Circuit Circuit PUERTO RICO ȘI CROAZIERĂ ÎN MAREA CARAIBILOR - 19 Martie 2020 (15 zile)

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Circuit PUERTO RICO ȘI CROAZIERĂ ÎN MAREA CARAIBILOR - 19 Martie 2020 (15 zile) / 15 zile

» Plecari: 19.Mar.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 15 zile
» Pret: de la 2340 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 13.03.2020
» Categorie cazare 4*

» Traseu: Puerto Rico – Aruba – Barbados – St. Lucia – Antigua – St. Kitts & Nevis – Tortola – St. Thomas


Ziua 1 / 19.03.2020: Bucureşti – Paris – San Juan (Puerto Rico)
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:05 / 08:30), de unde se va pleca spre San Juan cu zborul AF 430 (13:40 / 18:30). Sosire în San Juan şi transfer pentru cazare la hotel 4*.

Ziua 2 / 20.03.2020: San Juan
În prima parte a zilei vom explora San Juan, capitala Puerto Rico, un stat insular asociat Statelor Unite ale Americii, unde vom descoperi o cultură care îmbină elemente hispanice, africane, taino și americane. Ne vom plimba în partea veche a oraşului, cu case vechi care datează din secolele XVI – XVII, din timpul coloniştilor spanioli. Fondat în anul 1521 sub denumirea Ciudad de Puerto Rico, oraşul a fost a doua aşezare europeană din America, după Santo Domingo din actuala Republica Dominicană. Vom vedea construcţiile istorice care domină oraşul, precum Forturile San Felipe del Morro şi San Cristobal dar şi Fortăreaţa, reşedinţa guvernatorului din Puerto Rico, construită între anii 1533 şi 1540 pentru a apăra portul San Juan şi listată de UNESCO în anul 1983 în Patrimoniul său Universal. Sistemul de fortificaţii al portului a fost atât de bine realizat de către spanioli încât niciun atac al englezilor sau olandezilor nu a putut duce la cucerirea oraşului. Zona veche este locul în care au fost filmate numeroase pelicule avându-i ca protagonişti pe Will Smith, George Clooney, Johnny Depp sau Morgan Freeman. După-amiază veți avea timp pentru vizitarea Muzeului de Artă Contemporană sau a Muzeului Cărţii. Cazare la hotel 4*.

Ziua 3 / 21.03.2020: San Juan
Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale sau posibilitatea de a vă bucura de plajă și de facilităţile hotelului. Pentru pasionaţii de sporturi acvatice, apele din Puerto Rico sunt locul ideal pentru snorkeling şi scufundări. Un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat sunt golfurile bioluminescente, adevărate spectacole ale naturii, o experiență unică ce nu poate fi trăită oriunde în lume. Lângă Fajardo și în Vieques există aceste 3 golfuri bioluminescente, unde organismele microscopice din picăturile de apă strălucesc puternic atunci când detectează mișcare în apropiere, noaptea fiind momentul prielnic pentru a surprinde momente inedite. Opțional, plimbare cu barca într-unul din aceste golfuri bioluminescente, care va rămâne cu siguranță o amintire de neuitat. Cazare la hotel 4*.

Ziua 4 / 22.03.2020: San Juan – îmbarcare pe vasul de croazieră Norwegian Epic
Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale până la ora transferului în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră Norwegian Epic, al companiei Norwegian Cruise Line. Dimineaţa excursie opţională la Bacardi Factory pentru a afla tainele fabricării acestei băuturi celebre dar şi pentru a degusta cocktail-uri delicioase. Plecare din port la ora 21:00 într-o croazieră fascinantă de 9 zile, pe parcursul căreia veți fi captivaţi de frumuseţea peisajelor oferite de Marea Caraibilor și de apele când albastre, când turcoaz, timp în care vă veți răsfăţa la bordul vasului, bucurându-vă de numeroasele facilităţi oferite. Seara vă veți putea delecta cu spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Cină şi cazare la bord.

