Circuit REVELION 2023 - autocar ISTANBUL

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

REVELION 2023 - autocar ISTANBUL / 5 zile

» Plecari: 29.Dec.2022

» Transport: cu Autocar
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 215 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Bucuresti – Istanbul – Edirne – Bucuresti


Ziua 1 (29.12): BUCURESTI – ISTANBUL (650 km)
Intalnire in fata Garii de Nord (vis a vis de coloane) la ora 04.30. Plecare din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul. Oprire in Edirne pentru vizitarea moscheii Selimiye, capodopera lui Mimar Sinan, cel mai mare arhitect turc. Vom ajunge in Istanbul in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel Bekdas Hotel Deluxe Spa* (sau similar).
Ziua 2 (30.12): ISTANBUL
Mic dejun. Tur de oras pietonal cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Coloana lui Constantin, Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de Sultanul Ahmet I; Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea; Palatul Topkapi – simbolul Imperiului Otoman, situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Bosforului. Cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand colectii de portelanuri, vesminte, arme (ex: sabia lui Stefan cel Mare), obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, o parte din tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii (intrarea in palat nu este inclusa si costa 20 euro/persoana – se achita la fata locului, optional); Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, coloana cu Serpentine din Delfi, Obeliscul Egiptean, fantana lui Wilhelm II. In continuare vom vizita Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Timp liber pentru plimbari individuale si shopping. Intoarcerea la hotel se va face pe cont propriu. Dupa amiaza va propunem optional, Croaziera pe Bosfor, cu imbarcare din port pe malul Cornului de Aur si vizitarea Bazarului Egiptean. Bosforul leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte Europa de Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom putea admira panoramic: Palatele Dolmabahce, Beylerbeyi si Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, moscheile construite in diferite etape istorice de catre sultanii Imperiului Otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele patru poduri, precum si un peisaj deosebit. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Bazarul Egiptean), construit intre anii 1597–1664, considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca si vechime. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie.
ZIUA 3 (31.12): DOLMABAHCE – PIATA TAKSIM – CARTIERUL FANAR – PATRIARHIA CONSTANTINOPOLULUI (optional)

Mic dejun. Timp liber in Istanbul, sau optional va propunem programul: Parcul Miniaturk – Palatul Dolmabahce – Piata Taksim. Vom incepe cu vizita la Miniaturk, unul dintre cele mai mari muzee in aer liber de acest gen din lume, care detine cladiri construite la o scala de 1/25, intrunind 3000 de ani de istorie, incepand din antichitate, continuand cu epoca bizantina, imperiul Otoman si terminand in zilele noastre. Urmatoarea oprire va fi la Dolmabahce, ultima resedinta a lui Mustafa Kemal Ataturk, locul unde se intalnesc opulenta orientala, a ultimilor sase sultani care l-au locuit, cu rafinamentul occidental in stil neobaroc, rococo si neoclasic. Este amplasat vis-a-vis de stadionul Besiktas, pe malul Bosforului, cu vedere asupra partii asiatice si este decorat cu marmura, cu sculpturi din lemn de abanos, trandafir si mahon si candelabre din cristal de Bohemia. Incheiem turul in Piata Taksim, unde se afla Monumentul Independentei, ridicat in memoria lui Ataturk – fondatorului Republicii. Timp liber la dispozitie. Recomandam plimbarile individuale pe bulevardul pietonal Istiklal, pana la Turnul Galata. Intoarcere la acelasi hotel si timp liber la dispozitie.

