Circuit Marele Tur la Turciei

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Marele Tur la Turciei / 16 zile

» Plecari: 03.Sep.2019, 14.Aug.2019, 21.Jul.2019

» Transport: cu Avion
» Durata: 16 zile
» Pret: de la 858 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Istanbul – Ankara – Amasya – Trabzon - Erzurum – Kars - Muntele Ararat – Lacul Van – Urfa – Muntele Nemrut - Göreme – Uchisar - Konya – Antalya


 Ziua 1. București–Istanbul: Palatul Topkapî, Sf. Sofia, Moscheea Albastră
Prezentare în Aeroportul Bucuresti Otopeni pentru zbor spre Istanbul. Dupa aterizare, îmbarcare în microbuzul de transfer pentru deplasare la hotel. Pornin în aventură noastră pe meleagurile Turciei şi mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole. Priveliștea te fură oriunde te-ai întoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brăzdează norii incită privirea. Vechea reședință a sultanilor otomani, Palatul Topkapî, (astăzi muzeu) este primul obiectiv unde intrăm. Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața opulentă la curtea sultanului și grădini luxuriante prin care odinioară se plimbau concubinele regale însoțite de eunuci. În muzeu, într-o companie selectă, se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif (Jusuf).
La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an.
Apoi, pașii ne îndrumă spre Moscheea Albastră, cel mai fotogenic edificiu al Turciei. Monument și loc de rugăciune deopotrivă, moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea islamică. La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împaratii bizantini, astăzi parc, unde admirăm Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Loc de poze si…
Moment de răgaz:
Istanbul și-a câștigat renumele de capitală a savorilor orientale, a gusturilor si deliciilor ce-ți lasă gura apă. Așa că, ne lăsăm ghidați spre un restaurant local cu meniu tradițional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul și baclavalele, după care ne retragem la hotel.
Seara ne prinde pe mare, în Strâmtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croazieră. Ai ocazia să admiri impunătoarele palate și moschei din Sultanahmet, frumoasele clădiri de pe cele două maluri și raidul de bărci de pescari care ies în larg spre Marea Marmara pentru alte capturi îmbelșugate. Ne întoarcem la hotel. (Cazare în Istanbul).

 Ziua 2. ISTANBUL – Insula Buyukada (Insula Prințului)
Turul insulei începe după micul dejun. Faceți o croazieră pe Marea Marmara până la Insulele Prințului, acum un loc popular, cu plaje nisipoase și frumoase, case vechi de lemn otomane. Faceți un tur de relaxare pe străzile liniștite, înguste ale insulei, cu trăsuri trase de cai. Veți avea timp să vă relaxați sau să explorați în timpul liber. Prânzul este, de asemenea, inclus la un restaurant local.

 Ziua 3. Istanbul - Palatul Dolmabahce – Ankara
De departe cel mai frumos oraș din lume, Istanbul ocupă cu aroganță câte o palmă de pământ pe două continente - Europa și Asia. Pe malul european nu departe de podul peste Bosfor se află Palatul Dolmabahce. Simbol al autorității și grandorii Imperiului Otoman timp de secole, palatul este astăzi un obiectiv pe care nu îl ratează niciun vizitator, în drum spre cartierul Ortakoy, faimos pentru localurile, terasele și cluburile de noapte exclusiviste.
Moment de răgaz:
Savurează o înghețată turcească veritabilă, pe care o poți lua din mai multe tentative de la vânzătorul ambulant, pus pe șotii, jonglând cu cornetul plin de delicioasa cremă ca un
adevărat prestidigitator. Înghețata turceasca are o textura elastica si gumoasa si o aroma speciala data de salep, un ingredient pudra obtinut din bulbii unui anumit soi de orhidee, dar și de mastic, o rășina obținută din arborele de mastic. Este atât de densă și de lipicioasă, încat uneori se consumă cu furculița și cuțitul. Înghețata turcească se topește mult mai greu decăt cea obișnuită, iar adevărații iubitori de înghețată spun că trebuie să mănânci dondurma cel puțin o dată în viață.
Dupa pauza delicioasa de inghetata ne indreptam spre Ankara, traversand peisajul auster al podisului anatolian urmărind formațiunile stîncoase sterpe din depărtare. Ajungem în Ankara. Capitala Turciei de astăzi contrastează puternic cu grandoarea și opulența Istanbulului, unde au lăsat urme ostentative două dintre cele mai mari imperii ale istoriei. Ankara, vechiul Ancyra, ne încântă cu monumente din epoca romană precum Coloana lui Iulian, ruinele Termelor Romane și Templul lui Augustus. Apoi vizităm Moscheea Haci Bayram Camii și spectaculoasele ziduri ale Cetății Kale din perioada otomană. La începutul secolului XX, părintele fondator al Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk (1881-1938), a dispus mutarea centrului guvernamental și administrativ al țării în Ankara. Atracția principală din Ankara este o reprezentare fidelă a caracterului lui Ataturk, Complexul muzeal și Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk. Pe lângă mausoleu, complexul mai cuprinde un muzeu dedicat vieții lui Ataturk, Calea Onoarei flancată de leii hitiți, și un platou imens întitulat Curtea Onoarei. (Cazare in Ankara).


