Circuit Expediție în Natură si Sacralitate Canionul Valea lui Stan & Lacul Vidraru & Manastiri Rupestre Excursie Autocar 3-4 Iulie 2021

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Expediție în Natură si Sacralitate Canionul Valea lui Stan & Lacul Vidraru & Manastiri Rupestre Excursie Autocar 3-4 Iulie 2021 / 2 zile

» Plecari: 03.Jul.2021

» Transport: cu Autocar
» Durata: 2 zile
» Pret: de la 350 RON de persoana

» Categorie cazare 2*

» Traseu: Traseu: Bucuresti -Baraj Vidraru -Corbi -Namaesti -Cetateni -Targoviste -Bucuresti.
Distante: ziua 1 - 190 km si ziua 2 - 250 km.


Expediție în Natură si Sacralitate - Canionul Valea lui Stan & Lacul Vidraru & Manastiri Rupestre
Excursie Autocar 3 & 4 Iulie 2021

Program excursie:

Ziua 1:
- plecare din Bucuresti in data de 3 Iulie 2021 la ora 06.15 din Dealul Mitropoliei;
- drumetie prin Canionul Valea lui Stan & Poiana Calugarite & Cascada Calugarite;
- plimbare cu vaporasul de la Barajul Vidraru pana la Cabana Cumpana;
- cazare la Cabana Cumpana;
- seara cina la cabana, foc de tabără, jocuri si antren.

Ziua 2:
- mic dejun la cabana;
- plecare de la cabana la ora 09.20;
- transfer cu vaporasul pana la Barajul Vidraru la ora 09.30;
- vizitarea Manastirii Rupestre Corbii de Piatra;
- vizitarea Manastirii Rupestre Namaesti;
- drumetie la Manastirea Rupestra Cetatuia Negru Voda;
- sosire in Bucuresti in data de 4 Iulie 2021 in jurul orei 20.30.

Traseu: Bucuresti -Baraj Vidraru -Corbi -Namaesti -Cetateni -Targoviste -Bucuresti.
Distante: ziua 1 - 190 km si ziua 2 - 250 km.

Drumetia prin Canionul „Valea lui Stan” dureaza aproximativ 6 ore (cu pauza pentru masa) si are grad de dificultate dificil, se desfasoara la altitudinea de 800 -950 metri, cuprinde zone de traversare cu scari orizontale, si zone de urcare cu scari verticale (cea mai inalta aproximativ 15 metri).
Va recomandam sa aveti la dumneavoastra o sticla de apa si mancare (sandvisuri, gustari si fructe) pentru pauza de pe traseu.

Drumetia la Manastirea Rupestra Cetatuia Negru Voda dureaza aproximativ 2 ore si are grad de dificultate mediu. Va recomandam sa aveti la dumneavoastra o sticla de apa.

Parcurgerea traseelor necesita condiție fizica buna !

Echipament obligatoriu pentru drumeție: bocanci de sezon cu talpa aderenta (vibram), rucsac, pantaloni lungi pentru drumeție, geaca sau pelerina de vânt si ploaie.

Echipament opțional: lanterna frontala, mânuși, bete terkking telescopice, casca.
Va recomandam sa aveți la dumneavoastră o sticla de apa si mâncare (sandvișuri, gustări si fructe).

NOTE:
- reprezentantul agenției de turism in acesta drumeție (ghidul) își rezerva dreptul de a nu permite accesul pentru efectuarea drumeției persoanelor care nu au echipamentul obligatoriu indicat si a persoanelor care nu respecta indicațiile acestuia;
- ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
- agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

PRET: 350 lei/persoana.


Servicii incluse:
Pretul include:
- transport autocar clasificat 3*;
- cazare 1 noapte la Cabana Cumpana 2* in camera cu baie proprie;
- demipensiune meniu (cina si mic dejun la Cabana Cumpana);
- drumetie prin Canionul Valea lui Stan & Poiana Calugarite & Cascada Calugarite, durata aproximativ 6 ore;
- vizitarea Manastirii Rupestre Corbii de Piatra;
- vizitarea Manastirii Rupestre Namaesti;
- drumetie la Manastirea Rupestra Cetatuia Negru Voda, durata aproximativ 2 ore;
- transfer vaporas Barajul Vidraru -Cabana Cumpana -Barajul Vidraru;
- ghid insotitor de turism national autorizat.

