Circuit 17.04, 19.06, 28.07, 13.08, 22.09 CIRCUIT 5 ZILE BUCOVINA - SALINA CACICA - MOCANITA HUTULCA, 4 nopti cazare in zona SUCEAVA cu mic dejun si cina

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

17.04, 19.06, 28.07, 13.08, 22.09 CIRCUIT 5 ZILE BUCOVINA - SALINA CACICA - MOCANITA HUTULCA, 4 nopti cazare in zona SUCEAVA cu mic dejun si cina / 5 zile

» Plecari: 22.Sep.2021, 13.Aug.2021, 28.Jul.2021, 19.Jun.2021, 17.Apr.2021

» Transport: cu Autocar
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 1100 RON de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: CIRCUIT 5 ZILE BUCOVINA – SALINA CACICA – MOCANITA HUTULCA


CERAMICA MARGINEA – MANASTIREA PUTNA


of 147

Plecari:

17.04.2021 – 21.04.2021

19.06.2021 – 23.06.2021

28.07.2021 – 01.08.2021

13.08.2021 – 17.08.2021

22.09.2021 – 26.09.2021Ziua 1
Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII - Aleea Dealul Mitropoliei), pe ruta Bucuresti - Buzau - Focsani - Suceava. Vizitam: Ansamblul Manastirii Agapia, cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil , detine singura comunitate monahala din tara noastra care poarta numele de dragoste crestina , din grecescul agapis - este impresionant prin pictura - tezaur realizata de catre Nicolae Grigorescu in anul 1858, prin compozitia deosebita, ce imbina elemente ale stilului bizantin cu influete neoclasice si cu arta romaneasca. In incinta manastirii se gaseste un muzeu, care alaturi de tablouri ale marelui pictor, adaposteste lucrari de arta medievala si religioasa, precum si o biblioteca cu un patrimoniu de peste 12.000 de volume. Manastirea Varatec si-a intemeiat comunitatea, conform traditiei datorita monahiei Olimpiada, care, ajutata de duhovnicul Iosif si de mai multe monahiii, a pus bazele unei mici sihastrii, in jurul anilor 1781-1785. Biserica manastirii, inchinata Adormirii Maicii Domnului, imbina stilul moldovenesc cu elemente noi, aparute in Moldova prin secolele XVIII-XIX. Cina si cazare la Hotel/ pensiune 3* in zona Suceava.

Ziua 2
Mic dejun. Vizitam: Salina Cacica- Aceasta a devenit in scurt timp una dintre cele mai apreciate baze turistice din Bucovina, lucru de care va veti convinge dupa primele clipe petrecute aici. Pe langa aerul rarefiat si peisajul mirific, veti descoperi aici capela, bazinele cu apa sarata, sala cu ecou, muzeul minei precum si alte obiective turistice si atractii ale zonei. Manastirea Arbore poarta numele ctitorului sau, Luca Arbore, portar al Cetatii Sucevei in vremea lui Stefan cel Mare.Ea se remarca prin pictura murala exterioara, motiv pentru care a fost declarata monument istoric UNESCO. Poarta hramul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, sarbatorit in fiecare an la data de 29 august. Odata intorsi in Suceava, vom vizita Cetatea de Scaun a Sucevei - cea mai mare cetate contruita in spatiul extracarpatic, fiind consturita in perioada de glorie a Moldovei. Ridicata in perioada lui Petru Musat, cetatea a primit fortificatii importante in timpul lui Stefan cel Mare si a ramas in constiinta poporului drept cetatea care nu a fost cucerita vreodata. Muzeul satului Bucovinean reda imaginea de ansamblu a satului traditional bucovinean, arhitectura vernaculara a gospodariilor si a instalatiilor tehnnice care ilustreaza ocupatiile, meseriile si mestesugurile zonei, precum si modul de viata al locuitorilor din aceasta regiune. Retur la hotel. Cina si cazare la Hotel/ pensiune 3* in zona Suceava.