 Ziua 4. Ankara - Hattusa - Amasya
Azi pornim spre Hattusa, fosta capitală a statului antic al poporului hitit, Imperiul Hitit. Hitiții erau un popor indo-german semi-european, ce au sosit pe Marea Neagră la nord de Anatolia, la începutul secolului al XVIII-lea î. Hr. După un război cu egiptenii, aceștia au făcut un tratat de pace scris pe plăcuțe de lut, fiind primul tratat de pace din lume la care au luat parte și femei. Următoarea vizită va fi la Yazilikaya, ruinele unui templu în aer liber, dedicat zeului și zeiței poporului hitit. Pornim apoi spre Hattusas, ruinele marelui templu și ale orașului. Vizităm palatul de vară al hititilor, apoi ne îndreptăm spre Alacahoyuk, prima capitală a civilizatiei Hatti. După amiază, mergem la Amasya, cunoscută ca fiind locul natal a filozofului, geografului și istoricului Strabo. Localizată pe malul râului Yesilirmak, localitatea are o istorie de 3000 de ani. În cetate vom putea vedea canale de apă vechi de 2000 de ani, poduri vechi de 1000 de ani, un palat otoman și un pasaj subteran secret. Cină și cazare în Amasya.

 Ziua 5. Amasya - Trabzon
După ce luăm micul dejun, pornim spre Trabzon, oraș ce a rămas sub suveranitatea Imperiului Roman de Est (numit mai târziu Imperiul Bizantin), după divizarea imperiului în secolul al IV-lea. Odată cu începerea războaielor între Imperiul Bizantin și arabi, aceștia din urmă i-au numit “Rum” pe cei aflați sub suveranitatea romană, iar aria pe care o ocupau a fost numită Diyar-i Rum sau Memleket-ul Rum (în traducere Tărâmul Rumilor). Vizităm Ayasofya, o biserică din secolul al XIII-lea, unde vom admira o colecție extraordinară de fresce bizantine. Privirile ne sunt atrase de Moscheea Gulbahar Hatun, Castelul și Conacul Ataturk, așezate întrun peisaj pitoresc fermecător, pe coama unui deal. Vizităm Moscheea Ortahisar, o catedrală plasată în vechiul oraș. Seara cazare la hotelul din Trabzon.Cină și cazare la hotel în Trabzon.

 Ziua 6. Trabzon – Mănăstirea Sumela – Peştera Karaca – Erzurum
Azi vom vizita Mănăstirea Sumela, construită în stâncă înconjurată de păduri, în Parcul Național Altindere Valley. Pornim mai departe prin Munții Zigana (Alpii Pontici) pentru a ajunge la Peștera Karaca, considerată a fi printre cele mai frumoase peșteri din Turcia, datorită culorilor și formațiunilor sale impresionante. Drumul ne duce în continuare spre Erzurum prin Bayburt. Cina și cazare în Erzurum.

 Ziua 7. Erzurum – Kars – Dogubeyazit
Dimineața plecăm din Erzurum spre Kars, trecând prin Sarikamis, cel mai răcoros loc din Turcia. Kars este un oraș pitoresc, situat în nord-estul Turciei, în apropiere de râul cu același nume. Istoria sa tulbure se leagă de perioade de dominație armeană, romană, selgiucă, mongolă și rusă, printre altele. Începând cu anul 1921, acesta a revenit Turciei, și reprezintă astăzi un mix deosebit de naționalități, culturi și religii.