Pregatiri pentru seara de Revelion. Optional, puteti participa la cina festiva organizata la un restaurant local. Pret informativ: 100 euro/ persoana (se achita la inscriere in agentia de turism).
La Multi Ani 2023
Ziua 4 (01.01): CROAZIERA PE MAREA MARMARA LA INSULA PRINTILOR (optional)
Dupa micul dejun, va propunem programul optional: Croaziera pe Marea Marmara la Insula Printilor. Pornind cu vaporul din portul Eminonu, vom calatori spre Buyukada (Insula Mare), cel mai “verde” loc din Turcia si odata ajunsi, vom fi preluati de microbuzele electrice pentru turul panoramic al insulei, iar pe traseu vom opri sa vizitam o veche manastire ortodoxa greceasca a Sf Gheorghe, construita in secolul X. La pranz ne intoarcem in port, pentru timp liber si masa (inclusa). In timpul Imperiului Bizantin, pe insula Buyukada erau exilati printii si printesele care cazusera in dizgratie. Ulterior, in timpul Imperiului Otoman, s-a pastrat acelasi obicei pentru fii neascultatori ai sultanilor si cadanele decazute din drepturi. Tot aici, in anul 1928, s-a refugit si Lev Trotki, in timpul exilului sau, inainte de a fi primit in Franta. Seara va propunem optional, turul orasului Istanbul “by night”. Plecam spre Asia, trecand prin cartierul Levent, unde se afla zona moderna, cu zgarie nori de pana la 300 metri inaltime si traversand podul Fatih Sultan Mehmet, vom ajunge pe dealul Çamlica, cel mai pitoresc punct panoramic al intregului oras. Oprire pentru fotografii si intoarcere la acelasi hotel.
ZIUA 5 (02.01): ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI (650 km)
Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecam spre casa. Sosire in Bucuresti in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.


Servicii incluse:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _

PRET/persoana: 215 EURO
(loc in camera dubla)
Supliment camera single: 100 euro / persoana
Pret pentru a treia persoana in camera dubla cu pat suplimentar: 189euro
Pret pentru copil 2 – 11.99 ani in camera dubla cu doi adulti si pat suplimentar: 179 euro

Supliment imbarcare din Iasi si Bacau: 50 euro
Supliment imbarcare din Focsani, Buzau, Urziceni: 35 euro
Supliment imbarcare din Ploiesti: 30 euro

In cazul in care nu se intruneste numarul minim de 20 persoane pentru imbarcari din alte orase, turistii vor beneficia de transfer dus-intors cu alt autocar, la aceleasi preturi ca si pentru imbarcare directa.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SERVICII INCLUSE:
• transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3*;
• tur pietonal in Istanbul cu ghid local;
• vizita la Palatul Topkapi cu ghid local;
• insotitor roman de grup din partea agentiei.
NU SUNT INCLUSE:
• asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala) - se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 5 euro/persoana – se practica in Austria si se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.


GRUP MINIM: 40 PERSOANE
- Pentru un grup de 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu 10 euro/persoana
- Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 15 euro/persoana
- Pentru un grup de 29-25 persoane, pretul se majoreaza cu 20 euro/persoana
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 25 participanti pana cu 21 zile inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la cazare si transport) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
Croaziera pe Bosfor si Bazarului Egiptean
Servicii incluse: transfer cu autocarul hotel–port–hotel, bilet de vapor, ghid local si insotitor de grup in limba romana.
Tarif informativ: 20 euro/ persoana
Turul de oras “By Night”
Servicii incluse: transport cu autocarul, ghid local si insotitor de grup in limba romana.
Tarif informativ: 15 euro/ persoana
Palatul Dolmabahce – Piata Taksim – Cartierul Fanar – Patriarhia Constantinopolului
Servicii incluse: bilet de intrare la palat, bilet de intrare la Dolmabahce (inclusiv Harem), transport cu autocarul, ghid local si insotitor de grup in limba romana.
Tarif informativ: 45 euro/ persoana
Insula Printilor
Servicii incluse: transfer cu autocarul hotel–port–hotel, bilet de vapor, masa de pranz servita pe insula, turul cu masini electrice, ghid local si insotitor de grup in limba romana.
Tarif informativ: 50 euro/ persoana;
NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru grupuri de minim 20 participanti.

Oferta din categoria:


 
REVELION 2023 - autocar ISTANBUL - 5 zile / 215 EURO
Plecare Pana la
29.Dec.2022 02.Jan.2023 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 16.09.2022
# #