Circuit SENIOR VOYAGE-Lojele masonice si boierimea de sub munte

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

SENIOR VOYAGE-Lojele masonice si boierimea de sub munte / 1 zile

» Plecari: 12.Sep.2020, 02.May.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 1 zile
» Pret: de la 29 EURO de persoana

» Categorie cazare *

» Traseu: Oras1 - Oras2 - Oras3


Traseu

Conacul Golestilor

Misterul care invaluie lojele masonice a fost si va ramane un subiect fascinant. Iar povestile bune pornesc intotdeauna de la un sambure de adevar. Iata si motivul calatoriei din aceasta zi. Misterul! Plecam dimineata spre localitatea Stefanesti, de langa Pitesti, unde vizitam Muzeului Etnografic si Conacul Golestilor, un edificiu vechi de aproape 4 secole. Conacul reprezinta singura constructie medievala laica fortificata din Tara Romaneasca. Pe propietate descoperim case vechi si gospodarii care inca mai reflecta urme ale civilizatiei taranesti din secolul al XIX-lea si foisorul lui Tudor Vladimirescu. Retragandu-se dinspre Bucuresti spre muntii Olteniei, Tudor si-a instalat tabara la Golesti, fiind in bune relatii cu boierii Golesti. Aici si-a trait ultimele zile de libertate, in mai 1821 si tot aici a cazut victima unui complot pus la cale de catre membrii Eteriei si unii dintre pandurii sai, nemultumiti de atitudinea foarte severa pe care acesta o avea fata de orice act de indisciplina.

Vila Florica din Stefanesti

Si pentru ca Stefanestiul are multe de oferit, ne oprim la Vila Florica, casa in care a locuit familia Bratianu, una dintre cele mai longevive si active familii din politica romaneasca, acoperind intreaga epoca cuprinsa intre 1866 si 1947. Domeniul de la Florica, splendid restaurat, este opera a doi dintre cei mai importanti membri ai acestei familii - Ion si fiul sau, Ionel Bratianu si a fost martora a numeroase decizii politice cruciale pentru Regatul Roman.

Conacul Nicolae Balcescu

Ne indreptam spre satul Valea Balceasca si conacul Nicolae Balcescu. Aflam povesti fascinante despre conac si familia Balcescu si descoperim cea mai mare colectie de documente masonice din Romania. In istoria modernizarii Romaniei, Nicolae Balcescu si pasoptismul sunt importante puncte de reper. Nu doar pentru ca vorbim de unul din liderii generatiei sale, implicat deopotriva cultural si politic in construirea unui parcurs european si al unui nou statut romanilor, cat si datorita consecintelor pe termen lung, pe care le-au generat actiunile sale. Astazi, conacul admirabil intretinut gazduieste o expozitie care ne poarta prin lumea boierimii secolelor trecute, dar si prin viata lui Nicolae Balcescu.


Servicii incluse:
Tariful include:
• Vizite conform descrierii
• Transport cu autocar/ microbuz
• Ghid insotitor

Suplimente si reduceri:Tariful nu include:
• Masa de pranz
• Cheltuieli personale
• Intrarile la obiectivele turistice

Oferta din categoria:


 
SENIOR VOYAGE-Lojele masonice si boierimea de sub munte - 1 zile / 29 EURO
Plecare Pana la
12.Sep.2020 12.Sep.2020 Rezervare
02.May.2020 02.May.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 26.11.2019
# #