Circuit MARAMURES -BUCOVINA -IASI

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

MARAMURES -BUCOVINA -IASI / 6 zile

» Plecari: 01.Oct.2020, 27.Aug.2020, 25.Jun.2020, 04.Jun.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 934 RON de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Man. Cozia -Man. Rohia -Bis. Rogoz -Baia Mare -Budesti -Sapanta -Peri -Sighet -PoienileIzei -Barsana -Mocanita V. Vaser -Moisei -Trans Rarau -Moldovita -Sucevita -Putna -Voronet -Dragomirna -Suceava -PalatulCuza de la Ruginoasa -CastelulSturza de la Miclauseni -Iasi -CetateaNeamt -Man. AgapiasiVaratec


Ziua 1. BUCURESTI -Man. COZIA -Man. ROHIA -Biserica de lemn ROGOZ -BAIA MARE(cca. 590 km)
Plecare din Bucuresti la ora 6.00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinspreMetrouEroilor) spreValeaOltului, celmai lung defileu din taranoastra, undevizitam Man. Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea celBatran, cepastreaza in pronaos fragmente din picturaoriginala de sec. XIV. Ne deplasamapoi pe traseul Sibiu -Cluj, spreManastireaRohia, construita in stilmaramuresean in Tara Lapusului in 1923. Preotulparoh din Rohia a ridicatmanastirea in memoriafiicei sale Anuta, pe care a pierdut-o la varsta de numai 10 ani. Unicitateaacestuisfantlacaseste data si de bogatabiblioteca cu peste 40.000 de cartisireviste cu tematicavariata: istorie, arheologie, arta, poeziesiproza, muzica, stiinte, etnografie, filosofie, psihologie precum sibiografii, memoriisaujurnale. Nu parasim Tara Lapusuluifara a vizita o prima bijuterieinclusa in patrimoniul UNESCO, biserica de lemnRogoz, datand din 1663. Cu o arhitecturamaiputinintalnita, bisericaestebogatdecorataatat pe exterior, cat si in interior, undepictura din 1785 impresioneazasiastazicredinciosiisivizitatorii.Searaincepemturul de oras cu autocarul in Baia Mare (atestatdocumentar in 1329, care s-a dezvoltat ca important centruaurifer) siadmiram: Biserica Sf. Treime (construita in stilbaroc), BastionulMacelarilor (sec. XVI) care a facutparte din sistemul de fortificatiiridicate de MateiCorvin, Turnul Stefan, un turn de clopotnita de sec.XV, singurulramas din Biserica Sf. Stefan distrusa de un incendiusiCasa luiIancu de Hunedoara (sec. XV), ridicata de acestapentrusotiasa. Deplasarepentrucazare la hotel 3* in zona Baia Mare.

Ziua 2. BAIA MARE -BUDESTI -SAPANTA-PERI -SIGHET -POIENILE IZEI -BARSANA -BORSA (cca. 195 km)
Mic dejun. VizitamMuzeulflorilor de mina din Baia Mare, avandmulteexponate considerate unicatemondialeșivalori de patrimoniu.UrmeazaBiserica de lemn din Budesti, monument UNESCO cedateaza din 1643, care pastreazapictururimurale de sec. XVIII sicamasa de zale a haiduculuiPinteaViteazul. Ne deplasamapoispreCimitirulVesel de la Sapana, faimospentrucrucileviucolorate, inediteprinpicturile naive siversurile in nuanteumorsitice, care prezinta scene din viatasiocupatiapersoanelor inhumate. Vizitam Bis. de lemn a Man.Sapanta -Peri, considerataceamaiinaltabiserica din lemn din lume (78 m), apoi ne deplasamspre Sighetu Marmatiei (atestatdocumentar in sec. XIV si care timp de pestesaseveacuri a fostcapitalaregiunii) cuMuzeulSatuluiMaramuresan, deschis in 1981, care cuprinde 30 de gospodarii, grupate pe principalele subzone ale Maramuresuluiistoric. Ultimelevizitevor fi la PoienileIzeisiBarsana. Biserica de lemnPoienileIzei, construita in 1632 (sunt indicii ca arputea fi chiar o data anterioara sec. al XV-lea) siinclusa in patrimoniul UNESCO, nu a fostafectata de invaziatatara din 1717, fiind una din celemaifrumoasesi bine conservatebiserici din Maramures. ManastireaBarsana, atestatadin sec. XIV, care a fostdesfiintata la sfarsit de secol XVIII, vecheabiserica de lemn (monument UNESCO) fiindmutata de sateni in 1806 maiaproape de vatrasatului. Complexulmonahal actual a fostrecladit in 1994, in stil traditional foartepitorescsicuprinde: intrarea pe sub turnulclopotnita, biserica in stilmaramuresean, pana nu de multceamaiinaltabiserica de lemn din lume, cladireaStaretiei, Casa Artistului (pentru a gazduicreatori de frumusetisacre), chiliisianexegospodarestisi un Muzeu al istorieizbuciumate a manastirii. Deplasare pt.cazare in zona Borsa.

