Circuit CIRCUIT 2020 - TUNISIA - Tara unica prin exotism, cultura si traditii - SEJUR 7 NOPTI - PLECARE DIN CLUJ-NAPOCA(ST)

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

CIRCUIT 2020 - TUNISIA - Tara unica prin exotism, cultura si traditii - SEJUR 7 NOPTI - PLECARE DIN CLUJ-NAPOCA(ST) / 8 zile

» Plecari: 29.May.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 825 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Hammamet - Tunis - Cartagina - Sidi Bou Said - Kairouan - Tozeur - Chebika - Tamerza - Ong Jmal - Chott El Djerid - Douz - Matmata - Gabes - El Djem - Monastir - Sousse - Hammamet


Ziua 1(29.05): CLUJ-NAPOCA–HAMMAMET Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Cluj-Napoca la ora 11:15. Plecare spre Hammamet cu compania Air Bucharest cu decolare la ora 13:15. Sosire in Tunisia la ora locala 14:30 si transfer catre hotel.Cazare la hotel El Jazz Saphir Palace5* sau similar in Hammamet.

Ziua 2(30.05): HAMMAMET –TUNIS –CARTAGINA–SIDIBOU SAID–HAMMAMET(165km) Dupa micul dejun servit la hotel vom merge in capitala Tunis, unde vizitam Muzeul Bardo. Vechea resedinta a dinastiei Bey (care a condus Tunisia din 1705 pana in 1957) este in zilele noastre muzeu de arheologie, gazduind cea mai veche si mai mare colectie de mozaicuri romane din lume, zeci de capodopere de o inestimabila valoare. Palatul Bardo a fost construit in stil andaluz,cu plafoane frumoase din lemn sculptat si ornamente autentice.Continuam traseul cu vizitarea Medinei Tunis. Construit de arabi in 698 orasul Tunes (Tunis) s-a dezvoltat si a inflorit inauntrul fortificatiilor sale. Numele “Medina” desemneaza orasul vechi glorios, asupra caruia timpul nu si-a pus amprenta, inima istorica a orasului actual. Plimbandu-te prin Souk esti incantat de mirosuri exotice si de parfumuri in timp ce descoperi tarabele unde se practica un comert autentic, se comercializeaza de la articole din piele pana cele mai fine filigrane.Dupa pranz vom descoperi orasul Cartagina unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. Cartagina a fost fondata pe Dealul Byrsa, in secolul al VIII-lea i.Chr., de catre legendara printesa Elissa-Dido. Mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al VIII-lea î.Hr. Acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea Cartaginei: "orasul a fost ars pana la temelii,iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea".Declarat monument national, orasul Cartagina (adica “Noul Oras” in limba feniciana) abunda de vestigii ale Imperiului Roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. Ne continuam calatoria spre ”orasul albastru” Sidi Bou Said, unde vom descoperi stilul de viata tunisian autentic, vizitand orasul cu uimitoare vederi panoramice spre mare si munti. Seara cazare si cinala hotelul El Jazz Saphir Palace5* sau similar in Hammamet.

Ziua 3 (31.05):HAMMAMET –KAIROUAN –TOZEUR (400 km) Dupa micul dejun vom pleca catre Kairouan. Fondat in 670 d.Chr., Kairouan este orasul sfant al Tunisiei fiind cea mai veche asezare islamica, avand cea mai veche moschee din nordul Africii si unul dintre cele mai vechi minarete din lume. Orasul este o destinatie turistica minunata, cel mai bun loc din Tunisia in care poti invata despre istoria islamica a tarii. Souk-ul din Kairouan, cu bazarul de covoare si articole de artizanat Tunisian, este foarte faimos si se afla in medina (orasul vechi), inconjurat de ziduri, cu porti care pot fi vazute de departe. Vom vizita Bazinele Aghlabite, rezervoare de apa in aer liberconstruite in secolul al IX-lea; Marea Moschee Jamaa Sidi Oqba, cel mai vechi sit religios al lumii islamice de vest, cu cele 414 coloane ale sale, majoritatea fiind luate din ruine romane; Moscheea Barbierului, cu o arhitectura armonioasa, loc de inmormantare alunuiadintre insotitorii profetului Mohamed.Dupa pranz vom merge spre Tozeur, cazare si cina la hotelul Ras El Ain 4* sau similar.

