Circuit Circuit VIETNAM - 17 Martie 2020 (13 zile)

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Circuit VIETNAM - 17 Martie 2020 (13 zile) / 13 zile

» Plecari: 17.Mar.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 13 zile
» Pret: de la 780 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 10.03.2020
» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Hanoi – Lao Cai – Sapa – Cat Cat Village – Can Cau Market – Halong Bay – Ho Chi Minh – Delta Mekongului – Cu Chi – Da Nang – Hoi An – My Son


Ziua 1 / 17.03.2020: Bucureşti – Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:15 / 18:00) de unde se va pleca spre Hanoi cu zborul QR 968 (20:50 / 07:25).

Ziua 2 / 18.03.2020: Doha – Hanoi
Sosire la ora 07:25 în Hanoi. Întâlnire cu ghidul local alături de care ne vom îndrepta pentru o primă vizită la Templul Literaturii dedicat lui Confucius. Deși denumirea posedă multiple valențe și poate să inducă în eroare, templul este mai degrabă un locaș unde se onorează oamenii învățați care și-au adus aportul la dezvoltarea sistemului administrativ birocratic, bazat pe învățăturile confucianiste, prin care a fost condusă sute de ani China imperială. Așezământul care a jucat și rol de universitate, atrage de foarte multe ori elevi și studenți aflați în căutarea unui model care să îi inspire în desăvârșirea studiilor lor. Vom merge apoi către Lacul de Vest, cea mai mare întindere de apă dulce de pe teritoriul capitalei vietnameze, unde vom vizita templul și pagoda Tran Quoc, cea mai veche construcție budistă din oraș. Pagoda colorată în roșu, culoarea imperială, este cea care cu siguranță ne va atrage atenția, pentru că, având o înălțime de 15 m și 11 niveluri, domină întregul ansamblu care este alcătuit printre altele dintr-o incintă unde se aduc ofrande și un muzeu care găzduiește relicve importante. Transfer la hotel pentru cazare. Cină la un restaurant local. Cazare în Hanoi la Hotel Rex 4* (sau similar 4*), camere executive.

Ziua 3 / 19.03.2020: Hanoi – Lao Cai
Mic dejun. Tur panoramic în Hanoi, capitala ţării şi al doilea oraş ca mărime din Vietnam, a cărui arhitectură s-a dezvoltat în sec. XIX-XX, prilej cu care ne vom convinge că zona construită în stil francez a rămas în mare parte intactă. Vom vedea Mausoleul şi fosta reşedinţă a lui Ho Chi Minh (exterior), situate în centrul Pieţei Ba Dinh, locul de unde liderul vietnamez a citit Proclamaţia de Independenţă a Vietnamului la 2 septembrie 1945, punând astfel bazele Republicii Democratice Vietnam. În continuare vom vizita Pagoda cu un singur stâlp, o pagodă care se sprijină pe un singur pilon de piatră, ca o floare de lotus, simbolul purităţii la budişti, care a fost construită de Regele Ly Thai To în anul 1049 drept mulțumire pentru soţia sa care i-a dăruit un fiu. După-amiază ne vom deplasa spre Lacul Hoan Kiem care, înconjurând templul Ngoc Son, situat pe o mică insulă, atrage turiștii și localnicii deopotrivă. Templul a fost construit pentru comemorarea liderului militar Tran Hung DAO, care a trăit în sec. al XIII-lea, fiind renumit pentru curajul său în lupta împotriva dinastiei de origine mongolă Yuan. Una dintre atracțiile inedite ale așezământului este o pereche de broaște țestoase, conservată într-o incintă separată, care se spune ca ar fi urmașele țestoasei contemporane cu bravul luptător și care ar fi jucat un rol important în înfrângerea dușmanului. În continuarea zilei vom descoperi orașul într-o inedită plimbare cu ciclo-ricşa. Seara vom participa la un spectacol de marionete pe apă, o formă interesantă de artă vietnameză. Cină la un restaurant local. Transfer la gară pentru îmbarcarea în trenul care se va îndrepta către Sapa.