Ziua 3. MOCANITA de pe Valea VASERULUI -MOISEI -TRANS RARAU -CAMPULUNG (cca. 185 km)
Mic dejun. Nedeplasam la Viseu de Sus pentru o plimbare cu renumitamocăniţă, un tren cu aburi cu ecartamentingustconstruit in 1932, pentru a transportabusteni, functionand in prezentsi in scopturistic, inscriindu-se ptrinreatractiileemblematice ale Romaniei. PlecamapoispreMausoleul de la Moisei, dedicatvictimelormasacrelorhortiste din 1944. Artistul Vida Gheza a realizataici 12 figuri de piatra, dintre care 10 sunt mastitraditionalemaramuresenesidoar 2 chipuriumane in memoriamartirilorucisidoarpentru vina de a fi romani. TraversamCarpatiiprinPasulPrislop, la 1416 metrialtitudine, admirandpeisajesplendidesiajungem la cazare in zona CampulungMoldovenesc. Optional (GRATUIT pentru min. 30 de doritori) urcam pe soseaua Trans RarauspreHotelulalpinRarau, la peste 1500 m altitudine, construitlangarezervatiaPietreleDoamnei.Searane intoarcem la hotelul din zona Campulung.

Ziua 4.MOLDOVITA -SUCEVITA -PUTNA -VORONET -DRAGOMIRNA -SUCEAVA (cca. 235 km)
Mic dejun. PlecamspreMan.Moldovita, Patrimoniu UNESCO de sec. XVI, cu fresceexcelentconservateatat ca picturainterioara, cat mai ales exterioara, prezentand scene din viataMaiciiDomnului, MartiriulApostolilorsifaimoasapictura cu temaAsedieriiConstantinopolului, realizata la 1537. Urmeaza alt obiectiv UNESCO, Man.Sucevita, construita tot in sec.XVI in stilularhitecturiimoldovenesti,prinimbinareaelementelor de artabizantinasigotica cu cele ale vechiorbiserici de lemn din Moldova, care se distingeprinpicturamuralainterioarasiexterioara cu o ampla “naratiune” biblica din VechiulsiNoul Testament. Continuam cu ManastireaPutna, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare (al caruimormant se aflaaici). Muzeulmanastiriiexpune: Tetraevangheliarul de la Humor (sec. XV), o cadelnitadaruita de Stefan cel Mare manastirii, o cruce cu 3 brate (sec. XVI) ceamaiveche din Romania, s.a.Programulexcursiei ne vapurtacatrealtactitorie a lui Stefan cel Mare: ManastieaVoronet (sec. XV), patrimoniu UNESCO, supranumita “Capelasixtina a Estului”, contruita in maiputin de 4 luni (un record pentruvremurileacelea), a careipicturainterioaradateaza in mare parte din vremealui Stefan cel Mare, iarceaexterioara din vremealuiPetruRares. Picturaexterioaraesteunicaprinnuantaculoriialbastrerealizatadupa o formula secreta, ceaavut la bazamineralulazurit. Ne indreptamspreManastireafortificataDragomirna (sec.XVII), una dintrecelemai de seamacreatiiarhitectonice ale evuluimediuromanesc, cu o structuralunga, ingustasifoarteinalta. Se constata o trecere de la picturaexterioara la decoratiunisculptate in piatra, prezenteintr-o mare bogatie, varietatesimaiestrie in special pe turlaoctogonala. Dupadoarcativa kilometric ajungem la Suceava, undevizitamfostaCetate de Scaun, construita in sec. XIV de PetruMusatsiconsolidat de Stefan cel Mare, care conservazidurile de aparare, ziduri de incinta, curtiinterioare, fortulmusatin, catevabastioane, turnulcapeleidomnesti, pivnita, s.a.Cazare in zona Suceava.

