Circuit RWANDA SI UGANDA 2020 Safari, trekking, cultura si civilizatie

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

RWANDA SI UGANDA 2020 Safari, trekking, cultura si civilizatie / 16 zile

» Plecari: 14.Feb.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 16 zile
» Pret: de la 3645 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Kigali – Lacul Bunyonyi – Parcul National Regina Elizabeta – Canalul Kazinga – Parcul National Kibale – Amabere Ga Nyina Mwiru – Parcul National Murchison Falls – Zziwa Rhino Sanctuary – Jinja - Kampala


Ziua 1 (14.02): BUCURESTI – ISTANBUL - KIGALI
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul international Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:55 pentru imbarcare pe cursa companiei TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:55, sosire la Istanbul la ora locala 12:20. Decolare din Istanbul spre Kigali la ora 19:30.
Ziua 2 (15.02): KIGALI
Sosire in Kigali la ora locala 01:15, capitala si cel mai mare oras al statului Rwanda. Transfer si cazare la hotel Five to Five 4*
Dupa micul dejun vom efectua un tur panoramic al orasului Kigali. Orasul a fost centrul economic, de transport si cultural, de cand a devenit capitala independentei in anul 1962. Cina si cazare la hotel Five to Five 4* (sau similar).
Ziua 3 (16.02): KIGALI – UGANDA - LACUL BUNYONYI (150 KM)
Dupa micul dejun vom efectua o vizita in cadrul comunitatii locale pentru a putea observa similitudinile dintre mestesugurile romanesti si cele africane. Vom putea sesiza grija si atentia cu care femeile din aceasta comunitate impletesc cosurile traditionale. Iar pentru ca ceaiul si cafeaua sunt doua dintre lucrurile care au unit o lume intreaga, dar si cele doua tari din programul excursiei noastre, ziua va continua cu o vizita la o cultura de cafea. Aici vom vedea felul in care se planteaza cafeaua, dar si de ceea ce este nevoie pentru ca plantele sa creasca si sa ajunga in forma mult dorita de catre consumatori. Dupa amiaza vom parasi Kigali si vom porni catre Uganda, traversand un peisaj unic in Africa, ce este asemuit cu frumusetea Alpilor Elvetieni. Cina si cazare la hotel Birdnest Bunyonyi 4* (sau similar).
Ziua 4 (17.02): LACUL BUNYONYI
Dupa servirea micului dejun, vom vizita cu barca cateva dintre insulele lacului, unde ne vom incarca cu frumusetile locului. Lacul Bunyonyi, cu traducerea lui, “Locul multor pasari mici”, se afla in sud-vestul Ugandei, in apropierea granitei cu Rwanda. Lacul este casa a 29 de insule si insulite, dintre acestea cele mai cunoscute fiind Insula de Pedeapsa si Insula Bushara. Cina si cazare la hotel Birdnest Bunyonyi 4* (sau similar).
Ziua 5 (18.02): LACUL BUNYONYI – PARCUL NATIONAL REGINA ELISABETA RUBIRIZI (220 KM)
Dupa servirea micului dejun, ne vom indrepta catre Parcul National Regina Elisabeta, parc ce poarta numele reginei Marii Britanii. Numele a fost dat parcului dupa vizita facuta de catre regele George al VI -lea, iar mai tarziu, dupa incoronare, regina a vizitat si dansa acest parc. Zona cuprinde cratere, lacuri formate in cratere si conuri vulcanice, urme ale activitatii vulcanice desfasurata cu mult timp in urma. Parcul este gazda unei varietati de plante si animale, fiind recunoscut drept habitat pentru peste 95 de specii de mamifere si aproximativ 612 specii de pasari. Seara cina si cazare la hotel Twin Lake Lodge 3* (sau similar)
Ziua 6 (19.02): SAFARI SI CROAZIERA - CANALUL KAZINGA
Dimineata dupa micul dejun, pornim intr-o aventura de tip safari. Ne vom familiariza cu conceptul de game drive, o parte componenta a experientei in safari. Vom admira frumusetile naturii salbatice dintr-o masina de tip off-road, insotiti de ghizi specializati in acest domeniu. Ei ne vor explica comportamentul animalelor si ne vor face o prezentare succinta a zonei in care se efectueaza activitatea. Printre animalele pe care le vom intalni se numara elefanti, antilope, lei si leoparzi. Dupa servirea pranzului, ziua continua cu o excursie cu barca pe canalul Kazinga. Vom vedea cum bivolii se racoresc in apa raului, hipopotamii si crocodilii se odihnesc pe marginile acestuia, iar elefantii isi potolesc setea, indeosebi in dupa amiezile tarzii. Experienta va fi desavarsita, desprinzandu-ne de viata incarcata cu tehnologie si apropiindu-ne de natura. Cina si cazare la acelasi hotel.
