Circuit BUCOVINA – COLT DE RAI SI DE CREDINTA: 5 nopti cazare cu mic dejun + transport autocar Bucuresti + vizite = 189 euro/pers

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

BUCOVINA – COLT DE RAI SI DE CREDINTA: 5 nopti cazare cu mic dejun + transport autocar Bucuresti + vizite = 189 euro/pers / 6 zile

» Plecari: 21.Apr.2021, 09.Jun.2021, 21.Jul.2021, 18.Aug.2021, 01.Sep.2021

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 189 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Bucuresti - Brasov - Suceava - Piatra Neamt - Sighisoara - Bucuresti


Ziua 1:
La ora 05:30, va avea loc întâlnirea cu reprezentantull agenției la Gara de Nord, vis-a-vis de Muzeul CFR, din București, pentru îmbarcare. La ora 06:00 vom pleca spre Brașov, frumosul oraș de la poalele Muntelui Tampa, unde vom vizita Centrul Istoric și Biserica Neagră, datând din secolul al XV-lea, cel mai mare lăcaș în stil gotic din estul Europei. Impozanta biserică a primit această denumire după ce a supraviețuit incendiului ce a cuprins orașul în 1689, transformând-o într-o ruină neagră. Maiestuoasa biserică adăpostestește, printre alte valori, cea mai mare și impresionantă colecție de covoare orientale din Europa. Continuăm drumul pâna la Praid, unde vizităm Salina Praid, pentru a ne lua doza de aer curat și de sănătate într-un cadru inedit, amenajat la 120 de m adâncime. Printre atracțiile salinei se află un parc de aventură, cu locuri de joacă pentru copii, un restaurant și, în mod neașteptat, o biserică. Ne vom caza la Hotel Bistrița 3* (sau similar), din Bistrița.

Ziua 2:
După micul dejun, vom pleca spre Vatra Moldoviței, unde vom vizita Mănăstirea Moldovița, așezământ religios ce dăinuie de veacuri, având un trecut istoric de o valoare inestimabilă. Vom admira frescele de pe pereții exteriori ai mănăstirii, ale căror culori s-au păstrat foarte bine de peste 500 de ani și ale căror frumusețe a dus la includerea mănăstirii pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Străbatem un traseu mirific, printre culmile împădurite ale zonei, până ajungem la Mănăstirea Sucevița, o altă perlă a ortodoxiei românești, inclusă în patrimoniul universal. Deși păstrează arhitectura clasică a bisericilor moldovenești, mănăstirea îmbină două epoci de artă, una ce continuă tradiția și alta ce introduce noi tendințe arhitecturale. Câteva chilii, casa domnească, zidurile și turnurile de incintă conferă ansamblului monahal un aer medieval, de unde și asemănarea cu o cetate fortificată. Impresionați de picturile murale interioare și exterioare, ce desfășoară sacre file de povestiri biblice, ne vom retrage doar pentru a mai adăuga în periplul nostru spiritual vizita la o altă mănăstire renumită, Mănăstirea Putna, ctitorită de domnitorul Ștefan cel Mare. Deși a trecut prin multe momente de cumpănă, de la cotropiri, incendieri, până la alunecări de teren, mănăstirea numită de poetul Mihai Eminescu, „Ierusalimul neamului românesc”, a rămas de referință pentru valoarea ei religioasă, culturală și istorică. La Muzeul Oului, din Vama, vom face un ultim popas, pentru a admira o colecție fascinantă de ouă încondeiate, unică prin modul de expunere și prin valoarea exponatelor. După o zi de o asemenea încărcătură spirituală, ne vom retrage pentru odihnă la Hotelul Floare de Colț 3* (sau similar), din Gura Humorului.

Ziua 3:
Servim micul dejun la hotel, apoi ne continuăm circuitul pe frumoasele meleaguri bucovinene. Facem o primă oprire la Mănăstirea Voroneț, lăcaș de profundă trăire duhovnicească, unde Sfântul Daniil Sihastrul și-a petrecut ultimii 26 de ani de viață și unde, de altfel a și fost înmormântat. Biserica mănăstirii a fost supranumită „Capela Sixtină a Orientului”, datorită „Judecății de Apoi”, celebra frescă recunoscută prin unicitatea culorii de fond „albastru de Voroneț”, al cărei pigment își schimbă nuanța de la albastru la verde în funcție de umiditate. Lăsăm în urmă această grandioasă expresie artistică a credinței ortodoxe și ne îndreptăm spre Mănăstirea Humor, remarcabilă prin unitatea cromatică a picturilor murale, de această dată predominantă fiind culoarea roșie, numită și „roșu de Humor”. Contemplăm picturile ce lasă, îndeosebi la exterior, să se vadă amprenta trecerii timpului, ne tragem sufletul și pornim spre Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”, pentru a descoperi universul în care a trăit marele compozitor, dirijor și violonist bucovinean. Mergem mai departe spre un alt lăcaș de închinare, Mănăstirea Dragomirna, ce își oglindește măreția și frumusețea în lacul pe marginea căruia este amplasată. Diferită prin stil și proporții față de celelalte așezăminte medievale din zonă, mănăstirea se înalță parcă năzuind spre mai multă lumină, impresionând prin eleganța și rafinamentul arhitectural unitar, precum și prin gavrurile în piatră. Cu sufletele pătrunse de o liniște sacră, plecăm spre Ipotești, unde vom vizita Casa Memorială „Mihai Eminescu”, leagănul copilăriei celui supranumit „luceafărul poeziei românești”. După o zi atât de încărcată, vom avea parte de o odihnă binemeritată la Pensiunea Santa Fe 3* (sau similar), din Suceava.

