Circuit CIRCUIT 5 ZILE MARAMURES – BUCOVINA MOCANITA DE PE VALEA VASERULUI

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CIRCUIT 5 ZILE MARAMURES – BUCOVINA MOCANITA DE PE VALEA VASERULUI / 5 zile

» Plecari: 04.Sep.2023, 07.Aug.2023, 10.Jul.2023, 26.Jun.2023

» Transport: cu Autocar
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 1275 RON de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu: BUCOVINA MOCANITA DE PE VALEA VASERULUI


CIRCUIT 5 ZILE MARAMURES – BUCOVINA
MOCANITA DE PE VALEA VASERULUI
PRET: 1275 LEI / PERS // DURATA: 5 ZILE / 4 NOPTI


PERIOADA: 26.06.2023 – 30.06.2023 (LUNI - VINERI)
PERIOADA: 10.07.2023 – 14.07.2023 (LUNI - VINERI)
PERIOADA: 07.08.2023 – 11.08.2023 (LUNI - VINERI)
PERIOADA: 04.09.2023 – 08.09.2023 (LUNI - VINERI)


Ziua 1: Plecare la ora 06:00 din Bucuresti (Piata Unirii Aleea Dealul Mitropoliei) pe traseul Bucuresti – Pitesti – Rm Valcea – Baia Mare. Vom vizita:
• Vom face un tur pietonal al pricipalelor obiective din centrul orasului Cluj-Napoca (vedere exterioara): Casa Matei Corvin (una dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Cluj-Napoca, unicul palat clujean din epoca de tranzitie de la stilul gotic la cel renascentist), Monumentul Matei Corvin din Piata Unirii, proiectat pe fatada sudica a Bisericii Romano-Catolice Sf Mihail, Monumentul Avram Iancu (ridicat in anul 1995 in cinstea memoriei personajului istoric roman de catre sculptorul Ilie Berindei), Opera Nationala Romana, Turnul Croitorilor (ridicat dupa 1405, turnul face parte din a doua incinta fortificata prin sistemul de ziduri si intarituri ale orasului ridicate in prima jumatate a secolului al XV-lea si continuate pana in secolul al XVII-lea).
Cazare cu cina la Hotel/Pensiune in zona Baia Mare.

Ziua 2: Mic dejun, apoi vom vizita:
• Manastirea Sapanta Peri are o inaltime de 78 m si se situeaza in prezent pe locul 3 intre lacasurile de cult din Romania, dupa catedrala ortodoxa din Timisoara si biserica romano-catolica Sf. Mihail din Cluj, si inaintea altor edificii impozante de zid, precum bisericile evanghelice din Bistrita sau Sibiu.
• Cimitirul Vesel din Sapanta al carui nume vine de la multitudinea de cruci multicolore si de la poeziile satirice si epitafurile care sunt inscriptionate pe cruci; se pare ca atitudinea vesela in fata mortii vine de la daci.
• Muzeul satului Maramuresean se constituie ca o rezervatie de monumente de arhitectura taraneasca, grupate pe principalele subzone ale Maramuresului istoric (Mara - Cosau si Iza Inferioara pana la Stramtura, Iza Mijlocie, Viseu - Borsa, subzona Tisei si a bazinului Ruscova).
• Manastirea Barsana, aflata pe Valea Slatinei, este construita cu o unitate stilistica si un simt artistic desavarsit.
• Manastirea Botiza poarta hramul “Schimbarea la Fata”. Ridicata in stil maramuresean, sub atenta supraveghere a mesterului din Botiza, Vasile Petrehus, manastirea gazduieste o icoana facatoare de minuni.
Cazare cu cina la Hotel/ Pensiune in zona Maramures (Barsana - Viseu - Borsa).


Ziua 3: Mic dejun.
• Plecare catre Viseu pentru Plimbare cu Mocanita - ultima cale ferata forestiera activa din Carpati. Trainicele locomotive cu abur va vor purta din nou prin salbatica Valea Vaserului pana la statia Paltin (km 21.6), oferindu-va oportunitatea de a va bucura de minunatele peisaje din Muntii Maramuresului.
• Ne inchinam apoi la Manastirea Moisei – manastire de calugari, poarta hramul Adormirea Maicii Domnului - 15 august zi de pelerinaj cu veche traditie.
Cazare cu cina la Hotel/ Pensiune in zona Maramures (Barsana - Viseu - Borsa).


