Circuit UZBEKISTAN–Calator pe Drumul Matasii! - plecare 20.05.2024

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

UZBEKISTAN–Calator pe Drumul Matasii! - plecare 20.05.2024 / 9 zile

» Plecari: 20.Apr.2024

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 4280 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Orase situate pe Drumul Matasii: Khiva, Bukhara, Shakhrisabz, Samarkand


Obiective UNESCO vizitate: fortareata Ichan-Kala in Khiva, centrul istoric al orasului Bukhara, centrul istoric al orasului Shakhrisabz, orasul Samarkand – Rascruce de Culturi
Gastronomia uzbeka: plov, non/lepeshka (painea locala) si galuste cu dovleac
Experiente locale: vizita la statiile de metrou din Tashkent, calatorie cu trenul de mare viteza Afrosiyab, program folcloric intr-o medrasa, degustare de vinuri in Samarkand

Descriere Program
Ziua 1 (Luni 20.05.2024): Bucuresti – Istanbul
Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni la ora 18:40 si intalnire cu insotitorul roman de grup. Imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK1046 cu decolare la ora 21:40 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora locala 23:10.

Ziua 2 (Marti 21.05.2024): Istanbul – Tashkent
Dupa escala in Istanbul, imbarcare pe cursa TK368 cu decolare la ora 00:55. Aterizare la Tashkent la ora locala 07:20. Intalnire cu ghidul local si transfer privat la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar, pentru formalitatile de check-in si mic dejun. In continuarea zilei vom explora orasul Tashkent si vom incepe cu partea veche a orasului, cu Complexul Khast Imam, centrul sau spiritual care cuprinde moschei, mausolee si alte structuri arhitecturale vechi. In continuare vom vedea Medrasa Kukeldash (exterior), bazarul Chorsu, Muzeul de Arte Aplicate care gazduieste exponate nepretuite de arta aplicata create de maestri din sec. XIX pana in prezent. Ne vom plimba cu metroul din Tashkent, unde fiecare statie are propriile sale caracteristici arhitecturale unice: marmura, granit, sticla, ceramica, alabastru si alte decoratiuni. Vom continua turul panoramic cu Piata Independentei, Piata Amir Temur, Piata Teatrului Alisher Navoi. Cazare la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 3 (Miercuri 22.05.2024): Tashkent – Urgench – Khiva
Mic dejun la pachet. Transfer privat la aeroportul din Tashkent pentru imbarcarea pe zborul companiei Uzbekistan Airways spre Urgench. Sosire la Urgench, transfer privat la Khiva, adevarat oras medieval cu strazi pietruite, moschei si ziduri maiestuoase care il vor impresiona chiar si pe cel mai pretentios turist. Intregul oras vechi este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom incepe explorarea orasului cu muzeul in aer liber Ichan Kala, complex architectural fortificat ce cuprinde moschei, medrase, minarete si mausolee. In continuare vom vedea Palatul Tash-Khauli, numele sau insemnand „casa de piatra”, avand cele mai somptuoase decoratiuni interioare din Khiva, Moscheea Djuma, Mausoleul Pakhlavan Mahmud, Minaretul Kalta Minor. Vom vizita un centru de artizanat de sculpturi in lemn, iar in incheierea turului vom face o oprire la Ak-Sheikh Bobo, de unde se poate admira frumoasa panorama a orasului. Cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 4 (Joi 23.05.2024): Khiva – Bukhara
Mic dejun. Ne vom deplasa spre Bukhara, oras situat pe Drumul Matasii, vechi de peste 2000 de ani, strabatand Desertul Kyzylkum. Bukhara a fost multa vreme un important centru economic si cultural in Asia Centrala. Centrul istoric din Bukhara este unul dintre cele mai bune exemple de orase islamice bine conservate din Asia Centrala din sec. X-XVII, orasul antic persan servind ca centru major al culturii islamice timp de multe secole. Cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 5 (Vineri 24.05.2024): Bukhara
Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Bukhara in care vom vedea Ansamblul Arhitectural Lyab-i Khauz (sec. XVI-XVII), probabil cea mai populara atractie turistica din Bukhara, datorita maretiei sale, fiind delimitat de Medrasa Nodir Divan-Begi (unde vom asista la un program folcloric), Medrasa Khonako si Medrasa Kukeldas. Vom vizita un atelier de marionete si bazarul local cu domurile sale (Toki Saraffon, Toki-Telpak, Toki Zargaron), Medrasa Ulughbek, Medrasa Abdulaziz Khan si Ansamblul Poi-Kalyan (Marele Minaret din sec. XII), simbolul orasului. In timpul vizitelor vom face o pauza pentru a savura un ceai local. Vom continua explorarea orasului cu Fortareata Ark, resedinta a emirilor din Bukhara, Moscheea Bolo Khauz (sec. XVIII), Chashma-Ayub, cladire istorica de cult, denumit dupa Ayyub, cunoscut in Vechiul Testament sub numele de Iov. Conform legendei izvorul aflat aici are puteri vindecatoare. In incheierea zilei vom vizita Mausoleul Samanid, impresionant prin eleganta sa sobra si un bun exemplu de arhitectura din sec. X din intreaga lume musulmana. Cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 6 (Sambata 25.05.2024): Bukhara – Shakhrisabz – Samarkand
Mic dejun. Ne vom deplasa spre Shakhrisabz, “orasul verde”, unul dintre cele mai vechi si pitoresti orase din Uzbekistan. Centrul sau istoric este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, locul de nastere al marelui conducator Timur Lenk. Vom face un tur care va include ruinele Palatului Ak-Sarai, care a fost resedinta lui Timur. Constructia palatului a fost inceputa in 1380 si a durat 24 de ani si includea mai multe curti cu locuinte, bogat decorate auriu si gresie colorata. Vom vedea deasemenea bazarul local, Moscheea Kok-Gumbas, (1435-1436). Nepotul lui Timur Lenk, Ulug Bek, a construit-o ca moschee principala in onoarea tatalui sau Shah Rukh (fiul lui Timur). In continuare vom vedea Mausoleul Gumbazi-Seidan, parte a unui complex de mausolee numit Dorussiadat (Locul Puterii), construit in timpul domniei lui Timur Lenk si Moscheea Khazret-Imam. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Samarkand. Conform legendei, Timur Lenk a ales Samarkand drept capitala a imperiului sau deoarece “orasul are cel mai curat aer si pamant sanatos”. Cei mai mari poeti si filozofi ai lumii au dat orasului diverse nume – Gradina Sufletului, Perla Rasaritului si Oglinda Lumii. Cu toate acestea, ei nu au putut sa descrie frumusetea si bogatia acestui oras. Mostenirea culturala din Samarkand este mare, timp de multe secole orasul fiind un centru cheie al marelui Drum al Matasii. In contrast cu muzeele in aer liber Bukhara si Khiva, cladirile istorice din Samarkand sunt raspandite in tot orasul. Cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 7 (Duminica 26.05.2024): Samarkand
Zi dedicata vizitelor in Samarkand. Vom porni in turul de oras cu Piata Registan, unul dintre modelele remarcabile de arta de dezvoltare urbana din Asia Centrala. Numele pietei - „Registan” inseamna „loc nisipos”. In timpul domniei lui Timur Lenk (1370-1405) Registanul a fost principala zona comerciala. Apoi, in timpul domniei lui Ulugh Bek a dobandit un caracter oficial. Registanul este inconjurat de trei medrase (scoli) construite in perioada dintre sec. XV–XVII: Medrasa Ulughbek (1417-1420), Medrasa Sher-Dor (1619-1636) si Medrasa Tillya-Kori ( 1647-1660). In prezent cele trei medrase nu mai functioneaza ca institutii de invatamant. Vom vizita Moscheea Bibi-Khanym, numele sau insemnand „sfanta doamna” si, conform legendei, este asociat cu prima sotie a lui Timur Lenk, Sarai Mulk Khanum, confidenta si sfatuitoare a sa chiar si in chestiuni politice si Mausoleul Gur Emir, construit in 1403, locul de veci al temutului Timur Lenk. Daca timpul permite ne vom plimba prin bazarul local. Seara, optional, vom putea admira spectacolul de lumini si culori din Piata Registan. Cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Optional: Experimentati degustarea de vinuri la renumita Crama Khovrenko. Samarkand a fost renumit pentru vinul sau inca din cele mai vechi timpuri, Dmitri Filatov revolutionand productia comerciala de vin din zona in sec. XIX. Gustati cateva dintre vinurile aflate in pivnitele cramei si apreciati istoria bogata a vinificatiei din regiune.

