Circuit Mesopotamia – Incursiune in sud estul Turciei

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Mesopotamia – Incursiune in sud estul Turciei / 8 zile

» Plecari: 09.Jul.2022

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 665 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Gaziantep – Adiyaman Muntele Nemrut – Diyarbakir – Mardin – Manastirea Deyrulzafaran – Dara – Mydiat – Manastirea Mor Gabriel – Tur Abdin – Gobekli Tepe – Harran – Sanliurfa – Istanbul


Göbekli Tepe este un sanctuar Neolitic ridicat pe o creastă de munte din sud-estul Anatoliei, aflat la circa 15 km, nord-est, de orașul Șanlıurfa. Acesta este cea mai veche structură religioasă cunoscută realizată vreodată de om.

ZIUA 1 • BUCURESTI - ISTANBUL - GAZIANTEP
Intalnire cu conducatorul de grup la ora 07:15 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul (decolare la ora 09:50). Sosire la ora locala 11:15 la Istanbul si imbarcare pe cursa interna TURKISH AIRLINES catre Gaziantep, decolare la ora 15:45. Sosire la Gaziantep la ora locala 17:15 si transfer la Hotel Kaleli 4* (sau similar). Seara recomandam plimbarile individuale in centrul vechi si servirea cinei (optional), la unul dintre restaurantele din acest oras. Gaziantep este renumit in Turcia, dar este si premiat UNESCO pentru arta si creativitatea culinara.Cazare: Hotel Kaleli 4* (sau similar)
ZIUA 2 • GAZIANTEP - HALFETI - ADIYAMAN (225 KM)
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Muzeul Zeugma, unde se pastreaza mozaicuri vechi de 2000 mii de ani, cu dimensiuni de pana la 500 mp, descoperite pe valea fluviului Eufrat. Sunt opere de arta impresionante, unele foarte mari si recuperate aproape complet, reprezentand povesti si personaje mitologice din Grecia Antica. Ele au fost folosite ca decoratiuni interioare si exterioare ale vilelor din zona Zeugma, aratandu-ne nivelul artistic ridicat, dar, cat si bogatia orasului. In continuare transfer in centrul vechi al orasului Gaziantep (Gazi - orasul veteran), unde putem admira cetatea cu acelasi nume, una dintre cele mai vechi din Anatolia, zona pietonala si bazarul local. Timp liber la dispozitie in centrul vechi pentru masa de pranz (optional) si plimbari individuale. Continuam cu vizita la Halfeti orasul scufundat sub apele barajului Birecik, pe malul estic al fluviului Eufrat, unde va propunem o plimbare pe lacul de acumulare cu vapor privat, pentru a admira ruinele vechiului castel, moscheea, minaretele si casele. Biletul de vapor se achita optional 10 euro/ persoana. Dupa amiaza, pornim spre Adiyaman. Seara cazare si cina la White Star Hotel 4* (sau similar) in Adayaman.

Cazare: Hotel White Star 4* (sau similar)
Mese: Mic dejun + Cina

ZIUA 3 • MUNTELE NEMRUT - DIYARBAKIR - MARDIN (345 KM)
Dupa micul dejun, vom porni spre Muntele Nemrut, pe una dintre cele mai inalte culmi ale lantului muntos Taurus. La o altitudine de 2134 m vom descoperi statuile zeitatilor civilizatiilor grecesti, armene si iraniene, incercuind mormantul Regelui Antioh I Zeul Rege. Accesul pana la situl arheologic se face cu transfer local privat (microbuze de 8-12 locuri) si se va achita la fata locului. Tarif informativ pentru transfer si biletele de intrare: 20 Euro/ persoana. La pranz pornim spre Diyarbakir, unde, in timpul unui scurt tur panoramic, vom putea admira: podul Dicle, ce uneste malurile raului Tigru si faimoasele ziduri ale cetatii, construite din bazalt, cu pana la 12 metri inaltime, 5 metri grosime si lungi de 6 kilometri (se afla in patrimoniul UNESCO). Dupa o scurta oprire la vechile porti de acces in cetate, vom poposi la Hanul lui Hasan Pasa, un caravanserai ridicat in aceasta localitate in secolul 16 si pastrat in forma originala pana in zilele noastre. Timp liber la dispozitie. Dupa amiaza pornim spre Mardin. Seara cazare si cina la hotel Mesopotamia Garden Hotel 4* (sau similar). MUNTELE NEMRUT DIYARBAKIR MARDIN (345 KM) Dupa micul dejun, vom porni spre Muntele Nemrut, pe una dintre cele mai inalte culmi ale lantului muntos Taurus. La o altitudine de 2134 m vom descoperi statuile zeitatilor civilizatiilor grecesti, armene si iraniene, incercuind mormantul Regelui Antioh I Zeul Rege. Accesul pana la situl arheologic se face cu transfer local privat (microbuze de 8-12 locuri) si se va achita la fata locului. Tarif informativ pentru transfer si biletele de intrare: 20 Euro/ persoana. La pranz pornim spre Diyarbakir, unde, in timpul unui scurt tur panoramic, vom putea admira: podul Dicle, ce uneste malurile raului Tigru si faimoasele ziduri ale cetatii, construite din bazalt, cu pana la 12 metri inaltime, 5 metri grosime si lungi de 6 kilometri (se afla in patrimoniul UNESCO). Dupa o scurta oprire la vechile porti de acces in cetate, vom poposi la Hanul lui Hasan Pasa, un caravanserai ridicat in aceasta localitate in secolul 16 si pastrat in forma originala pana in zilele noastre. Timp liber la dispozitie. Dupa amiaza pornim spre Mardin. Seara cazare si cina la hotel Mesopotamia Garden Hotel 4* (sau similar).

