Circuit CAPPADOCIA SI ISTANBUL | Transport TURKISH AIRLINES | Avion | 6 zile | de la 499 Euro, -32

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CAPPADOCIA SI ISTANBUL | Transport TURKISH AIRLINES | Avion | 6 zile | de la 499 Euro, -32 / 6 zile

» Plecari: 02.Oct.2021, 04.Sep.2021, 21.Aug.2021, 01.Jun.2021

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 499 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: BUCURESTI - CAPPADOCIA - NEVSEHIR – ISTANBUL - BUCURESTI


Ziua 1 | BUCURESTI – CAPPADOCIA
Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:55 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:55, aterizare la Istanbul la ora 11:20. Escala pana la ora 12:50, cand ne vom imbarca pe zborul Companiei Turkish Airlines TK 2004 cu destinatia Nevsehir - Cappadocia, unde aterizam la ora 14:15. Ne intalnim cu ghidul local si ne vom imbarca in autocar pentru a vizita orasul subteran Kaymakli – construit pe dealul numit Cetatea Kaymakli, el este considerat a fi unul dintre cele mai mari orase subterane din regiune si isi intampina vizitatorii cu tunelurile mici si inguste care adapostesc de la spatii de depozitare la grajduri sau chiar crame. Transfer la hotel si cazare. Cina si cazare la Hotel Altinoz 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 2 | CAPPADOCIA
Mic dejun. Suntem in spectaculosul peisaj cappadocian distins prin hornurile feerice, orasele subterane in expansiune si bisericile sapate in tuf vulcanic, dar si al formelor bizare pe care natura le-a croit in roca de-a lungul vremii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre secolele X si XV a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere cele peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Peisajul selenar a fost ales inclusiv ca loc de filmare pentru unele secvente din “Razboiul stelelor”. Intr-un peisaj impresionant, in intregime sculptat de eroziune, vizitam Valea Goreme. Peisajul incarcat de istorie, bisericile cioplite in piatra si formele de relief neobisnuite rezultate in urma erodarii, se combina pentru a produce un peisaj atat natural cat si cultural, cu un aspect neobisnuit. Principalele caracteristici ale acestui peisaj sunt coloanele, pilonii, turnurile si obeliscurile, care ajung pana la inaltimea de 40 de metri. Varful Akdag, ramasita principala a eroziunilor, masoara 1325 de metri inaltime si reprezinta caracteristica dominanta a vaii. Vizitam Uchisar si apoi Ortahisar situat la poalele zidurilor contorsionate din tuf vulcanic, in care au fost sapate nenumarate locuinte. Dupa-amiaza veti putea fotografia incredibilele peisaje de la Zelve – fost oras sapat in stanca si Pasabag sau Valea Calugarilor - o serie de stanci modelate de vant sub forma unor hornuri inalte de 10-15 metri. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale. Ne intoarcem la hotel unde servim cina. Cazare si cina la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 3 | CAPPADOCIA
Am lasat pentru ultima zi in Cappadocia poate cea mai frumoasa experienta pe care o puteti avea si dimineata devreme (daca vremea o va permite), optional, va invitam la zborul cu balonul cu aer cald o ora deasupra Cappadociei. Dupa zbor, retur la hotel pentru micul dejun.

Mic dejun. Prima vizita pe ziua de astazi va fi la lacul vulcanic Nar Crater – un lac format in craterul unui fost vulcan aflat intr-un peisaj selenar, tipic cappadocian. Urmeaza apoi Valea Ihlara, o vale lunga de 14 km, cu pereti abrupti de 100 m, creata de raul Melendiz, si in care se afla numeroase biserici rupestre; vizitam o astfel de biserica rupestra si avem si timp la dispozitie pentru o scurta drumetie. Intoarcere la hotel. Cina si cazare Hotel Altinoz 4* Nevsehir.

