Circuit UZBEKISTAN - plecare 14.10.2020

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

UZBEKISTAN - plecare 14.10.2020 / 10 zile

» Plecari: 14.Oct.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 1670 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 05.10.2020
» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: TASHKENT – KHIVA – BUKHARA– NAKSHBANDY – SHAKRISABZ – SAMARKAND –
TASKENT


ZIUA 1 | BUCURESTI TASHKENT

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:00 pentru imbarcare pe zborul Aeroflot cu destinatia finala Tashkent. Decolare la ora 13:20 si sosire in Moscova la ora 16:25. Plecare din Moscova la ora 20:45 si sosire in Tashkent la ora locala 02:45. Transfer si cazare la hotel Citizen 4* sau similar.

ZIUA 2 | TASHKENT

Mic dejun. Astazi vom face impreuna un tur panoramic cu ghid local al capitalei Uzbekistanului. Tashkent este cel mai mare oras din Asia Centrala, cunoscut sub numele actual inca din secolul X. Pana in secolul XIX a facut parte din diferite state central-asiatice, fara a fi insa un oras foarte important. In prezent Tashkent este un important centru economic si cultural, gazduind numeroase muzee, teatre si monumente de arhitectura din secolele XVI-XIX. Vom vizita partea veche a orasului, Piata Independentei, Piata si Monumentul Amir Temur, bazarul de mirodenii si articole artizanale Chor-su, Muzeul de Arte Decorative si Aplicate, Piata Alisher Navoi, Mausoleul Kaffal Shashi. Cina la un restaurant local sau in restaurantul hotelului. Cazare la hotel Citizen 4* sau similar.

ZIUA 3 | TASHKENT URGENCH (zbor) KHIVA

Dimineata devreme vom avea transferul catre aeroport pentru zbor Tashkent Urgench. Sosire la Urgench la ora 09:00 dimineata si plecare spre Khiva (30km). Khiva este un oras aflat in patrimoniul mondial UNESCO, situat pe traseul caravanelor pe Drumul Matasii, un oras muzeu unde se afla una din cele mai mari colectii de arhitectura islamica din lume. Turul include strazile inguste si monumentele arhitecturale din zona numita Ichon-Kala, ce ne dau senzatia ca suntem intr-un timp demult apus in negura istoriei. Aceasta zona este inconjurata cu ziduri puternice ce dateaza din evul mediu, cu porti orientate catre toate cele 4 puncte cardinale. Vom admira si mausoleele Uch Avlioli (trei sfinti) si Pakhlavan Mahmoud; medresele Rafanek, Amir-Tur, Kutluq-Murad Inaq. Cina la un restaurant local sau in restaurantul hotelului. Cazare la hotel Malika Khiva 3* sau similar.

ZIUA 4 | KHIVA BUKHARA (590 KM)

Mic dejun Azi vom pleca spre Bukhara, un fost centru de educatie renumit in lumea islamica, al cincilea oras ca marime al tarii si un nod comercial important pe Drumul Matasii. Traversam desertul Kizilkum (desertul rosu in limba turkmena) si facem o scurta pauza pentru fotografii pe malul raului Amudarya. Vom ajunge in Bukhara in jurul orei 17:00. Cina la un restaurant local sau in restaurantul hotelului. Cazare la hotel Minzifa 4* sau similar.

ZIUA 5 | BUKHARA

Mic dejun. Astazi vom vizita acest frumos oras-oaza, avand o vechime de peste 2500 de ani. In ziua de astazi musulmanii din intreaga lume vin aici pentru a se inchina la mormantul lui Bahauddin Naqshbandi sau pentru a acumula cunostinte intr-una din cele mai bune scoli islamice Miri-Arab. Se spune ca Dumnezeu si-a intins harul peste toate orasele din lume si numai din Bukhara acest har se reintoarce peste oameni. Aceasta este insasi esenta orasului Bukhara - cetatea sfanta. Turul va cuprinde mausoleele Ismael Samani (o capodopera a arhitecturii specifice Asiei Centrale), Chor-Minor, Chashma-Ayub, medresele Miri-Arab, Amir Alim Khan, Kukeldash, Abdul Aziz, complexul Bolo-Khauz (ce include moscheea si minaretul cu acelasi nume), fortareata Ark (resedinta emirilor din Bukhara), complexul Poi-Kalyan, al carui minaret principal este simbolul orasului. Cina la un restaurant local sau restaurantul hotelului. Cazare la hotel Minzifa 4* sau similar.

ZIUA 6 | BUKHARA CHOR BAKR NAKSHBANDY COMPLEX (290 km)

Mic dejun. Ziua de astazi va fi dedicata obiectivelor turistice din imprejurimile Bukharei. Sitora Mohi Hosa este resedinta de vara a ultimului emir, o cladire impresionanta cu decoratiuni interioare deosebite, o sala enorma unde se organizau banchetele, o colectie de costume, argintarii si diferite exponate chinezesti Ming. Continuam cu cele mai cunoscute locuri sfinte din Uzbekistan: necropola Chor Bakir si Mausoleul Bagaut din Nakshbandi unde, in fiecare zi, se aduna numerosi pelerini musulmani din Asia Centrala pentru a se ruga. Turul mai cuprinde si Moscheea si Mausoleul lui Buyan Kuli Khan. Acesta impresioneaza prin maretia formelor, scara de constructie, simplitatea exceptionala si luciditatea ideilor arhitecturale. Interiorul mausoleului este aproape fara decor, dar cavoul si camera de rugaciune sunt decorate cu ornamente superbe. Cina la un restaurant local sau hotel. Cazare la hotel Minzifa 4* sau similar.

