Circuit SENIORI VOYAGE TOAMNA 2019 Lisabona şi Insula Madeira – Vacanţă la Atlantic

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

SENIORI VOYAGE TOAMNA 2019 Lisabona şi Insula Madeira – Vacanţă la Atlantic / 8 zile

» Plecari: 19.Nov.2019, 05.Nov.2019, 22.Oct.2019, 24.Sep.2019

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 509 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Lisabona – Funchal– Pico da Torre – Cabo Girao - Porto Moniz – Ponta do Sol
Evora –Lisabona – Cascais – Estoril – Sintra– Cabo da Roca


Program

 Ziua 1. București – Lisabona
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Lisabona. Șapte dealuri de poveste cu vedere la ocean și la Rio Tejo conturează imaginea de carte poștală a Lisabonei. Panorama perfectă a aleilor pietruite, a ruinelor antice și a catedralelor albe oferă vizitatorilor și localnicilor o scenă captivantă desăvârșită de-a lungul secolelor. Un prim tur al orașului ne duce spre Turnul Belem. Este unul dintre cele mai reprezentative edificii din Lisabona, luat sub protecţia UNESCO, ca Patrimoniu Mondial, în 1983. Admirăm superba arhitectură în stil manuelin. Ne oprim pentru o scurtă vizită la Mănăstirea Jeronimos, reprezentativă pentru curentul manuelin (gotic târziu), urmează apoi Basilica Estrela, unde este mormântul reginei portugheze Maria I, cea care a ctitorit biserica.
Moment de ragaz:
Praça do Comércio este piața publică în care ne tragem sufletul alături de oamenii locului, în timp ce ne bucurăm de priveliștea uimitoare oferită de estuarul râului Tejo. Ne odihnim la o pauză de cafea și ne răsfățăm cu celebrele pasteis de nata, aromate, din foietaj pufos și cremă onctuoasă.
Încântaţi de frumuseţea acestor locuri ne retragem la hotelul nostru din Lisabona pentru cazare. Abia aşteptăm ziua următoare să vedem ce secrete ne mai dezvăluie oraşul!
 Ziua 2 Lisabona
După micul dejun ne continuăm vizita noastră prin Lisabona. Începem cu Panteonul Lisabonei şi Mănăstirea Sao Vicente, unde se află mormintele Casei regale de Braganza, continuăm apoi cu Piaţa Rossio, aşa cum numesc localnicii din Lisabona istorică Praca de Dom Pedro IV din districtul Baixa. Statuia înaltă de 27 de metri, ce îl întruchipează pe Dom Pedro IV, ne lasă fără cuvinte! Monumentul are, la bază, patru statui alegorice. Sub forma a patru figuri feminine, acestea întruchipează patru virtuți importante în cultura portugheză: Puterea, Moderaţia, Justiţia şi Înţelepciunea. Trecem și pe lângă librăria Bertrand. Deși nu impresionează neapărat prin mărime, are un secret uluitor: este cea mai veche librărie din lume, înființată încă din 1732!
Moment de ragaz: Mâncare portugheză autentică
Un loc gourmet care servește produse autentice, Tavares este unul dintre cele mai emblematice restaurante din Lisabona. A fost deschis în 1784 și servește preparate legendare, cum ar fi Carne de Porco a Alentejana, un amestec de scoici și carne de porc, și Caldo Verde, o supă clasică surprinzătoare. Nu uitați nici de vinuri, aromate și răcoroase!
După prânz, timp liber la dispozitie în Lisabona sau opţional excursie spre Evora. Pe traseul de ieşire din Lisabona, vom trece pe lângă Oceanarium şi Gara Oriente. Traversând podul Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, ajungem în Evora, orăşel medieval din patrimoniul UNESCO, unde admirăm Capela dos Ossos din Biserica S. Francisco, Apeductul unic prin clădirile construite între arcadele sale, Termele romane şi Templul Dianei, datând din sec. I, precum şi catedrala romanică din sec. XII. Întoarcere în Lisabona pentru cazare la acelaşi hotel.
 Ziua 3 Lisabona – Cascais – Estoril – Sintra – Cabo da Roca - Funchal
Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie in Lisabona sau opţional excursie în renumitele staţiuni de pe malul Atlanticului, Cascais şi Estoril. Dupa - amiaza, excursia optionala continua spre Sintra, un orasel de un pitoresc aparte intrat in Patrimoniul

