Circuit ȚARA BANATULUI, CAZANELE DUNĂRII ȘI BELGRAD (BUCURESTI)

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

ȚARA BANATULUI, CAZANELE DUNĂRII ȘI BELGRAD (BUCURESTI) / 4 zile

» Plecari: 30.Sep.2021, 26.Aug.2021, 15.Jul.2021, 17.Jun.2021, 27.May.2021, 08.Apr.2021

» Transport: cu Autocar
» Durata: 4 zile
» Pret: de la 169 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: București - Pitești - Orșova - Băile Herculane - Cascada Bigăr - Belgrad - Timișoara - Hunedoara - Sibiu - București


Ziua 1: București – Pitești – Orșova – Băile Herculane (395 km)
La ora 05:30, va avea loc întâlnirea cu reprezentantul agenției Ruefa Escape Travel, la Gara de Nord, vis-a-vis de Muzeul CFR, din București, pentru îmbarcare. La ora 06:00 vom pleca spre Orșova, oraș situat pe malul lacului de acumulare Porțile de Fier I, de unde pornim într-o croazieră spectaculoasă spre Cazanele Dunării, unde mărețul fluviu parcurge cea mai îngustă și mai grandioasă zonă din Defileul Dunării, pe teritoriul României. Denumirea de „cazane” vine de la vârtejele care se formează la suprafața apei, drept urmare a debitului tumultos pe care Dunărea îl atinge în aceste porțiuni înguste, unde apa învolburată pare că dă în clocot. Monument al naturii și parte din Parcul Natural Porțile de Fier, Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km și se împart în Cazanele Mici și Cazanele Mari. Plimbarea pe Dunăre ne va da ocazia de a admira cele mai impresionante masive calcaroase situate atât pe malul românesc, cât și pe cel sârbesc. La intrarea în Cazanele Mici, pe malul sârbesc, vedem Tabula Traiana, o placă memorială ce datează de peste 2000 de ani și comemorează finalizarea drumului roman al lui Traian, iar la mijlocul Cazanelor Mici, în Golful Mraconia, pe malul românesc, admirăm Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptură în stâncă din Europa, ridicată în cinstea regelui dac, cu o înălțime de 55 m și o lățime de 25 m. La aproximativ 500 de metri de remarcabila statuie, vom putea vedea Mănăstirea de sub ape, Mraconia, replica unei vechi mănăstiri înghițite de Dunăre în timpul construcției barajului Porțile de Fier. Ajungem în dreptul culmilor abrupte ale Cazanelor Mari, împădurite la bază și golașe spre vârf, ale căror înălțimi se oglindesc în nestăvilita Dunăre, oferindu-ne un adevărat spectacol. Cazanele Mari sunt pline de scobituri şi peşteri, printre care se află și Grota Veterani, amplasată la baza masivului Ciucăru Mare și închinată din vremuri străvechi, de către daci, zeului Zamolxis. După o asemenea zi în care ne-au copleșit frumusețile clisurii Dunării, ne vom bucura de o noapte odihnitoare la Hotel Artemis 3* (sau similar), din Băile Herculane.

Ziua 2: Băile Herculane – Cascada Bigăr – Belgrad (260 km)
După micul dejun, ne continuăm aventura cu o plimbare matinală prin centrul istoric al stațiunii Băile Herculane, mărginit de clădiri vechii, cu arhitectură balneară, construite în secolul al XIX-lea. Nu zăbovim prea mult în zonă, nerăbdători fiind să ajungem în inima Banatului, la Cascada Bigăr, o adevărată comoară a naturii ascunsă în Munții Aninei, din județul Caraș-Severin. Aflată în topul celor mai frumoase cascade din lume, Cascada Bigăr, este unică prin imaginea ireală creată de perdelele de apă ce se revarsă peste stâncile îmbrăcate de muşchi. În formă de con, cascada are o înălțime de aproximativ 8 metri, având ca sursă un izvor de apă subteran, care se scurge pe un perete calcaros și se varsă în râul Miniș. Spectacolul este completat de susurul vesel al apei care tremură, srălucind în bătaia soarelui ce pătrunde printre ramurile arborilor din jur. Drumul ne poartă în continuare spre granița cu Serbia, așa că nu ne oprim până nu ajungem la Belgrad, cunoscut și ca „Orașul Alb”. Facem un tur panoramic care ne dă ocazia să descoperim și să admirăm cele mai importante puncte de atracție: Biserica Sfântul Sava, Piața Slavia, Palatul Belgrad, Primăria, Parlamentul, Muzeul Național și Universitatea. Spre seară, ne bucurăm de un tur pietonal în Parcul Kalemegdan, unde se află Fortăreața Kalemegdan, situată la confluența râului Sava cu fluviul Dunărea, amintind de timpuri istorice zbuciumate, care au rămas întipărite în zidurile de piatră ale vechii cetăți. Explorăm străzile înguste și încărcate de istorie din centrul orașului, ne lăsăm cuprinși de freamătul orașului, de ritmurile muzicale sârbești ce răsună din restaurantele ce împrejmuiesc locul și ne ademenesc să gustăm plăcinta burek sau pljeskavica sârbească, adevărate delicii tradiționale. După o zi atât de plină, mergem să ne cazăm la Hotel Oasis 3* (sau similar), din Belgrad.

