Circuit CIRCUITE 2023 MESOPOTAMIA

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CIRCUITE 2023 MESOPOTAMIA / 7 zile

» Plecari: 30.Sep.2023, 12.Aug.2023, 24.Jun.2023, 06.May.2023

» Transport: cu Avion
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 799 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Gaziantep – Gobekli Tepe – Harran – Sanliurfa – Adiyaman – Muntele Nemrut – Diyarbakir – Mardin – Manastirea Deyrulzafaran – Dara – Mydiat – Manastirea Mor Gabriel – Tur Abdin


Ziua 1: BUCURESTI – GAZIANTEP
Intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:45 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul (decolare la ora 09:50). Sosire la ora locala 11:15 la Istanbul si imbarcare pe cursa interna TURKISH AIRLINES catre Gaziantep, decolare la ora 15:45. Sosire la 17:15 si deplasare la Muzeul Zeugma, unde se pastreaza mozaicuri vechi de 2000 de ani, cu dimensiuni de pana la 500 mp, descoperite pe valea fluviului Eufrat. Sunt opere de arta impresionante, unele foarte mari si recuperate aproape complet, reprezentand povesti si personaje mitologice din Grecia Antica. Ele au fost folosite ca decoratiuni interioare si exterioare ale vilelor din zona Zeugma, aratandu-ne nivelul artistic ridicat si bogatia orasului. Continuam cu cina si cazare la Hotel Kaleli 4* (sau similar in Gaziantep). Seara recomandam plimbarile individuale in centrul vechi.
Ziua 2: GAZIANTEP
Mic dejun. In continuare transfer in centrul vechi al orasului Gaziantep (Gazi - orasul veteran), unde putem admira cetatea cu acelasi nume, una dintre cele mai vechi din Anatolia, zona pietonala si bazarul local. Timp liber la dispozitie in centrul vechi pentru masa de pranz (optional) si plimbari individuale. Dupa amiaza va propunem optional o vizita la Halfeti – orasul scufundat sub apele barajului Birecik, pe malul estic al fluviului Eufrat, unde ne vom plimba cu vaporasul pe lacul de acumulare, pentru a admira ruinele vechiului castel, moscheea, minaretele si casele scufundate. Tarif informativ: 35 Euro/ persoana (include: transport cu autocar, ghid local, insotitor de grup si croaziera cu vaporas privat). Intoarcere la hotel pentru cina si odihna.
Ziua 3: GAZIANTEP – GOBEKLI TEPE – HARRAN – SANLIURFA – ADIYAMAN (380 KM)
Dimineata devreme, dupa micul dejun, pornim spre Gobekli Tepe, cel mai vechi sit arheologic din lume (11500 ani), ce dateaza dintr-o perioada in care inca nu se inventase agricultura si nici ceramica. Templul a fost ridicat cu mult inaintea piramidelor egiptene sau a vestitului Stonehenge din Marea Britanie si gazduia vanatorii si culegatorii. In continuare vom face o scurta oprire la Harran, o veche asezare sumeriana datand din epoca bronzului, dezvoltata in crestinismul timpuriu si strans legata de granitele imperiului roman. La Harran (rascruce de drumuri) a existat una dintre cele mai vechi scoli de filozofie ale antichitatii si secole de-a randul a fost un important centru cultural si comercial. Scurt popas pentru ceai si cafea (optional). Recomandam mirra, cafeaua traditionala a zonei, dar si a multor tari arabe.

La pranz vom ajunge la Sanliurfa, unde vom vizita Golbasi, parcul cu bazinele sacre cu pesti – Balikli Gol si Ayn-i Zeliha, frumoasa Moschee Rizvaniye Vakfi, complexul Medrese si Moscheea Halilur Rahman. In Sanliurfa se afla pestera unde s-a nascut profetul Avraam (Ibrahim), transformand acest loc intr-un important centru de pelerinaj al lumii islamice. In continuare timp liber la dispozitie in Bazarul construit de Suleiman Magnificul in secolul al XVI-lea si in centrul vechi. Dupa amiaza, pornim spre Adıyaman. Cazare si cina la White Star Hotel 4* (sau similar).
Ziua 4: MUNTELE NEMRUT – PODUL CENDERE – DIYARBAKIR – MARDIN (345 KM)
Dimineata devreme, dupa micul dejun, vom porni spre Muntele Nemrut, pe una dintre cele mai inalte culmi ale lantului muntos Taurus. Pe traseu, vom opri la podul Cendere, sau Podul Imparatului Septimius Severus, construit in onoarea sotiei si a celor doi fii ai sai, sub stricta supraveghere a legiunii romane a XVI-a. La o altitudine de 2134 m vom descoperi statuile zeitatilor civilizatiilor grecesti, armene si iraniene, incercuind mormantul Regelui Antioh I – Zeul Rege. Accesul pana la situl arheologic se face cu transfer local privat (microbuze de 10-14 locuri) si se achita la fata locului. Tarif informativ pentru transfer si biletele de intrare: 20 Euro/ persoana. La pranz pornim spre Diyarbakir, unde, in timpul unui scurt tur panoramic, vom putea admira: podul Dicle, ce uneste malurile raului Tigru si faimoasele ziduri ale cetatii, construite din bazalt, cu pana la 12 metri inaltime, 5 metri grosime si lungi de 6 kilometri (se afla in patrimoniul UNESCO). Dupa o scurta oprire la vechile porti de acces in cetate, vom poposi la Hanul lui Hasan Pasa, un caravanserai ridicat in aceasta localitate in secolul 16 si pastrat in forma originala pana in zilele noastre. Timp liber la dispozitie. Dupa amiaza pornim spre Mardin. Seara cazare si cina la hotel Mesopotamia Garden Hotel 4* (sau similar).