Ziua 5 / 23.03.2020: Navigare
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare la bordul vasului de lux, prilej de a vă familiariza cu zonele de răsfăț ale acestuia, cu piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, saună și tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale și numeroase baruri. Seara veți putea asista la spectacole de teatru, veți putea asculta muzică live sau veți putea dansa la discotecă. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 6 / 24.03.2020: Oranjestad (Aruba)
Mic dejun. La ora 08:00 vasul va ajunge în Insula Aruba, parte a Antilelor Olandeze, o insulă superbă situată lângă coasta Venezuelei, un paradis perfect care se poate mândri cu unele dintre cele mai bune plaje din toată zona Caraibelor. Deși s-a separat de Olanda în anul 1986, șeful statului încă este monarhul olandez. Veți putea face o plimbare în Oranjestad, capitala port a acestei insule, un oraș fermecător în care pot fi admirate la tot pasul remarcabile influențe ale arhitecturii coloniale olandeze. Orașul brăzdat de străduțe înguste și foarte colorate adăpostește numeroase magazine, restaurante, galerii de artă și muzee. Principalele atracții ale orașului sunt Parcul Wilhelmina, un adevărat spectacol al naturii situat pe malul mării, turnul Wilhelm al III-lea, Muzeul de Istorie din Aruba care găzduiește artefacte ce spun întreaga poveste a insulei, Muzeul Național de Arheologie, Fabrica de Aloe din Aruba, Ferma Fluturilor și Muzeul Numismatic unde turiștii pot admira monede internaționale ce datează încă din anul 221 î.Hr.. Pentru pasionaţii de sporturi nautice, Aruba este locul ideal pentru snorkeling, scufundări şi windsurfing și pentru explorarea celor peste 200 de epave scufundate în apele coastei insulei. Insula va putea fi explorată în cadrul excursiilor opționale, achiziționate de pe vas. Pentru cei care nu doresc să coboare de pe vas, aceștia se pot bucura de toate facilitățile oferite de luxoasa navă. Navigarea se va relua la ora 20:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 7 / 25.03.2020: Navigare
Mic dejun. Ziua petrecută pe mare vă va permite să participaţi la multitudinea de activităţi ce au loc la
bordul vasului de croazieră, de la lecţii de dans până la lecţii de gătit, concursuri, sesiuni de shopping, sau pur şi simplu să vă bucuraţi de plajă și de briza mării. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 8 / 26.03.20120: Barbados (Antile)
Mic dejun. La ora 08:00 vasul va ajunge în Barbados, cea mai estică insulă a arhipelagului Antilele Mici din Oceanul Atlantic. Spre deosebire de celelalte insule vecine, Barbados nu este de origine vulcanică, ci o ieșire la suprafața mării a unor munți calcaroși, submarini. Punctul cel mai înalt al insulei este Mount Hillaby cu o altitudine de 336 m. În trecut toată insula era acoperită de păduri tropicale, astăzi însă mai sunt doar câteva regiuni împădurite în Turner''s Hall Wood, restul fiind în mare parte destinat culturilor agricole de trestie de zahăr. Vasul va ancora în Golful Carlisle, de unde veți putea vizita oraşul Bridgetown și împrejurimile sale. Întemeiat de englezi în anul 1628, Bridgetown este capitala şi cel mai mare oraş din Barbados. Populaţia Arawak care a trăit aici dispăruse când englezii au ajuns pentru prima dată pe insulă, dar urme ale acestei civilizaţii au fost descoperite în zona centrală a oraşului. Oraşul este un centru financiar şi turistic important, vasele de croazieră care acostează aici aducând numeroși turişti dornici să descopere frumuseţile Indiilor de Vest. Centrul vechi, care păstrează urme ale vechii civilizații Arawak este plin de case viu colorate, care împreună cu Garnizoana oraşului au fost incluse în anul 2011 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Strada Broad este principala destinaţie a turiştilor dornici de cumpărături sau de momente de relaxare la restaurantele cu meniuri caraibiene. Vasul va pleca din port la ora 17:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 9 / 27.03.2020: St. Lucia (Antile)
Mic dejun. La ora 08:00 vasul va ancora în Insula St. Lucia unde va rămâne până la ora 18:00. Plajele fine, luxuriantele păduri tropicale, cele două conuri vulcanice de pe coasta de sud-est a insulei, Gros Piton, cu o înălțime de 797 metri și Petit Piton, de 750 metri sunt principalele puncte de interes din St. Lucia. Climatul tropical atrage în timpul sezonului uscat turiștii. Insula a fost descoperită de Cristofor Columb în cea de-a patra călătorie a sa spre Lumea Nouă. Insulei i s-a dat numele Sfintei din ziua când a fost descoperită. În anul 1814 devine colonie britanică, iar în anul 1979 își proclamă independența în cadrul Commonwealth-ului, fiind al 40-lea stat-membru. Vasul va ancora în Castries, capitala Insulei St. Lucia, de unde vom putea porni în excursiile organizate de pe vas sau vom putea vizita pe cont propriu zecile de magazine de artizanat şi suveniruri, pieţele frumos colorate şi pline de fructe exotice şi flori, dar şi Catedrala Imaculatei Concepţii sau Piaţa Derek Walcott, numită după poetul din St. Lucia care a câştigat Premiul Nobel în anul 1992. Un punct de interes al zonei, pe care nu trebuie să îl ratați este Mome Fortune (Dealul Norocului), de unde veți putea admira panorama splendidă a golfului. Vasul va pleca din port la ora 17:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 10 / 28.03.2020: Antigua (Antile)