Ziua 7 (20.02): RUBIRIZI - PARCUL NATIONAL KIBALE (120 KM)
Dupa micul dejun, vom porni in cautarea leilor africani. Dupa ce vom descoperi povestile acestora si vom afla cum isi desfasoara activitatile si de ce prefera mediul savanei africane, vom porni catre urmatoarea destinatie: Kibale National Park. In drumul nostru catre parc, ne vom opri la Ecuator. Uganda este una dintre putinele tari din lume prin care trece linia imaginara ce desparte planeta in doua parti egale. Dupa ce servim pranzul continuam calatoria catre Parcul National Kibale, o zona mlastinoasa, adevarat sanctuar al pasarilor. Seara cina si cazare la Chimpanzee Guest House in incinta parcului.
Ziua 8 (21.02): TREKKING IN PARCUL NATIONAL KIBALE
Mic dejun. Astazi vom explora pe indelete Parcul National Kibale cu o sesiune de trekking in padurea tropicala, prin habitatul cimpanzeilor, ne vom plimba prin parc pentru a observa si fotografia cele peste 200 specii de pasari, intre care Blue Turaco si Great Blue Turaco, dar si alte animale mici. Tot aici vom observa cimpanzeii, dar si alte specii de maimute precum Colobus, maimute cu coada rosie sau cu coada albastra. Vom petrece putin timp alaturi de ei pentru a le observa comportamentul. Dupa amiaza, vizita optionala la sanctuarul de langa Bigodi, unde traiesc o multime de pasari si de fluturi, care mai de care mai spectaculosi si mai interesanti. Cina si cazare la Chimpanzee Guest House.
Ziua 9 (22.02): TREKKING LA PESTERA AMABERE GA NYINA MWIRU
Dupa ce vom servi micul dejun, vom avea timp pentru a ne bucura de natura frumoasei Uganda, pornind intr-o drumetie catre “Varful Lumii”. In timpul excursiei vom invata despre cultura si legendele locale si vom face o plimbare pe marginea a trei lacuri formate in cratere. Dupa servirea pranzului, vom porni catre pestera misterioasa Amabere Ga Nyina Mwiru, o cripta formata de natura in urma ploilor ce au loc in zona. Seara cina si cazare la Chimpanzee Guest House.
Ziua 10 (23.02): KIBALE - PARCUL NATIONAL MURCHISON FALLS (104 KM)
Mic dejun. Se porneste catre urmatoarea destinatie, Parcul National Murchison Falls. Zona de conservare Murchison Falls (MFCA) cuprinde Parcul National cu acelasi nume, precum si rezervatiile Wildlife Bugungu si Karuma Falls. Acesta este locul unde Nilul explodeaza printr-un defileu ingust si prin intermediul cascadelor pentru ca mai apoi sa devina un rau placid, a carui albie este presarata cu hipopotami, crocodili si bivoli. Viata salbatica a zonei include si animale precum leii, leoparzii, elefantii, girafele sau cimpanzeii, dar si multe specii de pasari. Seara cina si cazare la Sambyia River Lodge sau similar.
Ziua 11 (24.02): SAFARI IN PARCUL NATIONAL MURCHISON FALLS
Mic dejun la pachet. Astazi facem o vizita animalelor de prada, printr-o alta experienta de tip safari. Pe lista animalelor pe care le vom intalni se afla porcul mistret, hiena, antilopa kob, girafa, dar si multe altele. Ne intoarcem apoi la cazare pentru a servi pranzul. Dupa amiaza pornim catre o spectaculoasa experienta safari pe rau. Cina si cazare la Sambyia River Lodge.
Ziua 12 (25.02): SAFARI – Z IWA RHINO SANCTUARY
Mic dejun. Dimineata vom pleca spre partea sudica a parcului, unde vom avea o noua experienta safari de tipul game drive. Turul se va termina cu masa de pranz. Dupa miaza vom avea timp liber pentru relaxare si odihna. Cina si cazare la hotel Masindi Hotel 3* (sau similar).
Ziua 13 (26.02): ZZIWA RHINO SANCTUARY – KAMPALA (170 KM)
Dupa micul dejun, pornim pe urmele unei specii pe cale de disparitie, a rinocerilor. In Uganda, sanctuarul rinocerilor din Zziwa este singurul loc in care se gasesc aceste animale. Dimineata va avea loc o sesiune de trekking in habitatul acestora. Dupa masa de pranz pornim spre Kampala, capitala Ugandei si cel mai mare oras. Seara vom merge la un spectacol in aer liber ce va reda elemente ale culturii civilizatiilor din Uganda, Rwanda si Burundi. Un adevarat spectacul de muzica si dans va fi pus in scena de catre localnici. Cina si cazare: Skyz Hotel 4* (sau similar).
Ziua 14 (27.02): KAMPALA – JINJA (85 KM)
