Circuit CETATI TransilvanesiBiserici FORTIFICATE Sasesti

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CETATI TransilvanesiBiserici FORTIFICATE Sasesti / 3 zile

» Plecari: 28.Aug.2020, 10.Jul.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 3 zile
» Pret: de la 387 RON de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Curtea de Arges -Vidraru -Balea Lac -AbatiaCisterciana Carta -Sibiu -Biertan -Sighisoara -Viscri -Brasov -Prejmer -Rasnov -Castelele Bran si Peles


Ziua 1. BUCURESTI -CURTEA DE ARGES -VIDRARU -BALEA LAC -CARTA -SIBIU (cca.335 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinsprestatia de MetrouEroilor) pe traseulCurtea de Arges -Vidraru -Balea Lac -Sibiu. Prima vizita o alocam Man. Curtea de Arges (sec. XVI), ctitorie a luiNeagoeBasarab, ce se impuneprinarhitecturasadeosebita, adapostind in interior mormintelefamiliei regale a Romaniei. UrmamTransfagarasanul, una din celemaispectaculasesosele din lume, cu o altitudine maxima de 2045 m sicelmai lung tunelrutier din Romania (887 m). Ne deplasamapoi la BarajulVidraru (construit in 1965), intr-o zona de o frumuseteuimitoare. Dupa o pauzapentrufotografii ne indreptamspreBalea Lac (46.508 m²/ 11.35 m adancime) unul din celemaimarisimaifrumoaselacuriglaciare din tara. Continuamspre Carta, undevizitamAbatiaCisterciana (monument istoric), infiintata in sec. al XIII-lea siavand un rol major in introducereastiluluigotic la noi in tara. Desfiintata de MareiCorvin in sec. al XV-lea, vecheaabatiemaipastreaza o capelaceapartinecomunitatiievanghelicesasesti. UrmeazaSibiu, fostaCapitalaCulturala in 2007, unul din celemaifrumoaseorase din Romania, pentru un tur pietonal: Piata Mare cu TurnulSfatului, simbolulorasului, Pal. Brukenthal (sec. XVIII) care gazduiesteMuzeulBrukenthal cu o valoroasacolectie de picturi, CatedralaEvanghelica (sec. XIV), una dintrecelemaivechisimaiimpresionanteconstructiigotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, care pastreazamulteelemente din cladireaoriginalarenascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intraresidecoraiunile), Casa Lutsch, despre care se crede ca a fostconstruita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu scopul de a-igazdui pe regi, voievozisiinaltidemnitari) si care poartanumeleunuiadintreproprietariisai din sec. XVI, Primaria in stil art-nouveau, PodulMinciunilor (sec XIX). Searacazare la o pitoreascapensiune din zona Sibiel.

Ziua 2. SIBIU -BIERTAN -SIGHISOARA -VISCRI -BRASOV (cca. 235 km)
Mic dejun. PlecarespreBiertan, unde se afla una dintrecelemai bine fortificatecetatitaranesti din Transilvania, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Vizitambisericacetatii, construita in sec. al XVI-lea, in stilgotictarziu, care maipastreazasiastazialtarulimpozant cu cele 28 de scene religioasepictatesiamvonul. Ca o curiozitate, aici a functionat 300 de ani o “inchisoare” in care familiileceintentionausadivortezeerauinchiseavand la dispozitie un singur pat, un scaunsidoar o lingura, sotiifiindnevoitisaimpartatotulpanacandrenuntau la divort. Continuamtraseulspre Sighisoara (obiectiv UNESCO), singuracetatemedievalalocuita din Europa de Est, construita pe doua “etaje”, unite prinScaraacoperita. Sus se aflaBiserica din Deal siVecheaScoala, iar la baza, zidurilesirestulcladirilor. Zidul a fostconstruit in sec. XIV, cu o inaltimeintre 4 si 14 metri, prevazut din loc in loc cu turnuri de aparareceapartindiferitelorbreslemestesugaresti. Din cele 14 turnuriconstruite initial, azi se maipastreazadoar 9, celmai important, devenitsisimbolulSighisoarei, fiindTurnul cu Ceasavand in componentasa 7 figurine cereprezintazilelesaptamanii. Ne vomplimba pe stradutelepitorestiincarcate de istorie, descoperindsi casa in care s-a nascutfaimosul Dracula. PornimspreViscri, undeobosit de viataagitata, Printul Charles al MariiBritaniisi-a cumparat o casa in acest sat uitat de vreme. Admiramcaselevechi de sute de ani, cu obloane la ferestresi ne vomlasaimpresionati de privelisteaunica pe care ne-o oferabisericafotificatasaseasca, inclusa in UNESCO. ContinuamtraseulspreBrasov cu celebra Biserica Neagra construita in stil gotic din Piata Sfatului, unul dintre cele mai vizitate obiectiveturistice din Romania siBiserica Sf. Nicolae (construita in sec. XV, pe loculvechiuluiasezamant de sec. XIII siextinsa in sec XVIII), care esteconsiderata “CatedralaRomanilor din Tara Barsei” siloculunde a functionat Prima ScoalaRomaneasca (sec. XVI). In cladirea de sec. XVIII din curteabisercii se aflaMuzeul “Prima ScoalaRomaneasca”.Seara, cazare in zona Brasov.