Mic dejun. La ora 08:00 nava va ajunge în Insula Antigua, descoperită în anul 1493 de Cristofor Columb, care a denumit-o după numele bisericii „Santa Maria La Antigua” din Sevilla. Ocupată în anul 1632 de englezi, își va obține independența în anul 1981. În sudul insulei se află un golf unde s-a întemeiat localitatea English Harbour, care a oferit adăpost navelor engleze contra taifunurilor din Marea Caraibilor. Astăzi English Harbour și satul învecinat Falmouth sunt cunoscute ca importante centre de navigație pentru cei care doresc să învețe acest sport. În timpul Săptămânii Navigației, o regată anuală care se ține în Antigua la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sosesc pe insulă un număr impresionant de yachturi și marinari practicanți ai acestui sport. Puteţi opta pentru excursiile organizate de pe vasul de croazieră sau puteţi explora singuri pitorescul oraş. Devenit centru administrativ încă din anul 1632 când zona a fost colonizată, St. John a fost desemnat capitală a Antiguei după obţinerea independenţei în anul 1981. Iubitorii de artă vor fi încântaţi să decopere minunatele galerii de artă, dar şi magazinele unor faimoşi designeri de bijuterii, plus numeroasele mall-uri cu haine haute-couture. Nu este de ratat nici distileria The Antigua Rum, singura de pe insulă. La ora 17:00 vasul va ridica ancora. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 11 / 29.03.2020: Basseterre (St. Kitts & Nevis)
Mic dejun. La ora 08:00 vasul va ajunge în Basseterre, capitala Insulelor St. Kitts şi Nevis din Indiile de Vest, un oraş de mici dimensiuni care adăposteşte o istorie impresionantă. Oraşul a fost fondat în anul 1627 de către francezi, fiind capitala coloniei Saint-Christophe, situată în extremităţile nordice şi sudice ale insulei, partea centrală fiind deţinută de englezi. Guvernatorul francez al insulei, Phillippe de Longvilliers de Poincy, a transformat Basseterre într-un port de success din care era coordonat comerţul din zona Caraibilor. Prosperitatea de care s-a bucurat a făcut ca localitatea să devină capitala întregii colonii din Indiile de Vest, care includea Guadeloupe şi Martinique. În anul 1727 francezii au fost expulzaţi din insule, acestea devenind posesiune britanică. Oprirea de astăzi ne va prilejui vizitarea centrului vechi al oraşului, renumit pentru casele vechi, deosebit de bine restaurate în ciuda numeroaselor dezastre care i-au marcat istoria: războaie, cutremure, incendii şi uragane. Veți putea vizita cele mai populare obiective turistice ale orașului, precum Fortăreața Brimstone Hill, Fortul Charles, Muzeul St. Kitts, Conacul Romney Manor Sugar Estate etc. Nu în ultimul rând, pentru pasionaţii de sporturi acvatice, Insulele Sf. Kitts şi Nevis găzduiesc nu mai puţin de nouăsprezece locaţii pentru scufundări recunoscute la nivel mondial. Cele mai multe dintre acestea sunt situate în largul peninsulei sudice a St. Kitts, cel mai popular loc fiind un atol de 1 km2 format din corali, un loc ideal pentru explorarea vieţii marine. O altă locaţie extrem de populară pentru scufundări este epava vasului Corintianul, scufundată în anul 1995. Veţi putea opta şi pentru excursiile tematice organizate opţional de la bordul vasului. Vasul va pleca din port la ora 17:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 12 / 30.03.2020: Tortola (Insulele Virgine Britanice)
Mic dejun. La ora 08:00 vasul va ajunge în Insula Tortola, parte a insulelor Virgine Britanice. Tradiția locală povestește despre Cristofor Columb că a numit insula Tortola, "porumbelul" în limba spaniolă. De fapt, Columb a numit insula Santa Ana. Coloniștii olandezi l-au numit Ter Tholen și ulterior, numele a evoluat spre Tortola. În a doua călătorie pentru coroana spaniolă către Insulele Caraibe sau Indiile de Vest, Cristofor Columb a reperat ceea ce numim astăzi Insulele Virgine Britanice și Americane. El a numit arhipelagul după cele 11.000 de fecioare ale muceniței creștine din secolul al V-lea, Sf. Ursula. Insula va putea fi explorată în cadrul excursiilor opționale, achiziționate de pe vas. Navigarea se va relua la ora 17:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 13 / 31.03.2020: St. Thomas / Charlotte Amalie
Vom acosta la ora 08:00 în Charlotte Amalie, capitala Insulelor Virgine Americane, situată pe Insula Saint
Thomas. Oraşul a fost denumit după regina Danemarcei, Charlotte Amalie de Hesse - Kassel, soţia regelui Christian al V-lea. Fiind un port cu ape adânci, a fost extreme de “apreciat” de piraţii din zona Caraibilor care puteau să intre uşor cu vasele aici. Printre atracţiile turistice ale insulei menționăm Castelul lui Barbă Neagră, Fortul Christian care datează din sec. al XVII-lea, clădirea Legislaturii situată la capătul a 99 de trepte, grădina Emancipation, Market Square, Muzeul Seven Arches, Sinagoga St. Thomas, biserica luterană Frederick și Muzeul Weibel. Dacă sunteți adepții cumpărăturilor ați ajuns în locul potrivit, orașul fiind cunoscut drept “capitala duty-free a lumii”, unde sunt cele mai multe magazine de bijuterii și parfumuri din Caraibe. Vom avea posibilitatea să explorăm minunatul orăşel pe cont propriu sau opţional, putem alege una dintre excursiile organizate de pe nava de croazieră. Vasul va ridica ancora la ora 17:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 14 / 01.04.2020: San Juan (Puerto Rico) – Paris
Mic dejun. Vasul va ancora la ora 05:30 în portul orașului San Juan. După mic dejun și debarcare, vom avea timp liber la dispoziție până la transferul la aeroport pentru plecarea spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 431 (19:05 / 13:55).