Mic dejun. Se porneste catre Jinja, locul de unde izvoraste Nilul. Acest loc se afla ascuns in stancile muntilor vulcanici Viruna, aflati nu departe de Ecuator, a caror altitudine maxima deste de 4.507 metri. De aici, cateva firisoare de apa se preling firave, urmand ca, mai apoi, acestea sa se uneasca si sa formeze celebrul fluviu. Pe cursul mijlociu al Nilului se afla 6 cascade, ele fiind periculoase deoarece determina cresterea vitezei de curgere a fluviului. Este cunoscut faptul ca egiptenii iubeau Nilul si asteptau cu nerabdare ca acesta sa isi reverse apele in gospodariile lor, lasand in urma lui solul fertil. Vom afla astfel despre istoria Nilului si despre impactul pe care acesta l-a avut de-a lungul timpului asupra civilizatiei. Cina si cazare in Kampala la acelasi hotel.
Ziua 15 (28.02): KAMPALA
Astazi vom vizita Kampala, vom face un tur panoramic dar si pietonal, vom vizita Muzeul Uganda, mormintele Kasubi si mormintele Wamala, unde sunt inmormantate ramasitele regilor Ugandei, Teatrul National (exterior), Catedrala Rubaga, Catedrala Namirembe, Moscheea Nationala Gaddafi, Tempul Bahai si cladirea Parlamentului (exterior). Cina si cazare la acelasi hotel.
Ziua 16 (29.02): KAMPALA - BUCURESTI
Dimineata devreme, in jurul orei 02:30, ne indreptam catre aeroport si ne luam ramas bun de la frumoasa si spectaculoasa Africa. Imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul la ora locala 04:55. Sosire in Istanbul la ora locala 11:30. Plecare din Istanbul 19:30, sosire in Bucuresti la ora 19:55.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Kigali si Kampala Entebbe – Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor la Istanbul);
• 15 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* standard local: 1 noapte in Kigali, 2 nopti in zona lacului Bunyonyi, 2 nopti in Ruburizi, 3 nopti in Kibale, 2 nopti in Murchison, 1 noapte in ZZIWA, 4 nopti in Kampala (de ultima noapte de cazare se va beneficia conform orarului de zbor pana la ora 02:30);
• pensiune completa: mic dejun, pranz si cina, apa imbuteliata pe toata durata circuitului;
• transport cu autocar si jeepuri 4x4 local pe intreg circuitul;
• ghizi locali pe toata durata circuitului;
• taxe intrari in parcurile nationale:
• intrarile la obiectivele mentionate in program;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
• taxa de viza: 100 USD/ persoana (se achita la intrarea in Rwanda – vezi informatii suplimentare la capitolul „Acte necesare pentru obtinerea vizei”);
• asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 80 EURO/persoana – se practica in Uganda si Rwanda, se achita la sosire;
• intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
14.02: Bucuresti 09:55 - Istanbul 12:20 durata zborului: 1h25min
14.02: Istanbul 19:45 – Kigali 01:15 durata zborului: 6h30min
29.02: Entebbe 04:55 – Istanbul 11:30 durata zborului: 06h25min
29.02: Istanbul 19:35 – Bucuresti 19:55 durata zborului: 1h20min

GRUP MINIM:
20 persoane. Pentru un numar mai mic de participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
 Acte necesare: pasaport simplu electronic (NU temporar), valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara cu cel putin o pagina libera; o fotografie tip pasaport pe fundal alb; dovada vaccinului impotriva febrei galbene.
 Viza pentru Africa de Est costa 100 USD/ persoana pentru cetatenii romani si este valabila pentru ambele tari, se obtine fie pe aeroport, la sosirea in Rwanda, fie online.
 Pentru evitarea cozilor din aeroport, este recomandata aplicatia online de obtinere a vizei. Agentia va aplica online, caz in care taxa de viza trebuie achitata la agentie.
 Pentru aplicatia online este necesar formularul de viza completat electronic de catre fiecare solicitant de viza.
 Termen limita de aplicare online pentru viza: o luna inainte de plecare.
 IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere” aferente zilei in care se efectueaza retragerea.

Oferta din categoria: 
RWANDA SI UGANDA 2020 Safari, trekking, cultura si civilizatie - 16 zile / 3645 EURO
Plecare Pana la
14.Feb.2020 29.Feb.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Pensiune completa inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 11.09.2019
# #