Circuit Program seniori PORTUGALIA - Lisabona şi Insula Madeira: 7 nopti cazare cu mic dejun + bilete avion + taxe + transferuri + vizite = de la 800 euro/pers

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Program seniori PORTUGALIA - Lisabona şi Insula Madeira: 7 nopti cazare cu mic dejun + bilete avion + taxe + transferuri + vizite = de la 800 euro/pers / 8 zile

» Plecari: 24.Sep.2019, 22.Oct.2019, 05.Nov.2019, 19.Nov.2019

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 800 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: București – Lisabona - Funchal - Lisabona – Bucureşti


Data de plecare / tarif:
24.09.2019: 820 euro/pers
22.10; 05.11; 19.11.2019: 800 euro/pers

Program:
Ziua 1. București – Lisabona
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Lisabona. Șapte dealuri de poveste cu vedere la ocean și la Rio Tejo conturează imaginea de carte poștală a Lisabonei. Panorama perfectă a aleilor pietruite, a ruinelor antice și a catedralelor albe oferă vizitatorilor și localnicilor o scenă captivantă desăvârșită de-a lungul secolelor. Un prim tur al orașului ne duce spre Turnul Belem. Este unul dintre cele mai reprezentative edificii din Lisabona, luat sub protecţia UNESCO,
ca Patrimoniu Mondial, în 1983. Admirăm superba arhitectură în stil manuelin. Ne oprim pentru o scurtă vizită la Mănăstirea Jeronimos, reprezentativă pentru curentul manuelin (gotic târziu), urmează apoi Basilica Estrela, unde este mormântul reginei portugheze Maria I, cea care a ctitorit biserica.
Moment de ragaz:
Praça do Comércio este piața publică în care ne tragem sufletul alături de oamenii locului, în timp ce ne bucurăm de priveliștea uimitoare oferită de estuarul râului Tejo. Ne odihnim la o pauză de cafea și ne răsfățăm cu celebrele pasteis de nata, aromate, din foietaj pufos și cremă onctuoasă.
Încântaţi de frumuseţea acestor locuri ne retragem la hotelul nostru din Lisabona pentru cazare. Abia aşteptăm ziua următoare să vedem ce secrete ne mai dezvăluie oraşul!

Ziua 2 Lisabona
După micul dejun ne continuăm vizita noastră prin Lisabona. Începem cu Panteonul Lisabonei şi Mănăstirea Sao Vicente, unde se află mormintele Casei regale de Braganza, continuăm apoi cu Piaţa Rossio, aşa cum numesc localnicii din Lisabona istorică Praca de Dom Pedro IV din districtul Baixa. Statuia înaltă de 27 de metri, ce îl întruchipează pe Dom Pedro IV, ne lasă fără cuvinte! Monumentul are, la bază, patru statui alegorice. Sub forma a patru figuri feminine, acestea întruchipează patru virtuți importante în cultura portugheză: Puterea, Moderaţia, Justiţia şi Înţelepciunea. Trecem și pe lângă librăria
Bertrand. Deși nu impresionează neapărat prin mărime, are un secret uluitor: este cea mai veche librărie din lume, înființată încă din 1732!
Moment de ragaz: Mâncare portugheză autentică
Un loc gourmet care servește produse autentice, Tavares este unul dintre cele mai emblematice restaurante din Lisabona. A fost deschis în 1784 și servește preparate legendare, cum ar fi Carne de Porco a Alentejana, un amestec de scoici și carne de porc, și Caldo Verde, o supă clasică surprinzătoare. Nu uitați nici de vinuri, aromate și răcoroase!
După prânz, timp liber la dispozitie în Lisabona sau opţional excursie spre Evora. Pe traseul de ieşire din Lisabona, vom trece pe lângă Oceanarium şi Gara Oriente.Traversând podul Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, ajungem în Evora, orăşel medieval din patrimoniul UNESCO, unde admirăm Capela dos Ossos din Biserica S. Francisco, Apeductul unic prin clădirile construite între arcadele sale, Termele
romane şi Templul Dianei, datând din sec. I, precum şi cateddrala romanică din sec. XII. Întoarcere în Lisabona pentru cazare la acelaşi hotel.

Ziua 3 Lisabona – Cascais – Estoril – Sintra – Cabo da Roca - Funchal
Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie in Lisabona sau opţional excursie în renumitele staţiuni de pe malul Atlanticului, Cascais şi Estoril. Dupa - amiaza, excursia optionala continua spre Sintra, un orasel de un pitoresc aparte intrat in Patrimoniul UNESCO datorita elegantelor palate construite aici (inclusive resedinta de vara a fostei case regale), apoi deplasare spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei Continentale.
După- amiaza transfer la aeroport pentru zborul spre Insula Madeira. Aterizăm în capitala Funchal, o destinație populară pentru luna de miere și locul de origine al celebrului fotbalist Cristiano Ronaldo. Mergem la hotel pentru odihnă, căci zilele viitoare ne vom plimba prin zonele cele mai remarcabile ale insulei, așa că ar fi ideal să avem cât mai multă energie. Cazare la hotel in Funchal.