Ziua 3
Mic dejun. Vom vizita: Manastirea Humor - una dintre cele mai importante atractii din Bucovina. Ea este o ctitorie a logofatului Teodor Bubuiog. Pictura exterioara este dominata de rosul de Humor , reprezentativa fiind scena numita asediul Constantinopolului. A fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in anul 1993, alaturi de alte sase manastiri din Nordul Moldovei. Ansamblul manastiresc include: Biserica cu hramurile Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Gheorghe ridicata in 1530, ruinele caselor manastiresti care dateaza din secolele XVI - XVIII, Turnul lui Vasile Lupu, construit in anul 1641 si Turnul clopotnita.Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Gura Humorului, este un muzeu unic in tara noastra, el dezvaluie taine nebanuite ale calendarului popular bucovinean incepand cu practicile de la Sfantul Andrei, continuand cu cele specifice Craciunului, Anului Nou, Bobotezei, inceputurilor de an agrar, pastoral, apicol si pomicol, sarbatorii pascale, sarbatorii solstitiale a Sanzienelor si incheind cu practici specifice sarbatorilor de toamna, Sfanta Parascheva (Vinerea Mare) si Sfantul Dumitru.Manastirea Voronet - ridicata in anul 1488 de Stefan cel Mare care, spune legenda, in timpul unei perioade grele in lupta impotriva turcilor a venit la Arhimandritul Daniel, in Voronet, si a cerut sfatul acestuia. Castigand batalia impotriva turcilor, domnitorul si-a pastrat promisiunea facuta calugarului si a ridicat o noua biserica inchinata Sfantului Gheorghe, ocrotitorul romanilor in batalie. Monument UNESCO, Manastirea Voronet a fost supranumita Capela Sixtina a Estului datorita frescei care ilustreaza Judecata de Apoi , pictata folosind mult cunoscutul pigment albastru de voronet . Biserica se inscrie pe lista putinelor monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei care isi pastreaza in mare masura forma initiala.Manastirea Moldovita a fost ctitorita de Pestru Rares, fiul lui Stefan cel Mare, si poarta hramul Buna Vestire. Pe peretii exteriori ai manastirii pot fi admirate scene cu caracter istoric, religios sau cultural, iar culorile, care au devenit faimoase in intreaga lume, sunt bine conservate de mai bine de 500 de ani, chiar se spune ca dintre toate bisericile bucovinene picturile exterioare de aici s-au pastrat cel mai bine. In incinta manastirii se afla si un muzeu in care se gasesc diferite piese de mobilier precum un tron domnesc de-al lui Petru Rares, stampila manastirii, broderii, dar si icoane.Muzeul Etnografic Ioan Gramada se afla intr-o casa din lemn cioplit pe patru parti de la inceputul secolului al XIX-lea si cuprinde, in prezent, 10780 de obiecte, expuse in cadrul a 18 sectii si trei expozitii in aer liber. Zestrea de aur a Bucovinei cuprinde intreaga sfera ocupationala a zonei Campulung Moldovenesc. Cina si cazare la Hotel/ pensiune 3* in zona Suceava.

Ziua 4
Mic dejun. Plimbare cu mocanita Hutulca pe plaiuri bucovinene, pe firul raului Moldovita. Mocanita a fost pusa functiune in anul 1888 si initial era folosita pentru a transporta lemnul din padure catre oras.Dupa un traseu de 12 km vom ajunge intr-un loc de popas, ideal pentru a admira peisajul si a ne infrupta din produsele pregatite cu drag si iscusinta de localnici.Muzeul Oului din Moldovita este cel mai mare muzeu cu oua decorate din lume cuprinzand peste 11.000 de exponate, realizate de artistul plastic Lucia Condrea.Manastirea Sucevita a fost construita din ordin domnesc, in sec. XVI-XVII, sub forma unei cetati cu o biserica modesta, fiind ctitorie a familiilor Movilestilor. Construita in stilul arhitecturii moldovenesti, Manastirea Sucevita este o imbinare de elemente de arta bizantina si gotica, la care se adauga elemente de arhitectura specifice vechilor biserici de lemn din Moldova.Ceramica Neagra de Marginea a luat nastere ca rezultat al folosirii unei tehnologii de productie ce apartine culturii Horodistea - Floresti. Tehnologia prin care se obtin oalele la Marginea este aceea de ardere inabusita si de lustruire cu ajutorul unui cremene. Culoarea neagra a lutului este data de cele noua ore de arderea a acestuia, in urma carora negrul de fum patrunde in pamant.Manastirea Putna - Ierusalimul neamului romanesc (HRAM pe 02 iulie) - prima si cea mai importata ctitorie a Voievodului Stefan cel Mare si Sfant. Cina si cazare la Hotel/ pensiune 3* in zona Suceava.

Ziua 5
Mic dejun. Vizitam Cetatea Neamtului, ridicata in timpul domniei lui Petru Musat, ale carei taine le vom descoperi impreuna. Pozitia strategica de care a beneficiat in evenimentele marcante pe care le-a cunoscut aceasta parte a tarii demonstreaza faptul ca Cetatea Neamtului a fost una dintre cele mai bine intarite cetati de care a dispus statul medieval moldovenesc. Epoca de glorie a cetatii medievale de la Neamt corespunde domniei lui Stefan cel Mare care a inteles foarte bine rolul pe care fortificatiile il au in cresterea sanselor de aparare a tarii. Vom admira diferitele Sali ale cetatii, vechiul paraclis, bucataria, monetaria si dormitoarele. Oprire Piatra Neamt - TUR PIETONAL ( vedere exterioara) : Biserica Sfantul Ioan Botezatorul (ridicata in anul 1497 de Stefan cel Mare) - Turnul lui Stefan - Muzeul de Arta Eneolitica Cucuteni - Muzeul de Istorie si Arheologie (fosta primarie).Sosire in Bucuresti in functie de trafic.