Ziua 4:
După micul dejun vom pleca spre Cetatea de Scaun a Sucevei, bătrâna cetate medievală, ce datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea. Cu un istoric tumultos, devenind pentru două secole o ruină, construcția medievală a fost restaurată parțial, fiind astăzi un important punct de referință culturală și istorică, locul care adăpostește tezaurul medieval al Moldovei. Încă de la intrare, vom fi plăcut surprinși de maniera prin care ni se prezintă fragmente din istoria măreței cetăți, incursiunea în trecutul ei fiind făcută prin intermediul unor mijloace moderne, cum ar fi senzorii, proiectoarele sau tablele informative interactive. Ne continuăm drumul până ne iese în cale Cetatea Neamțului, altă fortificație impunătoare, menită să apere țara Moldovei de atacurile otomane. Aflată pe un deal pitoresc, din frumosul oraș Târgu Neamț, cetatea ne deschide poarta spre vremuri istorice de mult apuse. Restaurarea cetății permite vizitatorilor să admire diverse săli ale cetății: vechiul paraclis, bucătăria, monetăria și dormitoarele. Nu știm alții cum sunt, dar noi, dacă tot am ajuns prin aceste locuri de poveste, nu putem pleca fără să vizităm Casa Memorială „Ion Creangă”, din Humulești, unde pătrundem aievea în lumea poznașului Nică, despre ale cărui pățanii haioase am citit cu toții în „Amintiri din copilărie”. Încheiem programul vizitând Mănăstirile Văratec, Agapia și Neamțului, așezăminte unde tihna, evlavia și rugăciunea te însuflețesc de cum le treci pragul, datorită amplasării lor într-un cadru natural ireal, cu păduri seculare și stânci pleșuve, dar și a miresmei vieții măicuțelor și călugărilor care trăiesc aici. Ne vom retrage pentru cazare la Hotelul Oscar 3* (sau similar), din Piatra Neamț.

Ziua 5:
Vom începe ziua cu micul dejun. Mai zăbovim în frumosul ținut al Neamțului, cât să vizităm Centrul orașului Piatra Neamț, considerat „Perla Moldovei”. Fiind un centru vechi, accesul se face doar pietonal, ceee ce ne permite să admirăm de aproape complexul architectural Curtea Domnească, frumoasele istorice și muzee, printre care dăinuie peste veacuri, devenind un simbol al orașului, Turnul-Cloponiță, numit și Turnul lui Ștefan cel Mare, care a fost zidit în 1499. Ne îndepărtăm de legendarele ținuturi moldovenești și parcurgem drumul spre Cheile Bicazului, un culoar din formațiuni stâncoase ce leagă Moldova de Transilvania, de o frumusețe naturală unică. La poalele munților Hașmaș, admirăm Lacul Roșu, cel mai mare lac de baraj din România. Drumul ne poartă pașii mai departe spre Cetatea Medievală Sighișoara. Fondată în secolul al XII-lea de sașii care s-au stabilit aici, cetatea a rămas aproape neschimbată de opt secole, păstrându-și aspectul medieval și fiind singura cetate locuită din Europa. Străduțele vechi, înguste și pavate cu granit, sunt străjuite de case fermecătoare ce evocă trecutul viu al cetății. Ca niște gardieni încremeniți în timp, turnurile care se înalță peste oraș completează priveliștea fascinantă. Turnul cu Ceas atrage atenția vizitatorilor prin mecanismul la care este conectată o placă rotativă cu 7 figurine în stil baroc, care anunță ora exactă și reprezintă cele șapte zile ale săptămânii. Urcăm apoi treptele scării acoperite și ajungem la Biserica din Deal, care datează din anul 1300 și constituie cel mai valoros monument arhitectonic al Sighișoarei. Ne vom caza la Hotelul Hotel Europa Kokeltal 3* (sau similar), în zona Sighișoara.