Ziua 5. PalatulCuza de la RUGINOASA -CastelulSturza de la MICLAUSENI -IASI (cca. 185 km)
Mic dejun. NedeplasamsprePalatul Al. IoanCuzade la Ruginoasa. Construit in stilneogotic in1804, aapartinut initial familieiSturdza. In 1862, Cuza a cumpărat la licitatiemosiaRuginoasasi a renovat integral palatul, transformandu-l in resedinta de vara. Aici a locuitsotiasa, Elena Cuza, care s-a ocupat de mobilareasidecorareaincaperilor, de gradinasi de acareturi. In timpulPrimuluiRazboi Mondial, a servit ca spitalmilitar, iar din 1936, aintrat in proprietateaRegiei CFR si a gazduitspitalul TBC. Degradareapalatului s-a accentuat in timpulcelui de-al doileaRazboi Mondial, el fiindavariatgrav de luptelepurtate in apropiere. In 1982 a fostinauguratoficialMuzeul Memorial “Al. I. Cuza” cu o sectie de istoriesi una de etnografie. Cuza a murit in exil in 1873, la hotel Europa din Heidelberg, Germania, iartrupuldomnitorului a fostadussiinmormantat la Ruginoasa, respectandu-se astfel ultima sadorinta. In timpulcelui de-al doileaRazboi Mondial, pentruaevita o profanare a mormantului, osemintele sale au fost evacuate la Curtea de Arges. Duparazboi, acestea au fostdepuse la BisericaManastiriiTreiIerarhi din Iasi, unde se aflasiastazi.UrmeazaCastelulSturdzade la Miclauseni, construitintre 1880 si 1904 in stilneogotic cu elementebaroc, cuscaricentrale din marmura de Dalmatia, mobilier din lemn de trandafirsculptat, sobe deteracota, faiantasauportelan, parchet cu intarsii din esente de paltin, mahon, stejarsiabanos, iarplafoanelesiperetiiinteriori au fostpictati in ulei. Casteluladapostea o colectievaloroasa de carti, de costume medievale, de arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie, darsipiesearheologicesinumismatice de mare valoaresi o colectie de carti de 60.000 de exemplare. In PrimulRazboi Mondial, in castels-a organizat un spitalmilitar, undemarelecompozitor George Enescu a concertatprintrepaturile cu raniti. In 1944, castelul a fostdevastat de soldațiirusi care au folositmultecartivaloroase pe post de combustibil in sobe. Pe langacarti, au disparut din castelsipiese de mobilier siceamai mare parte din colectiilefamilieiSturdza. Castelulsiparcul au fosttransformat in manastire de maici, pe care insacomunistii au desfiintat-o. Castelul a fostdepozitmilitar de explozibil, apoi a fosttransformat in centru de plasamentpentrucopii cu handicap psihic sever si a fostdistrus de un incendiu.Ajunsi in Iasi, ne bucuram de farmeculcapitaleiMoldovei: Biblioteca Mihai Eminescufondata in 1835, cu coloanedorice, cupola decorata cu marmura de Carrara simozaicurivenetienesiUniversitatea Al. I. Cuza, infiintata in 1860 de domnitorulCuza, actualacladiredatand din 1897. In interior se remarca Aula Monumentalasi Sala pasilorpierduti, decorata cu frescelelui Sabin BalasasifolositadreptParlament in 1917. In GradinaCopou sunt Obeliscul cu Lei, TeiulluiEminescusiAleeaJunimea, cu busturilecelormaimarcantefiguri. UrmeazaPiataUnirii cu Hot.Traianridicat in stil neoclassic in 1879, Piata Pal.Culturii, impunatoarecladireconstruita in 1925pe loculvechiuluipalat al domitorilorMoldovei, in stilneogotic flamboyant, cegazduiesteBibliotecaGhe.Asachisipatrumuzee. VestigiileCurtiiDomnesti, aflatelanga Pal. Culturii, dateaza din vremealuiAlexandrucel Bun (1431), iarBiserica “Sf. Nicolae Domnesc”, construita de Stefan cel Mare in stilmoldovenesc, e ceamaiveche din oras (1491). Casa Dosoftei a adapostit la sfarsitul sec XVII tiparnita cu care s-au tiparitprimelecarti din Moldova. Biserica “TreiIerarhi”, ctitorita in 1642 de Vasile Lupu, estecaracterizataprinbogatiasifrumuseteadecoratiei, zidurile sale fiindveritabilebroderii in piatra, iarCatedralaMitropolitana, construitaintre 1840- 1880 in stilbarocsi neoclassic, continefresce de Ghe. TattarescusiMoastele Sf.Paraschiva, fiindsfintita in 1887 in prezentaRegelui Carol I. Teatrul National “Vasile Alecsandri”, una din celemaielegantecladiri din tara, construita in 1896 in stil neoclassic- eclectic, are interiorulbogatdecorat in stilbarocsi rococo, cu tavanulpictatsiluminat cu lampi de cristal de Venetia. Seara, suntem așteptați la cazare la un hotel din Iasi.

