Circuit REVELION 2023 TUNISIA

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

REVELION 2023 TUNISIA / 8 zile

» Plecari: 28.Dec.2022

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 1025 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Tunis – Hammamet – Kairouan – Gafsa – Tozeur – Chebika – Tamerza – Chott el Jerid – Douz – Matmata – Sfax – El Djem – Monastir – Hammamet – Tunis


Ziua 1 (28.12): BUCURESTI – TUNIS – HAMMAMET (65 km)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 07:15. Plecare spre Tunis cu compania TURKISH AIRLINES la ora 10:10, cu schimbarea cursei la ISTANBUL. Sosire in capitala Tunisiei la ora locala 15:40 si transfer in Hammamet pentru tur panoramic de oras cu ghid local, in cadrul caruia vom avea ocazia sa vizitam medina si cele mai importante obiective. Astazi celebra statiune situata in partea de est a Capului Bon atrage anual o jumatate de milion de turisti. Hammamet (in traducere din limba araba - porumbel) ne incanta cu gradini de iasomie si trandafiri, cu o multime de bazaruri si centre turistice, pizzerii si cafenele, plaje superbe si cu viata de noapte spectaculoasa. Toate acestea coloreaza in mod uimitor acest mozaic turistic. Transfer pentru cazare si cina la hotel Bel Azur Thalasso 4* (sau similar) in Hammamet.
Ziua 2 (29.12): HAMMAMET – KAIROUAN – GAFSA – TOZEUR (400 km)
Dupa micul dejun plecam spre Kairouan (patrimoniu UNESCO) unde vom face un tur panoramic al orasului care este cea mai veche asezare arabo-musulmana a Magrebului (anul 670 d.Hr.) si unul dintre principalele sale orase sfinte. Capitala timp de cinci secole, acesta a fost locul care a cunoscut o dezvoltare remarcabila a civilizatiei arabo-musulmane. Kairouan este marturia unica asupra primelor secole ale acestei civilizatii si a dezvoltarii sale arhitecturale si urbane. Aici vom vizita Marea Moschee, bazinele Aghlabid si Moscheea Barbierului, dupa care vom servi pranzul. Continuam spre Tozeur, via Gafsa. Cina si cazare in Tozeur la hotel Ras Al Ain 4* (sau similar).
Ziua 3 (30.12): TOZEUR – CHEBIKA – TAMERZA – CHOTT EL JERID – DOUZ – MATMATA – SFAX (510 km)
Dupa micul dejun plecare pentru vizitarea canioanelor din Chebika si a cascadelor din Tamerza cu jeep-uri 4X4. Chebika este un loc milenar edificat de romani pe drumul care leaga orasul Leveste (Tébessa) din Algeria de Tacapa (Gabès) pe coasta orientala a Tunisiei. Acest sit minunat este in zilele noastre satul Chébika. Tamerza este poate antica Ad Turres, o statie romana defensiva devenita in epoca bizantina o Episcopie. Ascuns de un lant muntos dominand campia, satul are o locatie privilegiata. Venind din sat, putem ajunge la Oued El Khanga unde se poate admira o cascada foarte frumoasa. La finalul traseului ne intoarcem la Tozeur unde vom servi pranzul. Plecare spre Chott El Djerid, un lac sarat urias aflat in zona sudica a Tunisiei. Este cea mai mare zona salina a Saharei, cu o suprafata de aproximativ 7.000 km². Datorita climatului extrem, cu ploi care insumeaza anual doar 100 mm si temperaturi care ajung pana la 50°C, apa se evapora din lac. Vara, Chott El Djerid este complet secat si se petrec numeroase fenomene Fata Morgana. Lacul sarat a fost si el una dintre locatiile de filmare pentru Star Wars. Sosire la Douz, orasul numit de catre tunisieni Poarta Desertului, de aici incepand orizontul de nisip. Douz este cunoscut pentru renumitul targ de camile care se tine saptamanal si pentru productia curmalelor Deglet Nour. Optional, se pot face plimbari cu camila. Continuam drumul spre Matmata. Aici vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Platoul Matmata se afla langa un coridor ingust, langa singura cale ferata dintre Libia si Tunisia. Aceasta regiune a fost cotropita de invadatori de-a lungul istoriei, fortandu-i pe berberi sa se retraga in munti. Mai tarziu, dupa ce conflictele s-au stins, acestia s-au mutat mai jos si au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. De asemenea, tot aici s-a filmat si faimoasa serie Star Wars, casa lui Luke Skywalker fiind de fapt un hotel subteran pe nume Sidi Driss. Ne vom familiariza cu modul de viata al berberilor, vom vizita o casa traditionala de berberi unde vom gusta painea traditionala si vom servi un ceai. Continuam drumul spre Sfax. Cina si cazare la hotel Les Oliviers Palace 5* (sau similar).

