Circuit Istanbul-capitala savorilor și experientelor orientale -autocar 2020

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Istanbul-capitala savorilor și experientelor orientale -autocar 2020 / 5 zile

» Plecari: 29.Dec.2020, 16.Dec.2020, 09.Dec.2020, 02.Dec.2020, 25.Nov.2020, 18.Nov.2020, 11.Nov.2020, 04.Nov.2020, 28.Oct.2020, 21.Oct.2020, 14.Oct.2020, 07.Oct.2020, 30.Sep.2020, 23.Sep.2020, 16.Sep.2020, 09.Sep.2020, 02.Sep.2020, 26.Aug.2020, 19.Aug.2020, 12.Aug.2020, 05.Aug.2020, 29.Jul.2020, 22.Jul.2020, 15.Jul.2020, 08.Jul.2020, 01.Jul.2020, 24.Jun.2020, 17.Jun.2020, 10.Jun.2020, 03.Jun.2020, 27.May.2020, 20.May.2020, 13.May.2020, 06.May.2020, 29.Apr.2020, 22.Apr.2020, 16.Apr.2020, 08.Apr.2020, 01.Apr.2020, 25.Mar.2020, 18.Mar.2020, 11.Mar.2020, 04.Mar.2020, 26.Feb.2020, 19.Feb.2020, 12.Feb.2020, 05.Feb.2020, 29.Jan.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 165 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 20.12.2020
» Categorie cazare 3*

» Traseu: Moscheea Albastră – Sfânta Sofia – Palatul Topkapi – Marea Marmara - Insula Prinţului – Strâmtoarea Bosfor – Palatul Dolmabahce


Program

 Ziua 1. București – Istanbul
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Pentru că drumul nostru trece prin Edirne, vechiul Adrianopole, hai să profităm de popasul prelungit și să admirăm Moscheea Selimiye, cu ale sale minarete demne de Cartea Recordurilor (înalte de 80 m). Ridicată la comanda lui Selim II și inaugurată în 1575, moscheea este considerat unul dintre cele mai impunătoare edificii religioase din întreaga Turcie.
Istanbul te întâmpină seara ca un joc de lumini și umbre, lăsându-ți imaginația să anticipeze încă de acum comorile de vizitat a doua zi. Ne retragem la hotel. (Cazare în Istanbul).

 Ziua 2. Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastră
Günaydın! (Bună dimineața!) Mic dejun. Chemarea muezinului trezește orașul, până și cel mai obosit călător uită de confortul cald și pufos al așternutului și începe să-și împartă în gând orele pe obiective, muzee și bazaruri de vizitat.
După micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole, explorând străzile înguste cu ale lor case îmbrăcate în lemn de stejar, pe acoperișurile cărora zărim din când în când siluetele zvelte ale pisicilor ciacâre. Priveliștea te fură oriunde te-ai întoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brăzdează norii incită privirea. Vechea reședință a sultanilor otomani, Palatul Topkapî, (astăzi muzeu) este primul obiectiv unde intrăm. Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața opulentă la curtea sultanului și grădini luxuriante prin care odinioară se plimbau concubinele regale însoțite de eunuci. În muzeu, într-o companie selectă, se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif.
La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an. În complexul muzeal se află și mormintele sultanilor Mehmet III, Selim II, Murat III, Ibrahim I și Mustafa I.
Nu poți spune că ai fost în Istanbul dacă nu ai vizitat Moscheea Albastră, probabil și cel mai fotogenic edificiu din Turcia. Respectând obiceiul local, ne descălțăm și ne luam pantofii cu noi în plasele special puse la dispoziția vizitatorilor. Monument și loc de rugăciune deopotrivă, Moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea Islamică. La câteva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împărații bizantini pentru a se distra și a distra poporul. De văzut Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Loc de poze și…
Moment de răgaz (timp liber) :
A sosit timpul să ne relaxăm… va invităm la restaurant local cu meniu tradițional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul și baclavalele.
Savurează o înghețată turcească veritabilă, pe care o poți lua din mai multe tentative de la vânzătorul ambulant, pus pe șotii, jonglând cu cornetul plin de delicioasa cremă ca un adevărat prestidigitator. Înghețata turceasca are o textura elastica si gumoasa si o aroma speciala de mastic, o rășina obținută din arborele de mastic. Este atât de densă și de lipicioasă, încat uneori se consumă cu furculița și cuțitul. Înghețata turcească se topește mult mai greu decăt cea obișnuită, iar adevărații iubitori de înghețată spun că trebuie să mănânci dondurma cel puțin o dată în viață.

