Circuit Circuit POLONIA - 14 Iunie 2020 (12 zile)

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Circuit POLONIA - 14 Iunie 2020 (12 zile) / 12 zile

» Plecari: 14.Jun.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 12 zile
» Pret: de la 940 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 07.06.2020
» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Varşovia – Swieta Lipka – Gizycko – Ryn – Olsztyn – Ostroda – Elblag – Malbork – Gdansk – Sopot – Gdynia – Oliwa – Torun – Gniezno – Poznan – Ksiaz – Swidnica – Wroclaw – Czestochowa – Auschwitz – Cracovia – Wadowice – Wieliczka – Tarnow – Sandomierz – Zamosc – Lublin – Kazimierz Dolny – Zelazowa Wola


Ziua 1 / 14.06.2020: Bucureşti – Varşovia – Swieta Lipka – Gizycko – Ryn (335 km)
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 03:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lot Polish Airlines). Plecare spre Varşovia cu zborul companiei Lot Polish Airlines, zbor LO 644 (05:35 / 06:25). Odată sosiţi la Varşovia, ne vom deplasa spre regiunea Warmia-Mazuria la Swieta Lipka, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din nordul Poloniei, unde vom vizita Basilica Fecioarei, cel mai frumos exemplu de arhitectură târzie barocă poloneză datând din sec. al XVII-lea. Ne vom îndrepta apoi spre Wilczy Szaniec, buncărul lui Hitler, în germană Wolfsschanze, în română Bârlogul Lupului sau în engleză, Wolf’s Lair, al cărui centru de comandă a fost construit la începutul operaţiunii Barbarossa, respectiv invazia Uniunii Sovietice, în anul 1941, fiind locul de unde, timp de trei ani, fuhrerul a coordonat operaţiunile armatei naziste. Totodată, aici a avut loc atentatul eşuat asupra lui Hitler, descris şi în filmul „Valkirye” avându-l pe Tom Cruise într-unul din rolurile principale. În continuarea zilei, ne vom îndrepta spre regiunea Mazuria, o zonă de o frumuseţe deosebită care cuprinde aproape 3000 de lacuri. Ne vom opri la Gizycko, destinaţie turistică renumită, situată pe malul lacului Niegocin, unde vom vedea Fortăreaţa Boyen, Turnul şi podul mobil, după care ne vom îndrepta pentru cazare în zona Ryn - Czos.

Ziua 2 / 15.06.2020: Ryn – Olsztyn – Ostroda – Elblag – Malbork – Gdansk (295 km)
Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre capitala voievodatului Warmia-Mazuria, Olsztyn, un oraş în care Nicolaus Copernic a locuit, în care Napoleon Bonaparte a înnoptat, în timp ce se pregătea pentru următoarea luptă, un oraș care a fost vizitat şi de către Papa Ioan Paul al II-lea, oraş cu aproape 700 de ani de istorie interesantă și plină de culoare. După ce vom face un popas pentru vizitarea centrului istoric, vom merge spre Canalul Ostroda Elblag, aflat pe lista celor Şapte Minuni ale Poloniei. Canalul face legătura între Lacul Druzno şi Lacul Jeziurak, situate la o distanţă de 80 km unul faţă de celălalt, având o diferenţă de nivel de 100 m, permiţând astfel accesul din interiorul ţării către Marea Baltică. Ambarcaţiunile sunt transportate cu ajutorul unui sistem combinat de ecluze şi planuri inclinate care datează din anul 1860, construit din ordinul lui Frederic Wilhelm al IV-lea, regele Prusiei. Ne vom deplasa apoi la Malbork, unde vom vizita Castelul Ordinului Cavalerilor Teutoni, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, un exemplu clasic de construcţie medievală care, din momentul finalizării lucrărilor în anul 1406 este considerat a fi cea mai mare fortificaţie de cărămidă din lume. Traseul zilei va continua spre Gdansk, oraș situat în partea de nord a Poloniei, reședința voievodatului Pomerania, unul dintre cele mai mari porturi ale țării. Cazare în Gdansk.