Ziua 5: MARDIN – DARA (70 KM)
Mic dejun. Astazi vom vizita panoramic, dar si pietonal orasul Mardin si vom putea admira: Zinciriye Medresesi, colegiul teologic fondat in 1385 si sculptat in piatra de calcar, Kirklar Kilisesi, biserica ortodoxa asiriana, Moscheea Sehidiye, Moscheea Ulu (veche), orasul vechi, cu strazile sale pietruite si bazarul. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale in centrul vechi si masa de pranz (optional). Dupa amiaza ne vom indrepta spre Dara, o veche garnizoana romana, unde au fost construite primele diguri si cisterne din Mesopotamia. Vom vizita ruinele vechii cetati, cisterna (pastrata perfect in forma originala) si sanctuarul ofiterilor romani. Intoarcere in Mardin si timp liber la dispozitie. Recomandam plimbarile individuale, vizitarea magazinului cu dulciuri si cafea Saltukhan, dar si cel cu vinuri asiriane Suryani. Seara cazare si cina la acelasi hotel.

Ziua 6: DEYRULZAFARAN – MYDIAT – MANASTIREA MOR GABRIEL – TUR ABDIN (optional)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Mardin, sau optional excursie la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran, la Manastirea Mor Gabriel, pe platoul Tur Abdin si in orasul Mydiat. Prima oprire va avea loc la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran (Floarea Sofranului), cel mai important centru religios asirian, fosta resedinta patriarhala timp de 640 de ani. Plecam apoi spre platoul Tur Abdin, la Manastirea Mor Gabriel (Sf.Gabriel), cea mai veche manastire ortodoxa asiriana si una dintre cele mai vechi manastiri din lume (397 dHr). Vom admira arhitectura unica, cu mozaicuri din perioada bizantina, domuri, capelele, turnuri, terase, usi vechi si motive decorative cu sculpturi in piatra de Midyat. Tur Abdin (muntele slujitorilor lui Dumnezeu) este o regiune deluroasa din sud-estul Turciei, ce cuprinde jumatatea estica a Provinciei Mardin si Provincia Sirnak, aflata la vest de Tigris, aproape de granita cu Siria. Continuam cu un popas in centrul vechi al orasului Mydiat pentru a vizita cladirile istorice, unde au fost filmate nenumarate seriale turcesti. Este unul dintre cele mai interesante orase ale Mesopotamiei, cu o arhitectura unica, unde conacele din piatra sunt realizate cu sculpturi meticuloase. Intoarcere la Mardin, cina si cazare la acelasi hotel. Tarif informativ: 50 Euro/ persoana (include: transport cu autocar, ghid local si biletele de intrare).
Ziua 7: MARDIN – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata devreme, transfer la aeroportul Mardin (sau Sanliurfa) si imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul (decolare la ora 09:15). Sosire la ora locala 11:20 la Istanbul si imbarcare pe cursa interna TURKISH AIRLINES cu decolare la ora 13:20 si sosire la Bucuresti la ora 14:35.


Servicii incluse:
PRET/persoana: 745 EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)

Pret pentru a treia persoana in camera dubla (pat suplimentar): 720 EURO
Pret pentru copil 2-11.99 ani in camera dubla (pat suplimentar): 720 EURO
Supliment camera single: 250 EURO

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Istanbul – Gaziantep cu compania TURKISH AIRLINES;
• transport cu avionul Mardin – Istanbul – Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES;
• 6 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la hoteluri de 4* dupa cum urmeaza: 2 nopti in Gaziantep, 1 noapte in Adiyaman, 3 nopti in Mardin;
• transferuri aeroport - hotel – aeroport si transport cu autocarul pe tot parcursul calatoriei;
• tururi de oras pietonale si panoramice in Gaziantep, Diyarbakir, Mardin, Sanliurfa;
• vizite conform programului;
• ghid local vorbitor de limba engleza;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna septembrie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
• transfer local si bilet de intrare la Muntele Nemrut, cu microbuz de 8-16 locuri (obligatoriu): 20 Euro/ persoana, se achita la fata locului;
• asigurarea medicala de calatorie (recomandata);
• asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale;
• intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 09:50 – Istanbul 11:15 durata zborului: 1h25minute
Istanbul 15:45 – Gaziantep 17:15 durata zborului: 1h30minute
Gaziantep 11:15 – Istanbul 13:00 durata zborului: 1h45minute
Istanbul 19:05 - Bucuresti 20:20 durata zborului: 1h15minute

GRUP MINIM: 25 PERSOANE
Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO/ persoana. Pentru un grup de 10-19 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Suplimentul de formare grup, nu este optional. Pentru un numar mai mic de 10 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 10 participanti pana cu 21 zile inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic de 20 persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana, tipul de transport local, sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Oferta din categoria:


 
CIRCUITE 2023 MESOPOTAMIA - 7 zile / 799 EURO
Plecare Pana la
30.Sep.2023 06.Oct.2023 Rezervare
12.Aug.2023 18.Aug.2023 Rezervare
24.Jun.2023 30.Jun.2023 Rezervare
06.May.2023 12.May.2023 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 26.01.2023
# #