Seara ne prinde pe mare, în Strâmtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croazieră. (program opțional - BOSFOR BY NIGHT, masă inclusă). Ai ocazia să admiri impunătoarele palate și moschei din Sultanahmet, frumoasele clădiri de pe cele două maluri și raidul de bărci de pescari care ies în larg spre Marea Marmara pentru alte capturi îmbelșugate. Ne întoarcem la hotel. (Cazare în Istanbul). İyi geceler! (Noapte bună!)

 Ziua 3. ISTANBUL - Insula Buyukada (Insula Prințului)
Turul insulei începe după micul dejun. Faceți o croazieră pe Marea Marmara până la Insulele Prințului, acum un loc popular, cu plaje nisipoase și frumoase, case vechi de lemn otomane. Faceți un tur de relaxare pe străzile liniștite, înguste ale insulei, cu trăsuri trase de cai. Veți avea timp să vă relaxați sau să explorați în timpul liber. Prânzul este de asemenea inclus la un restaurant local. Ajunși înapoi în oraș aveți timp liber la dispoziție sau vă propunem o excursie opțională inedită. Mergem să vizităm cel mai nou Acvariu din Istanbul care are în componenta 17 Săli tematice care adăpostesc viețuitoare de la Oceanul Pacific pînă la Marea Neagra dar și o Pădure Tropicala. (program opțional ce include transfer și biletul de intrare).

 Ziua 4. ISTANBUL – Palatul Dolmabahce – Marele Bazar
Mic dejun. De departe cel mai frumos oraș din lume, Istanbul ocupă cu aroganță câte o palmă de pământ pe două continente - Europa și Asia. Pe malul european nu departe de podul peste Bosfor se află Palatul Dolmabahce. Simbol al autorității și grandorii imperiului otoman timp de secole, palatul este astăzi un obiectiv pe care nu îl ratează niciun vizitator, în drum spre cartierul Ortakoy, faimos pentru localurile, terasele și cluburile de noapte exclusiviste.
După vizita la Dolmabahce ne luăm la revedere de la frumosul oraș și ne îmbarcăm pe un vas de croazieră pentru a admira clădirile de pe ambele maluri ale Bosforului.
Se face ora prînzului și avem nevoie de forțe proaspete.
Moment de răgaz (timp liber):
Încearcă fish kebabul în micul port de lângă Podul Galata. Ți se vor servi macrou proaspăt, prăjit direct în barcă și pâine caldă, iar restul de ingrediente ți le adaugi chiar tu din vasele înșirate pe tarabele de pe faleză.
După cum spune o vorbă… păstrează tot ce este mai buna la sfârșit… ultimul obiectiv de pe listă este Marele Bazar. Practic, acesta reprezintă inima orașului, și indiferent cât de pregătit ai fi, vei simți instant cum pulsul tău accelerează. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se întinde razant pe zeci de alei și te copleșește cu abundența și diversitatea de mărfuri, de la fructe confiate și fire de mătase, la cele mai luxuriante obiecte de podoabă și bijuterii dar și cafenele și tarabe cu diverse delicii, mai puțin dulci.
Mai bine de cinci secole, în acest oraș, în special seara, se dansează și se trage din narghilea. Aceasta e surpriza zilei - o seară turcească cu spectacol de belly dance la un restaurant cu bucate tradiționale turcești (program opțional). Este, poate, punctul terminus al traseului turistic din Istanbul, dar experiența rămăne una plină de savoare și de emoții mixte.

 Ziua 5. Istanbul - București
Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curând...!) Lasăm în urmă orașul care se întinde pe 2 continente și ne îndreptăm spre casă. Se tranzitează teritoriul Bulgariei. Sosire în Bucureşti după 21.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

BINE DE ŞTIUT
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Turcia.
• Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
• Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
• Pentru transferurile din tara turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.
Transferurile CONTRA COST sunt reconfirmate cu 2 - 3 zile înainte de plecare şi pot fi LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri). Sunt garantate pentru minim 4 persoane.

Grup minim 35 pers.

Oferta speciala valabila in limita locurilor disponibile!
Pentru verificarea disponibilitatii, va rugam sa contactati agentia ECOVOYAGE TOUR!

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica tarifele si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila.
- Din acest motiv, va rugam sa verificati la agentie detaliile ofertelor de care sunteti interesati inainte de a face o rezervare.
- Informatiile primite in agentie vor avea intotdeauna prioritate !
1


Servicii incluse:
DATE DE PLECARE 2020:
29.01; 05.02; 12.02; 19.02; 26.02; 04.03*; 11.03*; 18.03*; 25.03*; 01.04*; 08.04*; 16.04*(Paște); 22.04*; 29.04*; 06.05*; 13.05*; 20.05*; 27.05*; 03.06*; 10.06*; 17.06*; 24.06*; 01.07*; 08.07*; 15.07*; 22.07*; 29.07*; 05.08*; 12.08*; 19.08*; 26.08*; 02.09*; 09.09*; 16.09*; 23.09*; 30.09*; 07.10*; 14.10*; 21.10*; 28.10*; 04.11; 11.11; 18.11; 25.11; 02.12; 09.12; 16.12; 29.12**