Optional, contra cost: mesele de pranz, bauturi la cina, vizitarea muzeului Manastirii Namaesti (5 lei/persoana), cheltuieli personale (suveniruri, etc).

Tarifele afisate sunt valabile pentru un grup de minim 40 persoane.
Pentru grup cuprins intre 30 si 39 persoane se achita un supliment de 35 lei/persoana.
In cazul neintrunirii numarului minim de 30 de persoane excursia se reprogrameaza.

Reducere copii:
- copil 0 -3,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti, beneficiaza de gratuitate la transport si la cazare cu mic dejun, fara loc asigurat in autocar si fara pat suplimentar, optional cina;
- copil 4 -6,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar, achita 100 lei (beneficiaza de loc in autocar, transfer vaporas si mic dejun), optional cina;
- copil 7 -13,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar, achita 140 lei (beneficiaza de loc in autocar, transfer vaporas si mic dejun), optional cina;
- copil 7 -13,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti, cu pat suplimentar, achita 165 lei (beneficiaza de loc in autocar, transfer vaporas si mic dejun), optional cina.

Ora de plecare din Bucuresti este 06.15, prezentare la îmbarcare cu 30 minute înainte (ora 05.45).
Conform normelor in vigoare pe toată durata transportului in autocar este obligatorie purtarea reglementară a măștii (acoperirea gurii și nasului).

Conditii plata: integral sau avans 150 lei/persoana iar diferenta pana la 15 Iunie 2021.

Plata serviciilor se va efectua astfel:
- numerar sau cu cardul la sediul agentiei;
- cu tichete de vacanta;
- in cont cu foaie de varsamant la o filiala Unicredit Bank cu ajutorul facturii proforme; in cont cu ordin de plata cu ajutorul facturii proforme.

Penalizari in caz de retragere:
- renuntarea la excursie din momentul achitarii avansului pana la data de 15 Iunie 2021 se penalizeaza cu contravaloarea avansului achitat;
- renuntarea la excursie dupa 15 Iunie 2021 se penalizeaza cu contravaloarea integrala a serviciilor.

Canionul Valea lui Stan din Munții Făgăraș zona Transfăgărășan pornește puțin mai sus de Cetatea Poenari și se încheie lângă Barajul Vidraru.
După aventura prin stânci, pereți înalți, scări, lanțuri, cascade și înălțimi amețitoare ajungem în pădure unde ne așteaptă Poiana Călugărița. Aici, în poiană, vom face pauza pentru masa.
Continuam apoi pe un drum forestier până la Lacul Vidraru și mai apoi la Barajul Vidraru.
Acest traseu montan prin canion este considerat a fi printre cele mai spectaculose trasee din România.

Lacul Vidraru
Lacul de acumulare Vidraru este situat pe raul Arges pe un sector de 28 km lungime, intre Cumpana si Oiesti. S-au forat 42 km de galerii subterane, s-au excavat 1.768.000 metri cubi de roca, din care aproximativ 1 milion metri cubi in subteran, s-au turnat 930.000 metri cubi de beton, din care 400.000 metri cubi in subteran si s-au montat 6.300 tone de echipamente electromecanice. Lacul de acumulare Vidraru are un volum total de 465 milioane metri cubi. Nivelul normal de retentie este de 830,00 metri deasupra marii (mdM), lacul avand, la aceasta cota, o suprafata de 870 hectare si o lungime de 14 km.