Ziua 4 | NEVSEHIR CAPPADOCIA – ISTANBUL
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Nevsehir pentru zborul catre Istanbul. Imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK2007 cu destinatia Istanbul cu decolare la 09:00, aterizare la Istanbul la ora 10:25. Transfer in oras si intalnire cu ghidul local pentru Tur de oras Istanbul. Vom vizita cartierul Eyup, cel mai sfant loc din Istanbul, unde, printre case traditionale, proaspat renovate si colorate, vom putea admira Moscheea Eyup – al treilea loc de pelerinaj dupa Mecca si Ierusalim. Pornim pe aleile pietruite si ajungem la Cafeneaua Pierre Loti, unde va puteti bucura de panorama minunata a Cornului de Aur, in timp ce savurati o cafea sau un ceai. Cafeneaua a fost numita dupa celebrul autor francez Louis Marie-Julien Viaud, care si-a publicat operele sub psudonimul Pierre Loti. Fascinat de Istanbul si cultura otomanaa petrecut foarte mult timp in aceasta cafenea, in cautarea inspiratiei. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie in Istanbul. Cazare la Hotel Zurich 4* sau similar Istanbul.

Ziua 5 | ISTANBUL – TUR DE ORAS – CROAZIEREA PE BOSFOR
Mic dejun. Tur de oras Istanbul cu ghid local: Muzeul Sfanta Sofia – impresionanta prin dimensiunile ei, Hagia Sofia a fost si este una dintre cele mai vechi, mai impunatoare si mai pline de istorie asezaminte din lume. Vizita ghidata va va dezvalui povestile adunate in cei aproape 1500 de ani de cand exista si care nu au reusit sa stirbeasca frumusetea bisericii Hagia Sofia, al carei nume se traduce prin Sfanta Intelepciune (de la grecescul Ἁγία Σοφία); Moscheea Albastra – construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, este singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete) - cele mai multe moschei avand doar cate patru, doua sau chiar un minaret – si este celebra pentru cele 20.000 de placi de faianta albastra „Iznik” din interior care au fost folosite la construirea sa, la exterior nefiind nimic albastru; „Inalta Poarta” - Palatul Topkapi. Construit pe cea mai inalta colina la confluenta apelor Bosforului, Cornului de Aur si Marii Marmara, magnificul Palat Topkapi a fost centrul marelui Imperiu Otoman, resedinta a sultanilor dupa cucerirea Constantinopolului si, pana in secolul al XIX-lea, un vast complex cu mai multe pavilioane si curti interioare; Hipodromul care servea la intrecerile sportive, de circ, de gladiatori si a fost centrul civic al Bizantului. Dupa turul de oras si pauza de pranz, timp liber la dispozitie. Optional, Croaziera pe Bosfor. De-a lungul malurilor Bosforului veti putea admira numeroase monumente istorice precum Fortareata Europei, Fortareata Asiei, Palatul Beylerbey, Palatul Dolmabahce, etc., dar si vilele luxoase ale miliardarilor turci. Contrastul intre cele doua parti ale orasului este uimitor. In timp ce partea europeana este inima comerciala a orasului, sufocata de aglomeratia cotidiana pe strazile inguste, in partea asiatica veti intalni cladiri noi, zone aerisite si strazi largi. Tarif: 20 Euro/persoana si include: transfer hotel-port -hotel, croaziera, ghid local, min.20 persoane). Cazare la Hotel Zurich 4* sau similar Istanbul.

