Circuit CETATI Transilvane si Biserici FORTIFICATE Sasesti

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CETATI Transilvane si Biserici FORTIFICATE Sasesti / 4 zile

» Plecari: 18.Sep.2020, 31.Jul.2020, 13.Jun.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 4 zile
» Pret: de la 589 RON de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: CastelelePelessi Bran -CetateaRasnov-Prejmer -Brasov -Cetatea Fagaras -AbatiaCisterciana Carta -Balea Lac -Castelul de lut -ManastireaSambata de Sus -CetateaRupea -Viscri -Sighisoara-Biertan -Sibiu -ManastireaCozia


Ziua 1. BUCURESTI -Castelul PELES -Castelul BRAN -Cetatea RASNOV -PREJMER -BRASOV(cca.255 km)
Plecare din Bucuresti la ora 6.00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinspreMetrouEroilor) spreSinaia, pentru a vizitaCastelul Peles, fosta resedinta de vara a regilor Romaniei, construit incepand cu sfarsitul sec. XIX, cu elemente exterioare inspirate din neorenasterea germana si mobilier din lemn de stejar si nuc, lemn de teck si alte esente rare. Edificiul a fost o inovatie a vremii, fiind primul castel din Europa electrificat, cu incalzire centrala, lift interior, aspirator si plafon din sticla mobil.Ne indreptam apoi spre Castelul Bran, situat in trecatoarea Rucar-Bran, construit initial drept cetate de aparare si de vama, care a fost transformat in 1920 in resedinta regala, iar astazi adaposteste in cele patru etaje colectii de mobilier, costume, arme si armuri. Castelul a devenit celebru prin legenda lui Dracula, desi domnitorul Vlad Tepes nu a avut prea multe legaturi cu aceasta fortificatie.Urmatoarea oprire o vom face la Rasnov, un orasel medieval construit in jurul Cetatii Rasnov (sec. XIV), unul dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania (aflata pana de curandintr-un amplu proces de restaurare).UrmeazaPrejmer, undevomadmiraBiserica Fortificata, excelent conservata, construita in 1211 in stil gotic de catre Cavalerii Teutoni, inclusa si ea in Patrimoniul UNESCO.Dupace ne cazam in zona Brasov, Optional –(GRATUIT pentru min. 30 pers.) deplasarespreBrasov cu celebra Biserica Neagra construita in stil gotic din Piata Sfatului, unul dintre cele mai vizitate obiectiveturistice din Romania siBiserica Sf. Nicolae (construita in sec. XV, pe loculvechiuluiasezamant de sec. XIII siextinsa in sec XVIII), care esteconsiderata “CatedralaRomanilor din Tara Barsei” siloculunde a functionat Prima ScoalaRomaneasca (sec. XVI). In cladirea de sec. XVIII din curteabisercii se aflaMuzeul “Prima ScoalaRomaneasca”.Seara ne intoarcem la hotelpentrucazare.

Ziua2. Cetatea FAGARAS -Abatia CARTA -BALEA LAC -Castelul de lut -Man. SAMBATA (cca.265 km)
Mic dejun. Plecare spre Fagaras, unde vizitam Cetateaconstruita in sec. XIV si transformata in castel fortificat în sec. XVI. Astazi gazduieste Muzeul Tarii Fagarasului, care cuprinde colectii de obiecte istorice, etnografice si de arta. Continuamspre Carta, legata de numelelui Badea Cartan, cel care a facut celebru numele localitatii in Europa. AicivizitamAbatiaCistercianainfiintata in sec. XIII, avand un rol major in introducereastiluluigotic la noi in tara. Desfiintata de MatiasCorvin in sec. al XV-lea, vecheaabatiepastreazao capelaceapartinecomunitatiievanghelicesasesti. ApoiurcamTransfagarasanul, una din celemaispectaculasesosele din lume, cu o altitudine maxima de 2045 m sicelmai lung tunelrutier din Romania (887 m). Admirandpeisaje de o frumuseteuimitoare, ne indreptamspreBalea Lac (46.508 m²/ 11.35 m adancime) unul din celemaimarisimaifrumoaselacuriglaciare din tara, undevom face o binemeritatapauzapentrufotografii. UrmeazaCastelul de lut, un ansamblu decăsuțe cu ușirotunjiteșiacoperișurițuguiate, desprinseparcadintr-o lumefantastică a basmelorromanesti, într-un peisaj cat se poate de rustic si cu un nume la fel de potrivit, din basmeși el: ValeaZânelor. Seara ne indreptamsprecazare, nu inainte de a negasilinisteainterioara la ManastireaSambata de Sus, ctitorie de la sfarsitulsecolului al XVII-lea a domnitoruluimartir, Constantin Brancoveanu. Un secolmaitarziu, habsburgii audaramatmanastirea cu tunurile, reconstructiaacesteiafacandu-se abia in 1926. Cazarela o placutapensiune din zona Sambata.

