Circuit MESOPOTAMIA - Incursiune in sud estul Turciei

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

MESOPOTAMIA - Incursiune in sud estul Turciei / 8 zile

» Plecari: 23.Oct.2021, 25.Sep.2021, 04.Sep.2021, 31.Jul.2021, 19.Jun.2021, 29.Apr.2021

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 830 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Istanbul – Gaziantep – Adiyaman Muntele Nemrut – Diyarbakir – Mardin – Manastirea Deyrulzafaran –
Dara – Mydiat – Manastirea Mor Gabriel – Tur Abdin – Gobekli Tepe – Harran – Sanliurfa


Ziua 1: BUCURESTI – ISTANBUL
Intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:00 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Istanbul. Sosire la ora locala 09:50 la Istanbul, transfer si cazare la hotel Sorriso 4* (sau similar). La pranz vom face turul pietonal cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II. In continuare timp liber la dispozitie. Seara va propunem optional croaziera pe Bosfor. Pret informativ: 35 Euro/ persoana (pretul include: transfer in port dus intors, ghid local si biletul de vapor).

Ziua 2: ISTANBUL – GAZIANTEP – ADIYAMAN (150 KM)
Mic dejun. Dimineata transfer la aeroport pentru zborul Istanbul – Gaziantep. In Gaziantep, ne vom indrepta spre Muzeul Zeugma, unde se pastreaza mozaicuri vechi de 2000 mii de ani, cu dimensiuni de pana la 500 mp, descoperite pe valea fluviului Eufrat. In continuare transfer in centrul vechi al orasului Gaziantep (Gazi - orasul veteran), unde putem admira cetatea cu acelasi nume, una dintre cele mai vechi din Anatolia, zona pietonala si bazarul local. Timp liber la dispozitie in centrul vechi pentru masa de pranz (optional) si plimbari individuale. Dupa amiaza, pornim spre Adiyaman. Seara, sosire si cazare la Unal Hotel 3* (sau similar) in Adıyaman.

Ziua 3: MUNTELE NEMRUT – DIYARBAKIR – MARDIN (345 KM)
Dupa micul dejun, vom porni spre Muntele Nemrut, pe una dintre cele mai inalte culmi ale lantului muntos Taurus. La o altitudine de 2134 m vom descoperi statuile zeitatilor civilizatiilor grecesti, armene si iraniene, incercuind mormantul Regelui Antioh I – Zeul Rege. Accesul pana la situl arheologic se face cu transfer local privat (microbuze de 8-12 locuri) si se va achita la fata locului. Tarif informativ 10 Euro/ persoana. La pranz pornim spre Diyarbakir, unde, in timpul unui scurt tur panoramic, vom putea admira: podul Dicle, ce uneste malurile raului Tigru si faimoasele ziduri ale cetatii, construite din bazalt, cu pana la 12 metri inaltime, 5 metri grosime si lungi de 6 kilometri (se afla in patrimoniul UNESCO). Dupa o scurta oprire la vechile porti de acces in cetate, vom poposi la Hanul lui Hasan Pasa, un caravanserai ridicat in aceasta localitate in secolul 16 si pastrat in forma originala pana in zilele noastre. In continuare
ne vom deplasa la biserica armeneasca Surp Giragos. Timp liber la dispozitie. Dupa amiaza pornim spre Mardin. Seara cazare la hotel Mesopotamia Garden Hotel Mardin 4* (sau similar).

Ziua 4: MARDIN – DARA (70 KM)
Mic dejun. Astazi vom vizita panoramic, dar si pietonal orasul Mardin si vom putea admira: Zinciriye Medresesi, colegiul teologic fondat in 1385 si sculptat in piatra de calcar, Kirklar Kilisesi, biserica ortodoxa asiriana, Moscheea Sehidiye, Moscheea Ulu (veche), Muzeul Mardin, orasul vechi, cu strazile sale pietruite si bazarul. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale in centrul vechi si masa de pranz (optional). Dupa amiaza ne vom indrepta spre Dara, o veche garnizoana romana, unde au fost construite primele diguri si cisterne din Mesopotamia. Vom vizita ruinele vechii cetati, cisterna (pastrata perfect in forma originala) si sanctuarul ofiterilor romani. Intoarcere in Mardin si timp liber la dispozitie. Recomandam plimbarile individuale, vizitarea magazinului cu dulciuri si cafea Saltukhan, dar si cel cu vinuri asiriane Suryani.

