Circuit CLUJ -APUSENI -HUNEDOARA

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CLUJ -APUSENI -HUNEDOARA / 5 zile

» Plecari: 08.Oct.2020, 03.Sep.2020, 30.Jul.2020, 05.Jun.2020, 16.Apr.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 699 RON de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Man. Cozia -Râmetea -Salina Turda -Cluj-Napoca -ValeaAriesului-Campeni -GhetarulScarisoara-PesteraUrsilor - Tebea -CastelulCorvinilor -BisericaDensus-UlpiaTraianaSarmizegetusa -Alba Iulia


Ziua 1. BUCURESTI -Man. COZIA - RȂMETEA -Salina TURDA -CHEILE TURZII (cca. 475 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinspreMetrouEroilor). StrabatemValeaOltului, celmai lung defileu din tara, undevizitam Man. Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea celBatran, cepastreaza in pronaos fragmente din picturaoriginala de sec. XIV. ContinuamspreAiud, sitraversammuntiiTrascaului, prinCheileValisoareispreValeaAriesului, cu un scurtpopas in Râmeteapentruaadmirasifotografia Piatra Secuiului. Urmeaza Salina din Turda, un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare, reamenajata intr-o maniera foarte pitoreasca si reintrodusa in circuitul turistic in anul 2010.Dupace ne cazam in zona Turda, Optional –(GRATUIT pentru min. 30 pers.) deplasarespreCheileTurzii, pentru o drumetieprintreperetiiabrupti de calcar. Este necerara o minima conditiefizicasiincaltaminte sport comoda. Seara ne intoarcemin zonaTurdapentrucazare la o pensiunede 3*.

Ziua 2.Castelul BANFFY -CLUJ -Tara CÃLATEI -Lacul BELIS -Parcul Natural APUSENI -Campeni (cca. 230 km)
Dupa micul dejun vizitam Castelul Banffy, supranumit Versailles-ul Transilvaniei, construit in 1674 pe locul unui conac din sec. XV. Initial renascentist, extinderile si modificarile ulterioare imbina stilul baroc, neoclasicist si romantic, armonioasa constructie fiind fortificata cu ziduri de incinta cu turnuri circulare in cele patru colturi si un masiv turn de poarta, demolat in 1820. In cel de-al doilea razboi mondial, castelul a fost utilizat ca spital militar insa in 1944, trupele germane l-au jefuit si incendiat ca represalii pt. incercarea Contelui Banffy de a negocia ca Ungaria si Romania sa intoarca armele impotriva Germaniei. Degradarea intregului ansamblu s-a accelerat in perioada comunista cand o aripa a castelului a fost transformata in CAP, apoi depozit de materiale de constructii, iar superbul parc in stilul barocului francez a fost transformat in pasune. In prezent se executa ample lucrari de restaurare. Revenim la Cluj- Napocasiparcurgem un tur panoramic cu autocarul: Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stilromanic cu elementegotice), ParculOperei, amenjat in 1885 siinconjurat de cladiriistorice, intre care: BastionulCroitorilor (una din putinelefortificatii ale vechiiCetatiramaseintacte), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana siTeatrulNational (construite in 1906 in stil neo-baroc). UrmeazaPiata Avram Iancu, dominata de statuiaerouluipasoptistsiCatedralaMitropolitana (in stilbizantin), PalatulSeminaruluiTeologicOrtodox, BisericaUnitariana (sec. XVIII), BisericaEvenghelica (de sec. XIX, care imbinastilulbaroc cu cel neo-clasic). In PiataUnirii, (centrulorasului in EvulMediu –astaziceamai mare piatamedievala din sud-estulEuropei), admiramstatuialui Matyas Corvin, PalatulBanffy (sec. XVIII) un frumosedificiubaroc, cegazduiesteMuzeul de ArtasivizitamBiserica Sf. Mihail (sec. XIV) unuldintrecelemaireprezentativemonumente ale arhitecturiigotice din Transilvania. ParasimClujulsi ne indreptamtaraCãlateistrabatand sate ungurestisauromanesti de un pitorescdeosebit: IzvoruCrisului, Sâncraiu, Calata. Intram in Parcul Natural Apuseni, undeadmiramsifotografiempeisajele spectaculoase ale laculuiBelis- Fantanele, apoitraversamprininimamuntilorApusenispreCampeni, pe ValeaAriesului. Cazare in zona Campeni.

Ziua3.Valea ARIESULUI -Ghetarul SCARISOARA -Pestera URSILOR -Moara de apa ROSIA -BEIUS(cca. 225 km)
Mic dejun. Incepem vizita pe valea Ariesului, una din cele mai frumoase zone etnografice din Romaniacu Rosia Montana, localitate miniera cu o existenta multimilenara, cunoscuta inca din perioada regatelor dacice pentru zacamintele sale de metale pretioase, dintre cele mai mari din Europa. Admiram Galeriile romane, care se intind pe mai multi kilometri, sapate manual cu dalta si ciocanul si Muzeul Mineritului, care prezinta fotografii si harti vechi, unelte si vestigii romane, etc. In Campeni, considerat „capitala” Tarii Motilor, cartierul general atat al iobagilor condusi de Horea, cat si al ostilor romanesti conduse de Avram Iancu in 1848-1849, admiram statuia ecvestra a revolutionarului pasoptist. Vizitam Ghetarul Scarisoara (imbracati haine calduroase), prima pestera din Romania declarata monument al naturii in anul 1938, care gazduieste cel mai mare bloc de gheata subteran din lume. Apoi vom vizita Pestera Ursilor cu cele trei galerii deschise turistilor: Galeria Emil Racovita, Galeria Ursilor si Galeria Lumanarilor, unde vom admira in traseul de cca 500 m, adevarate minuni naturale. Dupace ne vomcazam in zona Beius, Optional -(GRATUIT pentru min. 30 de doritori) deplasarepentruaadmira o adevaratabijuterie din lemn- Moara de apa din Rosia, construita in secolul XIX siincafunctionala.Searane intoarcempentrucazare la pensiunea din zona Beius.

