Circuit CLUJ -APUSENI -HUNEDOARA

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CLUJ -APUSENI -HUNEDOARA / 3 zile

» Plecari: 18.Sep.2020, 14.Aug.2020, 17.Jul.2020, 19.Jun.2020, 01.May.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 3 zile
» Pret: de la 479 RON de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Man. Cozia -Salina Turda -Cluj-Napoca -ValeaAriesului-Campeni -GhetarulScarisoara-PesteraUrsilor
Tebea -CastelulCorvinilor -BisericaDensus-UlpiaTraianaSarmizegetusa -Alba Iulia


Ziua 1. BUCURESTI -Manastirea COZIA -Salina TURDA -CLUJ NAPOCA -Turda (cca. 475 km)
Plecare din Bucuresti, la ora6.00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinspreMetrouEroilor)spre Pitesti -Rm. Valcea. StrabatemValeaOltului, celmai lung defileu din taranoastra, undevizitam Man. Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea celBatran, cepastreaza in pronaos fragmente din picturaoriginala de sec. XIV. Continuamtraseulspre Salina din Turda, un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare, reamenajata intr-o maniera foarte pitoreasca si reintrodusa in circuitul turistic in anul 2010.Ajungem la Cluj- Napocasiparcurgem un tur panoramic cu autocarul: Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stilromanic cu elementegotice), ParculOperei, amenjat in 1885 siinconjurat de cladiriistorice, intre care: BastionulCroitorilor (una din putinelefortificatii ale vechiiCetatiramaseintacte), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana siTeatrulNational (construite in 1906 in stil neo-baroc). UrmeazaPiata Avram Iancu, dominata de statuiaerouluipasoptistsiCatedralaMitropolitana (in stilbizantin), PalatulSeminaruluiTeologicOrtodox, BisericaUnitariana (sec. XVIII), BisericaEvenghelica (de sec. XIX, care imbinastilulbaroc cu cel neo-clasic). In PiataUnirii, (centrulorasului in EvulMediu –astaziceamai mare piatamedievala din sud-estulEuropei), admiramstatuialui Matyas Corvin, PalatulBanffy (sec. XVIII) un frumosedificiubaroc, cegazduiesteMuzeul de ArtasivizitamBiserica Sf. Mihail (sec. XIV) unuldintrecelemaireprezentativemonumente ale arhitecturiigotice din Transilvania.Ne intoarcem la Turdapentrucazare la pensiune / hotel 3*.

Ziua2.VALEA ARIESULUI -GHETARUL SCARISOARA -PESTERA URSILOR -TEBEA -DEVA (cca. 325 km)
Mic dejun. Incepem traseul pe Valea Ariesului, care strabate una din cele mai frumoase zone etnografice ale Romaniei si unde admiram peisaje naturale unice si spectaculoase. In Campeni „capitala” Tarii Motilor, cartierul general atat al iobagilor condusi de Horea, cat si al ostilor conduse de Avram Iancu in 1848-1849, admiram statuia ecvestra a revolutionarului pasoptist. Vizitam Pestera Ghetarul Scarisoara, prima pestera din Romania declarata monument al naturii in anul 1938, care gazduieste cel mai mare bloc de gheata subteran din lume. Mai departe, vom vizita Pestera Ursilor cu cele trei galerii deschise turistilor: Galeria Emil Racovita, Galeria Ursilor si Galeria Lumanarilor, unde admiram in traseul de cca 500 m, adevarate minuni naturale. Continuam spre Tebea, unde vom afla legenda Gorunului lui Horea, un stejar vechi de 400 de ani si circumferinta de 9 m si vom vizita mormantul lui Avram Iancu. Deplasare la Deva pentrucazare la o pensiune 3*. Optional, urcam cu funicularulpentru a vizitaCetateaDevei (mentionatadocumentar in sec. XIII), una din celemaiimportantefortificatii din Transilvania.

Ziua3. Cast. CORVINILOR -Bis. DENSUS -UlpiaTraiana SARMISEGETUSA -ALBA IULIA -BUCURESTI (cca. 510 km)
Mic dejun. DimineataincepemvizitalaCastelulCorvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palatgotic (in sec. XV) undeadmiram: portilecetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, PalatulAdministrativ. In continuare,vizitamBiserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintrecelemaivechibiserici de tip bizantin din taranoastra, avand o infatisareciudata, cu diferiteelemente de decor la exterior, provenite de la UlpiaTraianaSarmizegetusa, aflata la cativa km distanta. Picturamurala, destul de bine conservata, a fostrealizata de un pictor care a lucratsi la ansamblul de la Curtea de Arges. UrmeazaUlpiaTraianaSarmizegetusa, fostacapitala a provincieiromane Dacia, situată la cca. 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitalaanterioară a regatuluidac. Se pot observaruineleamfiteatrului, ale Templuluizeitei Nemesis si ale ForuluiluiTraian. Ne deplasamapoispre Alba Iulia (dezvoltata pe loculanticuluicastru roman Apulum), undevizitamCetatea Alba Carolina (restaurataminutios)- o fortareata cu bastioane de tip Vauban, construita in sec. al XVIII-lea. Seara, intoarcere in Bucuresti (Academia Militara), in functie de traficsiconditiilemeteo.


Servicii incluse:
PRETUL INCLUDE :
Transport cu autocar cu climatizare, clasificatpentrutransportturistic
- 2 cazari cu mic dejun la pensiune 3* in zona Turdasi Deva
- Ghidinsotitor din parteaagentiei pe traseu
- Vizite la: Man. Cozia -Salina Turda -Cluj -V. Ariesului -CampeniPesteraScarisoara -PesteraUrsilor -Tebea -CastelulCorvinilor -BisericaDensus -UlpiaTraianaSarmisegetuza -Alba Iulia

NU SUNT INCLUSE IN PRET :
- Supliment 5% pentru locuripreferentialein autocar (primele 3 banchete)
- Intrarile la obiectivele turistice
- Taxa de oras pt.fiecarecazareundeaceasta esolicitata (se va achita cash de catreturisti)

2020 - DATE de PLECARE
01.05, 19.06, 17.07, 14.08, 18.09 - 565 lei

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din fiecare microbuz (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

Turistii care solicitalocuri pe primele 3 banchete din autocar, vorachita un supliment de 5% din pretulexcursiei.
Turistii care solicitapartaj in camera dubla / tripla, nu vorachitasuplimentul de camera Single, dacaAgentia nu reusestesacompletezepartajul. Eventualeneintelegeriintresolicitantii de partaj, nu sunt imputabileagentiei.

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (21-24 persoane) se va achita un supliment de 65 lei /persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.Oferta din categoria: 
CLUJ -APUSENI -HUNEDOARA - 3 zile / 479 RON
Plecare Pana la
18.Sep.2020 20.Sep.2020 Rezervare
14.Aug.2020 16.Aug.2020 Rezervare
17.Jul.2020 19.Jul.2020 Rezervare
19.Jun.2020 21.Jun.2020 Rezervare
01.May.2020 03.May.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 29.10.2019
# #