 Ziua 4. Funchal
Mic dejun. Program liber sau program opțional - tur panoramic al orașului. Mai întâi mergem în piață, la Mercado dos Lavradores, unde ne întâmpină o explozie de culoare. Fermierii prietenoși aduc fructe, legume, pește și flori chiar și din celălalt colț al insulei și toate sunt absolut delicioase! Ne oprim la un atelier autentic de broderie, apoi ne îndreptăm spre Grădina Botanică. Cu o suprafață de 80.000 de metri pătrați, găzduiește numeroase specii de plante indigene și exotice, iar priveliștea panoramică asupra mării și coastei vă farmecă imediat. Turul continuă cu satul Monte, unde vizităm grădina publică și Igreja de Nossa Senhora do Monte. Ridicată în secolul al XVII-lea și refăcută un secol mai târziu, după un cutremur, este și locul unde își doarme somnul de veci împăratul austriac Carol I, mort în exil. Satul este renumit pentru metoda de transport folosită pentru a transporta turiștii în Funchal. Carreiros sunt un fel de sănii cu roți care poartă oamenii la vale, cu ajutorul a câtor doi localnici îmbrăcați în alb și atenți ca viteza de transport să nu fie prea mare. Încheiem vizita la Crama Sao Francisco, un loc iconic în istoria vinului din Madeira. Degustăm vinuri aromate locale și revenim în Funchal. Cazare la acelaşi hotel.

 Ziua 5. Funchal – Porto Moniz
Mic dejun. Timp liber. Puteți să vă bucurați de mare sau să căutați suveniruri pentru cei dragi explorând totodată străzile colorate cu oameni veseli. Cea mai mare și cea mai frumoasă plajă din Madeira este Praia Formosa, unde veți găsi baruri și centre pentru practicarea sporturilor nautice. Pentru fotografii amețitoare, vă sugerăm să luați funicularul până în Monte. Călătoria vă oferă șansa de a vedea întregul golf, amfiteatrul și natura desăvârșită din Madeira. Pentru cei pasionaţi de aventură propunem o excursie opţională la Porto Moniz, loc renumit pentru piscinele sale naturale. Nu uitaţi costumle de baie, pălăria
de soare şi buna dispoziţie… ce este mai frumos am păstrat la final!!
Prima noastră oprire va fi la Pico da Torre. Pregătiţi aparatele foto pentru a imortaliza splendida panoramă a satului pescăresc Camara de Lobos, imortalizat de Winston Churchill în picturile sale. Ne oprim și la Cabo Girao, a doua cea mai înaltă stâncă de coastădin lume. Zona a fost renovată în urmă cu câțiva ani, iar acum puteți păși pe o podea de sticlă și admira de la cei 580 de metri înalțime întreaga insulă. Poposim şi Ajungem la Encumeada, de unde admirăm ambele coaste ale insulei, apoi în Porto Moniz. Situat în extremitatea nord-vestică a insulei, Porto Moniz este renumit pentru piscinele naturale
formate de rocile vulcanice, create parcă după chipul și asemănarea albastrului din văzduh.
Profitaţi ca aţi ajuns în acest loc mirific şi faceţi o baie pe cinste în aceste piscine naturale care au oprit în ele apa rece a oceanului și au furat, totodată, și cristalinul cerului, doar pentru a-i atrage pe oameni acolo. (se plăteşte o taxa de intrare de aproximativ 2 €/pers.).
După - amiază ne întoarcem în Funchal și pe drum traversăm singurul platou din Madeira, Paul da Serra, şi trecem prin Ponta do Sol așa cum sugerează și numele Poarta Soarelui, o regiune în care veți găsi mai mult soare pe tot parcursul anului decât în orice altă parte a insulei. Seara ajungem la hotelul nostru din Funchal cu apartul foto plin de poze pe care sa le arătăm celor de acasa. Cazare la acelaşi hotel din Funchal.