Ziua 4 / 20.03.2020: Lao Cai – Sapa – Cat Cat Village – Sapa
Sosire dimineața devreme în Lao Cai, capitala provinciei cu același nume. Transfer la Hotel Sapaly Laocai 4* (sau similar 4*) pentru mic dejun și pentru împrospătare. Fiind situat în albia râului Roșu, la granița cu provincia chineză Yunan, orașul a fost poarta de acces spre Vietnam de-a lungul timpului. În ultimii ani Lao Cai a cunoscut o dezvoltare accentuată datorită intensificării schimburilor comerciale între cele două țări. În continuarea zilei vom fi transferați cu mașini de mici dimensiuni în Sapa, o mică localitate cunoscută pentru clima blândă, peisajele deosebite, caracterizate prin prezența dealurilor terasate cultivate cu orez și unde atracția principală este stilul de viață simplă al minorităților etnice. Reprezentanții acestor minorități sunt frecvent prezenți în acest oraș de munte pentru a-și vinde obiectele de artizanat. După-amiază vom face o scurtă plimbare, în apropiere, în satul Cat Cat, prilej de a ne bucura de peisajele înconjurătoare, de liniștea venită parcă din alte timpuri și de modul tradițional de viață al minorității etnice Black H’mong, unul dintre numeroasele triburi care locuiesc în aceste regiuni. Cină la un restaurant local. Cazare în Sapa la Hotel Amazing Sapa 4* (sau similar 4*), camere superior.

Ziua 5 / 21.03.2020: Sapa – Can Cau Market – Lao Cai
Mic dejun. Dimineața vom pleca să descoperim o altă atracție deosebită a acestei regiuni și anume Piața Can Cau. Situat în zona muntoasă din apropierea graniței cu China, acest târg se desfășoară o dată pe săptămână și va fi cel mai bun prilej pentru a face cunoștință cu alți reprezentanți ai triburilor H’mong și anume Flower H’mong și Blue H’mong. După ultimele cercetări etnografice, minoritatea H’mong își are originea în zona fluviului Galben, fiind și în prezent răspândită în zona sudului Chinei, Vietnamului, Laosului și a Thailandei. Distincția între diferitele subculturi ale acestei minorități se face printre altele pe baza portului tradițional și este exemplificată mai ales prin varietatea culorilor folosite în decorarea costumelor populare. Vom fi invitați să degustăm băutura alcoolică tradițională numită ruou iar cei care mai rezistă după acest test, vor mai avea prilejul de a face o inedită incursiune într-un sat apropiat, Fu La. Cină la un restaurant local. Transfer la gară pentru îmbarcarea în trenul care se va îndrepta către Hanoi.

Ziua 6 / 22.03.2020: Hanoi – Halong Bay
Sosire la Hanoi. Transfer la hotel pentru mic dejun și pentru împrospătare. În continuarea zilei ne vom
îndrepta spre Halong Bay, celebrul golf de la Halong, care face parte din Golful Tonkin, unde vom ajunge în jurul prânzului, pentru a ne îmbarca pe un vas tradiţional, o interesantă joncă cu pânze, pentru o croazieră mirifică într-un cadru natural unic, printre miile de insule şi insuliţe care răsar din apa de smarald a golfului, o veritabilă operă de artă a naturii, captivantă şi uimitoare, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dejun şi cină cu specific pescăresc la bord. Vom avea ocazia de a vizita o grotă naturală şi vom avea, de asemenea, posibilitatea de a face baie în apele limpezi ale golfului. Cazare pe vas.

Ziua 7 / 23.03.2020: Halong Bay – Hanoi – Ho Chi Minh
Mic dejun. Ziua va începe cu navigarea spre Insula Hon Dau, spre grotele de la Luon, Bai Tu Long, Bai Tho. Golful Halong cuprinde sute de insule de calcar, botezate după forma lor, aşa cum este cazul Insulei Banana sau al Insulei Broasca Ţestoasă, însă foarte multe nu au fost încă explorate şi botezate. După dejun, întoarcere în port şi plecare spre aeroportul din Hanoi pentru zborul spre Ho Chi Minh. După aterizare ne vom îndrepta spre un restaurant local pentru cină. Cazare în Ho Chi Minh la Hotel Windsor 5* (sau similar 5*), camere deluxe.