PREŢUL INCLUDE
• transport cu autocar/minibus climatizat, în zilele 1 şi 5;
• 4 nopți de cazare la hotel de 3*
• 4 mic dejun;
• ghid local în ziua 2
• croazieră pe Bosfor;
• gustare tradițională (kebab, ayran, baclavale) și înghețată turcească (dondurma) în ziua 2.
• covrig cu susan și ceai în ziua 4
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

BONUSURI
• transferuri din țară conform programului;
• NOU! Pachet full included PELLERIN: 10 % Discount la achitarea din ţară a excursiilor opţionale 2+4 (de mai jos) pentru posesorii de Pellerin Club Card
• 5 % Discount la achitarea din ţară a excursiilor opţionale 2+4 (de mai jos)

OPȚIONAL
1. Bosfor by night – 50 euro/pers.
2. Insula Prințului – 40 euro/pers.
3. Acvariu – 40 euro/per.
4. Seara turcească – 35 euro/pers.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale;
• Transportul în Istanbul și la obiectivele turistice.

SUPLIMENTE &REDUCERI
• Supliment de single 65 €
• Pentru plecările din perioada 04.03-28.10- este un supliment de 20 euro/pers.
• Pentru plecarea din 29.12** este un supliment de 40 euro/pers.
• Pentru plecarea din 29.12** masa festivă de Revelion este opțională (70 euro/pers.)
• Pentru plecarea din 16.04 avem participare la slujba de Înviere la Biserica Românească
• Reducere a 3-a persoană în cameră - 15 €;
• Reducere copil 6 – 12 ani - 25€, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi ;

Oferta din categoria:


 
Istanbul-capitala savorilor și experientelor orientale -autocar 2020 - 5 zile / 165 EURO
Plecare Pana la
29.Dec.2020 02.Jan.2021 Rezervare
16.Dec.2020 20.Dec.2020 Rezervare
09.Dec.2020 13.Dec.2020 Rezervare
02.Dec.2020 06.Dec.2020 Rezervare
25.Nov.2020 29.Nov.2020 Rezervare
18.Nov.2020 22.Nov.2020 Rezervare
11.Nov.2020 15.Nov.2020 Rezervare
04.Nov.2020 08.Nov.2020 Rezervare
28.Oct.2020 01.Nov.2020 Rezervare
21.Oct.2020 25.Oct.2020 Rezervare
14.Oct.2020 18.Oct.2020 Rezervare
07.Oct.2020 11.Oct.2020 Rezervare
30.Sep.2020 04.Oct.2020 Rezervare
23.Sep.2020 27.Sep.2020 Rezervare
16.Sep.2020 20.Sep.2020 Rezervare
09.Sep.2020 13.Sep.2020 Rezervare
02.Sep.2020 06.Sep.2020 Rezervare
26.Aug.2020 30.Aug.2020 Rezervare
19.Aug.2020 23.Aug.2020 Rezervare
12.Aug.2020 16.Aug.2020 Rezervare
05.Aug.2020 09.Aug.2020 Rezervare
29.Jul.2020 02.Aug.2020 Rezervare
22.Jul.2020 26.Jul.2020 Rezervare
15.Jul.2020 19.Jul.2020 Rezervare
08.Jul.2020 12.Jul.2020 Rezervare
01.Jul.2020 05.Jul.2020 Rezervare
24.Jun.2020 28.Jun.2020 Rezervare
17.Jun.2020 21.Jun.2020 Rezervare
10.Jun.2020 14.Jun.2020 Rezervare
03.Jun.2020 07.Jun.2020 Rezervare
27.May.2020 31.May.2020 Rezervare
20.May.2020 24.May.2020 Rezervare
13.May.2020 17.May.2020 Rezervare
06.May.2020 10.May.2020 Rezervare
29.Apr.2020 03.May.2020 Rezervare
22.Apr.2020 26.Apr.2020 Rezervare
16.Apr.2020 20.Apr.2020 Rezervare
08.Apr.2020 12.Apr.2020 Rezervare
01.Apr.2020 05.Apr.2020 Rezervare
25.Mar.2020 29.Mar.2020 Rezervare
18.Mar.2020 22.Mar.2020 Rezervare
11.Mar.2020 15.Mar.2020 Rezervare
04.Mar.2020 08.Mar.2020 Rezervare
26.Feb.2020 01.Mar.2020 Rezervare
19.Feb.2020 23.Feb.2020 Rezervare
12.Feb.2020 16.Feb.2020 Rezervare
05.Feb.2020 09.Feb.2020 Rezervare
29.Jan.2020 02.Feb.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 17.12.2019
# #