Ziua 6:
După ce servim micul dejun, dăm startul ultimei zile din circuit. Pornim spre Viscri, cunoscut în toată lumea ca „satul lui Charles”, după ce Prințul Charles, fermecat de frumusețea locurilor și de tihna desprinsă din alte timpuri, și-a cumpărat aici o casă. De cum intrăm observăm și admirăm casele săsești, cu fațade pictate, al căror aspect a rămas la fel ca acum 100 de ani. Vizităm Biserica fortificată, una dintre cele mai bine păstrate fortificații gotice din Transilvania, inclusă, împreună cu satul Viscri, în lista monumentelor UNESCO. Zidurile înalte, cu turnuri și bastioane, ale fostei cetăți de apărare sunt vizibile din exterior, însă biserica ni se descoperă, în toată splendoarea ei, imediat ce trecem de poarta de lemn și intrăm în interior, pășind pe treptele din piatră, măcinate de trecerea timpului. Odată ajunși înăuntru, cu răsuflarea tăiată, admirăm mobilierul original, cu băncile din lemn sculptat, iar în camerele vechi ale muzeului ne iau ochii lădițele de zestre pictate manual, costumele populare săsești, datând din secolul al XIII-lea, precum și seturile de ceramică ce erau folosite doar la mesele de duminică. Mândri că am ajuns să fim și noi martori ai unor locuri de asemenea frumusețe, ne întoarcem în București, unde ajungem în cursul serii, în funcție de condițiile meteo și de trafic.


Servicii incluse:
Transport cu autocar clasificat;
5 nopți de cazare la hoteluri de 3*, cu mic dejun inclus;
Însoțitor de grup.

Tariful nu include:
Taxele de intrare la obiectivele turistice;
Cheltuieli personale.

Detalii cazare:
Hotel Bistrița 3* - www.hotel-bistrita.ro
Hotelul Bistrița este situat în zona centrală a orașului, fiind foarte aproape de centrul istoric. Oferind un număr de 90 de locuri de cazare, hotelul și-a câștigat, de-a lungul celor peste 20 de ani de existență, o reputație foarte bună datorită confortului, ambientului modern și dotărilor funcționale, precum și datorită ospitalității și servirii ireproșabile, garantând oaspeților săi condiții de cazare care le depășesc așteptările.

Hotel Floare de Colț 3* - www.hotelfloaredecolt.ro
Hotelul Floare de Colț este situat în inima Bucovinei și are o capacitate de 31 de camere, având posibilitatea de a caza un număr de 100 de persoane. Condițiile foarte bune, serviciile oferite și amabilitatea personalului fac șederea fiecărui turist confortabilă și plăcută.

Pensiunea Santa Fe 3* - www.pensiuneasantafe.ro
Pensiunea Santa Fe își întâmpină oaspeții cu o atitudine de-o amabilitate proverbială, tipică bucovinenilor. Ospitalitatea remarcabilă, căldura și buna dispoziție sunt ingredientele ce oferă un timp ideal de odihnă oricărui drumeț care alege să se bucure de serviciile pensiunii.

Hotel Oscar 3* - www.hotel-oscar.ro
Într-un mediu natural feeric, de munte, Hotelul Oscar este o oază de liniște și de odihnă. Nou, cu camere dotate cu mobilier modern, hotelul dispune de toate utilități și facilități multiple, pentru a permite vizitatorilor săi să se bucure de odihnă și relaxare în condiții optime.

Hotel Europa Kokeltal 3* - www.hoteleuropakokeltal.ro
Hotelul Europa Kokeltal se afla în Albesti, în judetul Mures, la 7 km de Sighisoara. Ofera WiFi gratuit in intreaga proprietate si parcare privata gratuita. Camerele includ TV cu ecran plat. Facilitatile suplimentare includ articole de toaleta gratuite si uscator de par.

Informații utile:
Tariful menționat se aplică pentru un grup de minim 35 participanți;
Documente necesare călătoriei: carte de identitate valabilă pe toată durata călătoriei;

Oferta din categoria:


 
BUCOVINA – COLT DE RAI SI DE CREDINTA: 5 nopti cazare cu mic dejun + transport autocar Bucuresti + vizite = 189 euro/pers - 6 zile / 189 EURO
Plecare Pana la
21.Apr.2021 26.Apr.2021 Rezervare
09.Jun.2021 14.Jun.2021 Rezervare
21.Jul.2021 26.Jul.2021 Rezervare
18.Aug.2021 23.Aug.2021 Rezervare
01.Sep.2021 06.Sep.2021 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 03.10.2020
# #