Circuit Revelion in acorduri orientale KUSADASI autocar 2020

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Revelion in acorduri orientale KUSADASI autocar 2020 / 8 zile

» Plecari: 28.Dec.2019

» Transport: cu Autocar
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 450 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 10.12.2020
» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Bucuresti-Canakkale-Bergama-Troia-Kusadasi-Pamukkale-Efes-Istanbul-Bucuresti


Ziua 1. 28.12 Bucuresti – Canakkale (~635 km)
Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania - Autogara Centrala - Bucuresti, la ora 6.30 dimineata. Pentru ca drumul nostru trece prin Edirne, vechiul Adrianopole, admiram Moscheea Selimiye, cu ale sale minarete demne de Cartea Recordurilor (inalte de 80 m). Ridicata la comanda lui Selim II si inaugurata in 1575, moscheea este considerat unul dintre cele mai impunatoare edificii religioase din intreaga Turcie.

Seara sosire si cazare la Canakkale.

29.12.2019
Ziua 2. 29.12 Bergama – Troia – Kusadasi (~450 km)
Mic dejun. In drumul spre Kusadasi vom vizita Cetatea Pergamon, locul unde a fost inventat pergamentul. Pergam este citat in cartea Apocalipsei ca fiind una dintre cele sapte biserici din Asia. In prezent, siturile arheologice principale ale anticului Pergam se gasesc in nordul si vestul orasului modern Bergama. Troia este un oras legendar, locul unde s-a desfasurat Razboiul Troian, asa cum este descris in Ciclul razboaielor troiene, in special in Iliada, unul dintre cele doua poeme epice atribuite lui Homer. Astazi, este numele unui sit archeologic. Continuam drumul spre Kusadasi. Seara sosire si cazare in Kusadasi la hotel Fantasia Deluxe 5* / similar.

30.12.2019
Ziua 3. 30.12 Pamukkale (~380 km)
Mic dejun. Program liber sau optional excursie la Pamukkale - terasele de calcar. Inspirati de muntele de un alb sclipitor, cu formatiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care inseamna „Castelul de bumbac”. Odata ajunsi la poalele muntelui, urcam la pas, desculti, bucurandu-ne de privelistea uimitoare si de blandetea neteda a teraselor de travertin. In apropiere se afla ruinele orasului balnear, Hierapolis, un loc adorat de romani pentru izvoarele sale cu apa termala ce contin minereuri de calcit alb. Acestea sunt si sursa teraselor de travertin, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Revigorati dupa baia fierbinte, coboram spre ruinele orasului Hierapolis, printre cele mai bine pastrate orase antice. Aici descoperim Poarta Frontinus , Strada Coloanelor, principala artera a vechiului poli., Biserica Bizantina, ruinele Tempului lui Apollo, apoi urcam spre spectaculosul Teatru Antic, construit din porunca imparatului Severus in anul 206 D.C.

Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din Kusadasi.

Moment de ragaz:
Termele Romane din vechiul Hierapolis invita doamnele tentate sa se scalde in Piscina Cleopatrei, un locsor cu apa limpede, in care se presupune ca s-ar fi imbaiat insasi frumoasa regina egipteana. Apa are temperatura constanta de 36 ° C, indiferent de anotimp, si se crede ca ar avea proprietati de reintinerire a tenului. Experienta este unica, piscina cu apa limpede lasa sa se vada parti din coloanele de marmura vechi de peste 2000 de ani.