Cazare: Hotel Mesopotamia Garden Hotel 4* (sau similar)
Mese: Mic dejun + Cina

ZIUA 4 • MARDIN - DARA (70 KM)
Mic dejun. Astazi vom vizita panoramic, dar si pietonal orasul Mardin si vom putea admira: Zinciriye Medresesi, colegiul teologic fondat in 1385 si sculptat in piatra de calcar, Kirklar Kilisesi, biserica ortodoxa asiriana, Moscheea Sehidiye, Moscheea Ulu (veche), Muzeul Mardin, orasul vechi, cu strazile sale pietruite si bazarul. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale in centrul vechi si masa de pranz (optional). Dupa amiaza ne vom indrepta spre Dara, o veche garnizoana romana, unde au fost construite primele diguri si cisterne din Mesopotamia. Vom vizita ruinele vechii cetati, cisterna (pastrata perfect in forma originala) si sanctuarul ofiterilor romani. Intoarcere in Mardin si timp liber la dispozitie. Recomandam plimbarile individuale, vizitarea magazinului cu dulciuri si cafea Saltukhan, dar si cel cu vinuri asiriane Suryani. Seara cazare si cina la acelasi hotel.

Cazare: Hotel Mesopotamia Garden Hotel 4* (sau similar)
Mese: Mic dejun + Cina


ZIUA 5 • DEYRULZAFARAN - MYDIAT - MANASTIREA MOR GABRIEL - TUR ABDIN (optional)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Mardin, sau optional excursie la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran, la Manastirea Mor Gabriel, pe platoul Tur Abdin si in orasul Mydiat. Prima oprire va avea loc la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran (Floarea Sofranului), cel mai important centru religios asirian, fosta resedinta patriarhala timp de 640 de ani. Plecam apoi spre platoul Tur Abdin, la Manastirea Mor Gabriel (Sf.Gabriel), cea mai veche manastire ortodoxa asiriana si una dintre cele mai vechi manastiri din lume (397 dHr). Vom admira arhitectura unica, cu mozaicuri din perioada bizantina, domuri, capelele, turnuri, terase, usi vechi si motive decorative cu sculpturi in piatra de Midyat. Tur Abdin (muntele slujitorilor lui Dumnezeu) este o regiune deluroasa din sud-estul Turciei, ce cuprinde jumatatea estica a Provinciei Mardin si Provincia Sirnak, aflata la vest de Tigris, aproape de granita cu Siria. Continuam cu un popas in centrul vechi al orasului Mydiat pentru a vizita cladirile istorice, unde au fost filmate nenumarate seriale turcesti. Este unul dintre cele mai interesante orase ale Mesopotamiei, cu o arhitectura unica, unde conacele din piatra sunt realizate cu sculpturi meticuloase. Intoarcere la Mardin si cazare la acelasi hotel. Tarif informativ: 50 Euro/ persoana (include: transport cu autocar, ghid local si biletele de intrare).