Ziua 8 / 24.03.2020: Ho Chi Minh – Delta Mekongului – Ho Chi Minh
Mic dejun. Dimineața vom pleca spre localitatea Cai Be, situată în inima Deltei Mekongului, unde fluviul se împarte într-o vastă rețea de canale formând astfel delta, care pentru vietnamezi reprezintă o importantă sursă de hrană. Aici vom întâlni, de asemenea, culturi de orez și fructe tropicale precum durianul, rambutanul, fructul pasiunii, mango etc.. Ne vom îmbarca pentru o croazieră pe Mekong până la Vin Long, vizitând pe parcurs piața plutitoare de la Cai Be, o veche casă colonială și un atelier de artizanat. După amiază ne vom întoarce la Ho Chi Minh. Sosire în cursul serii pentru cină și cazare la Hotel Windsor Plaza 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 25.03.2020: Ho Chi Minh – Cu Chi – Da Nang – Hoi An
Mic dejun. Vom începe ziua cu o vizită la tunelele de la Cu Chi, veritabil oraş subteran, cu o reţea de peste 250 km de tunele, de unde soldaţii Viet Cong îşi duceau războiul de rezistenţă contra trupelor americane. Aici vă veţi putea plimba şi veţi putea experimenta viaţa subterană a acestui extraordinar complex militar, după care ne vom întoarce la Ho Chi Minh – fost Saigon, capitala economică a Vietnamului, cel mai mare oraş vietnamez, cu o vechime de 300 de ani, centru cultural, educaţional, comercial şi turistic, cunoscut cândva ca “Perla Orientului Îndepărtat”, aflat la confluenţa dintre Occident şi Orient. Vom porni într-un tur panoramic de oraș, prilej cu care vom admira Primăria, Opera, vechea clădire a Poştei, Catedrala Notre-Dame din sec. al XIX-lea, una dintre cele mai splendide şi tipice clădiri de inspiraţie arhitecturală franceză, Palatul Reunificării, un simbol al vechiului Guvern al Saigonului dinainte de anul 1975 care aminteşte de trista istorie a Războiului Ideologic Vietnamez. În continuarea zilei ne vom deplasa spre aeroportul din Ho Chi Minh pentru zborul de seară spre Da Nang, de unde vom fi transferaţi la Hoi An. Cină la un restaurant local. Cazare în Hoi An la Hotel The Beach – Little Boutique 4* (sau similar 4*), camere deluxe.