Ziua3. RUPEA -VISCRI -SIGHISOARA -BIERTAN -SIBIU (cca. 275 km)
Dupamiculdejunpornimspre recent renovatacetateRupea, construita in sec. XIV pe ruinelecetatiidaciceRumidavasifolosita ca refugiu de locuitoriisatelor din zona. ApoivizitamViscri, undeobosit de viataagitata, Printul Charles al MariiBritaniisi-a cumparat o casa in acest sat uitat de vreme. Admiramcladirilevechi de sute de ani, cu obloane la ferestresi ne vomlasaimpresionati de privelisteaunica pe care o oferabisericafotificatasaseasca, inclusa in patrimonial UNESCO. Continuamspre Sighisoara (obiectiv UNESCO), singuracetatemedievalalocuita din Europa de Est, construita pe doua “etaje”, unite prinScaraacoperita. Sus se afla Bis. din Deal siVecheaScoala, iar la baza, zidurilesirestulcladirilor. Zidul a fostconstruit in sec. XIV, cu o inaltimeintre 4 si 14 metri, prevazut din loc in loc cu turnuri de aparareceapartindiferitelorbreslemestesugaresti. Din cele 14 turnuriconstruite initial, azi se maipastreazadoar 9, celmai important, devenitsisimbolulSighisoarei, fiindTurnul cu Ceas, avand 7 figurine cereprezintazilelesaptamanii. Ne vomplimba pe stradutelepitorestiincarcate de istorie, descoperindsi casa in care s-a nascutfaimosul Dracula. UrmeazaBiertan, una dintrecelemai bine fortificatecetatitaranesti din Transilvania, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Vizitambisericacetatii, construita in sec. al XVI-lea, in stilgotictarziu, care maipastreazasiastazialtarulimpozant cu cele 28 de scene religioasepictatesiamvonul. Ca o curiozitate, aici a functionat 300 de ani o “inchisoare” in care familiileceintentionausadivortezeerauinchiseavand la dispozitie un singur pat, un scaunsidoar o lingura, sotiifiindnevoitisaimpartatotulpanacandrenuntau la divort. Incheiemziua la Sibiu, unul din celemaifrumoaseorase din Romania, pentru un tur pietonal: Piata Mare cu TurnulSfatului, simbolulorasului, CatedralaEvanghelica (sec. XIV), una dintrecelemaivechisimaiimpresionanteconstructiigotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, care pastreazamulteelemente din cladireaoriginalarenascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intraresidecoraiunile), Casa Lutsch, despre care se crede ca a fostconstruita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu scopul de a-igazdui pe regi, voievozisiinaltidemnitari) si care poartanumeleunuiadintreproprietariisai din sec. XVI, Primaria in stil art-nouveau, PodulMinciunilor (sec XIX). Searacazare la o pitoreascapensiune din zona Sibiel.

Ziua4. SIBIU -Manastirea COZIA -BUCURESTI(cca.295 km)
Mic dejun. Revenim in Sibiu, fostaCapitalaCulturala in 2007, pentru a vizitaPalatulBrukenthal din secolul al XVIII-lea care gazduiesteMuzeulBrukenthal, cu o valoroasacolectie de pictura. Continuam cu MuzeulTehniciiPopulare Astra din DumbravaSibiului, care prezintapeste 300 de cladiri (case traditionale, atelieremestesugasesti, mori, carciumi, biserici, etc.) expuse pe 96 de hectare in jurulunuipitoresc lac. Pe traseul de intoarcere in Bucuresti, strabatemValeaOltului, celmai lung defileu din taranoastra, undevizitamManastireaCozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea celBatran, cepastreaza in pronaos fragmente din picturaoriginala de sec. XIV. Sosire la Bucuresti (Academia Militara) in jurulorei 20.00, in functie de traficsiconditiilemeteo.


Servicii incluse:
PRETUL INCLUDE :
- Transport cu autocar cu climatizare, clasif. pentrutransp. turistic
- 3 cazari cu mic dejun la pensiune 3* in zona Brasov, SambatasiSibiel
- Ghidinsotitor din parteaagentiei pe traseu
-Vizite la:Peles,Bran,Rasnov,Prejmer,Brasov,Fagaras,Carta,BaleaLac V. Zanelor,Sambata,Rupea,Viscri,Sighisoara,Biertan,Sibiu,Man.Cozia

NU SUNT INCLUSE IN PRET :
- Supliment 5% pentru locuripreferentialein autocar (primele 3 banchete)
- Intrarile la obiectivele turistice
- Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti)

2019 - DATE de PLECARE
13.06, 31.07, 18.09 - 695 lei

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din fiecare microbuz (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

Turistii care solicitalocuri pe primele 3 banchete din autocar, vorachita un supliment de 5% din pretulexcursiei.
Turistii care solicitapartaj in camera dubla / tripla, nu vorachitasuplimentul de camera Single, dacaAgentia nu reusestesacompletezepartajul. Eventualeneintelegeriintresolicitantii de partaj, nu sunt imputabileagentiei.

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (21-24 persoane) se va achita un supliment de 75 lei /persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.


Oferta din categoria: 
CETATI Transilvane si Biserici FORTIFICATE Sasesti - 4 zile / 589 RON
Plecare Pana la
18.Sep.2020 21.Sep.2020 Rezervare
31.Jul.2020 03.Aug.2020 Rezervare
13.Jun.2020 16.Jun.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 29.10.2019
# #