Ziua 6. CETATEA NEAMTULUI -AGAPIA -VARATEC -BUCURESTI (cca. 495 km)
Mic dejun. Pornimspresudpentru a vizitaCetateaNeamtului (construita in sec. XIV de Petru I siextinsa de Stefan cel Mare), una din celemaiimpresionantecetati din Romania, care a facutparte din sistemul de fortificatii al Moldoveimedievale, fiinddistrusa din ordinullui Mihai Racovita. Restaurata recent, cetateareprezinta o adevaratabijuteriearhitectonica a Moldovei. Ne indreptamapoispredouamonumenteistorice: ManastireaAgapia (sec. XVII) care pastreazavaloroasefrescerealizate de Nicolae Grigorescu siManastireaVaratec (sec. XVIII), a careibisericaprincipala, cu hramulAdormireaMaiciiDomnului a fostconstruita din piara de rausicaramida. ContinuamtraseulspreBucurestisiajungem la Academia Militarain jurulorei 23.00, in functie de traficsiconditiilemeteo.

Programele in Maramures -Bucovina s-au maiefectuat de 11 ori. Cazarifolosite in 2019: Baia Mare
-H. Mara 3*, Borsa -H. Cerbu 2*, Gura Humor -H. Aldi 3*, Suceava -H. Polaris 3*, Iasi –H. Moldova 3*


Servicii incluse:
PRETUL INCLUDE :
- Transport cu autocar cu climatizare, clasif. pentrutransportturistic
- 5 cazari cu mic dejun la hotelurisipensiuni 3* (ca exceptie 2*)
- Ghidinsotitor din parteaagentiei pe traseu
- Vizite la: Cozia, Man. Rohia, Baia Mare, Rogoz, Budesti, Sapanta-Peri, Sighet, PoienileIzei, Barsana, Moisei, Moldovita, Sucevita, Putna,Dragomirna, Voronet, Suceava, Pal. Cuza, Cast. Sturza, Iasi, CetateaNeamt, Agapia, Varatec

NU SUNT INCLUSE IN PRET :
- Supliment 5% pt. locuripreferentialein autocar (primele 3 banchete)
- Intrarile la obiectivele turistice
- Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti)

2020 - DATE de PLECARE
04.06, 25.06, 27.08, 01.10 - 1099 lei

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din fiecare microbuz (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel

Turistii care solicitalocuri pe primele 3 banchete din autocar, vorachita un supliment de 5% din pretulexcursiei.
Turistii care solicitapartaj in camera dubla / tripla, nu vorachitasuplimentul de camera Single, dacaAgentia nu reusestesacompletezepartajul. Eventualeneintelegeriintresolicitantii de partaj, nu sunt imputabileagentiei.

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (21-24 persoane) se va achita un supliment de 95 lei/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.


Oferta din categoria:


 
MARAMURES -BUCOVINA -IASI - 6 zile / 934 RON
Plecare Pana la
01.Oct.2020 06.Oct.2020 Rezervare
27.Aug.2020 01.Sep.2020 Rezervare
25.Jun.2020 30.Jun.2020 Rezervare
04.Jun.2020 09.Jun.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 29.10.2019
# #