Ziua 3 / 16.06.2020: Gdansk
Mic dejun. Zi dedicată explorării Gdanskului, capitala chihlimbarului, important centru istoric şi cultural, cu uimitoare exemple de arhitectură gotică, renascentistă şi barocă, considerat a fi cel mai frumos oraș de la Marea Baltică, care a făcut parte din Liga Hanseatică din anul 1361, până la desființarea Ligii Hanseatice în anul 1669. Favorizat de poziția la mare, Gdanskul s-a bucurat de una dintre cele mai de succes afaceri ale Ligii care a constat în investițiile fără precedent în contrucţiile navale, șantierul de profil construind zi-lumină corăbii vândute în toată Europa. După mai mult de 1000 de ani de istorie tumultoasă, Gdanskul este orașul unde străzile spun povești, muzeele expun comori și bisericile ascund confesiuni străvechi. Ne vom plimba prin centrul vechi, pe Strada Lungă, Dluga, vom admira frumoasa Poartă de Aur, clădirile divers colorate și bogat ornamentate, Primăria, Catedrala Sf. Maria, cea mai mare biserică gotică din Polonia şi ne vom opri în Piaţa Mare pentru a admira Fântâna lui Neptun, situată în faţa Ghildei negustorilor. De asemenea, vom merge pe Ulica Mariacka, locul unde se găsesc cele mai multe centre de prelucrare şi de comercializare a chihlimbarului, stradă pe care burghezii înstăriți și-au construit faimoasele case cu mici terase în față. Cazare în Gdansk.

Ziua 4 / 17.06.2020: Gdansk – Sopot – Gdynia – Oliwa – Gdansk – Torun (240 km)
Mic dejun. Dimineaţă liberă pentru activități individuale sau opțional, excursie la Westerplatte, Sopot, Gdynia și Oliwa. Vă veți îndrepta întâi spre Westerplatte, unde veți poposi pe malul mării, pentru a vedea monumentul care comemorează locul unde a început cel de-al Doilea Război Mondial, în data 1 septembrie 1939 şi care reprezintă un simbol al rezistenţei armatei poloneze în faţa invadatorilor nazişti. Veți pleca apoi spre Sopot, una dintre cele mai populare staţiuni balneare de pe malul polonez al Mării Baltice, unde la sfârșitul sec. al XIX-lea, familia imperială germană și-a construit aici o reședință, astăzi transformată în hotel. În orașul în care se desfășoară anual festivalul internațional de muzică ușoară, asemănător cu Eurovision, veți vedea şi cel mai lung dig de lemn din Europa de 516 m, o mândrie a celor care locuiesc aici. Vă veți îndrepta în continuare spre portul Gdynia unde vă veți opri pe chei, în locul unde sunt ancorate două dintre cele mai importante nave ale flotei poloneze: Blyskawica şi Dar Pomorza. Prima navă este cel mai vechi distrugător din lume, transformat în muzeu, iar cea de-a doua, a fost vasul şcoală al Academiei Navale Poloneze. Pe drumul de întoarcere spre Gdansk vă veți opri la Catedrala Oliwa, cea mai mare biserică a ordinului călugărilor cistercieni, locul unde se află una dintre cele mai înalte piese de orgă, datând din sec. al XVIII-lea. După-amiază ne vom întoarce în Gdansk, de unde vom pleca spre Torun, unul dintre cele mai vechi oraşe ale Poloniei, fondat în anul 1233 de către Cavalerii Teutoni, un important centru al Ligii Hanseatice care a fost înscris din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare în Torun.

Ziua 5 / 18.06.2020: Torun – Gniezno – Poznan (175 km)
Mic dejun. Pentru că suntem în localitatea cunoscută ca fiind locul de naştere al celebrului astronom Nicolaus Copernicus şi pentru că oraşul este faimos şi datorită turtei dulci, spunându-se că aceasta era desertul favorit al lui Chopin de fiecare dată când îşi vizita naşul care locuia aici, vom merge în centrul istoric, la casa lui Nicolaus Copernicus şi la Muzeul Turtei Dulci. Vom pleca în continuare spre Gniezno unde vom face un scurt popas la catedrală, după care ne vom deplasa spre Poznan, capitala regiunii Wielkopolska sau “Marea Polonie”, un oraș relaxant cu peisaje unice și o atmosferă autentic poloneză. Orașul are o istorie interesantă, fiind bogat în obiective turistice, precum palate, biserici și monumente, motiv pentru care este unicul oraș polonez menționat în imnul național al Poloniei, “Mazurca lui Dabrowski”. Poznanul se află situat într-un cadru natural privilegiat, pe malurile râului Warta, datorită căruia este renumit pentru spațiile verzi, pădurile, parcurile și locurile de promenadă precum Parcul Citadela care este așezat pe ruinele fortăreței Poznan. Vom face un tur pietonal în oraşul vechi, prilej de a vedea Biserica Sf. Petru și Pavel, simbolul religios al orașului şi vechea Piață, considerată inima orașului, a treia ca mărime din Polonia. Vom admira clădirile din interiorul pieței precum Vechea Primărie, Vechea Casă de Cântărire a Mărfii, Muzeul Militar Wielkopolska, Muzeul dedicat revoltei Polonia Mare, Palatul Gorka și Fosta Cancelarie a orașului care îmbină stiluri arhitecturale diferite creând un impact vizual deosebit. Piața este înfrumusețată și de fântâna zeiței Proserpina, Statuia Sf. Ioan Nepomucene sau alte fântâni care îi înfățișează pe zeii Neptun, Apolo și Marte. Cazare în Poznan.