Ziua 6 | ISTANBUL – INSULA PRINTILOR – BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie in Insula Printilor – Buyukada. Insulele Printilor au pastrat aceasta denumire pentru ca in timpul perioadei Bizantine si mai tarziu in timpul Imperiului Otoman, numerosi printi si membri ai famillilor unor sultani au fost exilati aici. In decursul veacurilor, pana la schimbul de populatie din 1923, intervenit dupa razboiul greco-turc, insulele au fost locuite preponderent de greci, dealtfel aici a fost un leagan stravechi de crestinatate, cele mai cunoscute manastiri sunt: Ayia Yorgi (datand din secolul al VI-lea), Agios Dimitrios, Manastirea Panagia, Biserica catolica Franciscana San Pacifico, Surp Astvadzadzin, lacas armenesc. Mai tarziu, insulele au intrat sub influenta turcilor cu functii inalte sau a turcilor bogati, ce inca de-acum doua secole au ridicat vile din lemn in stil neo-otoman, adevarate bijuterii arhitectonice. Büyükada este cea mare dintre cele noua insule ale arhipelagului insulelor Printilor din Marea Marmara. Tarif: 45 €/persoana si include transort dus ıntors cu vaporul, pranz la restaurant tipic turcesc pe insula, plimbare cu masinutele electrice, ghid local, min.20 persoane). Intoarcere la hotel. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1045 care decoleaza la ora 18:45 si aterizeaza pe Aeroportul Bucuresti Henri Coanda la ora 20:10. Sfarsitul pachetului de servicii.

Oferta este valabila in momentul postarii pe site. Locurile sunt limitate!
Agentia Coral Tours isi rezerva dreptul de a modifica preturile si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila. Din acest motiv, va rugam sa confirmati detaliile ofertelor de care sunteti interesat inainte de a face o rezervare.

Va rugam contactati agentia pentru verificarea disponibilitatii si a tarifelor!
Pentru alte informatii va stam la dispozitie cu placere.


Servicii incluse:
• Zbor Bucuresti => Nevsehir via Istanbul, Compania Turkish Airlines
• Zbor intern Nevsehir => Istanbul, Compania Turkish Airlines
• Zbor Istanbul => Bucuresti, Compania Turkish Airlines
• 5 nopti cazare cu mic dejun hoteluri de 4* astfel:
 3 nopti la Nevsehir - Cappadocia, Altinoz Hotel 4* sau similar
 2 nopti la Istanbul, Hotel Zurich 4* sau similar
• DEMIPENSIUNE in Cappadocia (3 cine)
• PACHET EXCURSII INCLUSE:
 Excursie orasul subteran Kaymakli
 Excursie de 1 zi in Cappadocia la Göreme – Uchisar – Zelve – Pasabağı – Avanos
 Excursie in Cappadocia la Valea Ihlara, lacul vulcanic Nar Crater
 Tur de oras Istanbul cu ghid local: Cartier Eyup, Cafeneaua Pierre Loti (jumatate de zi)
 Tur de oras Istanbul cu ghid local (jumatate de zi)
 Bilete de intrare la: Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Muzeele in aer liber Goreme si Zelve si la orasul subteran Kaymakli
• Transferuri cu autocarul aeroport – hotel – aeroport
• Transport cu autocar local conform itinerariului
• Ghizi locali in Istanbul si Cappadocia
• Insotitor roman de grup din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:
• Taxele de aeroport & combustibil: 199 Euro/persoana (se pot modifica pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
• Asigurarea medicala, Asigurarea storno, excursiile optionale
• Biletele de intrare la obiective (altele decat cele mentionate ca fiind incluse in program)
• Bacsisurile recomandate pentru ghizi si soferi : 30 USD (este o practica uzuala in Turcia - se achita la fata locului)
• Testare COVID-19 RT-PCR: 250 RON/persoana si include: programare cu prioritate la un centru acreditat de Ministerul Sanatatii cu care agentia noastra are contract incheiat, test RT-PCR, eliberarea rezultatului in 24-30h in limba engleza (asta in cazul in care la data calatoriei se va solicita prezentarea unui test Covid-19 de tip RT-PCR efectuat inainte de plecarea din tara);

Oferta din categoria:


 
CAPPADOCIA SI ISTANBUL | Transport TURKISH AIRLINES | Avion | 6 zile | de la 499 Euro, -32 - 6 zile / 499 EURO
Plecare Pana la
02.Oct.2021 07.Oct.2021 Rezervare
04.Sep.2021 09.Sep.2021 Rezervare
21.Aug.2021 26.Aug.2021 Rezervare
01.Jun.2021 06.Jun.2021 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 16.04.2021
# #