Privirea ne este atrasă de castelul de pe deal, care oferă o panoramă incredibilă asupra întregului oraș. Zidurile castelului datează din secolul 12, și sunt încastrate pe alocuri cu cruci armenești. Totuși, castelul în sine a fost construit cu mult timp înainte. Puţin mai jos de castel găsim Biserica Armenească a Sfinților Apostoli, ridicată în secolul 11. Cupola acesteia este decorată cu 12 statui, câte una pentru fiecare apostol. În a doua jumătate a secolului 16, a fost transformată în moschee, apoi, la sfârșitul secolului 19, în biserică ortodoxă. Din 1993, biserica a redevenit moschee. Un alt loc pe care merită să îl vizităm este podul de piatră Taşköprü, peste râul Kars. Acesta a fost construit în 1579 din bazalt, la ordinul lui Lala Mustafa Pașa, Marele Vistier al Sultanului Murad al Treilea. Podul original a fost dărâmat de inundații și reconstruit la începutul secolului al XVIII-lea.
Urmăm Drumul Mătăsii ce ne conduce spre Dogubeyazit. La granița cu Iranul, vom vedea un loc numit Crater și Muntele Ararat. Multă lume crede că aici s-ar afla pierdută de milenii Arca lui Noe, însă până azi, nimeni nu a găsit rămășițele acesteia, deși căutările continuă. Ne oprim la Palatul Ishak Pasa, un complex ce include o moschee, o fortăreață și un palat care avea câte o cameră pentru fiecare zi a anului. Aici vom vedea şi rămășițele lui Eski Bayazit și ale orașului Urartian vechi de peste 1000 de ani î. H. Cină și cazare la hotel în Dogubeyazit.

 Ziua 8. Dogubeyazit – Lacul Van
Continuăm călătoria spre Van, un oraș ale cărui temelii au fost puse în secolul al XIII-lea Î. Hr., odată cu venirea hurriților, apoi a hittitilor, uraartienilor, perșilor, armenilor, macedonilor, romanilor și în secolul al XI-lea a turcilor. De aici, mergem să vizităm cel mai reprezentativ vestigiu al arhitecturii armene – Biserica Sfintei Cruci de pe insula Akdamar, singura cladire care a ramas intreaga dintre toate palatele armene. Ea a fost construita intre anii 915 si 921, la ordinul regelui Gagik Archruni, in apropierea palatului acestuia. Pe ruinele aflate acolo pot fi vazute inscriptii aflate pe structurile de piatra. Pe peretii Bisericii Sfintei Cruci se gasesc si imagini cu scene din Noul Testament, fiind o minune modul in care ele s-au pastrat de-a lungul timpului. Lacul si imprejurimile sale sunt locuri care merita vizitate si explorate de cei care doresc aventura si vor sa viziteze locuri pline de mister. Foarte aproape de granița cu Iran, vizităm Castelul Hosap și Cetatea Urartiană. Cină și cazare la hotel în zona Van.

 Ziua 9. Lacul Van – Malatya
Drumul serpuieşte pe malul Lacului Van, cel mai mare lac de pe teritoriul Turciei, care s-ar fi format atunci când Pământul ar fi fost lovit de biblical potop al lui Noe. Bazinul acestui lac are origine tectonică si este înconjurat de munţi. Se spune că după ce apele s-au retras în restul teritoriului, în jurul Muntelui Ararat s-ar fi format mai multe lacuri, printre care şi lacul Van. În drumul nostru spre Malatya ne oprim pentru o scurtă vizită prin Bitlis un fermecator oraş medieval. Prinicipalele atracţii sunt Castelul Bitlis si Moscheea Serefiye. Cină şi cazare în Malatya.

 Ziua 10. Malatya – Urfa - Kahta
Mergem azi spre Urfa, locul de naștere al profetului Abraham. Urfa s-a aflat întâi sub ocupație babiloniană, apoi pe rând sub ocupația huriților, hitiților, asirienilor și grecilor. Vizităm locurile sfinte de la Ainzelha, un lac ce găzduiește milioane de pești. În Urfa vom opri pentru shopping la bazar. Cină și cazare la hotelul din Kahta.