Ziua 6 / 19.06.2020: Poznan – Ksiaz – Swidnica – Wroclaw (345 km)
Mic dejun. Plecare spre Ksiaz unde vom vizita Castelul Ksiaz, cel mai mare din regiunea Sileziei şi al treilea ca mărime din Polonia, datând din sec. al XIII-lea. Castelul restaurat în sec. al XVIII-lea, a fost ocupat de trupele germane în anul 1944 şi apoi de trupele Armatei Roşii în anul 1945. După război, a trecut printr-un amplu proces de restaurare, devenind una dintre atracţiile turistice majore din sud-estul Poloniei. Ne vom îndrepta în continuare către Swidnica, unde vom vizita Biserica Păcii, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unul dintre unicele locuri unde protestantismul a fost tolerat după sfârşitul războiului de treizeci de ani. Ne vom deplasa apoi spre Wroclaw, al patrulea oraș ca mărime din Polonia, o metropolă superbă şi important centru turistic şi cultural. Splendidul oraş este capitala Voievodatului Silezia de Jos, situat pe Râul Odra, fapt care conferă peisajului un farmec aparte. Wroclawul a fost complet distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă clădirile sale au fost reconstruite, metropola devenind astăzi o emblemă a istoriei poloneze. Vom face un tur pietonal, prilej de a explora principalele atracţii ale oraşului şi de a ne convinge că acesta este unul dintre cele mai frumoase din Polonia, evidenţiind prin structurile sale, trecutul glorios al întregii regiuni. Vom vedea Rynek sau Piaţa Centrală, zona în jurul căreia se învârte întreg oraşul, una dintre cele mai mari pieţe din Europa, mărginită pe toate laturile de clădiri cu detalii arhitecturale uimitoare. În partea de sud a Pieţei Centrale vom vedea Turnul Oraşului, o structură care se remarcă prin arhitectura sa deosebită, construit în sec. al XIV-lea şi care astăzi adăposteşte Muzeul de Artă din Wroclaw. Vom admira de asemenea Primăria şi Piaţa Sării, după care ne vom îndrepta spre insula oraşului unde vom vedea Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul, Biserica Sfânta Elisabeta şi Biserica Sfânta Maria Magdalena, toate de o frumuseţe aparte. Cazare în Wroclaw.

Ziua 7 / 20.06.2020: Wroclaw – Czestochowa – Auschwitz – Cracovia (370 km)
Mic dejun. Vom părăsi Wroclawul îndreptându-ne spre Czestochowa, unde se află unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj din Polonia, Mănăstirea Jasna Gora, în traducere, Muntele Luminos. Mănăstirea a fost ridicată în anul 1382, de către călugării paulini veniţi din Ungaria la invitaţia Ducelui Wladyslaw de Opole. Importanţa acesteia a crescut repede, devenind un loc de pelerinaj care atrage în fiecare an milioane de credincioşi din toate colţurile lumii datorită Icoanei Madona Neagră, important obiect de cult, situat la loc de cinste în interiorul bisericii. Ne vom îndrepta apoi spre Auschwitz, un loc care, deși a rămas în memoria colectivă a umanității ca un simbol al barbariei și a exceselor la care duce intoleranța și rasismul împins la extreme, reprezintă în același timp o lecție care trebuie cunoscută pentru a nu mai fi repetată niciodată. Inițial deschis în anul 1940 ca un lagăr de concentrare pentru opozanții politici polonezi, odată cu începerea aplicării Soluției Finale, începând cu anul 1942, aici aveau să își găsească sfârșitul peste un milion de deținuti, în mare majoritate evrei. Însoțiți de un ghid local vom vizita principalul lagăr, Auschwitz I, (plata la fața locului) după care vom face o scurtă oprire și la lagărul Auschwitz-Birkenau aflat la câțiva kilometri distanță, în localitatea Brzezinka. Ne vom îndrepta apoi spre Cracovia pentru cazare.