Moment de ragaz:
Dacă alegeți să rămâneți în Funchal întreaga zi, vă propunem să mergeți la Venda da Donna Maria, unde veți fi întâmpinați cu mâncare tradițională pregătită cu suflet. La aperitiv, încercați bolo do caco, pâine caldă cu cartofi dulci, tăiată pe jumătate, unsă cu unt, sare, usturoi şi pătrunjel măruntit, lapas sau picados, cubulețe de friptură de vită, cu cartofi prăjiți. La felul principal, vă recomandăm espetada ,frigărui locale din carne de vită, espada con banana, adică pește sabie cu banană prăjită. Desertul vedetă al Madeirei este și el în meniu, așa că încheiați masa cu pudim de maracuja, o spumă delicioasă de fructul pasiunii.

Pentru “copiii” de toate vârstele vă recomandăm să vizitaţi Muzeul Jucăriilor care adăposteşte o colecţie impresionantă de „ machete” (maşinuţe, avioane, etc.). Dar şi pentru pasionaţii de fotbal avem o recomandare - Muzeul CR7 Cristiano Ronaldo. Acest muzeu a fost deschis în anul 2013 de către jucator şi administrat de fratele său. Aici sunt adunate toate trofeele câştigate de jucătorul născut în Madeira, de-a lungul timpului.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale (program opţional)
Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară cu program folcloric tradițional “? Vom merge la un restaurant autentic și vom savura Espetada, vită condimentată la proțap, alături de vin local și alte bunătați. Mai mult decât atât, un grup de artiști din zonă vă vor arată pașii dansurilor tradiționale din Madeira
Întoarcere la acelasi hotel pentru cazare.


 Ziua7. Madeira - Lisabona
Mic dejun. Cu greu ne despărţim de aceste frumoase locuri şi ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul spre Lisabona. Ajunşi in Lisabona avem transfer la hotel şi program liber. Vă recomandăm să mergeţi la Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume, dar şi la EKA Palace, un centru de arte nou, aflat în incinta unui palat vechi. Aici au loc evenimente de tot felul, de la concerte emoționante de fado la expoziții de artă și cursuri de yoga.

 Ziua 8. Lisabona – Bucureşti
Cu amintiri de neuitat și cel mai probabil cu dorința de a reveni cât mai curând în Portugalia și mai ales în Madeira, zburăm spre București.

TREBUIE SĂ VEZI:
Podul indestructibil
Podul Vasco da Gama din Lisabona traversează estuarul râului Tagus. A fost proiectat să reziste unui cutremur de 4,5 ori mai puternic decât cutremurul care a lovit Lisabona în 1755, estimat la 8,7 pe scara Richter. Poate rezista unei viteze a vântului de 250 de km/h, iar din cauza lungimii sale de peste 17 kilometri, s-a luat în calcul la proiectarea sa și sfericitatea Pământului pentru a așeza corect stâlpii. Altfel, ar fi apărut o diferență de 80 de centimetri la capătul podului!

Cabo Girao - Madeira
A doua cea mai înaltă stâncă de coastă din lume se află în imediata apropiere de Funchal, capitala insulei Madeira. Zona a fost renovată în urmă cu câțiva ani, iar acum puteți păși pe o podea de sticlă și admira de la cei 580 de metri înalțime întreaga insulă.


Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE
• Bilet de avion Bucureşti - Lisabona şi retur;
• Bilet de avion Lisabona - Funchal şi retur
• 7 cazari la hoteluri de 3*;
• 7 mic dejunuri;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Ghid însoţitor din partea agenţiei
BONUSURI
• Reducere 10% la achitarea din tara a excursii opționale pentru posesorii de card Senior Voyage CLUB CARD.

OPȚIONAL
• Excursia Cascais+Estoril si Sintra+Cabo da Roca - 30 €/pers.
• Excursie Evora – 35 €/pers
• Tur Funchal + degustare de vinuri – 35 €/pers;
• Cină cu program folcloric tradiţional în Madeira – 40 €/pers
• Excursie Porto Moniz – 35 €/pers


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile optionale, pentru grup minim de 25 de persoane.

Oferta din categoria: 
SENIORI VOYAGE TOAMNA 2019 Lisabona şi Insula Madeira – Vacanţă la Atlantic - 8 zile / 509 EURO
Plecare Pana la
19.Nov.2019 26.Nov.2019 Rezervare
05.Nov.2019 12.Nov.2019 Rezervare
22.Oct.2019 29.Oct.2019 Rezervare
24.Sep.2019 01.Oct.2019 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 12.07.2019
# #