politice. De aici plecam spre regiunea Wielkopolska (Polonia Mare) pentru a ajunge la Poznan unde vizitam impreuna cu ghidul local centrul istoric cu insula catedralei Sf.Petru si una din cele mai frumoase Rynek (Piata Mare) cu un vast patrimoniu monumental si cultural din care se distinge Primaria in stil renascentist. Cazare la hotel Moderno 4* sau similar Poznan.

Ziua 6 | POZNAN – TORUN – GDANSK
Mic dejun. Urmatorul popas il vom face in „Orasul de Turta Dulce” - Torun – care este si orasul natal al renumitului astronom Copernic, vechi port la Vistula, inscris in patrimoniul UNESCO. Acest mic orasel fondat de Cavalerii Teutoni este printre singurele care au scapat neatinse dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, vechile cladiri din Torun fiind cele originale, construite cu secole in urma. Continuam spre Pomerania si vom poposi pe tarmul Marii Baltice la Gdansk (Dantzig) – unde la 1 septembrie 1944 s-a declansat al doilea razboi mondial si unde in anii ’80 s-a creat sindicatul liber Solidarnosc. Cazare la hotel Novotel Centrum 3* sau similar Gdansk.

Ziua 7 | „TRI-CITY”: GDANSK – SOPOT - GDYNIA
Mic dejun. Dimineata vizitam Gdansk cu ghid local si vom descoperi centrul istoric, restaurat dupa razboi, cu bijuteriile sale arhitectonice, fantana lui Neptun (simbolul orasului), strada Lunga si cladirile multicolore in stil flamand, portile orasului si cea mai veche macara portuara medievala. Continuam cu Oliwa cel mai frumos parc din Tri-City si catedrala sa. De aici ajungem la Sopot unde vom strabate strada Monciak, poate cea mai faimoasa promenada din Polonia, cu magazine si cafenele art-nouveau si vom descoperi zona de plaje cu Molo - cel mai lung ponton de lemn din Europa (511m). Ultima destinatie din excursia de azi va fi Gdynia, unde vasul de razboi “Błyskawica” si fregata “Dar Pomorza” amintesc de bogata istorie navala poloneza. Timp liber la dispozitie in Gdansk. Cazare la hotel Novotel Centrum 3* sau similar Gdansk.

Ziua 8 | GDANSK – MALBORK – VARSOVIA
Mic dejun. Continuam prin Pomerania si vom poposi la Malbork unde putem vizita Castelul Ordinului Cavalerilor Teutoni, cea mai mare constructie din caramida din Europa: cu Palatul Marelui Maestru, claustrul, Poarta de Aur etc. Plecare apoi spre Varsovia - capitala si cel mai mare oras al Poloniei. Desi trecutul zbuciumat a lasat urme adanci in istoria ei, capitala a renascut de fiecare data din propria-i cenusa, precum legendara pasare Pheonix. Intrucat majoritatea cladirilor sunt relativ noi, centrul istoric a fost cu grija reconstituit dupa planurile originale si picturile din secolele XVII si XVIII, fiind astazi readus la viata asemenea centrului istoric al Bucurestiului. Transfer la hotel si cazare. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare la hotel Holiday Inn City Center 4* (plecarea din 26.07) / hotel Novotel Centrum 4* (plecarea din 12.08) sau similare Varsovia.

Ziua 9 | VARSOVIA
Mic dejun. Ne aflam in Varsovia care a fost intotdeauna un centru al culturii europene, a existat ca un oras european important si a fost o destinatie pentru multi dintre europeni. Descoperim orasul intr-un tur panoramic si pietonal cu ghid local in care vom admira personalitatea singulara a unei capitale atipice ce reflecta atat durerile trecutului cat si ambitiile viitorului Poloniei: Palatul Culturii si al Stiintei – monument stalinist ”oferit in dar” de poporul sovietic in 1955, monumentul lui Chopin din parcul Lazienski, Orasul Vechi – complet reconstruit dupa distrugerea totala din 1944 cu Castelul Regal si Piata cu fantana Sirenka – simbolul orasului, fostul cartier evreiesc. Toate palatele, bisericile si cladirile Varsoviei afiseaza o bogatie de culori si detalii arhitecturale. Cladirile din oras sunt reprezentantive pentru aproape orice stil arhitectural european si perioada istorica. Orasul are exemple minunate de arhitectura din perioadele renascentista, gotica, baroca si neoclasica, toate situate in apropiere de centrul orasului.....veti avea ocazia sa le admirati pe toate acestea in turul de oras. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie in Varsovia. Cazare la hotel Holiday Inn City Center 4* (plecarea din 26.07) / hotel Novotel Centrum 4* (plecarea din 12.08) sau similare Varsovia.

Ziua 10 | VARSOVIA – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie pana la transferul la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei Austrian Airlines cu destinatia Bucuresti, via Viena. Decolare cu zborul OS624 la ora 15:00 si sosire la Viena la ora 16:20. Decolare din Viena cu zborul OS787 la ora 17:35 si sosire la Bucuresti la ora 20:10. Sfarsitul pachetului de servicii.


Servicii incluse:
Tarife (calculate pentru un grup de 30 platitori):
- 699 Euro adult loc in camera dubla, a-3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
- 399 Euro copil 2-11,99 ani cu doi adulti in camera
- 930 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Cracovia, zbor cu Compania Austrian Airlines, via Viena
• Bilet de avion Varsovia - Bucuresti, zbor cu Compania Austrian Airlines, via Viena
• 9 nopti cazare cu mic dejun hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 3 nopti cazare cu mic dejun Cracovia la hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar
- 1 noapte cazare cu mic dejun Wroclaw la hotel Park Diament 4* sau similar
- 1 noapte cazare cu mic dejun Poznan la hotel Moderno 4* sau similar
- 2 nopti cazare cu mic dejun Gdansk la hotel Novotel Centrum 3* sau similar
- 2 nopti cazare cu mic dejun Varsovia la hotel Holiday Inn City Center 4* (plecarea din 26.07) / hotel Novotel Centrum 4* (plecarea din 12.08) sau similare
• Tururi de oras cu ghid local la: Cracovia, Wroclaw, Poznan, Gdansk, Varsovia
• Tururi pietonale cu insotitorul de grup
• Excursie de o zi cu ghid local Tri-City: Gdansk, Sopot si Gdynia
• Vizita cu ghid local la Memorialul Auschwitz - Birkenau de la Oswiecim
• Transferuri aeroport–hotel–aeroport in Varsovia
• Insotitor de grup roman

Servicii neincluse:
• Taxe aeroport, combustibil si de serviciu: 199 Euro/persoana, pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor de avion (cu 2 saptamani inainte de plecare) in functie de evolutia pretului petrolului
• Asigurarea medicala, asigurarea Storno
• Excursiile optionale
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (altele decat cele incluse)
• Baccsis recomandat pentru soferii si ghizii locali – aprox. 30 euro/persoana/circuit

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE
Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

Oferta din categoria:


 
POLONIA MARELE TUR - 10 zile / 699 EURO
Plecare Pana la
26.Jul.2020 04.Aug.2020 Rezervare
12.Aug.2020 21.Aug.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 22.04.2020
# #