Circuit Petrecere ca in Balcani - Revelion Belgrad 2020

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Petrecere ca in Balcani - Revelion Belgrad 2020 / 5 zile

» Plecari: 29.Dec.2019

» Transport: cu Autocar
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 235 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Belgrad – Voivodina


Ziua 1. (29.12) Bucuresti – Belgrad (~600 km)
Ne imbarcam in autocar la ora 6.30 dimineata din Autogara Centrala - Bucuresti si plecam pe ruta Pitesti – Sibiu - Timisoara. Ajungem seara in Belgrad, si ne ramane timp sa facem un scurt tur panoramic. La inceput, ne incearca un puternic sentiment de déjà vu: aceleasi cladiri stereotipe, bulevarde largi flancate de blocuri de locuinte, cartiere urbanizate in stilul caracteristic al epocii comuniste. Apoi totul se schimba si putem sa admiram cladirile si monumentele istorice imbaiate in lumini ambientale. Ne vor impresiona pe rand: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, Palatul Printesei Ljubica, artera pietonala Kneaz Mihaljov. Pornim spre hotel pentru cazare.

30.12.2019
Ziua 2. (30.12) Belgrad – Voivodina (~190 km)
Dupa ce luam micul dejun, avem program liber, iar pentru cei care sunt dornici sa extinda aventura pe meleagurile sarbesti, propunem o excursie optionala spre nord, in provincia Voivodina. Soseaua ne poarta prin peisaje rurale pline de farmec, trecand pe langa muntele Fruska si padurile Lyndon care ascund printre coroanele dese ale codrilor cele 16 manastiri ortodoxe ridicate aici in Evul Mediu. Oprim in pitorescul oras Sremski Karlovci. Cladirile vechi baroce ne amintesc de turtele dulci de martipan. Zabovim destul cat sa aflam de istoria colorata si multi-culturala a locului si trecem pragul Catedralei Ortodoxe Sf. Nicolae.

Moment de ragaz: Este bucuria fiecarui calator sa afle despre cultura si valorile locurilor vizitate. Si cum ai putea face mai bine acest lucru in Karlovci decat prin a gusta doua dintre ˝celebritatile˝ localitatii: vinul Bermet si prajiturile Kuglof. Povestea lor e mai lunga, dar iti dezvaluim doar faptul ca ele sunt o mostenire lasata de colonistii germani din sec. al XVIII-lea. Vinul Bermet este mandria localnicilor, asa ca, golim cupele pana la fund. Ocazie perfecta sa ne cunoastem mai bine, sa schimbam impresii si sa legam prietenii noi. La urma-urmei, suntem camarazi de drum si nu-i exclus sa mai fim si altadata …

Am ajuns si in Novisad, al doilea oras ca marime din Serbia. Pastrand traditia inca din timpul guvernarii austro-ungare, Novisad este astazi un centru cultural infloritor, cu o istorie legata de o pleiada de intelectuali si artisti de notorietate din Serbia. Din Piata Libertatii, punctul zero al orasului, putem face scurte incursiuni spre atractiile principale: Palatul Episcopal Ortodox, Catedrala Romano-Catolica, Catedrala Ortodoxa Sf. Gheorghe, Teatrul National si Sinagoga, una dintre cele mai bine pastrate lacasuri de cult de acest gen din Europa. Ne plimbam la pas pe aleile pietonale si ne amestecam in multimea de oameni, localnici sau calatori care nu fac altceva decat sa se bucure de fiecare clipa. Seara ne intoarcem in Belgrad cu amintiri frumoase din calatoria noastra prin Voivodina.