 Ziua 11. Kahta – Muntele Nemrut -Nevsehir
Pregătiţi-vă aparatele foto…. Urmează o călătorie spre Muntele Nemrut. Şoseaua şerpuieşte pe versantul muntelui îar în vârf se află un complex la care vom opri pentru a admira priveliștea și a face fotografii. Complexul a fost construit de către Antiouchus, cu aproximativ 2000 de ani în urmă, fiind considerat un monument dedicat divinității. Dup ce privim apusul de la înălțime, vom porni spre hotelul din Nevsehir pentru cină și odihnă.

 Ziua 12. Goreme
Suntem nerbadatori sa pornim la drum si ajungem in Satul Göreme care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări rurale din lume de către câteva reviste de călătorie. Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald.
Majoritatea vizitatorilor aleg să facă un tur cu balonul cald, principala activitate din această regiune care a devenit și un fel de emblemă turistică locală pentru această regiune. Ne plimbăm pe aleile din sat cu opriri la două biserici: El Nazar și Sakli Kilise (Biserica Tăinuită), apoi plecăm pe drumul către Muzeul în aer liber Göreme.
Moment de răgaz :
Ia-ți camera foto (și inima în dinți) și urcă într-un balon cu aer cald. Este realemente o experiență pe care n-o vei uita o viață. De la înălțime poți cuprinde văile colorate în nuanțe de roz și galben ale dealurilor unduitoare, satele dăltuite în munte, Valea Dragostei cu ale sale formațiuni în formă de ciuperci uriașe, văile Devrent Pasabag și Goreme. Merită toți banii, parole! (Pe cheltuiala proprie).
Chiar la marginea satului Göreme se află un sit din patrimoniul UNESCO, Muzeul în aer liber din Göreme. Aici se ascunde în roca vulcanică un întreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale călugărilor proto-creștini. Pereții așezămintelor adăpostesc fresce fabuloase în stil bizantin. Complexul datează din secolele X-XII, când Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rând: Capela Mărului cu fresca Înălțării Domnului deasupra intrării; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentându-i pe Sf. Gheorghe și Sf.Onufrei, uimitoarele și superb restauratele fresce ale Bisericii Întunecate și întortocheata Biserică Tokali, cu a sa boltă acoperită complet de scene biblice. Plecăm apoi spre Avanos, o mică localitate, faimoasă datorită meșterilor olari, unde vizităm un atelier de ceramică pentru a vedea la lucru unul dintre artizanii locului. Meșterul ne dă ocazia să ne murdărim pe mâini, modelând lutul după pofta inimii. După această experiență telurică, pornim din nou, drumul spre hotel trecând pe lângă rîul Kizilirmak. Oprim scurt pentru a surprinde cadre perfecte cu „Râul Roșu”. Ne întoarcem la hotel unde savurăm cina alături de companionii de călătorie. (Cazare şi cină în zona Nevsehir).

 Ziua 13. Orasele subterane
Ziua precedentă a fost un fel de aperitiv pentru a explora orașele subterane din regiune. Primii oameni care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiții, în epoca bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul în epoca bizantină, secolele VI - VII, când creștinii din regiune au fost nevoiți să se ascundă în subteran perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. La fel de spectaculos, orașul subteran Derinkuyu este cel mai adânc adăpost subteran din Cappadocia, și, de reținut, este mai puțin asaltat de turiști. E timpul să ne reîncărcam bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep.
Moment de răgaz:
Regiunea este faimoasă pentru artizanii locali, țesători, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpăra un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizităm o fabricuță de onyx, locul ideal pentru achiziția de suveniruri.
Ultima ultima redută pentru această zi este Uçhisar, cu fortăreața sa dăltuită în stânca masivă ce domină dealurile dimprejur și Valea Porumbeilor. Fortăreața era folosită drept refugiu de către protocreștini în perioada romană și bizantină.
Ne întoarcem la hotel. După cină, ne binedispunem asistăm la o Ceremonie Sema cu dansul Dervișilor Rotitori. (Opțional)