Ziua 3: Belgrad – Timișoara - Hunedoara (430 km)
Servim micul dejun la hotel și luăm drumul Timișoarei, unde vom vizita Piața Victoriei, cea mai nouă piață centrală a orașului, locul unde s-au adunat revoluționarii timișoreni și unde Timișoara a fost proclamată primul oraș liber, marcând astfel victoria împotriva dictaturii comuniste din România. Cunoscută înainte de evenimentele din decembrie 1989 sub numele de Piața Operei, este înconjurată de palate impunătoare, în stilul architectural al anilor 1900, și se întinde de la Palatul Culturii, ce găzduiește Opera și Teatrul Național, până la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, a cărei siluetă somptuoasă se înalță la încrucișarea celor mai importante artere de circulație din oraș. Construcția, definită de un stil arhitectural specific secolului al XIV-lea, ce îmbină ideal tradiția romană cu cea bizantină și moldovenească, a fost declarată monument de artă, fiind totodată cel mai mare edificiu de cult din Timișoara. Lăsăm în urmă mândrul ținut bănățean și ne îndreptăm spre legendara cetate medievală a Hunedoarei, cunoscută sub numele de Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor. Construcția, demarată de Iancu de Hunedoara, între anii 1441-1456, a fost continuată și finalizată de fiul voievodului transilvănean, Matei Corvin. Monument gotic ce domină orașul Hunedoara, Castelul Corvinilor este o bijuterie medievală și reprezintă un exemplu unic de arhitectură civilă, impresionând prin amploare, rafinament și eleganță. Pașii ne poartă spre ruinele cetății dacice Sarmizegetusa Regia, inclusă pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Trecutul istoric, spiritual și cultural al acestei fortificații dacice, care datează din perioada războaielor daco-romane, însuflețește și astăzi fiecare lespede de piatră ce compune situl arheologic de la Grădiștea de Munte. După această incursiune în vremuri de mult trecute, ne retragem pentru cazare la Hotelul Rusca 3* (sau similar), din Hunedoara.

Ziua 4: Hunedoara – Sibiu – București (400 km)
Servim micul dejun și pornim spre casă. În drum, mai facem un ultim și binemeritat popas în centrul vechi al Sibiului, oraș care a adunat, odată cu trecerea anilor, un bogat patrimoniu istoric și cultural. Promenada noastră prin Piața Mare, așterne sub ochii noștri imaginea perfectă a împletirii trecutului medieval al cetății Sibiului cu dinamica modernă de astăzi. Reabilitate impecabil, astfel încât să nu le fie știrbite urmele lăsate de secolele prin care au trecut, clădirile ce mărginesc Piața Mare au fost declarate monumente istorice. Piața Mare este scena pe care se desfășoară spectocolul vieții trecute și actuale, o adevărată punte între cetatea medievală de ieri și orașul modern, deschis spre nou, de astăzi. Rând pe rând, descoperim Turnul Sfatului - acest martor tăcut al istoriei orașului, Palatul Brukenthal - cel mai vechi muzeu din România, dar și cel mai mare din sud – estul Europei, Catedrala Evanghelică – construcția gotică ce impresionează prin masivitatea zidurilor exteriore și prin comorile pe care le găzduiește, Casa Haller și Casa Lutsch - clădiri ce datează din secolul al XV-lea, declarate monumente istorice, Primăria și Podul Minciunilor – pasarela pietonală ce străbate centrul istoric al orașului și locul ideal pentru plimbările romantice ale îndrăgostiților de azi, în pofida legendei care spune că juruințele de dragoste făcute aici de către cavaleri, domnițelor de altădată, în zadar își așteptau împlinirea. Fiecare edificiu situat în Piața Mare și împrejurimi reprezintă un simbol reprezentativ pentru Sibiu, fiecare pas făcut prin centrul istoric ne devzăluie o nouă filă de istorie, fiecare străduță ne spune o altă poveste. Deși nu prea ne vine să plecăm din acest oraș cu un trecut atât de viu și atât de bine ancorat în prezent, lăsăm în urmă zidurile de cărămidă și turnurile bătrâne pentru a ne continua drumul spre București, unde ajungem în cursul serii, în funcție de condițiile meteo și de trafic.


Servicii incluse:
Tariful include următoarele servicii:
- Transport cu autocar clasificat;
- 3 nopți de cazare la hoteluri de 3*, cu mic dejun inclus;
- Vizitele incluse în program;
- Bonus: Croaziera pe Dunare;
- Însoțitor de grup.

Tariful nu include:
- Taxele de intrare la obiectivele turistice;

Persoana contact:
Anton Andreea
Consultant turism
Tel: 0755.141.370
E-mail: office2@filadelfiaturism.ro

Oferta din categoria:


 
ȚARA BANATULUI, CAZANELE DUNĂRII ȘI BELGRAD (BUCURESTI) - 4 zile / 169 EURO
Plecare Pana la
30.Sep.2021 03.Oct.2021 Rezervare
26.Aug.2021 29.Aug.2021 Rezervare
15.Jul.2021 18.Jul.2021 Rezervare
17.Jun.2021 20.Jun.2021 Rezervare
27.May.2021 30.May.2021 Rezervare
08.Apr.2021 11.Apr.2021 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 26.03.2021
# #