Ziua 8 (Luni 27.05.2024): Samarkand - Tashkent
Vom continua turul in Samarkand si vom vedea unul dintre cele mai pitoresti monumente ale orasului – ansamblul memorial Necropola Shakhi Zinda, numele provenind din persana si inseamna „regele viu”. In prezent Shakhi-Zinda este un centru de pelerinaj, legenda spune ca aici se afla mormantul lui Kusam ibn Abbas, varul profetului Mahomed, dar locul este remarcabil si pentru arhitectura sa. Turul include Observatorul Ulugh Bek, construit in 1429 de Ulugh Bek, conducator timurid si celebru astronom, nepotul lui Timur Lenk si Afrosiyab, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Asia Centrala, ruinele datand din sec. VIII I.Hr. In Afrosiyab s-au gasit palate frumos decorate cu sculpturi, dar si case ale nobilimii, moschei si medrase, bai, strazi pietruite din epoca samanida. In continuarea zilei transfer privat la gara pentru imbarcarea in trenul de mare viteza “Afrosiyab” spre Tashkent. Cazare la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 9 (Marti 28.05.2024) Tashkent – Istanbul – Bucuresti
Transfer privat la aeroportul din Tashkent pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK368 cu decolare la ora 09:00 spre Istanbul. Sosire la Istanbul la ora locala 12:15. Dupa escala la Istanbul, imbarcare la cursa TK1045 cu decolare spre Bucuresti la ora 19:00. Aterizare la Otopeni -Henri Coanda la ora locala 20:20. CK


Servicii incluse:
2 nopti cazare + 1 early check-in la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar in Tashkent
2 nopti cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar in Samarkand
2 nopti cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar in Bukhara
1 noapte cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar in Khiva
mese: 7 mic dejunuri si 7 cine
transport autocar cu A/C adaptat la nr. de turisti
zbor intern cu compania Uzbekistan Airways pe ruta Tashkent – Urgench (bagaj de cala de max. 23 kg; bagaj de mana de max. 8 kg)
transport cu trenul de mare viteza “Afrosiyab” pe ruta Samarkand – Tashkent zbor cu compania Turkish Airlines (bagaj de cala de max. 40 kg - 2 piese a cate max. 23 kg; bagaj de mana de max. 8 kg)
taxele de aeroport si securitate
tur de oras in Tashkent
tur de oras in Khiva
tur de oras in Bukhara
tur de oras in Shakhrisabz
tur de oras in Samarkand
taxe turistice
taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul turistic
insotitor roman de grup pe toata durata programului
ghid national local pe toata durata programului
transfer privat cu autocarul aeroport - hotel – aeroport si hotel – gara – hotel

Pretul nu include
mesele si bauturile care nu sunt mentionate ca fiind incluse
taxele de oras (acolo unde se aplica)
bacsisuri pentru ghidul local si soferi se achita direct insotitorului roman de grup la destinatie (total 40 euro/persoana)
excursiile optionale care se pot realiza cu un nr minim de 10 participanti:
Degustare de vinuri in Samarkand: 40 usd/persoana
alte servicii decat cele mentionate in programul excursiei
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.

Detalii zbor
Zbor Nr. zbor Data Decolare Ora Aterizare Ora Durata zbor
Dus TK 1046 20-05-2024 Bucuresti Otopeni 21:40 Istanbul Ataturk 23:10 01:30
Dus TK 368 21-05-2024 Istanbul Ataturk 00:55 Tashkent 07:20 04:25
Intors TK 369 28-05-2024 Tashkent 09:00 Istanbul Ataturk 12:15 04:15
Intors TK 1045 28-05-2024 Istanbul Ataturk 19:00 Bucuresti Otopeni 20:20 01:20

Descriere cazare
Tashkent – Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar (scor Booking 8.7) https://mirluxeplaza.uz/
Khiva – Hotel Asia Khiva 3* sau similar (scor Booking 9.2) https://www.booking.com/hotel/uz/asia-samarkand.ro.html
Bukhara – Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar (scor Booking 8.9) https://www.booking.com/hotel/uz/orient-star-varaxsha.ro.html
Samarkand – Hotel Orient Star 4* sau similar (scor Booking 8.8) https://orientstarhotel.uz/

Informatii utile calatoriilor in Uzbekistan:
• Viza: nu este necesara viza pentru o sedere de max. 30 de zile

Oferta din categoria:


 
UZBEKISTAN–Calator pe Drumul Matasii! - plecare 20.05.2024 - 9 zile / 4280 EURO
Plecare Pana la
20.Apr.2024 28.Apr.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 11.12.2023
# #