Circuit REVELION 2024 – autocar CAPPADOCIA – ANKARA – ISTANBUL

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

REVELION 2024 – autocar CAPPADOCIA – ANKARA – ISTANBUL / 9 zile

» Plecari: 27.Dec.2023

» Transport: cu Autocar
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 490 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Bucuresti – Canakkale – Troia – Pergam – Kusadasi – Efes – Pamukkale – Konya –
Cappadocia – Ankara – Istanbul – Edirne


PROGRAMUL CIRCUITULUI:

ZIUA 1 (27.12): BUCURESTI – CANAKKALE (700 km)
Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 03:00. Plecare pe traseul Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Edirne. Vom traversa Stramtoarea Dardanele de la Eceabat la Canakkale cu feribotul – tarif: 10 EURO/persoana, se achita la fata locului. Sosire in Canakkale in cursul serii si cazare la hotel Hellen 3* (sau similar in zona Canakkale).
Ziua 2 (28.12): CANAKKALE – TROIA – PERGAM – KUSADASI (400 km)
Mic dejun. Prima noastra oprire va fi la Troia, renumita cetate mentionata de Homer in operele sale. In continuare vom vizita Pergam (Bergama) - centru cultural important in Grecia antica si in Imperiul Roman, locul unde a fost inventat pergamentul. Urcand cu telefericul la situl arheologic, vom putea admira Acropola, Templul lui Traian situat maiestuos pe o colina cu o panorama asupra orasului, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysos. Dupa amiaza, vom face un scurt popas in Izmir, al treilea oras ca marime din Turcia, locul unde s-au nascut Homer si Aristotelis Onassis. Seara cazare si cina in zona Izmir – Kusadasi la Palmin Hotel 4* (sau similar in zona Kusadasi).
Ziua 3 (29.12): KUSADASI – EFES – CASA FECIOAREI MARIA – PAMUKKALE (210 km)
Mic dejun. Dimineata vom vizita Efes, unul dintre cele mai faimoase si bogate orase ale antichitatii, unde vom admira ruinele vechiului Templu al zeitei Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librarie a lui Celsius si marele Amfiteatru. In continuare vom opri la casa Fecioarei Maria (este socotit locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti). Continuand, vom ajunge la Pamukkale (in traducere "Castelul din bumbac”) - o minune a naturii, unic in lume, inclus in patrimoniul UNESCO. Peste terase naturale de piatra, curge apa unor izvoare calde ce au creat aici bazine de calcar, cu margini de stalactite. Alaturat teraselor de calcar, se afla orasul antic Hierapolis, ale carui ruine dateaza din perioada regelui Eumenes al-II-lea din Pergam. Cetatea a fost reconstruita de romani in timpul domniei Imparatului Tiberiu si a fost parasita in 1219, dupa cutremurul care a distrus-o. Seara cina si cazare in zona Pamukkale la Lycus River Termal Hotel 4* (sau similar).
ZIUA 4 (30.12): PAMUKKALE – KONYA – CAPPADOCIA (580 km)
Mic dejun. Parasim Pamukkale si ne indreptam spre Konya, orasul dervisilor – calugari musulmani; cu radacini in timpurile hititilor, de-a lungul secolelor XII si XIII, Konya a fost capitala turcilor Seljuk si a avansat repede la rangul de centru cultural. Vom vizita in Konya asezamantul dervisilor si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. In continuare vom face un scurt popas la Sultanhan, un caravanserai din provincia Aksaray. Ne continuam drumul spre Cappadocia. Seara cazare si cina la hotel Tassaray 4* in zona Nevsehir (sau similar).
Ziua 5 (31.12): CAPPADOCIA – GOREME – PASABAG – UCHISAR – AVANOS (50 km)
Mic dejun. Astazi vom afla tainele regiunii Cappadocia, zona unica, cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit, cat si pentru orasele subterane vechi de milenii. Datorita locatiei izolate, a fost vreme indelungata loc de refugiu si pustnicie pentru multi calugari crestini, dar si oameni de rand, impotriva persecutiei legiunilor Imperiului Roman si a hoardelor triburilor musulmane. Continuam traseul, calatorind spre orasul Avanos, renumit pentru arta olaritului, o localitate strabatuta de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Urmeaza stancile Pasabag, unice datorita aspectului lor (seamana cu niste capete de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor). In a doua parte a excursiei vom admira muzeul in aer liber Goreme - complex monahal cu mai multe biserici si capele sapate in piatra, unde pe vremuri a existat un important centru religios. Spre sfarsitul zilei, vom admira „castelul” Uchisar, cel mai inalt punct din regiune, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei, urmand Valea Porumbeilor (aici se adaposteste cea mai cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume) si Valea Zemi. Aici peisajele sunt parca desprinse din basme, datorita formatiunilor vulcanice unice in lume. Seara intoarcere la acelasi hotel pentru cina si cazare. Optional puteti participa la cina festiva de Revelion, organizata intr-un restaurant local. Pret informativ 140 euro/ persoana.
La Multi Ani 2024
ZIUA 6 (01.01): CAPPADOCIA – KIZILCUKUR (Valea Rosie) – CAVUSIN – KAYMAKLI
Mic dejun. Dimineata devreme, va recomandam (optional), o experienta de neuitat: zbor cu balonul cu aer cald pe deasupra formatiunilor stancoase din Cappadocia. Zborul se poate realiza in functie de disponibilitatile baloanelor de la fata locului si de conditiile meteorologice. Dupa amiaza ne delectam cu o plimbare la Kizilcukur (Valea Rosie) si in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra. Ultima oprire va fi la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si musulmanilor. Cazare si cina in regiunea Cappadocia.