Servicii incluse:
Transbordare:
Rm. Valcea - Bucuresti - retur = 100 lei / pers (Rm Valcea - Autogara 1 Mai Antares)
Pitesti - Bucuresti - retur = 80 lei / pers (Pitesti - Petrom Podul Viilor)
Targoviste - Bucuresti - retur = 90 lei / pers (Targoviste - Hotel Valahia)
Ploiesti - Bucuresti - retur = 80 lei / pers (Ploiesti - Petrom Metro)
*Transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, tariful se recalculeaza.

Pretul include:
- transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
- 4 nopti cazare hotel / pensiune 3* in zona SUCEAVA cu mic dejun si cina;
- ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
- intrarile la obiectivele turistice (Manastirea Agapia: 5 lei / adult, 2,5 lei / elev; Manastirea Arbore: 5 lei / pers; Salina Cacica: 15 lei / adult, 8 lei / copil pana la 14 ani; Cetatea de Scaun a Sucevei: 12 lei / adult, 3 lei / elev, student - cu legitimatie valabil; Muzeul Satului Bucovinean: 6 lei / adult, 1,5 lei / elev, student - cu legitimatie valabila; Manastirea Humor: 5 lei / adult, 2 lei / elev; Manastirea Voronet: 5 lei / adult, 2,5 lei / copil; Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina: 5 lei / pers; Muzeul Oualor Lucia Condrea: 8 lei / adult, 3 lei / copil; Muzeu manastirea Putna: 2 lei / pers; Mocanita Hutulca-Moldovita: 35 lei/adult, 20 lei/copil; Cetatea Neamt: 12 lei/ adult, student, 6 lei/ elev;
- taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie;
- orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica pretul include.

Avans: minim 500 lei / pers in termen de 7 zile de la efectuarea rezervarii, iar diferenta cu 15 zile inainte de plecare. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Supliment single: 300 lei / pers
Grup minim: 25 persoane.

Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, nu beneficiaza de mese, achita loc in autocar, achita 40% din tarif - 420 lei.
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din tarif - 735 lei, beneficiaza de mese si loc in autocar, nu se asigura pat suplimentar (cazarea va fi in camera dubla cu cei doi adulti).
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.


NOTA :
TARIFELE SUNT DINAMICE SI SE POT MODIFICA, OFERTA ESTE VALABILA IN LIMITATA LOCURILOR DISPONIBILE LA TRANSPORT CAT SI LA UNITATATE DE CAZARE

Nou! Pentru pachetele turistice din Romania acceptam plata si cu vouchere de vacanta (Edenred - Ticket vacanta, Cheque Vacances, si Sodexo - Turist pass)

Preturile sunt valabile in momentul editarii / postarii acestor oferte, pentru loc in dubla/minim 2 platitori. Locurile sunt in limita disponibilitatii, motiv pentru care va rugam sa ne contactati pentru reconfirmarea tarifelor si / sau a locurilor disponibile

Pentru tarifele de camera single, tripla, reduceri copii va rugam sa contactati agentia.
Va rugam sa verificati tarifele actualizate, disponibilitatile, continutul ofertelor, pozele unitatilor de cazare si site-urile hotelurilor cu agentul de turism. Descrierile si pozele unitatilor de cazare au caracter informativ. Fotografiile prezentate pe site sunt generice si nu pot fi considerata contractuale. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

In cazul unor promotii early booking, oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, oferte last minute, vacanta in rate, Agentia aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, Agentia poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil

Oferta din categoria:


 
17.04, 19.06, 28.07, 13.08, 22.09 CIRCUIT 5 ZILE BUCOVINA - SALINA CACICA - MOCANITA HUTULCA, 4 nopti cazare in zona SUCEAVA cu mic dejun si cina - 5 zile / 1100 RON
Plecare Pana la
22.Sep.2021 26.Sep.2021 Rezervare
13.Aug.2021 17.Aug.2021 Rezervare
28.Jul.2021 01.Aug.2021 Rezervare
19.Jun.2021 23.Jun.2021 Rezervare
17.Apr.2021 21.Apr.2021 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 21.01.2021
# #