Ziua 15/ 02.04.2020: Paris – Bucureşti
Sosire în Paris la ora 13:55, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1588 (15:15 / 19:10).


Servicii incluse:
TARIF I: 2340 EURO / loc în cameră dublă și cabină interioară

TARIF II: 2840 EURO / loc în cameră dublă și cabină cu balcon

Suplimentul de single se calculează la cerere în funcție de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croazieră
(tarife valabile pentru un grup de minim 15 turiști; pentru un grup mai mic de turiști, tariful se va recalcula)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – San Juan, San Juan – Paris – Bucureşti cu compania Air France
- 3 nopţi cazare cu mic dejun în hotel de 4* în San Juan
- 9 nopţi cazare cu pensiune completă, pe vasul de croazieră Norwegian Epic al companiei Norwegian Cruise Line
- activități de recreere pe vas: piscine, teatru, discotecă, bibliotecă, fitness, saună
- tur de oraș cu ghid local în San Juan
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intecontinentale: aprox. 490 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- taxe şi servicii portuare: 160 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia
- taxa de viză pentru SUA (160 usd/pers. - tariful poate fi modificat de către Consulat)
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacșisuri: 30 euro/pers. pentru ghizi și șoferi, mai puțin pentru bagajiști (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacșisurile nu se referă și la excursiile opționale
- taxe pentru servicii la bord (sunt obligatorii): aprox. 12 usd/zi/pers. (vor fi achitate direct de către turişti la sfârşitul croazierei odată cu celelalte cheltuieli opţionale de pe vas)

