Circuit EXCURSIE ALSYS TRAVEL IN DELTA DUNARII

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

EXCURSIE ALSYS TRAVEL IN DELTA DUNARII / 3 zile

» Plecari: 11.Sep.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 3 zile
» Pret: de la 550 RON de persoana
Oferta valabila pana la date de: 31.08.2020
» Categorie cazare 3*

» Traseu: BUCURESTI – LEHLIU – FETESTI – CERNAVODA – MEDGIDIA – CONSTANTA – OVIDIU – BABADAG – ENISALA – MURIGHIOL


Incursiune in Delta Dunarii de 3 zile, in perioada 11-13 septembrie impletind in program plimbarile cu barca pe canalele pline cu nuferi, fotografierea pasarilor care se pregatesc pentru migratie, cu vizitele la manastirile dobrogene si relaxare la piscina pensiunii din inima Deltei, precum si degustarea delicioaselor preparate traditionale pescaresti.

Ziua 1: Bucuresti – Enisala – Murighiol (358 km)

Vom pleca din Bucuresti la ora 06.00 dimineata, din parcarea Academiei Militare si ne vom indrepta catre Murighiol pe traseul
BUCURESTI – LEHLIU – FETESTI – CERNAVODA – MEDGIDIA – CONSTANTA – OVIDIU – BABADAG – ENISALA – MURIGHIOL.

Pe drum ne oprim si vizitam Cetatea Enisala: este singura cetate medievală din Dobrogea. Aceasta a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIII-lea, de către puterile bizantine, apoi de cele genoveze și a avut rol militar. În secolul al XIV-lea cetatea a fost inclusă în sistemul de apărare a Țării Românești, apoi a fost transformată în garnizoană a Imperiului Otoman. De-a lungul timpului, o parte din cetate a fost reconstruită, în prezent din aceasta rezistând doar câteva ziduri și un turn.

Dupa vizita ne vom indrepta spre Murighiol unde vom avea cazare la Pensiunea La Sorin 3*.
Plecam intr-o incursiune cu barca in Delta Dunarii (aproximativ 3 ore) pe traseul Brat Sf Gheorghe-Uzlina-Canal Uzlina-Lac Uzlina-Lac Durno Leapca-Lac Isacel-Lac Isac-Canal Isac1-Canal Litcov-Lac Potcoava-Lac Gorgova-Canal Filat-Brat Sf Gheorghe pentru a descoperi unicitatatea florei si faunei locale (birdwatching), nuferii, coloniile de pelicani si cormorani (optional).

Cina pescareasca de bun venit la pensiune in Murighiol.

Ziua 2: Excursie la Sulina (optional) cu plaja pe malul Marii Negre

A doua zi dupa ce vom servi micul dejun va propunem o minunata excursie in delta. Vom porni intr-o minunata excursie in Delta catre Sulina (cea mai estica localitate a tarii noastre) pe traseul: Brat Sf Gheorghe-Uzlina-Canal Uzlina-Lac Uzlina-Lac Isac-Canal Litcov- Canal Ceamurlia-Brat Sulina– Canal Magearu-Localitatea Letea (vizitat Padurea Letea)-Canal Barbosu (centura Sulina)- oras Sulina si retur.
Timp liber la plaja Sulina , locul unde Dunarea se varsa in Marea Neagra la Sulina.
Intoarcere la pensiune pe seara unde vom servi cina. Pentru cei care nu doresc , pot ramane la piscina sau pot pescui.

Ziua 3: Murighiol – vizita manastiri – Bucuresti (400 km)

Dupa micul dejun ne luam la revedere de la gazde cu promisiunea ca vom reveni curand si ne pregatim de intoarcerea spre casa. Pe drum ne vom opri si vom vizita:

Manastirea Celic Dere care este situata in partea de nord a Dobrogei fiind un important centru de spiritualitate dintre Dunare si Marea Neagra. Numele manastirii este luat de la paraul Celic-Dere (nume turcesc, in romana insemnand "paraiasul de otel).

Manastirea Saon a fost infintata in anul 1846, prin plecarea unor călugări de la Mănăstirea Celic-Dere, fiind înființata ca metoc al mănăstirii amintite. Monahii de la Saon au construit din chirpici si lemn actuala biserica veche cu hramul "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului ", care exista si astazi, precum si doua corpuri de chilii. Posibilitatea de a cumpara vin de la podgoriile manastirii.

Apoi continuam drumul Monumentul Paleo – Crestin de la Niculitel. Monumentul este constituit dintr-o bazilică ridicată la sfârșitul sec. al IV-lea, în timpul domniei împăraților Valens și Valentinianus. La începutul secolului al V-lea, în timpul domniei împăratului Theodosius al II-lea, aceasta suferă modificări importante, atât în planul orizontal, cât şi în cel vertical.

În zona centrală a absidei, sub pavimentul altarului, se află o criptă martirică monumentală. Complet îngropată, construcţia etajată a criptei a permis adăpostirea a două grupuri de martiri: un grup de patru, în partea superioară a martyrion-ului și un grup de doi la nivelul inferior. Scheletele celor patru martiri se aflau într-un sicriu colectiv, în conexiune anatomică, evidenţiind o înmormântare primară.
Pe drum spre casa oprire pentru masa la un restaurant (masa nu este inclusa).

Dupa terminarea vizitei ne indreptam apoi catre Bucuresti, unde sosim aproximativ in jurul orelor 23.00, parcarea Academiei Militare.Servicii incluse:
-transport cu autocar clasificat pentru transport international
-2 nopti cazare in camera dubla la Pensiunea La Sorin sau similar 3* - Murighiol
-regim masa: 2 mic dejun, 2 cine (inclusive cina traditional pescareasca)
-insotitor din partea agentiei inclusive in excursiile optionale
-in ultima seara, muzica si dans cu echipa Alsys Travel

Oferta din categoria:


 
EXCURSIE ALSYS TRAVEL IN DELTA DUNARII - 3 zile / 550 RON
Plecare Pana la
11.Sep.2020 13.Sep.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 31.07.2020
# #