Circuit Bucovina și mănăstirile pictate excursie 2 zile

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Bucovina și mănăstirile pictate excursie 2 zile / 2 zile

» Plecari: 08.Jul.2023, 25.Jun.2022, 18.Jun.2022

» Transport: cu Autocar
» Durata: 2 zile
» Pret: de la 269 RON de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: : Bucuresti – Roman – Suceava – Dragomirna.- Putna - Manastirea Sucevita - Manastirea Moldovita - Manastirea Voronet - Manastirea Humor - Bucuresti


Ziua 1 – Sambata Plecare dimineata la ora 06.00 din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Traseu: Bucuresti – Roman – Suceava – Dragomirna.
Vom porni catre Suceava unde vom vizita Cetatea de Scaun a Sucevei. Ea se află localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici se poate vedea întreaga vale a Sucevei. Cetatea de Scaun a Sucevei a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004.
Urmatorul popas va fi la Mănăstirea Dragomirna – un loc binecuvântat cu frumuseţe fără limite, un lăcaș medieval bisericesc care impresionează prin viaţa monahală, vechimea şi valoarea construcției, eleganța, volumetria și originalitatea stilului arhitectural. (Inchinare la moastele Sf. Iacob Persul si la icoana Maicii Domnului cunoscuta ca vindecatoare si aducatoare de ploaie)
Daca timpul ne permiteputem face un popas si la Mănăstirea Putna. Supranumită Ierusalimul Neamului Românesc de către Mihai Eminescu, Mănăstirea Putna, ctitorie a domnitorului Ştefan cel Mare, este una dintre perlele arhitectonice, religioase şi culturale ale Bucovinei
Cazare + cina la Hotel/ Pensiune in zona Putna
Ziua 2 – Duminica Mic dejun la hotel/pensiune, apoi ne indreptam catre Mănăstirea Suceviţa. Un monument istoric de seamă al ţării noastre, datând de la sfârşitul secolului al XVI-lea. Situată în satul Suceviţa, aflat la sud-vest de Rădăuţi, mănăstirea face onoare oraşului Suceava, important centru economic al României, şi totodată o răscruce de drumuri. Istoria mănăstirii Suceviţa, cunoscută prin tradiţie şi confirmată de cercetările arheologice, este puternic legată de numele familiei Movileştilor. (inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului)
Vizitam Manastirea Moldovita (ctitoria lui Alexandru cel Bun)
Mănăstirea Moldoviţa este una dintre cele mai vechi aşezări monahale, unicitatea ei fiind dată de pictura exterioară a bisericii, înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Pe lângă scenele religioase, în exterior se pot vedea scene istorice (Asediul Constantinopolului), dar şi picturi cu aspect cultural (Filosofii antici).
Facem apoi un scurt popas la Mănăstirea Voroneț, Monument UNESCO, supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecăţii de Apoi” care a fost pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneţ”, (mormantul Sf. Cuv. Daniil Sihastrul)
Si ultima oprire va fi la Mănăstirea Humorului, ctitorie a logofătului Teodor Bubuiog, la sfatul voievodului Petru Rareş. Pictura exterioara este dominata de rosul de Humor, reprezentativa fiind scena numita asediul Constantinopolului. A fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in anul 1993.
Dupa aceasta si dupa masa de paranz ,vom pleca spre Bucuresti. Sosire aproximată orele 22.00 în funcție de trafic.Servicii incluse:
Servicii incluse:
1 noapte de cazare cu mic dejun în hotel /pensiune 3*
ghid însoțitor atestat pe toată durata vacanței
transport cu autocar cu aer condiționat și climatizare
Nu sunt incluse:
biletele de intrare la obiectivele turistice și taxele de fotografiere
mesele de prânz si cina
asigurare medicală de călătorie și storno
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat

Oferta din categoria:


 
Bucovina și mănăstirile pictate excursie 2 zile - 2 zile / 269 RON
Plecare Pana la
08.Jul.2023 09.Jul.2023 Rezervare
25.Jun.2022 26.Jun.2022 Rezervare
18.Jun.2022 19.Jun.2022 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 04.04.2022
# #