NOTĂ:
- alocarea cabinelor se va face în ordinea efectuării înscrierilor şi în limita disponibilităţii
- taxele de port se pot modifica de către autoritatea portuară
- pentru mai multe informaţii legate de flota Norwegian Cruise Line, descrierea cabinelor, facilitaţilor, etc., vă rugăm să consultaţi site-ul oficial al companiei: www.ncl.com

ACTE ŞI CONDIŢII NECESARE APLICĂRII PENTRU VIZĂ:
SUA: pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din călătorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinţă de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului sau talon de pensie, după caz / copii ale actelor de proprietate (casă, maşină, teren etc) / în cazul patronilor de firmă, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele căsătorite, copie a certificatului de căsătorie / prezenţa personală la Consulatul SUA, în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie)
Agenţia îşi rezervă dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu în acest program în funcţie de actele prezentate. Termen limită pentru transmiterea documentelor: 7 săptămâni înaintea plecării

NOTĂ: ÎN CAZUL NEOBŢINERII VIZEI se aplică penalizările stipulate în „condiţiile de retragere” aferente zilei în care se susţine interviul. De asemenea, taxele de viză şi programare (achitate direct de turist la bancă) nu se rambursează.
CONDIŢIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBŢINEREA VIZEI: penalizare integrală.

IMPORTANT !!!
Documente necesare: paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei (nu se acceptă paşaport temporar)
O persoană sub 21 de ani nu poate să rezerve o cabină în croazieră sau să ocupe singură o cabină, cu excepţia cazului în care este însoţită de un părinte, tutore sau o persoană care a împlinit deja vârsta de 21 de ani.
Orice minor sub 18 ani care nu călătoreşte în compania părinţilor săi, trebuie să prezinte, în momentul îmbarcării, o scrisoare notarială (în limba engleză) prin care părinţii îşi dau acordul cu privire la călătoria minorului şi autorizează persoana care îl însoţeşte pe minor să semneze în cazul aplicării tratamentului de urgenţă recomandat de doctorul de la bordul vasului sau în cazul practicării anumitor activităţi sportive la bord; în plus, persoana respectivă trebuie să aibe şi cazier judiciar la ieşirea din România.
Părinţii sau tutorii legali care călătoresc cu un minor cu un nume diferit decât al acestora, sunt obligaţi să prezinte un document oficial (certificat de naştere / de divorţ etc.), pentru a dovedi că sunt părinţii sau tutorii copiilor în cauză.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- termen final de plată: 15 Ianuarie 2020
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

CONDIŢII DE ANULARE:
Pentru anulare între momentul înscrierii şi până în 15 decembrie 2019 se va percepe o penalizare de 50% din valoarea totală
Pentru anulare între 16 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020, sau no-show, se va percepe o penalizare de 100% din valoarea totală a pachetului de servicii

OBSERVAȚII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenția nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiștilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfășoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situații de urgență, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informații referitoare la excursiile opționale și la itinerar cu observația că nu are calificarea și atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiștilor, precum și eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei țări
- clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din țările vizitate și ca atare respectă standardele locale
- distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie, așa cum este precizat în program
- agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenția poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunțurilor promoțiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunțate, agenția va opri promoția fără un anunț prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situații de forță majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din rațiuni politice, greve, condiții meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenția se obligă să depună eforturi pentru depășirea situațiilor ivite. Totodată, agenția nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- așezarea turiștilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenția nu-și asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajați contra cost doar cu acordul turiștilor interesați de ghidajul acestora
- excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenție. Tarifele excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz un ghid local. În tariful excursiilor opționale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenția nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunță la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenție privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenția nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă și evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de pașaport individual
- vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie, PAȘAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată și în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

Cod oferta: arias h128

Oferta din categoria: 
Circuit PUERTO RICO ȘI CROAZIERĂ ÎN MAREA CARAIBILOR - 19 Martie 2020 (15 zile) - 15 zile / 2340 EURO
Plecare Pana la
19.Mar.2020 02.Apr.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 02.01.2020
# #