Ziua 10 / 26.03.2020: Hoi An – My Son – Hoi An
Mic dejun. În această zi vom explora Hoi An-ul, vom face un tur pietonal pentru a descoperi strălucirea acestui orăşel antic, construit într-o armonie de stiluri arhitecturale, cu străduţe înguste, case joase cu aspect chinezesc, temple de clan, vechi de sute de ani şi pagode viu colorate. Vom putea vedea vechile case medievale, dar şi superbe lucrări arhitectonice din sec. al XV-lea, precum Podul Japonez cu acoperişul din țiglă sau Templul Phuc Kien, locul de întâlnire a congregaţiei chinezilor cantonezi. În continuarea zilei, vom porni într-un pelerinaj către “Ţinutul Sfânt” My Son, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe care istoricii francezi l-au denumit “Valea Regilor”, unde se găsesc ruinele dispărutului Regat Champa, a cărui eră de aur a fost în perioada sec. VII - XVI. Întoarcere la Hoi An pentru cină la un restaurant local.
Cazare la Hotel The Beach – Little Boutique 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 11 / 27.03.2020: Hoi An
Mic dejun. Timp liber pentru plajă, odihnă, activităţi individuale sau excursie opțională în stațiunea turistică Bana Hills, situată la o altitudine de 1489 m pe Muntele Nui Chua. Pentru ascensiune și pentru deplasarea între diferitele zone ale complexului, veți folosi un sistem modern de telecabine, prilej de a admira de la înălțime peisajul înconjurător care se desfășoară spectaculos până spre orașul Da Nang, situat pe malul mării. Bana Hills, adeseori comparată cu sora sa mai mare Da Lat, a fost înființată în anul 1919 de către puterea colonială franceză, care în acea vreme stăpânea Indochina. De aceea, una dintre principalele atracții o constituie zona europeană a complexului, care cuprinde printre altele Satul Francez, alcătuit din clădiri cu o arhitectură clasică franceză. Dar poate cel mai fotografiat obiectiv de aici este Golden Bridge, un pod pietonal deschis în anul 2018, lung de 150 m și susținut de două mâini gigantice, adeseori comparate cu Mâinile lui Dumnezeu. Pe parcursul vizitei veți ajunge și în zona asiatică a stațiunii, unde veți vizita pagoda Linh Ung, a cărei principal punct de referință îl constituie o statuie înaltă de 27 m, reprezentându-l pe Buddha Sakyamuni, care „privește cu calm” peisajul care se întinde de la baza munților către mare. Întoarcere la Hoi An pentru cazare la Hotel The Beach – Little Boutique 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 12 / 28.03.2020: Hoi An
Mic dejun. Timp liber pentru plajă, odihnă, activităţi individuale sau excursie opțională în Insulele Cham (dejun inclus), un mic arhipeleag de 7 insule denumite după forma lor, Lao (pere), Dai (lung), La (frunze), Kho (uscată), Tai (ureche), Mo (mormânt), Nom (vântul de est). Va fi o zi în care veți putea înota și relaxa pe plajele cu nisip alb, veți putea face snorkeling, viața marină fiind diversificată. Ziua va include și o vizită la pagoda Hai Tang, veche de peste 100 de ani precum și în portul Au Thuyen, cel în care sunt adăpostite toate ambarcațiunile în perioada taifunului. Camerele sunt disponibile pâna la ora 12:00 (există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Seara, transfer la aeroport pentru zborul spre Doha.

Ziua 13 / 29.03.2020: Hoi An – Doha – București
Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 995 (00:50 / 05:20), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).


Servicii incluse:
TARIF: 780 EURO + 990 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 360 USD
(tarif valabil pt. un grup minim de 20 de turişti; pt. 15 - 19 turişti tariful se va majora cu 70 usd/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Hanoi şi Da Nang – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Hanoi – Ho Chi Minh şi Ho Chi Minh – Da Nang
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu tren de noapte (cuşete de 4 locuri) pe ruta: Hanoi – Lao Cai – Hanoi
- 1 noapte cazare în hotel de 5* şi 6 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- 1 noapte cazare pe vas la Halong Bay, în cabine cu 2 paturi
- 2 nopţi de cazare în tren, în cușetă cu 4 locuri (la cerere cu un supliment de 80 euro/pers., cazare în cușetă cu 2 locuri)
- mesele menţionate în program: 10 mic dejunuri, 1 dejun şi 9 cine
- excursie în Delta Mekongului
- excursie la My Son
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- taxă procesare viză Vietnam
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor care vor călători în Europa și în întreaga lume, cu excepția SUA, Canada și Israel, cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale aprox. 390 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 40 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de participanți, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opţionale propuse de partenerul local; tarifele de mai jos sunt valabile pentru un minim de 15 de participanți:
• Bana Hill cu Golden Bridge: aprox. 65 euro/pers.
• Insulele Cham (cu dejun inclus): aprox. 55 euro/pers.

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu minim 2 pagini libere; nu se acceptă pașapoarte temporare
- 1 fotografie tip paşaport care va fi luată în călătorie, pentru viza de Vietnam

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţie; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

Cod oferta: arias h151

Oferta din categoria: 
Circuit VIETNAM - 17 Martie 2020 (13 zile) - 13 zile / 780 EURO
Plecare Pana la
17.Mar.2020 29.Mar.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 03.01.2020
# #