Circuit Conacele Potlogi - Florica si Golesti - 1 zi

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Conacele Potlogi - Florica si Golesti - 1 zi / 1 zile

» Plecari: 18.Oct.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 1 zile
» Pret: de la 109 RON de persoana
Oferta valabila pana la date de: 18.10.2020
» Categorie cazare *

» Traseu: Conacele Potlogi - Florica si Golesti - 1 zi


PROGRAM

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06.30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti - Potlogi - Stefanesti – Golesti.
Potlogii constituie o emblemă a stilului brâncovenesc. Născut ca un fenomen artistic de sinteză între elemente autohtone și cele de influență atât orientală, cât și occidentală, între tradiție și inovație artistică, stilul brâncovenesc a biruit peste timp. În anul 1698, Constantin Brâncoveanu a ridicat, din temelii, o curte domnească la Potlogi, în centrul căreia se afla palatul. Curtea de la Potlogi, pe care domnul o ridică la statutul de curte domnească dinastică, a fost zidită pentru Constantin, fiul cel mare și prezumtivul moștenitor al tronului țării. Complexul monumental, care se întinde pe o suprafață de 23.000 mp, era alcătuit din mai multe elemente: poarta de intrare, încăperile corpului de gardă, locuinţele slujitorilor curţii, cuhnia, droşcăria, vechea casă boierească și, evident, cel mai important, palatul. Alături se află biserica, înălțată tot de voievod, în 1683, pe când era mare spătar. Astăzi, ansamblul muzeului este declarat monument istoric, iar o parte dintre clădirile din curte au fost reconstruite.
Continuam traseul si facem o pauza pentru masa de pranz, apoi ne indreptam spre Stefanesti, sa vizitam Domeniul Florica, format din conac, fermă, capelă, cramă, gară şi chiar un observator astronomic, toate amplasate în mijlocul unui vast parc, înconjurat de podgorii. Este opera primilor doi Brătieni, Ion şi Ionel, tată şi fiu, care – fiind pasionaţi constructori, în special ultimul – au transformat o cochetă casă de administraţie a moşiei într-o somptuoasă reşedinţă boierească, în care s-au luat importante decizii privind istoria noastră. Locuinţa este atestată documentar în 1829. Situat langa oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, conacul familiei Brătianu, construit în amintirea primei fiice a acestuia, este unul din cele mai frumoase domenii boiereşti din România, conservat foarte bine până în zilele noastre.
Ne indreptam catre Domeniul Golesti. Denumit si Muzeul Golesti sau Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, este o cladire construita in secolul XVII in jurul careia se regasesc numeroase obiective istorice si gradini prin care te poti plimba o zi intreaga, numarand nu mai putin de 14 ha.
Conacul este construit de Stroe Leurdeanu in anul 1640 si este inconjurat de ziduri inalte de caramida destinate apararii. Este singura constructie laica medievala fortificata din tara si spune foarte multe dintre povestile familiei Golescu, o familie in care s-au nascut idei iluministe, care a ridicat Palatul Regal din Bucuresti si a reformat invatamantul din Tara Romaneasca.
Dupa vizita, revenim spre casa pe ruta Pitesti-Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic.

COD 24


Servicii incluse:
TARIF
de la 109 Lei

DATE DE PLECARE
05.04,31.05,18.10


SERVICII INCLUSE
- Transport cu autocar clasificat;
- Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
- Insotitor de grup din partea agentiei.

NU SUNT INCLUSE
- Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi local;
- Tarife informative: Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi – 10 Lei/pers; Conacul Florica – 10 Lei/pers; Muzeul Golesti - 15 Lei/pers;
- Masa de pranz;
- Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;
- Alte cheltuieli personale;
- Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

Oferta din categoria:


 
Conacele Potlogi - Florica si Golesti - 1 zi - 1 zile / 109 RON
Plecare Pana la
18.Oct.2020 18.Oct.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 19.02.2020
# #