Ziua 4 (31.12): SFAX – EL DJEM – MONASTIR – HAMMAMET (260 km)
Dupa micul dejun, plecam spre El Djem, unde vizitam al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Servim masa de pranz dupa care continuam drumul spre Monastir. Una dintre cele mai frumoase statiuni turistice, orasul Monastir se afla la 150 de km de capitala si la 20 de km de Sousse. Este orasul natal al fostului presedinte al Tunisiei, Habib Bourguiba, mandrindu-se cu mausoleul cu acelasi nume (construit in stil clasic, cu cupole aurite) pe care il vom vizita. Ribatul, Medina, gradinile superbe si Marea Moschee se afla si ele pe lista obiectivelor cele mai importante ale acestui oras. Dupa amiaza ajungem in Hammamet, cina festiva de Revelion si cazare la hotel hotel Bel Azur Thalasso 4* (sau similar).
Ziua 5 (01.01): LA MULTI ANI 2023! OPTIONAL DUPA AMIAZA BAZARUL DIN TUNIS (130 km)
Dupa micul dejun, timp liber pentru odihna si plimbari individuale. Astazi va propunem o excursie optionala de jumatate de zi: shopping in renumitele bazare ale orasului Tunis si vizita la Mouzeul Bardo. Vechea resedinta a dinastiei Bey (care a condus Tunisia din 1705 pana in 1957) este in zilele noastre muzeu de arheologie, gazduind cea mai veche si mai mare colectie de mozaicuri romane din lume, zeci de capodopere de o inestimabila valoare. Palatul Bardo a fost construit in stil andaluz, cu plafoane frumoase din lemn sculptat si ornamente autentice. In cazul in care Muzeul Bardo va fi inchis, se va vizita Palatul muzeu Beylical din imediata apropriere. Cina si cazare la hotel hotel Bel Azur Thalasso 4* (sau similar).
Ziua 6 (02.01): HAMMAMET – optional SIDI BOU SAID – TUNIS - CARTAGINA (165 km)
Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala de o zi pentru a descoperi ”orasul albastru” Sidi Bou Said, unde vom descoperi stilul de viata tunisian autentic, vizitand orasul cu uimitoare vederi panoramice spre mare si munti.
Continuam traseul cu vizitarea Medinei Tunis. Construit de arabi in 698 orasul Tunes (Tunis) s-a dezvoltat si a inflorit inauntrul fortificatiilor sale. Numele “Medina” desemneaza orasul vechi glorios, asupra caruia timpul nu si-a pus amprenta, inima istorica a orasului actual. Plimbandu-te prin Souk esti incantat de mirosuri exotice si de parfumuri in timp ce descoperi tarabele unde se practica un comert autentic, se comercializeaza de la articole din piele pana cele mai fine filigrane. In continuare vom descoperi orasul Cartagina unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. Cartagina a fost fondata pe Dealul Byrsa, in secolul al VIII-lea i.Hr., de catre legendara printesa Elissa-Dido. Mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al VIII-lea i.Hr. Acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea Cartaginei: "orasul a fost ars pana la temelii, iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea". Declarat monument national, orasul Cartagina (adica “Noul Oras”, in limba feniciana) abunda de vestigii ale Imperiului Roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. Cina si cazare la hotel hotel Bel Azur Thalasso 4* (sau similar).
Ziua 7 (03.01): HAMMAMET – optional DOUGGA si THUBURBU MAJUS (370 km)
Dupa micul dejun avem la dispozitie o zi libera pentru relaxare la plaja sau posibilitate de programe optionale. Astazi avem ocazia de a vizita siturile arheologice de la Thuburbu Majus si apoi Dougga, unul dintre cele mai mari si mai bine conservate situri arheologice romane din Africa, parte din patrimonial UNESCO. Orasul a existat si inainte de sosirea romanilor, in secolul al II-lea, dar ulterior acesteia, a prosperat. Vom vedea un teatru antic cu 3.500 de locuri. Ruinele locului sunt spectaculoase, incluzand baile lui Licinius si povestile ascunse ale acestora. Pranzul este inclus.