Ziua 8 / 21.06.2020: Cracovia – Wadowice – Wieliczka – Cracovia (135 km)
Mic dejun. Dimineața vom face un tur pietonal al orașului Cracovia, fosta capitală a Regatului Poloniei timp de 500 ani, unul dintre principalele centre culturale, academice şi economice ale ţării, înscrisă în anul 1978 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici se află şi Universitatea Jagiellona, înfiinţată acum aproape 700 de ani și care a dat Europei timp de secole o întreagă elită intelectuală poloneză. Oraşul a avut şansa de a scăpa neatins în cel de-Al Doilea Război Mondial, centrul medieval rămânând intact după război. Vom urca întâi pe Dealul Wawel unde vom vizita Catedrala Wawel, cel mai important sanctuar naţional, loc de încoronare al regilor Poloniei şi de asemenea cripta pentru marile personalităţi ale acestei ţări. Turul va continua cu vizitarea Pieţei Mari din Vechiul Oraş care cuprinde Galeria Sukiennice, Catedrala Sf. Maria, construcţie gotică cu două turnuri şi monumentul poetului naţional Adam Mickiewicz. După-amiază, vă propunem opțional, o excursie la Wadowice și la Wieliczka. Vă veți opri întâi la Wadowice, un loc încărcat de spiritualitate, unde veți vizita Casa natală a Papei Ioan Paul al II-lea. Singurul papă de origine poloneză, Karol Wojtyla s-a născut aici în anul 1920 şi a locuit în această casă până în anul 1938, când a plecat la Cracovia unde s-a înscris la cursurile Universităţii Jagielloniene, prima universitate înfiinţată în Polonia. Veți afla la faţa locului mai multe amănunte despre cel mai iubit papă din istoria contemporană. Vă veți îndrepta în continuare spre mina de sare de la Wieliczka, situată la numai 13 km de Cracovia şi care a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Veți face un tur prin vechile galerii, capele şi săli săpate în depozitele de sare aflate la peste 100 m adâncime. Spre seară vă veți întoarce pentru cazare în Cracovia.

Ziua 9 / 22.06.2020: Cracovia – Tarnow – Sandomierz – Zamosc (335 km)
Mic dejun. Plecare spre Tarnow, oraş cunoscut pentru păstrarea arhitecturii tradiționale poloneze, peste care s-au suprapus de-a lungul timpului influențe culturale evreieşti, germane şi austriece. Vom vizita piața medievală din centrul istoric, unde vom admira Primăria şi Catedrala care datează din sec. al XIV-lea. Ne vom deplasa apoi spre Zalipie, un mic sătuc cu case foarte frumos decorate, după care vom pleca spre Sandomierz, oraş renumit pentru frumusețea centrului vechi. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Zamosc, oraş listat în Patrimoniul Mondial UNESCO care, deşi se află în fosta zonă de influență rusă, s-a lăsat inspirat de renaşterea italiană în construcția clădirilor sale. Cazare în Zamosc.

Ziua 10 / 23.06.2020: Zamosc – Lublin – Kazimierz Dolny – Varşovia (295 km)
Mic dejun. Scurt tur în centrul istoric al oraşului Zamosc după care ne vom îndrepta spre Lublin, oraş cunoscut din nuvelele lui Isaac Bashevis Singer. Vom vizita centrul vechi şi Capela Sfintei Treimi unde vom admira frescele ruso-bizantine. Ne vom deplasa apoi spre Kazimierz Dolny, oraş istoric situat pe malul Vistulei, considerat o perlă renascentistă. Itinerariul zilei va continua spre Varşovia, care este de peste 400 de ani capitala Poloniei, cel mai mare centru economic, politic și cultural din țară dar și o metropolă ce se regăsește atât în îndelungata sa istorie cât și în perioada modernă reprezentată de centrul orașului. Simbolul său este o sirenă mitică, ce apare pe sigiliul oficial al Varșoviei. Vom face un tur panoramic şi pietonal, prilej cu care vom vedea principala atracţie a Varşoviei, oraşul vechi, “un excepţional exemplu de reconstrucţie completă a unui oraş ce a fost total şi deliberat distrus” în cel de-Al Doilea Război Mondial, motiv pentru care a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1980. Pe de altă parte, pentru că celebrul compozitor Frederic Chopin și-a petrecut primii 20 de ani din viață aici, studiind muzica, învățând și parcurgând deseori la pas mare parte din oraș, vom vedea că peste tot în Varșovia se pot întâlni plăcuțe comemorative sau spații dedicate marelui artist, știut fiind faptul că aici se găsește cea mai mare colecție de obiecte legate de viața lui Chopin. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Ioan, Muzeul Frederic Chopin care se află în Palatul Ostrogski, Castelul Regal, cunoscut şi sub numele de Palatul Regal, una dintre cele mai importante construcţii gotice ale oraşului, ce datează din sec. al XIII-lea, fostă reşedinţă a mai multor regi ai Poloniei. Vom străbate strada Krakowskie Przedmiescie, una dintre cele mai cunoscute străzi ale Varşoviei, pe care se află mai multe locuri în care Chopin a ţinut numeroase concerte, precum Palatul Namiestnikowski, Biserica Sf. Iosif, construită în stil baroc cu decoraţiuni în stil rococo, în care Chopin obişnuia să cânte la orgă, Palatul Czapski unde Chopin a deţinut un apartament cunoscut sub numele de Salonul Chopin, Biserica Sfintei Cruci în care se află inima compozitorului şi Palatul Krasinski. Cazare în Varşovia.