Ziua 5: DEYRULZAFARAN – MYDIAT – MANASTIREA MOR GABRIEL – TUR ABDIN (optional)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Mardin, sau optional excursie la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran, la Manastirea Mor Gabriel, pe platoul Tur Abdin si in orasul Mydiat. Prima oprire va avea loc la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran (Floarea Sofranului), cel mai important centru religios asirian, fosta resedinta patriarhala timp de 640 de ani. Plecam apoi spre platoul Tur Abdin, la Manastirea Mor Gabriel (Sf.Gabriel), cea mai veche manastire ortodoxa asiriana si una dintre cele mai vechi manastiri din lume (397 dHr). Vom admira arhitectura unica, cu mozaicuri din perioada bizantina, domuri, capelele, turnuri, terase, usi vechi si motive decorative cu sculpturi in piatra de Midyat. Tur Abdin (muntele slujitorilor lui Dumnezeu) este o regiune deluroasa din sud-estul Turciei, ce cuprinde jumatatea estica a Provinciei Mardin si Provincia Sirnak, aflata la vest de Tigris, aproape de granita cu Siria. Continuam cu un popas in centrul vechi al orasului Mydiat pentru a vizita cladirile istorice, unde au fost filmate nenumarate seriale
turcesti. Este unul dintre cele mai interesante orase ale Mesopotamiei, cu o arhitectura unica, unde conacele din piatra sunt realizate cu sculpturi meticuloase. Intoarcere la Mardin si cazare la acelasi hotel. Tarif informativ: 40 Euro/ persoana (include: transport cu autocar, ghid local si biletele de intrare).

Ziua 6: MARDIN – GOBEKLI TEPE – HARRAN – SANLIURFA – GAZIANTEP (430 KM)
Dimineata devreme, dupa micul dejun, pornim spre Gobekli Tepe, cel mai vechi sit arheologic din lume (11500 ani), ce dateaza dintr-o perioada in care inca nu se inventase inca agricultura si nici ceramica. Templul a fost ridicat cu mult inaintea piramidelor egiptene sau a vestitului Stonehenge din Marea Britanie si gazduia vanatorii si culegatorii. In continuare vom face o scurta oprire la Harran, o veche asezare sumeriana datand din epoca bronzului, dezvoltata in crestinismul timpuriu si strans legata de granitele imperiului roman. La Harran (rascruce de drumuri) a existat una dintre cele mai vechi scoli de filozofie ale antichitatii si secole de-a randul a fost un important centru cultural si comercial. Scurt popas pentru ceai si cafea (optional). Recomandam mirra, cafeaua traditionala a zonei, dar si a multor tari arabe. La pranz vom ajunge la Sanliurfa, unde vom vizita Muzeul de arheologie si mozaicuri si Golbasi,
parcul unde se afla bazinele sacre cu pesti – Balikli Gol si Ayn-i Zeliha, frumoasa Moschee Rizvaniye Vakfi, complexul Medrese si Moscheea Halilur Rahman. In Sanliurfa se afla pestera unde s-a nascut profetul Avraam (Ibrahim), transformand acest loc intr-un important centru de pelerinaj al lumii islamice. In continuare timp liber la dispozitie in Bazarul construit de Suleiman Magnificul, in secolul al XVI-lea si in centrul vechi. Seara pornim spre Gaziantep. Cazare la hotel Ibis Gaziantep 3* (sau similar).

Ziua 7: GAZIANTEP – ISTANBUL
Mic dejun. Transfer la aeroportul Oguzeli Gaziantep pentru zborul spre Istanbul. Sosire in Istanbul si transfer la palatul Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor si a lui Mustafa Kemal Ataturk. Vom admira din exterior palatul amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. In continuare ne vom deplasa in Piata Taksim, in centrul orasului, unde se afla Monumentul Independentei, ridicat in memoria lui Ataturk, fondatorului Republicii Turcia. Cazare la hotel Sorriso 4* (sau similar). Timp liber la dispozitie. Seara va propunem optional seara turceasca, cu cina, muzica si dansuri orientale. Tarif informativ: 45 Euro/ persoana.

Ziua 8: ISTANBUL – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru ultimele cumparaturi. Recomandam vizita Marelui Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Dupa-amiaza (la ora 15:30), transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti.
Sosire in Bucuresti la ora 19:50.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Istanbul, Istanbul – Gaziantep, Sanliurfa – Istanbul si Istanbul - Bucuresti cu
companiile TAROM SI TURKISH AIRLINES (sau PEGASUS);
• 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 si 4* dupa cum urmeaza: 2 nopti in Istanbul, o noapte in
Adiyaman, 3 nopti in Mardin, o noapte in Gaziantep;
• transferuri aeroport - hotel – aeroport si transport cu autocarul pe tot parcursul calatoriei;
• tururi de oras pietonale si panoramice in Istanbul, Gaziantep, Diyarbakir, Mardin, Sanliurfa;
• vizite la Muntele Nemrut si Dara;
• ghid local vorbitor de limba engleza de la sosire in Gaziantep pana la plecare spre Istanbul;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari)

NU SUNT INCLUSE:
• asigurarea medicala de calatorie (recomandata);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii
turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana - se practica in
Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• transfer local la Muntele Nemrut, cu microbuz de 8-12 locuri: 10 Euro/ persoana;
• excursiile optionale;
• intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Oferta din categoria:


 
MESOPOTAMIA - Incursiune in sud estul Turciei - 8 zile / 830 EURO
Plecare Pana la
23.Oct.2021 30.Oct.2021 Rezervare
25.Sep.2021 02.Oct.2021 Rezervare
04.Sep.2021 11.Sep.2021 Rezervare
31.Jul.2021 07.Aug.2021 Rezervare
19.Jun.2021 26.Jun.2021 Rezervare
29.Apr.2021 06.May.2021 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 15.01.2021
# #