ZIUA 7 | BUKHARA SHAKRISABZ SAMARKAND (295 KM)

Mic dejun. Vom pleca mai departe spre Samarkand, citadela splendorilor, cea mai frumoasa din Asia Centrala. Pe drum ne vom opri in Shakre Sabz, locul de nastere al hanului Tamerlane/ Timur Lenk (Timur cel schiop), un cuceritor turco-mongol, de altfel si erou national al Uzbekistanului. Aici vom vizita ruinele palatului Ak-Saray si moscheea Kok Gumbaz. Dupa amiaza ne continuam drumul spre Samarkand, unde vom ajunge in cursul serii. Cina la un restaurant local sau in restaurantul hotelului. Cazare la hotel Asia 4* sau similar.

ZIUA 8 | SAMARKAND

Mic dejun. Intreaga zi va fi dedicata vizitarii orasului Samarkand. Orasul a fost denumit de istorici si poeti Roma din Est datorita moscheelor, medreselor si cladirilor impunatoare bogat decorate. Vom vizita Piata Registan (piata nisipurilor) inconjurata de cele trei medrese (scoli de teologie musulmana unde se studiaza Coranul): Ulugbek, Shirdor si Tilla Kari. Urmeaza Moscheea Bibi Khanum una din cele mai frumoase din intreaga Asie, ansamblul Shahi Zinda cu cele 44 de morminte in 20 de mausolee, Mausoleul Gur Emir emirul care a construit macabre piramide din capetele invinsilor sai, Bazarul. Cina la un restaurant local sau la restaurantul hotelului. Cazare la hotel Asia 4* sau similar.

ZIUA 9 | SAMARKAND TASHKENT (300 km)

Mic dejun. Astazi ne vom intoarce in Tashkent, capitala Uzbekistanului. Vreme de secole, Samarkand a fost o capitala a Islamului moderat si luminat, un centru al dervisilor si sufitilor, savantilor, astronomilor si medicilor din aceasta parte a lumii. Astazi farmecul sau a ramas, rezonanta cu vremurile de glorie regasindu-se in fiecare colt de strada si in orice cladire sau edificiu splendid conservat. Vom incepe cu Observatorul astronomic al lui Ulugbek, nepotul lui Timur Lenk, ce poate fi inca utilizat pentru observarea corpurilor ceresti si calcularea miscarii lor. Ziua continua cu Muzeul lui Afrosyab, considerat intemeietorul orasului. Legendele spun ca acesta a fost neobisnuit de intelept si glorios, remarcandu-se prin ganduri pure si fapte bune. Vom avea timp liber la dispozitie pentru a ne plimba prin oras. Dupa amiaza vom lua trenul de mare viteza spre Tashkent. Odata ajunsi in capitala vom avea transferul la hotel, apoi va urma cina de ramas-bun la un restaurant local. Cazare la hotel Citizen 4* (sau similar).

ZIUA 10 | TASHKENT

Transfer la ora 02:00 dimineata catre aeroportul din Taskent pentru imbarcare pe cursa Aeroflot cu destinatia Moscova. Plecare la ora locala 04:45. Sosire in Moscova la ora locala 07:05 si decolare spre Bucuresti la 09:20. Aterizare la Bucuresti la 12:30.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
14.10 Bucuresti 13:20 Moscova 16:25 durata zborului: 3h05minute
14.10 Moscova 20:45 Tashkent 02:45 (a doua zi in data de 15.10.19) durata zborului: 4h
23.10 Tashkent 04:45 Moscova 07:05 durata zborului: 4h20minute
23.10 Moscova 09:20 Bucuresti 12:30 durata zborului: 3h10minute

OBSERVATII:

DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI;


Pentru verificarea disponibilitatii, va rugam sa contactati agentia ECOVOYAGE TOUR!
LOCURI LIMITATE LA AVION SI CAZARE!


Agentia isi rezerva dreptul de a modifica tarifele si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila.
- Din acest motiv, va rugam sa verificati la agentie detaliile ofertelor de care sunteti interesati inainte de a face o rezervare.
- Informatiile primite in agentie vor avea intotdeauna prioritate !
3


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
Tarif in Euro/persoana in camera dubla
transport cu avionul Bucuresti Taskent Bucuresti cu compania AEROFLOT (schimbarea curselor la Moscova);
transport cu avionul Tashkent Urgench cu companie locala;
9 nopti cazare cu mic dejun inclus in hoteluri de 3* si 4*: 3 nopti in Tashkent, 1 noapte in Khiva, 3 nopti in Bukhara, 2 nopti in Samarkand;
8 cine;
transport cu autocar pe tot parcursul turului conform programului;
tururi de oras cu ghid local in Tashkent, Khiva, Bukhara, Samarkand;
transport cu trenul pe ruta: Samarkand Tashkent (tren de mare viteza);
intrarile la obiectivele mentionate in program: Muzeul de Arte Decorative si Aplicate, Mausoleul Kaffal Shashi, medresele
Rafanek, Amir-Tur, Kutluq-Murad Inaq, complexul Bolo-Khauz, fortareata Ark, complexul Poi-Kalyan, Observatorul
astronomic din Samarkand, Muzeul lui Afrosyab;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport si catering incluse in pret sunt cele valabile la data de ianuarie 2020. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 USD/persoana se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;

Oferta din categoria:


 
UZBEKISTAN - plecare 14.10.2020 - 10 zile / 1670 EURO
Plecare Pana la
14.Oct.2020 23.Oct.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 27.03.2020
# #