Ziua4.Pestera MEZIAD -Pestera cu cristale din mina FARCU -TEBEA -Muzeul AURULUI BRAD -DEVA (cca. 225 km)
Mic dejun. Exploram Pestera Meziad, dintre cele mai vechi (1863) si lungi din tara (4750 m), monument al naturii si rezervatie speologica. Dimensiunile grandioase ale intrarii de 16 m inaltime, se mentin si in interior, galeriile atingand frecvent inaltimi de 20 -30 m. Pestera a fost locuita inca din paleolitic, atat de Homo sapiens, cat si de Ursus spelaeus, iar in prezent gazduieste o importanta colonie de lilieci.UrmeazaPestera cu cristale din mina Farcu, o geodadescoperita accidental in 1987 prinintersectareaacesteia de catre o galerie de mina. Considerata o adevaratabijuterieeste de o frumuseteireala, datoritaabundenteisimarimiicristalelor, darsi a delicatelor stalactite de tip “macaroana” ceajungeaupana la doimetri. Desi accesul in pestera a fostimediatoprit, aceasta a fostvandalizata de mineri. In 2012 a fostamenajatasideschisapublicului. Continuam spre Tebea, unde vom afla legenda Gorunului lui Horea, un stejar vechi de 400 de ani si circumferinta de 9 m si vom vizita mormantul lui Avram Iancu. In Brad vom vizita Muzeul Aurului, unic in lume prin faptul ca sunt prezentate exponate din aur nativ, care nu au fost niciodata prelucrate de vreun bijutier. Deplasare la Deva pentrucazare la o pensiune 3*. Optional, urcam cu funicularulpentru a vizitaCetateaDevei (mentionatadocumentar in sec. XIII), una din celemaiimportantefortificatii din Transilvania.

Ziua5. Cast. CORVINILOR -Bis. DENSUS -UlpiaTraiana SARMISEGETUSA -ALBA IULIA -BUCURESTI (cca. 510 km)
Mic dejun. DimineataincepemvizitalaCastelulCorvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palatgotic (in sec. XV) undeadmiram: portilecetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, PalatulAdministrativ. In continuare,vizitamBiserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintrecelemaivechibiserici de tip bizantin din taranoastra, avand o infatisareciudata, cu diferiteelemente de decor la exterior, provenite de la UlpiaTraianaSarmizegetusa, aflata la cativa km distanta. Picturamurala, destul de bine conservata, a fostrealizata de un pictor care a lucratsi la ansamblul de la Curtea de Arges. UrmeazaUlpiaTraianaSarmizegetusa, fostacapitala a provincieiromane Dacia, situată la cca. 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitalaanterioară a regatuluidac. Se pot observaruineleamfiteatrului, ale Templuluizeitei Nemesis si ale ForuluiluiTraian. Ne deplasamapoispre Alba Iulia (dezvoltata pe loculanticuluicastru roman Apulum), undevizitamCetatea Alba Carolina (restaurataminutios)- o fortareata cu bastioane de tip Vauban, construita in sec. al XVIII-lea. Seara, intoarcere in Bucuresti (Academia Militara), in functie de traficsiconditiilemeteo.

Program efectuat de 7ori in aniiprecedenti. Cazariutilizate in 2019: zona Turda -Pens. Milexim 3*, Campeni -Pens. CotuAriesului 3*, Beius -Pens. Princ. Margareta 3*, Hunedoara -Hotel Rusca 3*


Servicii incluse:
PRETUL INCLUDE :
Transport cu autocar cu climatizare, clasif. pentrutransp. turistic
- 4 cazari cu mic dejun la pensiunisauhoteluri de 3* (ca exceptie 2*)
- Ghidinsotitor din parteaagentiei pe traseu
- Vizite la: Man. Cozia -Salina Turda -Cluj -V. Ariesului -CampeniPesteraScarisoara -PesteraUrsilor -Tebea -Cast. Corvinilor -Bis. Densus -UlpiaTraianaSarmisegetuza -Alba Iulia

NU SUNT INCLUSE IN PRET :
- Supliment 5% pentru locuripreferentialein autocar (primele 3 banchete)
- Intrarile la obiectivele turistice
- Taxa de oras pt.fiecarecazareundeaceasta esolicitata (se va achita cash de catreturisti)

2020 - DATE de PLECARE
16.04, 5.06, 30.07, 3.09, 8.10 - 825 lei

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din fiecare microbuz (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

Turistii care solicitalocuri pe primele 3 banchete din autocar, vorachita un supliment de 5% din pretulexcursiei.
Turistii care solicitapartaj in camera dubla / tripla, nu vorachitasuplimentul de camera Single, dacaAgentia nu reusestesacompletezepartajul. Eventualeneintelegeriintresolicitantii de partaj, nu sunt imputabileagentiei.

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (21-24 persoane) se va achita un supliment de 85 lei/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.


Oferta din categoria: 
CLUJ -APUSENI -HUNEDOARA - 5 zile / 699 RON
Plecare Pana la
08.Oct.2020 12.Oct.2020 Rezervare
03.Sep.2020 07.Sep.2020 Rezervare
30.Jul.2020 03.Aug.2020 Rezervare
05.Jun.2020 09.Jun.2020 Rezervare
16.Apr.2020 20.Apr.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 29.10.2019
# #