Ziua 6. Funchal - Delicii insulare şi…. Fotbal!
Mic dejun. Timp liber pentru explorarea insulei. Pe lângă shopping și relaxare pe frumoasele plaje ale insulei, vă recomandăm o plimbare pe Rua de Santa Maria, cea mai veche stradă din Funchal, datând din 1430. Când furtunile majore din 2010 au afectat grav zona veche a orașului, municipalitatea a lansat un proiect de revitalizare a zonei. Artiști internaționali au fost invitați să picteze pe ușile clădirilor, iar zona s-a revitalizat cu o serie de magazine, baruri și restaurante nou deschise.
Moment de ragaz:
Dacă alegeți să rămâneți în Funchal întreaga zi, vă propunem să mergeți la Venda da Donna Maria, unde veți fi întâmpinați cu mâncare tradițională pregătită cu suflet. La aperitiv, încercați bolo do caco, pâine caldă cu cartofi dulci, tăiată pe jumătate, unsă cu unt, sare, usturoi şi pătrunjel măruntit, lapas sau picados, cubulețe de friptură de vită, cu cartofi prăjiți. La felul principal, vă recomandăm espetada ,frigărui locale din carne de vită, espada con banana, adică pește sabie cu banană prăjită. Desertul vedetă al Madeirei este și el în meniu, așa că încheiați masa cu pudim de maracuja, o spumă delicioasă de fructul
pasiunii. Pentru “copiii” de toate vârstele vă recomandăm să vizitaţi Muzeul Jucăriilor care adăposteşte o colecţie impresionantă de „ machete” (maşinuţe, avioane, etc.). Dar şi pentru pasionaţii de fotbal avem o recomandare - Muzeul CR7 Cristiano Ronaldo. Acest muzeu a fost deschis în anul 2013 de către jucator şi administrat de fratele său. Aici sunt adunate toate trofeele câştigate de jucătorul născut în Madeira, de-a lungul timpului.
Experiență: ritm și gusturi tradiționale (program opţional)
Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară cu program folcloric tradițional “?
Vom merge la un restaurant autentic și vom savura Espetada, vită condimentată la proțap, alături de vin local și alte bunătați. Mai mult decât atât, un grup de artiști din zonă vă vor arată pașii dansurilor tradiționale din Madeira. Întoarcere la acelasi hotel pentru cazare.

Ziua7. Madeira - Lisabona
Mic dejun. Cu greu ne despărţim de aceste frumoase locuri şi ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul spre Lisabona. Ajunşi in Lisabona avem transfer la hotel şi program liber. Vă recomandăm să mergeţi la Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume, dar şi la EKA Palace, un centru de arte nou, aflat în incinta unui palat vechi. Aici au loc evenimente de tot felul, de la concerte emoționante de fado la expoziții de artă și cursuri de yoga.

 Ziua 8. Lisabona – Bucureşti
Cu amintiri de neuitat și cel mai probabil cu dorința de a reveni cât mai curând în Portugalia și mai ales în Madeira, zburăm spre București.


Servicii incluse:
- Bilet de avion Bucureşti - Lisabona şi retur Compania Blue Air
- Bilet de avion Lisabona - Funchal şi retur
- Taxe de aeroport
- un bagaj de mana 7 kg/pers (dimensiuni maxime: 56 cm x 45 cm x 25 cm) si un bagaj de cala 20 kg/piesa/persoana (dimensiuni maxime: 75 cm x 55 cm x 35 cm)
- 7 nopti cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun
- Transfer aeroport-hotel-aeroport
- Ghid însoţitor din partea agenţiei

Nu sunt incluse:
- Asigurare medica, asigurare storno
- Excursii optionale
- Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi
cheltuieli personale.

OPȚ I O N A L
 Excursia Cascais+Estoril si Sintra+Cabo da Roca - 30 €/pers.
 Excursie Evora – 35 €/pers
 Tur Funchal + degustare de vinuri – 35 €/pers;
 Cină cu program folcloric tradiţional în Madeira – 40 €/pers
 Excursie Porto Moniz – 35 €/pers
Grup minim pentru excursii optionale: 25 persoane

S U P L I M E N T E & R E D U C E R I
 Supliment de single – 225 €,
 Reducere copil 6-12 ani - 30 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
 Reducere al treilea adult in cameră - 20 €

Conditii de plata:
• 100 euro/persoana la inscriere
• diferenta de pana la 50% cu pana la 2 luni inainte de plecare
• diferenta de pana la 100% cu pana la 1 luna inainte de plecare

Conditii de penalizare in caz de anulare:.
• 100 euro/persoana din pretul pachetului de servicii, daca anularea se face cu mai mult de 62 de zile calendaristice inainte de data plecarii
• 50% din pretul pachetului de servicii, daca anularea se face in intervalul 61 – 31 de zile calendaristice inainte de data plecarii
• 100% din costul pachetului de servicii, daca anularea se face intr-un interval mai mic de 31 de zile calendaristice inainte de data plecarii

Oferta din categoria: 
Program seniori PORTUGALIA - Lisabona şi Insula Madeira: 7 nopti cazare cu mic dejun + bilete avion + taxe + transferuri + vizite = de la 800 euro/pers - 8 zile / 800 EURO
Plecare Pana la
24.Sep.2019 01.Oct.2019 Rezervare
22.Oct.2019 29.Oct.2019 Rezervare
05.Nov.2019 12.Nov.2019 Rezervare
19.Nov.2019 26.Nov.2019 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 11.03.2019
# #