Circuit Circuit Transalpina și Banat - plecare din IASI

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Yahoo Messenger: btttours
Detalii agentie

Circuit Transalpina și Banat - plecare din IASI / 5 zile

» Plecari: 12.Sep.2018

» Transport: cu Autocar
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 835 RON de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Iași – Praid – Alba Iulia - Transalpina - Rânca – Tg. Jiu – Băile Herculane – Cazanele Dunării – Cascada Bigar – Hunedoara – Hațeg - Iași


Ziua 1 – Miercuri, | Iași – Praid – Alba Iulia Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Traseul are următorul itinerariu: Iași – Piatra Neamț – Praid – Alba Iulia. Ajungem în Praid și vom vizita unul din zăcămintele de sare din Transivlania, Salina Praid. Continuăm călătoria către Alba Iulia. Cazare la hotel Mariss 3* sau similar.

Ziua 2 – Joi, | Alba Iulia – Transalpina - Rânca Mic dejun. Plecăm către Transalpina, o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali care este cea mai înaltă șosea din România. Traseul are o lungime de 148 km și a fost inaugurat în 1938 de Regele Carol al II-lea. Cazare la hotel Taverna Olteanului 3* sau similar în Rânca.

Ziua 3 – Vineri, | Rânca – Tg. Jiu – Băile Herculane După micul dejun, ne îndreptăm către Peștera Muierilor. Adevăratele atracții ale peșterii sunt Domul Mic, care are un aspect asemănător unei cupole gotice format prin precipitarea milenara a calcitei. Celelalte încaperi sunt Sala Altaurlui, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și imaginea Stâncii Însângerate denumită datorită scurgerilor oxidului de fier. În Cupola înaltă de 17 m întâlnim o colonie de lilieci. Continuăm excursia către Tg. Jiu unde vom admira faimoasele opere ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” ce aparțin lui Constantin Brâncuși. Ultimul obiectiv înainte de cazare este Podul lui Dumnezeu, care este unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, traversat de DJ 670, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m. lungime, 13 m. lățime, 22 m înălțime și 9 m. grosime), singurul din lume deschis traficului rutier (inclusiv de mare tonaj). Ca alcătuire petrografică prezintă o structură masivă de calcare stratificate în bancuri de 1-2 metri, arcada din aval aflându-se într-o stare de conservare mult mai bună decât cea din amonte. Cazare în Băile Herculane la hotel Holiday Maria 3* sau similar.

Ziua 4 – Sâmbătă, | Băile Herculane – Cazanele Dunării – Cascada Bigar – Hunedoara Mic dejun. După servirea micului dejun, vom face o croazieră pe Dunare unde vom vedea Basorelieful ce îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, ce este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 - 2004. În timpul croazierii vom mai vedea și Cazanele Dunarii cât și Portile de Fier. În continuare, ne deplasăm către Cascada Bigăr, care în anul 2013, a fost considerată cea mai impresionantă cascadă din lume de către site-ul american „The world Geography”. Cazare în Hunedoara la hotel Maier 3* sau similar.

Ziua 5 –Duminică, | Hunedoara – Hațeg - Iași
Mic dejun. Înainte de plecarea spre casă, facem o vizită la Mănăstirea Prislop, la mormântul lui Arsenie Boca și la Castelul Corvinilor. Numit și Castelul Huniazilor, a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlasti. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu tiglă policroma. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu. Plecare spre Iași.


Servicii incluse:
Tariful include:
- 4 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun
- Croazieră pe Dunăre ~ 3 - 4 ore
- Transport autocar
- însoțitor de grup

Tariful nu include:
- Intrările la obiectivele turistice

Informații suplimentare:
Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.
Condiții de plată: 30% la înscriere, diferența până pe 15.08.2018.
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.
--------------
Tarife:
Adult în cameră dublă: 835 lei / circuit
Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar - 750 lei/ circuit
Adult în cameră single - 1035 lei/ circuit
Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră - 585 lei/ circuit
-------------------
Pentru disponibiltati si rezervari nu ezitati sa ne contactati.

Cu stima,
Echipa B.T.T. TOURS IASI

Oferta din categoria: 
Circuit Transalpina și Banat - plecare din IASI - 5 zile / 835 RON
Plecare Pana la
12.Sep.2018 16.Sep.2018 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 12.07.2018