Barajul Vidraru
Barajul Vidraru prezintă o înălțime de 166,6 metri, o lungime a coronamentului de 307m și o grosime a coronamentului de 6 m. Arcul barajului cuprinde 22 de coloane verticale îmbinate prin rosturi de dilatație, iar fiecare coloană este secționată în lamele de 2 m înălțime. Pentru construcție au fost necesari 480 000 metri cubi de beton nearmat, impermeabil, marca B600.
Corpul barajului se află în interiorul versanților munților Pleșa și Vidraru, fiind străbătut de 9 galerii orizontale din care se controlează și măsoară starea de integritate a barajului. Comunicarea între galerii se face fie cu cele două lifturi interioare sau pe căile exterioare de acces.
Turbinele (Skoda) si generatoarele electrice ale hidrocentralei asigura o productie de energie, intr-un an hidrologic mediu, de 400 GWh/an.
Centrala principală se află într-o galerie săpată la 130 m sub albia râului Argeș și a fost proiectată astfel încât să se poată controla hidrocentrala de la distanță, din București. Prezintă o putere de 220MW și capacitate de producție energie de 400 milioane kWh pe an, în condiții de precipitații medii.
La momentul finalizării construcției, barajul Vidraru se clasa pe locul 5 în Europa și pe locul 9 în lume. Poziția în Europa a rămas aceeași, însă la nivel mondial barajul a ajuns pe locul 27.

Odată ajunși la Barajul Vidraru vă puteți delecta în primă instanță cu aerul curat și răcoritor, cu priveliștea, combinația de culori ce vă înconjoară și mai ales frumusețea naturii.
Pe lacul de acumulare al barajului se pot practica diferite sporturi: canotaj, windsurfing, jetski și este accesibil pentru plimbările cu vaporașul.
Zona Lacului Vidraru adăpostește rezervații cu variate specii de animale precum: căprioara, cerbul, ursul, lupul, capra neagră, cinteza, cocoșul de munte, vidre.

Cabana Cumpana 2*
Amplasare: pe malul stang al Lacului Vidraru, in comuna Arefu, judeţul Argeş, la altitudinea de 860 metri, cu o minunata panorama asupra Lacului Vidraru si a Muntilor Fagaras.
Cabana Cumpana a fost renovata la inceputul anului 2016.
Capacitate cazare: 74 locuri.
Structura cazare: 32 camere duble si 3 apartamente.
Dotari camere: TV prin satelit, baie cu cabina de dus.
Facilitati cabana: restaurant cu bucătărie tradițională, terasa, lobby bar, internet wireless în lobby şi restaurant, loc de joacă exterior pentru copii, teren de fotbal, centrală termică automată proprie, parcare exterioară.

Mănăstirea Corbii de Piatră
Biserica rupestră Corbii de Piatră este situată în satul Jgheaburi, din Comuna Corbi.
Biserica este deosebit de valoroasă, nu numai prin felul în care a fost implantată în stâncă, ci și prin pictura care o împodobește, despre care specialiștii afirmă că este în cea mai pură tradiție bizantină, datând din secolul al XIV-lea sau chiar mai devreme. Inițial, biserica avea 2 altare pe un singur naos, caracteristică prin care biserica rupestră este unică la noi în țară.
Deşi nu a fost niciodată restaurată, biserica păstrează mari părţi de pictură: Deisis, Bunavestire, Jertfa lui Avraam, Naşterea Domnului, Întâmpinarea Domnului, Învierea lui Lazăr, Botezul Domnului, Schimbarea la faţă, Înălţarea Domnului, Arhanghelul Gavriil, Sfinţii Militari, Iisus Emanuil.
Picturile, însoţite de inscripţii greceşti, prin caracteristicile şi calitatea lor, permit datarea cu certitudine a ansamblului în prima parte a sec al XIV-lea, ceea ce înseamnă că Mânăstirea Corbii de Piatră este locaşul cu cea mai veche pictură din Ţară Românească.

Manastirea Namesti si Muzeul Etnografic
Biserica Mânăstirii este sapată în piatră, în stânca muntelui. Biserica manastirii este considerată monument istoric din secolul al XIV-lea.

