Circuit CIRCUITE 2023 ISTANBUL

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CIRCUITE 2023 ISTANBUL / 5 zile

» Plecari: 29.Nov.2023, 26.Oct.2023, 14.Oct.2023, 30.Sep.2023, 16.Sep.2023, 02.Sep.2023, 12.Aug.2023, 29.Jul.2023, 15.Jul.2023, 01.Jul.2023, 17.Jun.2023, 31.May.2024, 20.May.2023, 29.Apr.2023, 13.Apr.2023, 01.Apr.2023, 08.Mar.2023, 01.Mar.2023

» Transport: cu Avion
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 420 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: ISTANBUL
i)


Ziua 1: BUCURESTI - ISTANBUL
Intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:00 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Istanbul. Sosire la Istanbul conform orarului de zbor si transfer pentru cazare la hotel Black Bird 4* sau similar (dupa ora 14:00). Dupa amiaza putem organiza optional Croaziera pe Bosfor si vizita in Bazarul Egiptean. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom putea admira de-a lungul Bosforului: Turnul Galata, Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, vile de lux, cele doua poduri care leaga continentele, precum si un peisaj deosebit. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar – Bazarul Egiptean). Aici veti gasi o piata variata de desfacere a mirodeniilor, dar si magazine de fructe, flori si legume. Servicii incluse: transfer cu autocar hotel – port – hotel, vapor (privat – nu cursa de linie), ghid local, insotitor de grup. Pret: 40 EURO/persoana.
Ziua 2: ISTANBUL
Mic dejun. Dimineata, tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II; Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al VI-lea, transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453. Continuam turul panoramic cu biserica Sfanta Irina (singura biserica din vechiul Constantinopol care nu a fost niciodata convertita in moschee), precum si cu Cisterna Basilica - un rezervor subteran bizantin. La pranz, individual (optional), se poate vizita Palatul Topkapi - simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor; palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. Timp liber la dispozitie si intoarcere la hotel pe cont propriu (individual).
Ziua 3: DOLMABAHCE – PIATA TAKSIM – CARTIERUL FANAR – PATRIARHIA CONSTANTINOPOLULUI (optional)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Istanbul. Alternativ, va propunem o excursie optionala, cu o prima oprire la Dolmabahce, ultima resedinta a lui Mustafa Kemal Ataturk, locul unde se intalnesc opulenta orientala a ultimilor sase sultani care l-au locuit, cu rafinamentul occidental in stil neobaroc, rococo si neoclasic. Este amplasat vis-a-vis de stadionul Besiktas, pe malul Bosforului, cu vedere asupra partii asiatice si este decorat cu marmura, cu sculpturi din lemn de abanos, trandafir si mahon si candelabre din cristal de Bohemia. Urmatoarea oprire va fi langa piata Piata Taksim, la un magazin cu baklava, rahat si alte produse traditionale turcesti. Timp liber la dispozitie in Taksim. Recomandam plimbarile pe bulevardul pietonal Istiklal, pana la Turnul Galata. In continuare ne vom deplasa in Cartierul Fanar, unde vom vizita in Palatul Patriarhal, Biserica Sfantul Gheorghe si fosta resedinta a lui Dimitrie Cantemir. La intoarcere, vom opri la fabrica de pielarie, unde vom admira prezentarea manechinelor, vom servi ceai si vom putea face cumparaturi. Servicii incluse: transport autocar, bilet de intrare la Palatul Dolmabahce (inclusiv haremul), insotitor de grup si ghid local. Pret: 50 EURO/persoana. Intoarcere la hotel. In continuare recomandam vizita individuala in Marele Bazar - una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Seara puteti participa optional la Seara Turceasca tinuta intr-un ambient traditional. Programul include: cina servita pe un vapor special amenajat, muzica, spectacol cu dansuri orientale, pachet de bauturi racoritoare si alcoolice, transfer dus-intors cu autocarul, insotitor de grup.
Ziua 4: INSULA PRINTILOR – MAREA MARMARA (optional)
Mic dejun. Astazi va propunem optional, croaziera la Insula Printilor, din arhipelagul de sase insule din Marea Marmara, la 15 km de zona asiatica a Istanbulului. In perioada bizantina, aici erau exilati printii sau alti membri ai familiilor regale. Astazi, in Insula Buyukada (Insula Mare), se afla numeroase vile otomane de secol XIX, majoritatea case de vacanta ale turcilor instariti, dar si ale unor personalitati ale Turciei (scriitori, filosofi, artisti). Vom realiza un tur panoramic al insulei, plimbandu-ne cu trasura electrica printre vilele luxoase din lemn iar pe traseu vom opri pentru a vizita biserica greaca Sfantul Gheorghe. La intoarcere vom avea timp liber la dispozitie in port pentru suveniruri, fotografii si masa de pranz (inclusa in pret). Servicii incluse: transfer hotel–port–hotel, bilet vapor dus-intors, plimbare cu „trasura” electrica, masa de pranz, ghid local si insotitor de grup. Grup minim 15 participanti. Pret: 50 EURO/persoana.
Ziua 5: ISTANBUL - BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. Sosire in Bucuresti in functie de orarul de zbor.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti - Istanbul si retur cu compania TAROM;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4*;
• transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna septembrie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
• asigurarea medicala de calatorie (recomandata);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 10 EURO/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Pentru plecarile: 01.03, 08.03 si 31.05.2023:

Otopeni 08:35 – Istanbul 10:50 durata zborului: 01h15min
Istanbul 19:35 – Otopeni 19:50 durata zborului: 01h15min

Pentru plecarile: 01.04, 13.04 (Paste), 29.04 (1 Mai), 20.05, 17.06, 01.07, 15.07, 29.07, 12.08 (Sf Maria), 02.09, 16.09, 30.09, 14.10, 26.10, 29.11.2023:

Otopeni 08:35 – Istanbul 10:50 durata zborului: 01h15min
Istanbul 11:40 – Otopeni 11:55 durata zborului: 01h15min

Orarele de zbor sunt cele valabile la data lansarii programului (septembrie 2022) si pot suferi modificari.


ZBOR DIN TIMISOARA, IASI sau CLUJ
Supliment zbor din Timisoara, Iasi sau Cluj: 150 Euro/ persoana, dus-intors, taxe de aeroport incluse.
Suplimentul este pentru zboruri Timisoara – Bucuresti – Timisoara, Iasi – Bucuresti – Iasi sau Cluj – Bucuresti – Cluj operate de compania TAROM. Acest tarif preferential se aplica doar pentru grupuri si doar in conexiune cu un zbor international operat de compania Tarom. Sumele achitate nu sunt rambursabile.
Rezervarea pe aceste zboruri se confirma in limita locurilor disponibile si se efectueaza in momentul rezervarii pachetului.
GRUP MINIM:
30 persoane. Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/ persoana. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 40 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 2 luni inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Oferta din categoria:


 
CIRCUITE 2023 ISTANBUL - 5 zile / 420 EURO
Plecare Pana la
29.Nov.2023 03.Dec.2023 Rezervare
26.Oct.2023 30.Oct.2023 Rezervare
14.Oct.2023 18.Oct.2023 Rezervare
30.Sep.2023 04.Oct.2023 Rezervare
16.Sep.2023 20.Sep.2023 Rezervare
02.Sep.2023 06.Sep.2023 Rezervare
12.Aug.2023 16.Aug.2023 Rezervare
29.Jul.2023 02.Aug.2023 Rezervare
15.Jul.2023 19.Jul.2023 Rezervare
01.Jul.2023 05.Jul.2023 Rezervare
17.Jun.2023 21.Jun.2023 Rezervare
31.May.2024 04.Jun.2024 Rezervare
20.May.2023 24.May.2023 Rezervare
29.Apr.2023 03.May.2023 Rezervare
13.Apr.2023 17.Apr.2023 Rezervare
01.Apr.2023 05.Apr.2023 Rezervare
08.Mar.2023 12.Mar.2023 Rezervare
01.Mar.2023 05.Mar.2023 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 11.10.2022




# #