Ziua 4(01.06):TOZEUR –CHEBIKA –TAMERZA –ONG JMAL –TOZEUR(200 km) Dupa micul dejun servit la hotel,plecare cu jeep-uri 4X4 pentru vizitarea canioanelor din Chebika si a cascadelor din Tamerza. Chebika este un loc milenar edificat de romani, pe drumul care leagaorasul Leveste (Tébessa) din Algeria de Tacapa(Gabès) pe coasta orientala a Tunisiei. Pentru a comunica cu regiunile din apropiere, legionariiromani au folosit reflexia oglinzilor. Acest sit minunat este in zilele noastre satul Chébika.Tamerza este poate antica Ad Turres, o statie romanadefensivadevenitain epoca bizantinao Episcopie. Ascuns de un lantmuntosdominand campia, satul are o locatie privilegiata.Venind din sat, putem ajunge la Oued El Khanga unde se poateadmira o cascadafoarte frumoasa. In desert, in zona cunoscuta sub numele de Ong Jmal se afla platoul de filmare abandonatMos Espa, inconjurat de dune uriase. In aces loc s-a filmat pentru Star Wars cursa lui Anakin Skywalker in Episodul “Amenintarea fantomei”. Este un loc bizar cu case in forma de dom si alte piese din decorul filmului lasate in urma. Pana la locatia aceasta se calatoreste doar cu jeep-uri, ceea ce reprezinta o aventura in sine, mai ales pentru ca soferii combina vizitarea locatiei cu condusul pe dune.Dupa pranzul servit la hotelul din Tozeur se poate opta pentru timp liber sau pentru program optional, vizitalaEden Palm.Eden Palm este un complex multifunctional centrat pe cultura curmalilor, copacul emblematic al Tunisiei. In complex se regasesc:o plantatie de curmali, o expozitie permanenta despre curmali,precum si cladirile care tin de
exploatarea industriala a fructelor si magazine cu numeroasele produse rezultate. Turul VIP propus includecocktail de bun venit, tur ghidat al expozitiei, tur ghidat al plantatiei, ceai de menta servit impreuna cu fermierul, demonstratii ale activitatilor sezoniere, intalnire cu mesterii artizani, degustarea de curmale proaspete si a unei selectii de produse realizate pe baza de curmale (patiserie, dulciuri, produse derivate).Intoarcere la acelasi hotel din Tozeur si cina.

Ziua 5(02.06): TOZEUR –CHOTT EL DJERID –DOUZ –MATMATA(220 km)Dupa micul dejunplecare spre Chott El Djerid, un lac sarat endoreic urias aflat in zona sudica a Tunisiei. Este cea mai mare zona salina a Saharei, cu o suprafata de aproximativ 7.000 km². Datorita climatului extrem, cu ploi care insumeaza anual doar 100 mm si temperaturi care ajung pana la 50°C, apa se evapora din lac. Vara ChottEl Djerid este complet secat si se petrec numeroase fenomene Fata Morgana. Lacul sarat a fost si el una dintre locatiile de filmare pentru Star Wars. La sud de Chott El Djerid incepe desertul Marele Erg Oriental. Tot la sud de lac se afla si orasele Kebili si Douz. Douz este un oras din Tunisia centrala cunoscut si sub numele de “Poarta Saharei”. Pe vremuri acesta era o oprire importanta in rutele caravanelor trans-sahariene. In zilele noastre este o destinatiepopularapentru turistii care doresc sa vada desertul.Dupa pranz, optional, plimbare cu camilain desert.Continuam spre Matmata, cazare si cina la hotelul Diar El Barbar 4* sau similar.

Ziua 6(03.06): MATMATA –GABES –EL DJEM –SOUSSE(355km)Dupa micul dejun plecam sa vizitam zona Matmata. Este greu sa iti imaginezi unloc mai spectaculos decat acesta, un loc cu cele mai intense culori, situat intr-o depresiune cu nenumarate delusoare risipite, inconjurata de munti golasi.Peisajulasemanator cu cellunar a fost folosit si el ca platou de filmare, pentru Star Wars dar si pentru alte filme. De la distanta solul pare plin de un numar nesfarsit de cratere, acestea sunt casele Troglodite. In aceasta zona berberii au trait de secole in case subterane alcaror invelis de pamant le asigura protectie impotrivacaldurilor mari vara si a vantului iarna. Matmata a devenit o destinatie populara dupa ce o locuinta troglodita transformata in hotel a fost folosita ca platou de filmare pentru Star Wars in anii ‘70. Continuam spre Gabes unde vizitam piata de mirodenii iar apoi trecem prin Sfax in drum spre El Djem. Dupa masa de pranz vizitam amfiteatrul roman din El Djem. Acesta cuprinde 3 etaje de galerii,avea o capacitate de 30.000 de spectatori, si este unul dintre cele mai importante trei amfiteatre din lume, dupa cele de la Roma si Capoue. Aicis-au descoperit ramasitele unor vile romane cu unele dintre cele mai frumoase mozaicuri din lume. Peacock''''''''s House si Domus Sollertiana se numara printre cele mai reprezentative vile de lux ale vremii. Amfiteatrul esteintr-o stare excelenta de conservare, in special dupa restaurarea sa, acum fiind cuprins in lista siturilor protejate de UNESCO.Continuam spre Sousse, cazare si cina la hotel Riadh Palms4* sau similar.