Este posibil ca icoana din pestera de la Namaiesti sa fie una dintre cele mai vechi din toata crestinatatea. Se crede ca este una dintre cele 12 icoane pictate de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca, la dorinta Maicii Domnului, care le-a dat mai apoi celor 12 Apostoli, ce urmau sa plece la propovaduirea Evangheliei. Pe aceste locuri, icoana a fost adusa de Sfantul Apostol Andrei, care a propovaduit in Dobrogea si a plecat apoi spre Dacia Superioara. Apostolul Andrei a coborat in grota si a lasat icoana in partea de nord, aproximativ pe acelasi loc in care se afla acum in biserica manastirii.
Muzeul Etnografic al Manastirii Namaesti este vorba de o colecţie personală, unică în România, pe care maica Stareţa Ana Lucia Nedelea a adunat-o în timp şi a donat-o apoi mănăstirii. Măicuţa a strâns de-a lungul anilor zeci de ii şi de costume populare, vechi de peste 150 de ani, din zona Argeşului şi a Târgoviştei, dar şi obiecte tradiţionale româneşti, de la covoare şi ulcioare la prosoape cusute cu fir de borangic, şi a prezentat totul ca pe o poveste în versuri, scrisă chiar de ea.

Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă
Manastirea este situata pe frumoasa vale a Dambovitei, intre satele Cetateni si Cotenesti.
Cunoscuta initial sub denumirea de "Schitul Cetatuia Negru Voda", manastirea este construita pe o stanca inalta, la altitudinea de 881 de metri, pe malul stang al raului Dambovita, intre "Valea lui Coman" si "Valea Chiliilor".
Potrivit traditiei locale, pe culmea abrupta de piatra, care se inalta intre raul Dambovita si paraul Cetatuia, a existat o cetate de rezistenta zidita pe vremea ocupatiei romane. Cetatea ar fi fost loc de refugiu si pentru domnitorul Negru Voda al Tarii Romanesti, care isi avea aici si o pestera de taina, numita pana astazi "Pestera lui Negru Voda". De la aceasta cetate si-ar fi luat numele, atat muntele, cat si satele din apropiere.
Valea stancoasa a paraului Cetatuia este plina de pesteri, unele naturale, iar altele scobite de sihastrii locului. In aceste pesteri s-au nevoit numerosi calugari sihastri, mai ales intre secolele XIV-XVIII, cand acestia au fost la fel de renumiti ca pustnicii din Muntii Buzaului.
Unul dintre acesti sihastrii a fost descoperit in ultimele decenii, intr-o pestera suspendata in peretele abrupt al muntelui. Moastele acestui Cuvios, galbene precum ceara, frumos mirositoare si nemiscate de mana omului, erau asezate intr-o scobitura de piatra, in forma de mormant, iar deasupra, pe perete, era scris in piatra: "Ioanichie Schimonah 1638." Acestea sunt singurele Moaste intregi ale unui Cuvios roman din secolul al XVII-lea, pastrate pana in zilele noastre.
In spatele bisericii rupestre, intr-o pestera sapata in piatra, se afla "Pestera Mosului", socotita a fi fost chilia staretului vechiului asezamant monahal. In partea de miaza-zi a pesterii se afla o cladire etajata, care adaposteste chiliile si celelalte incaperi trebuincioase vietii monahale, construita in secolul al XIX-lea.
Langa "Pesterea Mosului", silueta daltuita a "Cavalerului Trac" sta de veghe la capatul cimitirului in care se afla cateva cruci, pe care nu stau scrise decat nume, fara sa se precizeze momentul trecerii la cele vesnice. Celebrul si misteriosul "Cavaler Trac" avea un cult raspandit din Carpati, pana la Marea Mediterana.

Manastirea Corbii de Piatra, Manastirea Namaiesti si Manastirea Cetatuia Negru Voda alcatuiesc un triunghi echilateral cu latura de 20 de kilometri.

Oferta din categoria:


 
Expediție în Natură si Sacralitate Canionul Valea lui Stan & Lacul Vidraru & Manastiri Rupestre Excursie Autocar 3-4 Iulie 2021 - 2 zile / 350 RON
Plecare Pana la
03.Jul.2021 04.Jul.2021 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 29.03.2021
# #