31.12.2019
Ziua 4. 31.12 Efes – Casa Fecioarei Maria (~50 km)
Mic dejun. Program liber sau optional excursie la Efes - cel mai bine conservat sit antic din cultura si civilizatia elena si romana. UNESCO a declarat Efesul cel mai bine conservat oras antic de pe toata coasta mediteraneana. Superbele vestigii arhitecturale din perioada de glorie a Efesului sunt dovada clara ca bunastarea era la ea acasa. Intram in orasul de odinioara, mergand la pas printre coloanele ionice si ajungem la faimoasele ruine ale Bibliotecii lui Celsus, apoi Templul lui Hadrian si Termele Romane. Efes gazduia in mod regulat jocuri si lupte cu gladiatori asa ca, la distanta cat sa arunci o piatra, gasim un amfiteatru urias, Teatrul Mare unde, se pare, a predicat Sf. Pavel in fata a peste 25 000 de oameni.
Ne indreptam spre Casa Fecioarei Maria. De fapt, ajungem la Capela Meryemana cladita pe fundatia unei cladiri care, sustin unii, ar fi fost ultimul refugiu al Fecioarei Maria. Pentru a vizita interiorul si a vedea altarul se plateste o taxa suplimentara. Lasam Efesul in urma cu experiente de neuitat, nu inainte de a mai face un popas la coloanele Templului Zeitei Artemis, una dintre Cele Sapte Minuni ale lumii antice.

Seara ne intoarcem la hotel si ne pregatim pentru sarbatorirea intrarii in noul an. Cina festiva de Revelion – LA MULTI ANI 2020 !

01.01.2020
Ziua 5. 01.01 Kusadasi
Mic dejun. Dupa un somn odihnitor si servirea micului dejun, program liber.

02.01.2020
Ziua 6. 02.01 Kusadasi - Istanbul (~550 km)
Mic dejun. Plecare spre Istanbul.

Istanbul ne intampina seara ca un joc de lumini si umbre, lasandu-ti imaginatia sa anticipeze inca de acum comorile de vizitat a doua zi. Zarim in treacat forfota de oameni de la Podul Galata iar, in departare, se ridica impunatorul Turn Galata (cladit de Genovezi in 1348 ca turn de veghe asupra Bosforului) stand indiferent in perdeaua de lumini ambientale. Ne retragem la hotel. (Cazare in Istanbul).

03.01.2020
Ziua 7. 03.01 Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastra
Dupa micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oras Constantinopole. Privelistea te fura oriunde te-ai intoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brazdeaza norii incita privirea. Vechea resedinta a sultanilor otomani, Palatul Topkapi, (astazi muzeu) este primul obiectiv unde intram. Complexul cuprinde mai multe cladiri care aveau fiecare un rol bine definit in viata opulenta la curtea sultanului si gradini luxuriante prin care odinioara se plimbau concubinele regale insotite de eunuci. In muzeu, intr-o companie selecta, se afla expusa si sabia lui Stefan Cel Mare, alaturi de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) si cel al lui Iosif (Jusuf).

La doar cateva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios si cultural, capodopera arhitecturala ce atrage milioane de vizitatori in fiecare an.

Apoi, pasii ne indruma spre Moscheea Albastra, cel mai fotogenic edificiu al Turciei. Monument si loc de rugaciune deopotriva, moscheea si-a castigat renumele dupa mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale in cascada si cele 6 minarete zvelte il fac unic in toata lumea islamica. La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de imparatii bizantini, astazi parc, unde admiram Obeliscul Egiptean, Fantana lui Wilhelm II, Coloana Serpuita si Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Cazare in Istanbul.

04.01.2020
Ziua 8. 04.01 Istanbul – Bucuresti (~650 km)
Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa pranz ne continuam drumul spre tara, traversand Bulgaria. Sosire in Bucuresti dupa ora 22.30, in functie de trafic si formalitatile vamale.


Servicii incluse:
Servicii incluse:
Transport autocar clasificat 2-4*
7 cazări la hoteluri de 3-5*
Cazare Kusadasi – Fantasia Deluxe 5* / similar
3 mic dejun + 4 All inclusive
All Inclusive in Kusadasi
Ghid însoțitor din partea agenției pe traseu


Servicii neincluse:
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale
Excursiile opționale pentru minim 25 de persoane
Cina festiva de Revelion 60 €/pers. (se achita obligatoriu la inscriere)

Oferta din categoria: 
Revelion in acorduri orientale KUSADASI autocar 2020 - 8 zile / 450 EURO
Plecare Pana la
28.Dec.2019 04.Jan.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu All inclusive
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 08.11.2019
# #