Ziua 7 (04.06): SOUSSE –MONASTIR–SOUSSE(45km)Dupa miculdejunplecam sa vizitam Muzeul de Arheologie din Sousse. Localizat in Kasbah, muzeul a fost fondat in 1951 si redeschis in 2012 dupa o lunga perioada de reconstructie si restaurare. Muzeulcontine a doua cea mai mare colectie de mozaicuri din lume dupa cea de la muzeul Bardo. Unele stele votive si urne expuse in sala Punica dateaza din secolul VII i.Chr. Continuam cu vizitarea Ribat de Sousse, una dintre cele mai bine conservate cladiri dinseria de “fortarete-manastiri” de pe coasta de nord a Africii care serveau dublului scop de aparare impotriva invadatorilor si de retragere spirituala. Cea din Sousse a fost construita la sfarsitul secolului al VIII-lea intr-un stil architectural inspirat in mare parte din cel bizantin care a precedat cuceritorii arabi. Mare parte din materialele folosite la constructia monumentului provin din cladiri datand din antichitate. Continuam spre Monastir, undevizitam Mausoleul Bourguiba. Mausoleul familiei lui Bourguiba este un memento ciudat alsistemului politic al Tunisiei.HabibBourguiba a fost primul presedinte al Tunisiei si, desi nu a fost niciodataales de poporin alegeri libere, el este in general considerat tataal natiunii moderne. Bourguiba a muritin 2000 si a fost ingropat aici. Inaintealui, parintii si sotia lui au fost inmormantati sub unul dintre cele 2 domuri verzi. Mausoleul a inceput safie construit in 1963 si are multeasemanari cu moscheea tipicasi cu mormantul sfintilor (zawiyya). Pe langacele 3 cupole (2verzisi una aurita), exista2minarete care marcheazaintrarea in complex.Ne intoarcem la Soussepentru pranz.Dupa amiaza avem timp liber pentru relaxare.Cazare si cina la Riadh Palms4* sau similar.

Ziua 8 (05.06): SOUSSE –HAMMAMET–CLUJ-NAPOCADupa micul dejun eliberarea camerelor si transfer catre aeroportul din Hammamet pentruimbarcare pe cursa Air Bucharest catre Cluj,cu decolare la ora 08:15. Aterizare in Cluj-Napocala ora locala 13:00


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
-transport cu avionul Cluj-Napoca–Hammamet–Cluj-Napoca cu compania Air Bucharest, zbor direct;
-7 nopti cazare cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina fara bauturi incluse la mese)la hoteluri4*-5*standard local: 2 nopti in Hammamet,2 nopti inTozeur, 1 noapte in Matmata, 2 nopti in Sousse;
-transferuri aeroport -hotel -aeroport;
-transport pe traseu cu autocar modern cu aer conditionat;
-ghid local vorbitor de limba engleza pe toata durata sejurului;
-tur de oras in Tunis cu vizitarea Muzeului Bardo
-vizitarea oraselor Cartagina, Sidi Bou Said, Kairouan, a zonei Matmata
-vizitarea canioanelor din Chebika si a cascadelor din Tamerzacu jeep-uri 4x4
-vizitarea amfiteatrului roman El Djem, a muzeului de Arheologie din Sousse, Mausoleului Bourguibadin Monastir
-insotitor roman de grup;
-taxele de aeroport si catering(pot suferi modificari).

NU SUNT INCLUSE:
-asigurarea medicala de calatorie(optionala);
-asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
-taxele turistice:1 euro/persoana/noapte, se achita direct la hoteluri;
-bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 35EURO/persoana –se practica in Tunisia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
-excursiile optionalesi intrarile la alte obiective turistice decat cele mentionate in program;
-bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program

OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE;
(S.T.)

Oferta din categoria:


 
CIRCUIT 2020 - TUNISIA - Tara unica prin exotism, cultura si traditii - SEJUR 7 NOPTI - PLECARE DIN CLUJ-NAPOCA(ST) - 8 zile / 825 EURO
Plecare Pana la
29.May.2020 05.Jun.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Pensiune completa inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 26.11.2019
# #