Cazare: Hotel Mesopotamia Garden Hotel 4* (sau similar)
Mese: Mic dejun

ZIUA 6 • MARDIN - GOBEKLI TEPE - HARRAN - SANLIURFA - GAZIANTEP (430 KM)
Dimineata devreme, dupa micul dejun, pornim spre Gobekli Tepe, cel mai vechi sit arheologic din lume (11500 ani), ce dateaza dintr-o perioada in care inca nu se inventase inca agricultura si nici ceramica. Templul a fost ridicat cu mult inaintea piramidelor egiptene sau a vestitului Stonehenge din Marea Britanie si gazduia vanatorii si culegatorii. In continuare vom face o scurta oprire la Harran, o veche asezare sumeriana datand din epoca bronzului, dezvoltata in crestinismul timpuriu si strans legata de granitele imperiului roman. La Harran (rascruce de drumuri) a existat una dintre cele mai vechi scoli de filozofie ale antichitatii si secole de-a randul a fost un important centru cultural si comercial. Scurt popas pentru ceai si cafea (optional). Recomandam mirra, cafeaua traditionala a zonei, dar si a multor tari arabe. La pranz vom ajunge la Sanliurfa, unde vom vizita Golbasi, parcul cu bazinele sacre cu pesti Balikli Gol si Ayn-i Zeliha, frumoasa Moschee Rizvaniye Vakfi, complexul Medrese si Moscheea Halilur Rahman. In Sanliurfa se afla pestera unde s-a nascut profetul Avraam (Ibrahim), transformand acest loc intr-un important centru de pelerinaj al lumii islamice. In continuare timp liber la dispozitie in Bazarul construit de Suleiman Magnificul, in secolul al XVI-lea si in centrul vechi. Transfer la Gaziantep si sosire seara pentru cazare la hotel Hotel Kaleli 4* (sau similar).

Cazare: Hotel Hotel Kaleli 4* (sau similar)
Mese: Mic dejun

ZIUA 7 • GAZIANTEP - ISTANBUL
Mic dejun. Transfer la aeroportul Oguzeli Gaziantep pentru zborul spre Istanbul. Sosire in Istanbul si transfer la hotel Dark Hill 4* (sau similar). Dupa amiaza vom face turul pietonal cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II. In continuare timp liber la dispozitie. Recomandam vizita la Palatul Topkapi simbolul Imperiului Otoman, situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Bosforului. Cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand colectii de portelanuri, vesminte, arme (ex: sabia lui Stefan cel Mare), obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, o parte din tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. (biletele de intrare nu sunt incluse si se achita la fata locului, 20 euro/ persoana). Intoarcere la hotel pe cont propriu. Seara va propunem optional Seara Turceasca, organizata pe un vapor special amenajat pentru evenimente si petreceri, cu cina si bauturi racoritoare si alcoolice incluse, spectacol traditional: dansuri turcesti si muzica. Tarif informativ: 45 euro/ persoana.

Cazare: Hotel Hotel Kaleli 4* (sau similar)
Mese: Mic dejun

ZIUA 8 • ISTANBUL - BUCURESTI
Mic dejun si timp liber In Istanbul, sau optional va propunem Croaziera pe Bosfor, cu imbarcare din port pe malul Cornului de Aur si vizitarea Bazarului Egiptean. Bosforul leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte Europa de Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom putea admira panoramic: Palatele Dolmabahce, Beylerbeyi si Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, moscheile construite in diferite etape istorice de catre sultanii Imperiului Otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele patru poduri, precum si un peisaj deosebit. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar Bazarul Egiptean), construit intre anii 15971664, considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca si vechime. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie. Recomandam vizita Marele Bazar cu cele peste 4.000 de magazine, unde totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Sosire in tara la ora 20:20.

Mese: Mic dejunServicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Istanbul si retur cu compania TURKISH AIRLINES;
• transport cu avionul, cursa interna Istanbul – Gaziantep si retur cu compania TURKISH AIRLINES sau PEGASUS;
• 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* dupa cum urmeaza: 1 noapte in Adiyaman, 3 nopti in Mardin, 2 nopti in Gaziantep, 1 noapte in Istanbul;
• 4 cine la hoteluri: 1 in Adiyaman si 3 in Mardin;
• transferuri aeroport - hotel – aeroport si transport cu autocarul pe tot parcursul calatoriei;
• tururi de oras pietonale si panoramice in Istanbul, Gaziantep, Diyarbakir, Mardin, Sanliurfa;
• vizite conform programului;
• ghid local vorbitor de limba engleza;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering

NU SUNT INCLUSE:
• asigurarea medicala de calatorie (recomandata);
• asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• transfer local si bilet de intrare la Muntele Nemrut, cu microbuz de 8-16 locuri: 20 Euro/ persoana;
• excursiile optionale;
• biletul de vapor la Halfeti;
• intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Oferta din categoria:


 
Mesopotamia – Incursiune in sud estul Turciei - 8 zile / 665 EURO
Plecare Pana la
09.Jul.2022 16.Jul.2022 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 12.04.2022
# #