 Ziua 14. Nesvsehir - Konya - Antalya
Dupa micul dejun plecam spre Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori în secolul al XIII-lea. Vizităm muzeul care îi este dedicat, trecând superba Poartă a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului. Aflăm de la ghidul nostru detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. În Konya sunt o sumedenie de medrese, scoli teologice ale căror superbe clădiri merită atenția noastră. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioară colegiu teologic, este astăzi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Peretii sunt placati cu frumoasa ceramica în stil Suljuk. Mai desoperim Muzeul Sculpturii (Ince Minareli Medrese), parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaedin Kaykobad Si impunătoarea moschee Aleadin Camii, una dintre cele mai vechi din lume, ridicată în secolul XIII după tradiția arabă cu o bolta de lemn sustinută de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale în stil Baroc și două minarete în stil Rococo, face notă discordantă în lumea musulmană, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de rarități și ciudățenii. (Cazare in zona Konya).
Moment de răgaz :
Artera principală din orașul vechi este ticsita de restaurante și cafenele care abia așteaptă ca oaspeții însetați să le calce pragul. Savurează-ți ceaiul sau cafeaua la o terasă și admiră în tihnă peisajul citadin ce amintește de viața provincială din vechiul imperiu otoman.
După o scurtă pauză de prânz, pornim din nou. În drumul nostru poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai ) între Konya și Aksaray. Provocarea următoare este un adevărat labirint, vechiul oraș subteran Saratli (Kirkgoz). Explorăm încăperile legate prin tuneluri înguste printre care identificăm încăperile folosite ca magazine, locuințe, un hambar de grâne, chiar și o cramă. Ne retragem la hotelul nostru din zona Antalya și seara se încheie cu cina și socializare.

 Ziua 15 . Antalya
După micul dejun, ai toată ziua la dispoziția ta. Profită de plajele superbe ale stațiunii, de soare și de valurile azurii ale mării, te poți odihni sau să bați la pas străzile pitorescului cartier Kaleici. Merită să ajungi până la cel mai notabil vestigiu roman din oraș - Poarta lui Hadrian. Și, neapărat, explorează Portul Vechi, cu magazine atractive, aromă de cafea și condimente plutind în aer, cu terase și cafenele cochete, cu o atmosfera vibrantă. Ai putea vizita galeriile de artă sau dacă te fascinează ambarcațiunile, poți admira zeci de veliere și yachturi moderne. Cazare şi cină în Antalya.
Experiență: ritm și gusturi tradiționale
Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară Tradițional Turcească“? Ai ocazia să descoperi folclorul autentic din diverse regiuni etnografice ale Turciei, dansurile și ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nuntă, dar și cu bucătăria specifică. Iar cireașa de pe tort… O superbă dansatoare orientală va capta toată atenția spectatorilor cu dansul ei exotic și senzual, cu unduiri, vibrații și rotiri, prin care reușește să ne transmită toată magia și exotismul oriental al Turciei. (Opțional)

 Ziua 16 . Antalya - Bucuresti
Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne îndreptăm spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casa

Servicii incluse:
ATENTIE !!!!! Pentru data de i 14.08*, programul se va desfasura in sens invers, avand inclus biletul de avion Bucuresti – Antalya si retur Istanbul - Bucureşti

Servicii incluse
• Bilet de avion Bucureşti – Istanbul şi Antalya – Bucureşti;
• transport cu autocar climatizat;
• 16 nopti de cazare la hotel de 3- 4*
• 16 mic dejun;
• 13 cine la hotelurile din Amasya, Trabzon, Erzurum, Dogubeyazit, Van, Malatya, Kahta, Nevsehir, Antalya.
• Transfer aeroport – hotel - aeroport;
• Ghizi locali în Istanbul, Goreme, Konya;
• croazieră pe Bosfor;
• gustare tradițională (kebab, ayran și baclavale) în ziua 1
• ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Servicii neincluse
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane;
• Transportul în Istanbul și la obiectivele turistice.

OPȚIONAL
• Insula Prinţului - 40 € /pers
• Ceremonie Sema cu dansul Dervișilor Rotitori – 35 € /pers.
• Seara traditionala turceasca 35 €/ pers.

Oferta din categoria: 
Marele Tur la Turciei - 16 zile / 858 EURO
Plecare Pana la
03.Sep.2019 18.Sep.2019 Rezervare
14.Aug.2019 29.Aug.2019 Rezervare
21.Jul.2019 05.Aug.2019 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 14.06.2019
# #