Ziua3. PREJMER -Cetatea RASNOV -Castelul BRAN -Castelul PELES -BUCURESTI (cca. 225 km)
Mic dejun.PlecaresprePrejmerundeadmiramBiserica Fortificata, excelent conservata, construita de Cavalerii Teutoni in 1211 in stil gotic, inclusa si ea in Patrimoniul UNESCO.Urmatoarea oprire o vom face la Rasnov, orasel medieval construit in jurul Cetatii Rasnov (sec. XIV), unul dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania (aflata pana de curand intr-un amplu proces de restaurare).Ne indreptam, apoi, spre Castelul Bran, situat in trecatoarea Rucar-Bran, construit initial drept cetate de aparare si de vama, care a fost transformat in 1920 in resedinta regala, iar astazi adaposteste in cele patru etaje colectii de mobilier, costume, arme si armuri. Castelul a devenit celebru prin legenda lui Dracula, desi domnitorul valah Vlad Tepes nu a avut prea multe legaturi cu aceasta fortificatie. Ultima oprire o facem in Sinaia, pentru a vizitaCastelul Peles, fosta resedinta de vara a regilor Romaniei, construit incepand cu sfarsitul sec. XIX, cu elemente exterioare inspirate din neorenasterea germana si mobilier din lemn de stejar si nuc, lemn de teck si alte esente rare. Edificiul a fost o inovatie a vremii, fiind primul castel din Europa electrificat, cu incalzire centrala, lift interior, aspirator si plafon din sticla mobil. Sosire la Bucuresti (Academia Militara) in jurulorei 20.00, in functie de traficsiconditiilemeteo.


Servicii incluse:
PRETUL INCLUDE :
- Transport cu autocar cu climatizare, clasif. pentrutransp. turistic
- 2 cazari cu mic dejun la pensiune 3* in zonele Brasov si Sibiu
- Ghidinsotitor din parteaagentiei pe traseu
- Vizite la:Curtea de Arges,Vidraru, Balea Lac, AbatiaCarta, Sibiu, Biertan, Sighisoara, Viscri, Brasov, Prejmer, Rasnov, Bran,Peles

NU SUNT INCLUSE IN PRET :
- Supliment 5% pentru locuripreferentialein autocar (primele 3 banchete)
- Intrarile la obiectivele turistice
- Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti)

2020 - DATE de PLECARE
10.07, 28.08 - 455 lei

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din fiecare microbuz (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

Turistii care solicitalocuri pe primele 3 banchete din autocar, vorachita un supliment de 5% din pretulexcursiei.
Turistii care solicitapartaj in camera dubla / tripla, nu vorachitasuplimentul de camera Single, dacaAgentia nu reusestesacompletezepartajul. Eventualeneintelegeriintresolicitantii de partaj, nu sunt imputabileagentiei.

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (21-24 persoane) se va achita un supliment de 65 lei /persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.


Oferta din categoria: 
CETATI TransilvanesiBiserici FORTIFICATE Sasesti - 3 zile / 387 RON
Plecare Pana la
28.Aug.2020 30.Aug.2020 Rezervare
10.Jul.2020 12.Jul.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 29.10.2019
# #