Cina si cazare la hotel hotel Bel Azur Thalasso 4* (sau similar).
Ziua 8 (04.01): HAMMAMET – TUNIS – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer catre aeroportul din Tunis pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia ISTANBUL, decolare la ora locala 11:00. Schimbarea cursei la ora 19:45 si aterizare in Bucuresti la 20:05.Servicii incluse:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
PRET/ persoana: 1025 EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 160 EURO
Pret a treia persoana adulta in camera dubla: 995 EURO (la cerere)
Pret copil cu varsta 2-12 ani in camera cu doi adulti: 920 EURO
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Tunis – Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor la Istanbul);
• transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• transport cu autocar cu aer conditionat in zilele 1 ,2, 3, 4 si 8;
• 7 nopti cazare: 5 nopti in Hammamet la hotel 4*, 1 noapte in Tozeur la hotel 4* si 1 noapte in Sfax la hotel 5*;
• 4 zile cu demipensiune (zilele 1, 5, 6, 7) mic dejun si cina;
• 3 zile cu pensiune completa (zilele 2, 3 si 4) mic dejun, pranz si cina (fara bauturi incluse);
• supliment cina festiva in noaptea de Revelion la restaurantul hotelul din Hammamet (fara bauturi incluse);
• 1 sticla de apa minerala in autocar in zilele 2, 3 si 4;
• tururi de oras si vizite in Hammamet, Kairouan, Monastir, Chebika, Tamerza, Matmata;
• intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
• ghid local in fiecare zi cu exceptia zilelor 5, 6 si 7;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna mai 2022. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
• taxele locale impuse de autoritatile locale (se achita personal, la receptia hotelului): 1 Euro/persoana/noapte;
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana – se practica in Tunisia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile racoritoare / alcoolice la mesele incluse in program, inclusiv Gala Dinner.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
28.12: Bucuresti 10:10 - Istanbul 12:35 durata zborului 1h:25 min
Istanbul 14:45 - Tunis 15:40 durata zborului 2h:55 min
04.01: Tunis 11:00 - Istanbul 15:55 durata zborului 2h:55 min
Istanbul 19:45 - Bucuresti 20:05 durata zborului 1h:20 min
EXCURSII OPTIONALE:
• Excursie de o zi Tunis - Cartagina - Sidi Bou Said – cu pranz inclus 90 EURO/ persoana, grup minim 10 persoane;
• Excursie de ½ zi Tunis Medina si Muzeul Bardo cu intrare inclusa (daca nu este deschis se va vizita Muzeul Beylical)
55 EURO/ persoana, grup minim 10 persoane;
• Excursie de o zi la Siturile arheologice Dougga si Thuburbu Majus cu pranz inclus 90 EURO/ persoana, grup minim 10 persoane.
NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt informative si pot suferi modificari fata de prezenta oferta. Excursiile optionale se efectueaza in functie de disponibilitatile locale.
GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 2 luni inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Oferta din categoria:


 
REVELION 2023 TUNISIA - 8 zile / 1025 EURO
Plecare Pana la
28.Dec.2022 04.Jan.2023 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Pensiune completa inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 16.09.2022
# #