Ziua 11 / 24.06.2020: Varşovia – Zelazowa Wola – Varşovia – Bucureşti (125 km)
Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru activități individuale sau opțional, excursie spre centrul regiunii Mazovia, pe urmele lui Frederic Chopin. Veți ajunge în Zelazowa Wola, o mică localitate situată la aprox. 60 km distanţă faţă de capitală, unde veți vizita casa unde, în anul 1810, s-a născut şi a locuit până la vârsta de şase luni cel care va deveni marele compozitor romantic, Frederic Chopin. Vă veți întoarce apoi în Varşovia unde veţi vizita Palatul Wilanow, exemplu tipic de arhitectură barocă, construit la sfârşitul sec. al XVII-lea pentru regele Jan III Sobieski. Castelul de dimensiuni grandioase, cu decoraţii simbolice, reprezentând diverse motive din Grecia şi Roma antică are nu mai puţin de 60 de camere, majoritatea dintre ele adăpostind artefacte şi portrete antice. Veţi vizita interiorul în care sunt prezente trei stiluri din trei epoci diferite, astfel: cele mai vechi camere sunt apartamentele baroce ale regelui, aflate în partea centrală a clădirii; în aripa de est sunt interioarele specifice perioadei sec. al XVIII-lea, iar în partea de nord sunt interioarele ce aduc aminte de sec. al XIX-lea, din vremea când palatul era în proprietatea celebrei familii Potocki. După ce veţi admira interiorul somptuos al palatului, veţi avea prilejul de a vedea şi grădinile care îl înconjoară. Timp liber pentru ultimele cumpărături sau alte activităţi individuale până la transferul la aeroport pentru plecarea spre ţară cu zborul companiei Lot Polish Airlines LO 643 (22:45 / 01:30).

Ziua 12 / 25.06.2020: Bucureşti
Sosire la Bucureşti la ora 01:30.


Servicii incluse:
TARIF: 940 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 295 EURO
(tarif valabil pentru un grup de minim 25 turişti; pt. 20 - 24 turişti, tariful se majorează cu 70 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Varşovia – Bucureşti cu compania Lot Polish Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 10 nopţi de cazare în hoteluri de 4* şi 3*
- mesele menţionate în program: 10 mic dejunuri
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tururi panoramice și pietonale în Gdansk, Poznan, Wroclaw, Cracovia, Varșovia
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 50.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 79 ani împliniți

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu: aprox. 180 euro/pers. (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (se achită individual la recepţia hotelurilor)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- taxele de intrare la obiectivele turistice menționate în program și ghizii locali de la obiective (dacă este obligatoriu)
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de 20 participanți, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opționale propuse de partenerul local
• Excursie la Zelazowa Wola și la Palatul Wilanow: aprox. 60 euro/pers.
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- supliment demipensiune (10 cine): 195 euro/pers.

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau carte de identitate valabilă, a căror copie va fi depusă la agenţie în momentul înscrierii

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cală, repartizate în 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare, însă pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cală, cu greutatea max. de 20 kg
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţie. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi

Cod oferta: arias h125

Oferta din categoria:


 
Circuit POLONIA - 14 Iunie 2020 (12 zile) - 12 zile / 940 EURO
Plecare Pana la
14.Jun.2020 25.Jun.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 02.01.2020
# #