Ziua 4: Mic dejun. Plecam spre o alta zona bogata din punct de vedere etnografic, Bucovina.
• Manastirea Moldovita a fost ctitorita de Pestru Rares, fiul lui Stefan cel Mare si poarta hramul Buna Vestire. Pe peretii exteriori ai manastirii pot fi admirate scene cu caracter istoric, religios sau cultural, iar culorile, care au devenit faimoase in intreaga lume, sunt bine conservate de mai bine de 500 de ani, chiar se spune ca dintre toate bisericile bucovinene picturile exterioare de aici s-au pastrat cel mai bine. In incinta manastirii se afla si un muzeu in care se gasesc diferite piese de mobilier precum un tron domnesc de-al lui Petru Rares, stampila manastirii, broderii, dar si icoane.
• Manastirea Sucevita a fost construita din ordin domnesc in sec. XVI-XVII, sub forma unei cetati cu o biserica modesta, fiind ctitorie a familiilor Movilestilor. Construita in stilul arhitecturii moldovenesti, manastirea este o imbinare de elemente de arta bizantina si gotica, la care se adauga elemente de arhitectura specifice vechilor biserici de lemn din Moldova.
• Ceramica Neagra de Marginea a luat nastere ca rezultat al folosirii unei tehnologii de productie ce apartine culturii Horodistea - Floresti. Tehnologia prin care se obtin oalele la Marginea este aceea de ardere inabusita si de lustruire cu ajutorul unui cremene. Culoarea neagra a lutului este data de cele noua ore de arderea a acestuia, in urma carora negrul de frum patrunde in pamant.
• Manastirea Arbore poarta numele ctitorului sau, Luca Arbore, portar al Cetatii Sucevei in vremea lui Stefan cel Mare. Ea se remarca prin pictura murala exterioara, motiv pentru care a fost declarata monument istoric UNESCO. Manastirea poarta hramul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, sarbatorit in fiecare an la data de 29 august.
• Manastirea Voronet a fost ridicata in anul 1488 de Stefan cel Mare care, spune legenda, in timpul unei perioade grele in lupta impotriva turcilor a venit la Arhimandritul Daniel in Voronet si a cerut sfatul acestuia. Castigand batalia impotriva turcilor, domnitorul si-a pastrat promisiunea facuta calugarului si a ridicat o noua biserica inchinata Sfantului Gheorghe, ocrotitorul romanilor in batalie. Monument UNESCO, Manastirea Voronet a fost supranumita “Capela Sixtina a Estului” datorita frescei care ilustreaza “Judecata de Apoi”, pictata cu mult cunoscutul pigment “albastru de voronet”. Biserica se inscrie pe lista putinelor monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei care isi pastreaza in mare masura forma initiala.
Cazare cu cina la Hotel/ Pensiune in zona Suceava.

Ziua 5: Mic Dejun. Vom vizita:
• Manastirea Camarzani care a strabatut un drum anevoios, trecand succesiv prin diferite etape: biserica de curte boiereasca, biserica parohiala, schit de calugari, pentru ca, in cele din urma, sa-si implineasca destinul, devenind manastire de maici.
• Ansamblul Manastirii Agapia, cu hramul “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”, detine singura comunitate monahala din tara noastra care poarta numele de “dragoste crestina”, din grecescul “agapis”. Ansamblul este impresionant prin pictura-tezaur realizata de catre Nicolae Grigorescu in anul 1858, prin compozitia deosebita, ce imbina elemente ale stilului bizantin cu influete neoclasice si cu arta romaneasca.
• Manastirea Varatec si-a intemeiat comunitatea, conform traditiei, datorita monahiei Olimpiada, care, ajutata de duhovnicul Iosif si de mai multe monahiii, a pus bazele unei mici sihastrii in jurul anilor 1781-1785. Biserica manastirii, inchinata Adormirii Maicii Domnului, imbina stilul moldovenesc cu elemente noi, aparute in Moldova prin secolele XVIII-XIX.
Plecare spre Bucuresti, sosire in functie de trafic.


Servicii incluse:
Pretul include: transport cu autocar clasificat, cazare 4 nopti Pensiune/Hotel de 2-3* + mic dejun + cina, ghid atestat insotitor.

Pretul nu include: Intrarile la obiectivele turistice (tarifele sunt orientative): Cimitirul Vesel - 5 lei/pers; Bilet tren Mocanita - 75 lei/adult, 62 lei/student/pensionar; 49 lei/elevi (in functie de sezon), Muzeul Satului Maramuresean - 10 lei/pers; Manastirea Voronet: 5 lei/adult; taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.


NOTA :
TARIFELE SUNT DINAMICE SI SE POT MODIFICA, OFERTA ESTE VALABILA IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE LA TRANSPORT CAT SI LA UNITATE DE CAZARE

Preturile sunt valabile in momentul editarii / postarii acestor oferte, pentru loc in dubla/minim 2 platitori. Locurile sunt in limita disponibilitatii, motiv pentru care va rugam sa ne contactati pentru reconfirmarea tarifelor si / sau a locurilor disponibile

Pentru tarifele de camera single, tripla, reduceri copii va rugam sa contactati agentia.
Va rugam sa verificati tarifele actualizate, disponibilitatile, continutul ofertelor, pozele unitatilor de cazare si site-urile hotelurilor cu agentul de turism. Descrierile si pozele unitatilor de cazare au caracter informativ. Fotografiile prezentate pe site sunt generice si nu pot fi considerata contractuale. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

In cazul unor promotii early booking, oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, oferte last minute, vacanta in rate, Agentia aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, Agentia poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil

Oferta din categoria:


 
CIRCUIT 5 ZILE MARAMURES – BUCOVINA MOCANITA DE PE VALEA VASERULUI - 5 zile / 1275 RON
Plecare Pana la
04.Sep.2023 08.Sep.2023 Rezervare
07.Aug.2023 11.Aug.2023 Rezervare
10.Jul.2023 14.Jul.2023 Rezervare
26.Jun.2023 30.Jun.2023 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 02.12.2022
# #