ZIUA 7 (02.01): CAPPADOCIA – ANKARA – ISTANBUL (720 km)
Mic dejun. Dimineata devreme pornim spre Istanbul. Pe traseu, vom face o scurta oprire la Ankara, unde vom admira Mausoleul Ataturk (Mustafa Kemal Ataturk a fost fondatorul si primul presedinte al Turciei, fiind personalitatea cea mai importanta a tarii). Seara sosire pentru cazare in Istanbul, la hotel Grand Emin 3* (sau similar).
Ziua 8 (03.01): ISTANBUL
Mic dejun. Tur pietonal de oras cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II. In continuare recomandam vizite individuale in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Cazare la acelasi hotel. Timp liber la dispozitie. La ora 16:00 va propunem optional Croaziera pe Bosfor. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom putea admira de-a lungul Bosforului: Turnul Galata, Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, vile de lux, cele doua poduri care leaga continentele, precum si un peisaj deosebit. Grup minim 20 participanti. Pret: 30 EURO/persoana.
Ziua 9 (04.01): ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI (700 km)
Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecare spre Bucuresti. Dupa un scurt popas in Edirne (vizita la Moscheea Selimiye) vom traversa Bulgaria si vom ajunge in Bucuresti in cursul noptii, in functie de formalitatile vamale.
Servicii incluse:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _

PRET/persoana: 490 EURO
(loc in camera dubla)

Supliment camera single: 250 EURO
Reducere pentru a treia persoana adulta in camera dubla (pat suplimentar): 20 EURO
Reducere pentru copil 2 – 9.99 ani in camera cu 2 adulti (pat suplimentar): 20 EURO


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


SERVICII INCLUSE:
• transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
• 8 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* si 4* astfel: 1 noapte in Canakkale, 1 noapte in Kusadasi, 1 noapte in Pamukkale, 3 nopti in Cappadocia, 2 nopti in Istanbul;
• 4 cine: 1 Kusadasi, 1 Pamukkale, 2 Cappadocia;
• tururi de oras si vizite conform programului;
• insotitor roman de grup.NU SUNT INCLUSE:
• asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);
• asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 10 EURO/persoana – se practica Turcia, se achita la sosire;
• excursiile optionale;
• biletele de intrare la obiectivele turistice;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program in afara de cele mentionate ca fiind incluse;
• biletul de feribot Eceabat – Canakkale 10 Euro/ persoana, se achita insotitorului de grup, in prima zi.
GRUP MINIM: 40 PERSOANE
- Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/persoana
- Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO/persoana
Pentru un numar mai mic de 30 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 30 participanti pana cu 21 zile inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

Oferta din categoria:


 
REVELION 2024 – autocar CAPPADOCIA – ANKARA – ISTANBUL - 9 zile / 490 EURO
Plecare Pana la
27.Dec.2023 04.Jan.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 06.06.2023
# #