31.12.2019
Ziua 3. (31.12) Belgrad
Micul dejun ne pregateste pentru un tur intensiv al unui oras care are multe de povestit. Asediul nostru incepe prin Poarta Leopold, punctul de acces catre centrul istoric. Belgradul s-a ridicat pe vechea Cetate Singidunum, fondat de un trib celtic si transformat de romani intr-un centru de aparare la granita imperiului. Cetatea se afla in Parcul Kalemegdan, un spatiu ce se intinde pana la malurile Dunarii si ale Raului Sava. La distanta de cativa pasi zarim: Poarta Zindan, Poarta lui Despot, Fantana Romana, Biserica Ruzica, Muzeul de Istorie Naturala, Monumentul Recunostintei Franceze, Poarta Vidin si Turnul cu Ceas. Lasam in urma cetatea si facem o scurta oprire la Catedrala Ortodoxa Arhanghelul Mihail, construita la ordinele domnitorului Milos Obrenovic, in 1837 iar peste drum zarim si Palatul Printesei Ljubica. Continuam plimbarea pe artera pietonala Kneaz Mihajlov, faimoasa pentru cafenelele si magazinele foarte en vogue.
Aici gasim un oras vibrant, plin de viata si istorie, cu edificii civile in stil neoclasic sau baroc ce poarta amprenta Habsburgica de sec. al XIX-lea.
Dupa ce ajungem in Piata Republicii, intram in Skadarlija, cartierul boem al Belgradului, corespondent al celebrului Montmartre din Paris, cu o puzderie de cafenele si carciumi unde odinoara isi faceau veacul scriitori, artisti si actori la sfarsitul secolului XIX.
Cateva dintre localuri mai primesc si astazi oaspeti, Dva Jelena, Zlatni Bokal si Tri Sesira. In carciumi, notele muzicale readuc atmosfera de inceput de secol XX, cu chansonete sau folk si jazz autohton si clinchet de pahare, acompaniate de o animatie vesela si voci petrecarete.
Vizita noastra continua cu Catedrala Sf. Sava, cea mai impunatoare catedrala ortodoxa din Balcani, incendiata de catre turci in 1595 si reconstruita in secolul XIX.

Revenim la hotel, unde ne pregatim sa sarbatorim trecerea in noul an, asa cum se cuvine, cu delicii culinare, licori delicioase si muzica buna, intr-o atmosfera de neuitat.
Petrecerea de Revelion va avea loc in boemul cartier Skadarlija , unde vom intampina noul an in compania prietenilor intalniti in calatorie si ne vom face noi amintiri frumoase.

01.01.2020
Ziua 4. (01.01) La pas prin Belgrad
In prima zi a noului an, facem o plimbare relaxanta pe chei in Zemun - candva un cartier mai rau famat care actualmente a prins culoare si curaj si isi traieste a doua tinerete.
Intre noi fie vorba, aici se gaseste cel mai bun street-food din Belgrad.
Ne mai ramane timp liber pentru a cutreiera in voie orasul si a descoperi pe cont propriu locuri noi si fascinante.

02.01.2020
Ziua 5. (02.01) Belgrad - Bucuresti(~600 km)
Dupa micul dejun, plecam spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am vazut, nerabdatori sa pornim din nou la drum.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
• Transport cu autocar modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
• 4 nopti cazare Hotel Sumadija 4*/similar; https://www.hotelsumadija.com/
• Mic dejun;
• Vizitele si excursiile prevazute in program;
• Tur de oras Belgrad cu autocarul;

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
• Excursiile optionale pentru minim 25 de persoane;
• Alte taxe si cheltuieli personale;
• Alte mese decat cele mentionate in program;
• Asigurarea medicala si asigurarea storno;
• Alte obiective turistice decat cele mentionate;

OPTIONALE:
• Cina Festiva de Revelion (tariful va fi anuntat pana la 30.09.2019 iar inscrierea se va face din tara);
• Excursia Voivodina – 25 €/pers

Oferta din categoria: 
Petrecere ca in Balcani - Revelion Belgrad 2020 - 5 zile / 235 EURO
Plecare Pana la
29.Dec.2019 02.Jan.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 14.07.2019
# #