Circuit CULORI DE TOAMNA LA CAZANELE DUNARII

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CULORI DE TOAMNA LA CAZANELE DUNARII / 3 zile

» Plecari: 07.Sep.2022

» Transport: cu Autocar
» Durata: 3 zile
» Pret: de la 650 RON de persoana
Oferta valabila pana la date de: 06.09.2022
» Categorie cazare 3*

» Traseu: BUCURESTI– CRAIOVA – ORSOVA – CAZANELE DUNARII – CRAIOVA – BUCURESTI


Ziua 1

Întâlnire dimineața cu grupul. Plecare pe traseul: BUCURESTI - CRAIOVA - DROBETA TURNU SEVERIN. In funcție de condițiile de trafic si de vreme, vom merge la Porțile de Fier, apoi ne vom urma drumul la cazare, unde va avea loc si cina.
Hidrocentrala de la Porțile de Fier I este cea mai mare din România, producând 50% din hidroenergia țării. Ea transformă energia hidraulică în energie electrică. Este una dintre cele mai mari construcții hidrotehnice din Europa. Execuția proiectului pentru baraj a început în 1964. Pe 16 mai 1972 a fost inaugurat, împreună cu 2 centrale hidroelectrice – Porțile de Fier I și Porțile de Fier 2. La ceremonie au participat Nicolae Ceaușescu și Iosif Broz Tito, șefii de stat ai tarilor partenere în proiect-România și Iugoslavia. Prin construcția barajului, valea Dunării mai jos de Belgrad a fost transformată în lac de acumulare – cu un volum de peste 2 miliarde mc și o lungime de 120 km – iar nivelul apei în amonte de baraj a crescut cu 35 de metri. Lacul cuprinde în principal zona Defileului Dunării, cel mai mare defileu din Europa, cuprins între localitățile Baziaș și Orșova. Vechea Ada Kaleh – o insulă turcească ce s-a unit cu România după dezintegrarea Imperiului Otoman – și cel puțin alte sate au fost evacuate, oamenii fiind relocați. În total au fost 7 localități pe malul sârbesc și 10 pe cel romanesc.

Ziua 2

Mic dejun, apoi plimbare cu vaporașul din Orșova
Ce vizitezi dacă faci o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării?
Tabula Traiana - placa memorială ce amintește de victoriile romanilor asupra dacilor, dar și de finalizarea drumului militar pe care Traian l-a construit de-a lungul Dunării, pentru ca armata romană să poată ajunge în Dacia.
Despre chipul lui Decebal unii spun că e un kitsch, alții, operă de artă. Cert e că sculptura a devenit un simbol al defileului Dunării și marchează și locul unde Dunărea are cea mai mare adâncime – 120 de metri.
Mănăstirea Mraconia se află în locul în care Dunărea se îngustează, fapt pentru care în vechime aici se afla un punct de direcționare a vapoarelor care treceau pe fluviu.
Mănăstirea mai este supranumită și Mănăstirea de sub apă datorită istoriei zbuciumate și a faptului că a fost demolată și reconstruită de mai multe ori.
Mănăstirea Mraconia este ridicată deasupra ruinelor vechilor biserici. Ruinele sunt în formă de cruce și devin vizibile doar atunci când nivelul Dunării scade.

Ziua 3

Prima oprire pe acest traseu va fi in Craiova unde vom face un scurt tur pietonal in Parcul Romanescu. Craiova este unul dintre cele mai vechi oraşe din România. Atestată documentar din 1475, localitatea s-a născut la intersecţia unor drumuri comerciale, ce străbăteau ţara de la nord la sud, spre Peninsula Balcanică, şi de la est la vest, spre Occident.
Pauza de masa în Craiova. Spre seara ajungem in Bucuresti in functie de trafic.


Servicii incluse:
TARIFUL INCLUDE:
Transport cu autocar clasificat pentru transport internațional
Cazare cu demipensiune la Hotel Flora 3* sau similar
Ghid însoțitor pe toata durata excursiei
BONUS animator si petrecere cu cina festiva

TARIFUL NU INCLUDE:
Intrarea la obiective
Plimbarea cu vaporașul

Oferta din categoria:


 
CULORI DE TOAMNA LA CAZANELE DUNARII - 3 zile / 650 RON
Plecare Pana la
07.Sep.2022 09.Sep.2022 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 29.04.2022
# #