Circuit CIRCUIT 3 ZILE DELTA DUNARII PADUREA LETEA – GURA PORTITEI

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

CIRCUIT 3 ZILE DELTA DUNARII PADUREA LETEA – GURA PORTITEI / 3 zile

» Plecari: 26.Aug.2023, 14.Jul.2023

» Transport: cu Autocar
» Durata: 3 zile
» Pret: de la 850 RON de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu:
CIRCUIT 3 ZILE DELTA DUNARII
PADUREA LETEA – GURA PORTITEICIRCUIT 3 ZILE DELTA DUNARII
PADUREA LETEA – GURA PORTITEI

PERIOADA: 14.07.2023 – 16.07.2023 (VINERI – DUMINICA)
PERIOADA: 26.08.2023 – 28.08.2023 (SAMBATA – LUNI)

PRET: 850 LEI / PERS DURATA: 3 ZILE / 2 NOPTI


Ziua 1: Plecare ora 06:30 din Bucuresti (Piata Unirii,Aleea Dealul Mitropoliei), pe ruta Lehliu Gara – Tulcea. Vom vizita:
• Rezervatia Cheile Dobrogei este formata din calcare din perioada jurasicului, aici gasindu-se o fauna si o flora de interes deosebit. Calcarele cheilor reprezinta ramasite de atoli, ceea ce justifica forma semirotunda a peretilor. Peisajele sunt de o frumusete rara - santuri naturale si chei brazdeaza malurile abrupte ale vaii, pesteri sapate in calcar, dar si specii de plante deosebite.
• Cetatea Enisala a fost construita in a doua jumatate a sec. XIV, cu scop militar, foarte probabil de catre negustorii genovezi, detinatori ai monopolului navigatiei in Marea Neagra. Integrata sistemului defensiv al Tarii Romanesti, in timpul domniei lui Mircea cel Batran, cetatea a fost abandonata in contextul inaintarii stapanirii turcesti la nord de Gurile Dunarii (sfarsitul sec. XV).
• Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii si-a deschis portile in februarie 2009. Muzeul a fost infiintat in cadrul Programului Phare 2005 Cooperare Transfrontaliera Romania- Ucraina. Cladirea este dispusa pe trei nivele, cea mai atractiva parte fiind demisolul unde se afla bazinele de pesti. La etaj poate fi admirata minigradina botanica, diorame cu flora si fauna, prezentarea de obiecte traditionale folosite de catre localnicii Deltei.
Cazare la Hotel/Pensiune in zona Tulcea/Murighiol.

Ziua 2: Dupa servire mic dejun, va propunem o CROAZIERA IN DELTA DUNARII – PADUREA LETEA, in care aveti posibilitatea sa vedeti o buna parte din Rezervatia Biosferei, sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa mancati un pranz traditional pescaresc, sa vedeti un colt de natura unic in lume. Traseele cuprind zone bogate in flora si fauna deltaica (pasari si animale de apa). Aici vom avea ocazia sa vedem nuferi albi si galbeni, lebede, lisite, rate, gaste, prigorii, dumbravence, lopatari, sitari de mal si pelicani.
--- PRANZ PESCARESC OPTIONAL (consta in traditionalul bors de peste si peste prajit/ plachie de peste, servite cu mujdei de usturoi - tarif 75 lei/pers, optiunea pentru pranz pescaresc se face de la inscriere, plata se efectueaza la agentie).
Ajunsi in Letea Sat, ne vom deplasa cu masinile pentru a vizita Padurea Letea (cea mai nordica padure subtropicala din Europa, singura padure de stejar din lume crescuta pe un grind maritime), unde puteti privi coloniile de pelicani, lebede, gaste si rate salbatice, cai salbatici in mediul lor natural si in acelasi timp admira peisaje de o frumusete rara. Padurea abunda in plante cataratoare: vita salbatica, hameiul, curpenul de padure si nu in ultimul rand liana greceasca (Periploca graeca), cea care da padurii un aspect mediteranean.
Cazare la Hotel/Pensiune in zona Tulcea/Murighiol.


Ziua 3: Mic dejun. Plecare catre Jurilovca de unde ne imbarcam spre Gura Portitei.
Jurilovca este centru importatant al pescuitului in zona Deltei, in prezent fiind cea mai mare comunitate de pescari din Delta, centru de colectare si prelucrare a pestelui, precum si un punct de atractie turistica. Casele rusilor-lipoveni prezinta anumite particularitati, culorile fatadei fiind in general alb si albastru, iar acoperisul este facut din stuf. De la Jurilovca se poate ajunge cu barca rapida la Gura Portitei, un sat de vacanta situat pe fasia ingusta de pamant dintre lacul Golovita si Marea Neagra. Zona reprezinta o parte a rezervatiei biosferei Delta Dunarii. Fost sat pescaresc transformat in sat de vacanta, unde nu se poate ajunge decat cu barca, Gura Portitei ramane una dintre putinele zone virgine de pe litoralul romanesc. Timp liber si relaxare pe plaja Gura Portitei.
Plecare spre Bucuresti la ora 16.00. Sosire in functie de trafic.


Servicii incluse:
Pretul include: Transport cu autocar clasificat, 2 nopti cazare la Hotel/Pensiune 2-3* in zona Tulcea/Murighiol + mic dejun, Croaziera Delta Dunarii – Padurea Letea (include mijlocul de transport conventional in Padurea Letea), ghid de turism.

Pretul nu include: cheltuieli personale, PRANZ PESCARESC - OPTIONAL (consta in traditionalul bors de peste si peste prajit/ plachie de peste, servite cu mujdei de usturoi - tarif 75 lei persoana, optiunea pentru pranz pescaresc se face de la inscriere, plata se efectueaza la agentie); intrarile la obiectivele turistice – tariful are caracter orientativ (Cetatea Enisala - 10 lei/adult, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii - 20 lei/pers; taxa intrare in Rezervatia Delta Dunarii – 10 lei / pers; taxa intrare padure Letea – 5 lei/pers; traversare cu barca rapida Jurilovca - Gura Portitei – Jurilovca aproximativ 80 lei/pers); taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.NOTA :
TARIFELE SUNT DINAMICE SI SE POT MODIFICA, OFERTA ESTE VALABILA IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE LA TRANSPORT CAT SI LA UNITATE DE CAZARE

Preturile sunt valabile in momentul editarii / postarii acestor oferte, pentru loc in dubla/minim 2 platitori. Locurile sunt in limita disponibilitatii, motiv pentru care va rugam sa ne contactati pentru reconfirmarea tarifelor si / sau a locurilor disponibile
Pentru tarifele de camera single, tripla, reduceri copii va rugam sa contactati agentia.
Va rugam sa verificati tarifele actualizate, disponibilitatile, continutul ofertelor, pozele unitatilor de cazare si site-urile hotelurilor cu agentul de turism. Descrierile si pozele unitatilor de cazare au caracter informativ. Fotografiile prezentate pe site sunt generice si nu pot fi considerata contractuale. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

In cazul unor promotii early booking, oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, oferte last minute, vacanta in rate, Agentia aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, Agentia poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil

Oferta din categoria:


 
CIRCUIT 3 ZILE DELTA DUNARII PADUREA LETEA – GURA PORTITEI - 3 zile / 850 RON
Plecare Pana la
26.Aug.2023 28.Aug.2023 Rezervare
14.Jul.2023 16.Jul.2023 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 02.12.2022
# #